Odvety osmifinále LM: Barcelona hostí Neapol, Arsenal musí otočit s Portem

11.03., 15:37
Aktuality
Emirates Stadium (© AFP)

V Lize mistrů se v úterý rozhodne o dalších dvou čtvrtfinalistech. Barcelona po úvodní remíze 1:1 přivítá v osmifinálové odvetě Neapol. Lídr anglické ligy Arsenal bude doma otáčet průběžný stav 0:1 proti Portu. Oba duely mají výkop ve 21:00.

Barcelona usiluje o první postup do čtvrtfinále po čtyřech letech. S Neapolí oba dosavadní dvojzápasy v Lize mistrů zvládla a v pěti vzájemných duelech s ní neprohrála. Aktuálně drží sérii osmi soutěžních utkání bez prohry, v posledních třech navíc udržela čisté konto. "Podáváme teď stabilnější výkony, daří se nám lépe vyvážit ofenzivu a defenzivu. To je důležité, v Lize mistrů může každý inkasovaný gól vyjít draho," citovala trenéra Xaviho agentura APA.

Před třemi týdny v Neapoli se prosadily největší ofenzivní hvězdy obou úřadujících šampionů svých zemí. Barcelonu poslal do vedení Robert Lewandowski, vyrovnání obstaral Victor Osimhen. Italský tým vedl poprvé nový kouč Francesco Calzona, od jehož nástupu loňští čtvrtfinalisté v pěti zápasech neprohráli. "Barcelona je skvělý tým, ale to je i Neapol. Věříme si, před odvetou se ničeho nebojíme," ujistil Calzona, jenž vede i slovenskou reprezentaci.

Arsenal se díky sobotní výhře 2:1 nad Brentfordem a remíze ve šlágru Liverpool - Manchester City (1:1) posunul do čela anglické ligy. "Kanonýři" vyhráli posledních osm ligových utkání se skóre 33:4. Porto zdolali ve všech třech domácích vzájemných zápasech, aniž by inkasovali.

"Věřím, že z tribun půjde taková energie, jakou jsem v Arsenalu ještě nezažil. Čeká nás kouzelný večer, snad se šťastným koncem," citoval web UEFA trenéra londýnského celku Mikela Artetu.

Jeho svěřenci v Portu ani jednou netrefili prostor mezi třemi tyčemi a po Galenově brance ze čtvrté minuty nastavení prohráli 0:1. Portugalskému celku tak stačí i remíza, bude se ale muset vzepřít výrazně negativní bilanci v zápasech na anglické půdě. Z 21 utkání v evropských pohárech v Anglii pouze třikrát remizoval a v 18 případech odešel poražen.

"Čeká nás extrémně obtížné utkání. První duel doma jsme zvládli, dosáhli jsme na velké vítězství, ale soupeř nám má co vracet. Tím to bude těžší," řekl trenér třetího týmu portugalské ligy Sérgio Conceição.

Arsenal vypadl v minulých sedmi osmifinále Ligy mistrů. Do čtvrtfinále naposledy prošel v roce 2010 právě na úkor Porta, které sedmkrát v řadě nepřešlo v pohárech přes anglického soupeře.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
pesky passer-by

Arsenal je v mimoriadne naprahnutom stave vymrštiť sa až do semifinále. Tým napnutý ako tetiva a len to sviští gólmi a formou. Invencibles z 2004tého to teda nie sú, ale kanonádu majú takú, že po tomto zápase ich na konci marca čaká ratrakovanie Citizens.

Reagovat
eder

Arsenal skončí už zítra na Dragões...

Reagovat
Pharrell

Aby ses zítra nedivil až Arsenal doma rozstřílí i Draky z Porta FC.

Reagovat
eder

Já se divím rád a často...

Reagovat
aramaki

Bude pískať nevlastný Trossardov brat, takže už je to vybavené.

Reagovat
Zdechlina

Aha aha

Reagovat
fsada

Porto dá , zejtra jako první gól a Arsenal bude muset dát 3 … Ale taky přeju Arsíku , ale no nechám se překvapit

Reagovat
masly008

můžeš vysvětlit tu úvahu o 3 golech? Pokud vím tak by stačily 2 a pak penalty.

Reagovat
guestikor

Jestli na ně vletí, jako na Newcastle, tak se nebojím. Porto není zas tak kvalitní, aby toto ustálo.

Reagovat
eder

To se tehdy říkalo i Mourinhově Portu...

Reagovat
JeséRodriguez

Porto je určitě kvalitnější tým, než Newcastle, s hromadou zkušeností z vyřazovacích bojů LM. KO tom už se Arsenal koneckonců přesvědčil.

Reagovat
aramaki

Reagovat
PP

no já mám z tohoto zápasu velké obavy.. Jasně, pokud do 20ti minut dáme 2 goly, tak nejspíš nebude o čem, ale oni se budou válet už v tunelu při příchodu na hřiště, kouskují hru, čekají jen na kontakt a pád + každý rok hrají LM, takže zkušenosti mají mnohem větší. Za mě je to 65/35 v náš prospěch, ale nic lehkého nás nečeká.

Reagovat
aramaki

Mnoho bude závisieť od toho, aký meter nastaví rozhodca. Myslím si, že s rovnakou taktikou nemá Porto šancu uspieť. Je otázka, či dokážu uspieť aj s niečím iným. A tiež či sa nenechajú hráči Ars vyprovokovať k nejakej hlúposti a ustoja ten tlak pred domácim publikom. Môj odvážny tip na výsledok: 5:0 (1:0).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele