ODVETY DRUHÉHO PŘEDKOLA LM

03.08.2005, 16:56, aktualizováno 04.08.2005, 16:11
Aktuality
Slovensko bude mít svého zástupce ve třetím předkole Ligy Mistrů. Artmedia Bratislava přešla přes Celtic a čeká na ni Partizan Bělehrad. O další velké překvapení se postaral švýcarský Thun, když vystavil stopku Dynamu Kyjev. Slavia se utká s Anderlechtem, který vyřadil Neftchi Baku. Blíž k možnosti obhajovat triumf je po včerejším postupu také FC Liverpool.

Šachtar Doněck - Pyunik Jerevan   2:1
Branky:  

Utkání mezi Celticem Glasgow a Artmedií Bratislava se změnilo v drama. Celtic totiž musel dohánět pětigólový náskok soupeře z prvního utkání, kdy na hřišti Artmedie prohrál 0:5. Od začátku utkání Celtic vyvíjel drtivý tlak. Ve 22. minutě otevřel skóre Alan Thompson z penalty a domácí vedli 1:0. Těsně před přestávkou zvýšil John Hartson. Po poločase Celtic svůj tlak ještě stupňoval a v 54. minutě Stephen McManus po rohovém kopu zvýšil na 3:0. Devět minut před koncem sice Craig Beattie dal gól na 4:0, ale více přidat ještě jeden a vynutit si prodloužení už Celtic nestihl. Artmedia se ve 3. předkole utká s vítězem duelu Sheriff Tiraspol - Partizan Bělehrad.

SK Tirana - NK Domžale   1:2
Branky:  

Včera se ještě hrálo utkání FC Liverpool - FBK Kaunas. Liverpool si z prvního utkání, které se hrálo na hřišti Kaunasu, přivezl výhru 3:1. Český útočník Milan Baroš podle předpokladů k utkání nenastoupil ani na lavici náhradníků. Do 77. minuty stále trval stav 0:0, až pak se trefil kapitán Liverpoolu Steven Gerrard. V 86. minutě ještě zvýšil Djibril Cisse. Liverpool bez problémů postoupil do posledního kvalifikačního kola, kde se utká s vítězem souboje FK Tirana - CSKA Sofia.

IF Elfsborg - Debrecen VSC   0:0

Anderlecht po výhře 5:0 na domácím stadionu odjížděl do Baku s jasným cílem, kterým byl postup. Jediný gól zápasu vsítil z penalty v 5. minutě domácí Cordas a tím bylo rozhodnuto o překvapivé výhře Neftchi Baku 1:0, což však nemohlo nic změnit na postupu Anderlechtu. Ten se tak stal soupeřem Slavie pro třetí předkolo.

Steaua Bukurešť - Zaglebie Lubin   2:1
Branky:  

První zápas vyhrála na domácí půdě Valerenga Oslo 1:0. Hned v úvodu odvety skóroval domácí Lehtinen a srovnal stav série, ale Finům to nepomohlo. Zvrat zápasu přinesly dva slepené góly Valerengy. První vsítil ve 27. minutě Waehler a hned potom zvyšoval Flo. Po přestávce trval stav 1:2 do 60. minuty, kdy se za Valerengu trefil Iversen. Zanedlouho potom ještě zvýšil Flo, který dal svůj druhý gól v zápase. Valerenga tedy postoupila do závěrečné kvalifikační fáze, kde se utká s FC Bruggy.

Zeta Golubovci - Glasgow Rangers   0:1
Branka:  

První utkání skončilo 1:1. Lokomotiv Moskva, úřadující mistr Ruska měl, v tomto zápase herní převahu, ale dlouho se hrálo bez branek, což by znamenalo postup pro soupeře. Až v 75. minutě se trefil domácí Sennikov a o deset minut později pojistil Asatiani. Lokomotiv v závěrečném předkole změří síly s Rapidem Vídeň.

