Odstartovalo premiérové MS žen do 17 let

28.10.2008, 13:31
Aktuality
Dnes v sedm hodin ráno středoevropského času bylo na Novém Zélandu zahájeno vůbec první mistrovství světa žen do 17 let. Čtyři města Wellington, Auckland, Hamilton a Christchurch budou hostit šestnáct reprezentačních výběrů, ze kterých vzejdou 16. listopadu 2008 první mistryně světa v této věkové kategorii.

Všech šestnáct týmů je rozděleno do čtyř čtyřčlenných skupin, ze kterých pak dva nejlepší postoupí do čtvrtfinále a dále se již pokračuje vyřazovacím systémem až do finále, které bude hostit Auckland. Ve skupině A se střetnou domácí Novozélanďanky postupně s Kanaďankami, Dánkami a Kolumbií. Ve skupině B budou největšími favoritkami Němky, které v květnu vyhrály první mistrovství Evropy do 17 let. Cestu do čtvrtfinále se jim pokusí zkřížit výběry Kostariky, Ghany a Korejské LDR. Skupinu C pak tvoří týmy Francie, Paraguaje, Japonska a USA a poslední skupina D svede dohromady mladé fotbalistky Brazílie, Anglie, Nigérie a Korejské republiky.

Jak je již bohužel zvykem, tak na finálových turnajích ME nebo MS v podání žen, se opět neobjeví české reprezentantky. Evropa má na tomto světovém šampionátu čtyři místa a ty obsadily reprezentační výběry, které se zúčastnily finálového turnaje mistrovství Evropy. Českým fotbalistkám se do čtyřčlenného finálového turnaje postoupit nepodařilo, když ve druhé fázi kvalifikace, skončily až na