Sheriff Tiraspol - Besiktas JK   0:3
Branky:  

První utkání na hřišti Malmö vyhráli domácí 3:2. Skóre odvety otevřel v 10. minutě domácí Colautti, zanedlouho vyrovnal Afonso. Když v 60. minutě dával gól na 2:1 domácí Sevillia, byla blíže k postupu Haifa. Malmö stupňovalo tlak, který před koncem utkání vyústil ve vyrovnávací gól Abelssona. Malmö tedy postoupilo a ve 3. předkole se utká s Thunem, který překvapivě vyřadil Dynamo Kyjev.

Red Bull Salzburg - FK Ventspils   4:0
Branky:  

Z prvního utkání si Famagusta přivezna nadějnou výhru 3:1. Stav 0:0 v odvetě trval do 40. minuty, kdy se trefil domácí Fatih a souboj zdramatizoval. Další gól už ale nepadl a kyperský tým si tedy vybojoval překvapivý postup do další kvalifikační fáze, kde se utká s úřadujícím mistrem Skotska Glasgow Rangers.

FK Sarajevo - Racing Genk   0:1
Branka:  

Úvodní utkání vyhrál na domácí půdě Partizan jen 1:0 a v odvetě držel Sheriff Tiraspol nadějných 0:0 celé dvě třetiny zápasu. Pak ale za hosty skóroval Odita, další gól už nepadl a Partizan se mohl radovat z postupu do 3. předkola, kde se střetne s Artmedií Bratislava.

Dinamo Záhřeb - NK Domžale   3:1
Branky:  

První duel skončil bezbrankovou remízou, druhý byl zcela v režii favorizovaných Rumunů. Úvodní gól vsítil ve 20. minutě domácí Nicolita, hned za chvíli zvyšoval Iacob. Ještě před přestávkou sice snížil Byrne, ale po přestávce Dinita a před závěrečným hvizdem z penalty Oprita pečetili postup domácích. Nervózní utkání poznamenaly tři červené karty, dvě na straně Bukurešti a jedna na straně Shelbourne. Steaua se o postup do hlavní soutěže utká s Rosemborgem Trondheim.

Beitar Jeruzalém - FC Kodaň   1:1
Branky:  

CSKA Sofia zvládla roli favorita už v prvním zápase, který na hřišti SK Tirana vyhrála 2:0. Stejným výsledkem svého soupeře porazila i v odvetě, v úvodu utkání skóroval Zadi a v závěru zvýšil Todorov. Bulharský mistr ve 3. předkole změří síly s obhájcem titulu Liverpoolem.

FC Rangers - Sheriff Tiraspol   0:3
Branky:  

Také dánské Bröndby vyhrálo první zápas venku 2:0 a i v odvetě šlo jistě za postupem. V první půli dal dva góly Lorentzen, po přestávce za hosty snížil Iashvilli, ale před koncem utkání pojistil výhru domácích Kamper. Postupující Kodaň se v závěrečném kvalifikačním kole střetne s Ajaxem Amsterdam.

Levski Sofia - Tampere United   0:1
Branka:  

Úvodní utkání vyhrál domácí Debrecen překvapivě jednoznačně 3:0, v odvetě však pro chorvatského soupeře přichystal ještě větší příděl. Hned po úvodním hvizdu skóroval za Debrecen Halmosi, pak se trefili Kerekes, znovu Halmosi, ve druhé půli Sidibe a v samotném závěru Kiss. Debrecen deklasoval svého soupeře 5:0 a ve 3. předkole se střetne s Manchestrem United.

Rosenborg Trondheim - FK Astana   7:1
Branky:  

V prvním zápase Rapid vyhrál nad Dudelange na jeho stadionu drtivým výsledkem 6:0. Odvetné utkání bylo však vyrovnanější a hosté dokonce vedli o dva góly - hned v úvodu si dal vlastní gól Tosun a ve 38. minutě zvýšil Gruszczynski. Po přestávce převzali otěže domácí a otočili - o vyrovnání se dvěma góly postaral Lawaree a vítězný v 86. minutě vstřelil Dollinger. Rapid v závěrečném předkole změří síly s Lokomotivem Moskva.

BATE Borisov - FH Hafnarfjördur   1:1
Branky:  

Úvodní duel na hřišti Kyjeva skončil překvapivou remízou 2:2. Celé utkání bylo velmi dramatické, protože remíza 0:0 by do další fáze posouvala Thun, Dynamo tedy muselo k postupu vyhrát nebo remizovat 3:3 a více. Hosté si vypracovali tlak, který stále stupňovali, ale gólu se nedočkali. Naopak těsně před závěrečným hvizdem skóroval domácí Bernardi. Švýcarský tým se tak postaral o druhé největší překvapení kvalifikace, v jejím posledním kole se utká s Malmö FF.


Dvojice pro třetí předkolo:

FC Basilej - Werder Brémy
Artmedia - Partizan Bělehrad
Šachťor Doněck - Inter Milán
Steaua Bukurešť - Rosenborg Trondheim
Manchester United - Debrecen VSC
Malmö FF - FC Thun
Everton FC - Villarreal CF
Liverpool FC - CSKA Sofia
Sporting Lisabon - Udinese Calcio
Valerenga Oslo - FC Bruggy
Rapid Vídeň - Lokomotiv Moskva
RSC Anderlecht - Slavia Praha
Anorthosis Famagusta - Glasgow Rangers
Bröndby Kodaň - Ajax Amsterdam
Real Betis - AS Monaco
Wisla Krakow - Panathinaikos Atény


Autor: Tomáš Václavek

Komentáře (37)

Přidat komentář
smazaný uživatel

doufam ze postoupi Partizan, Debrecen, Valerenga, D. Kyjev, Steaua B., Loko Moskva a Famagusta (takhle mam vsazeno :)

Reagovat
smazaný uživatel

Petrzalka postupi a vyhra 15:0. v skupine dostane Chelsea, AC Milan a Real a s 10bodovym naskokom sa bude suerenne z cela tabulky pozerat ako sa tieto tri tymi biju o pohar uefa. vo finale petrzalka narazi na Barcelonu a vzda sa bez boja, lebo BArceloncania maju tak silny tym a respekt, ze sa PEtrzalka radsej nato vykasle.

Reagovat
Hiko

Hlavně že je mír

Reagovat
HOST*ital

Partizan vás roztříská jak psy

Reagovat
smazaný uživatel

tiez si myslim, ale dufam, ze se oba pletieme

Reagovat
HOST*ital

máš to moc pěkné,max. 1 chyba

Reagovat
smazaný uživatel

uz jen Kyjev po polcase 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

:-(

Reagovat
smazaný uživatel

S tou Barcou máš pravdu, protože Forca Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědav na Betis-Monaco, Everton-Villarreal, Šachťor-Inter, Sporting-Udinese, Španělé to budou mít setsakra těžké, stejně jako Inter. No a Sporting byl v přípravě ve formě, tak doufám přes Udine přejde

Reagovat
smazaný uživatel

Postupne uz mame druhe predkolo za sebou a tak jdem tipovat kdo se dostane do hl. souteze LM:Prekvapeni Basilej,Partizan,mohlo by byt prekvapeni Sachtoru ale asi Inter,Steaua,Debrecen cerny kun s Basilji, poprve ze by byly svedi Malmö,Villarreal,Liverpool ale byl bych radsi za CSKA, Sporting v priprave hral skvele,Valerenga,Lokomotiv,Slavia tady neni co resit, Rangers,Bröndby, Monaco, Panathinaikos posilil takze by to mel uhrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže doradu:

Bremen, Partizan, Šachťar, Rosenborg, ManU, Thun, Everton, Liverpool, Udinese, Brugge, Lokomotiv, Anderlecht, Rangers, Ajax, Monaco, Panathinaikos.

Reagovat
Xavi

nevěříš ani jedomu ze španělů Villareal 100%

Reagovat
HOST*Brl

Jasné, Villareal postúpi určite.

Reagovat
HOST*klasik

inter postoupi- je to jejich povinnost vzhledem k investovani do letnich posil

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo si si tak istý?Veď Villareal je absolútne bez skúseností z pohára, čiže tam výhodu nemá a Everton hral v Premier ligue dobrý futbal, hlavne k záveru sezóny.Navyše si myslím, že Villareal ja až moc technické mužstvo na anglický štýl a preto mierne favorizujem Everton.

Reagovat
Xavi

tak jesli je někdo absolutně bez zkušeností, tak je to právě Everton!!! Villareal hrál aspoň pohár UEFA (semifinále) a předváděl parádní fotbal. A já teda co jsem viděl Everton (např. s Chelsea doma) tak hráli dost hrozně, navíc si vzpomínám, že v tom zápase se hned ze začátku nechal dětinsky (po anglicku) vyloučit jeden hráč Evertonu ( bylo to tak, že nějaký bek z Chelsea jistil balon na odkop a on se rozběhl a úplně bezmozkovitě ho sundal...). Takže pokud to bude pískat někdo normální, tak si myslím, že o dost větší šance má Villareal! Já to teda považuju za tutovku!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

...no tak ja si túto tutovku na tiket nedám Som zvedavý inak ako budete hrať dnes večer proti FC Sevilla prípravák-to už bude iné kafé ako Čína, čo povieš?

Reagovat
Xavi

no jasně, to už bude o něčem jiném... , ale pořád jen přípravák...

Reagovat
Xavi

navíc si myslím (teda nejsem nějaký expert na ang. ligu) , ale podle toho co jsem viděl, tak Everton předvádí ang. fotbal a ten moc na mezinárodní úrovni úspěšný není...

Reagovat
sansiro

Z těch důležitých dvojic bych to viděl takto: Partizan, Anderlecht, Manchester, Liverpool, Villarreal, Monaco, Inter (to bude docela zajímavé, protože Sachtor nejsou žadný béčka, Inter má navíc opět překopaný nesehraný kádr a hlavně jste všichni zapomněli na to, že mají na 6 zápasů zakázané diváky kvůli těch výtržností - takže prézdné tribuny!!!), Sporting, Ajax, Panathinaikos, Bruggy, Brémy...

Reagovat
PJ

Koukam že ty být správná čecha, co? "kvůli těch výtržností"

Reagovat
HOST*ital

Správnej Chachar

Reagovat
sansiro

King Banik

Reagovat
smazaný uživatel

Keď spomínaš Baník, tak ste prišli o toho Németha.Ide na pol roka do Sparty-do LM.

Reagovat
sansiro

Jo, cetl jsem to

Reagovat
Xavi

Ale tutovka to ještě není ne?

Reagovat
smazaný uživatel

No, treba to dotiahnuť, ale sú dohodnutí.Rozhodla Liga majstrov Sparty.

Reagovat
smazaný uživatel

nepřišly, nikdy nebyla šance aby šel k nám

Reagovat
sansiro

stane se

Reagovat
HOST*Luis

Připadá mi, že jsem dneska zaselchl, že Figo se dohodl s Interm a rozšířil tak kolinii bývalých hráčů Realu.

Reagovat
HOST*klasik

jasna vec- ale prej nebude zapsanej pro 3.predkolo ligy mistru

Reagovat
smazaný uživatel

neviem, načo vôbec kupovali Figa....však to je starý chren, mohli radšej zaloviť po nejakom mladom talente...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si dobrý pako.Ten podľa teba starý chren patrí ešte stále medzi svetovú elitu a z Realu ho vyhodili skrz prachy a roztžku s trénerom a prezidentom.Keď máš nick svk, mal by si si pamätať ako hral napr.proti nám

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Steaua!!!

Reagovat
HOST*

nemáte nejaky tip na co vsadithttp://www.eurofotbal.com/img/smajlici/neutral.gif

neutral

Reagovat
HOST*

halo je tu nekdo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele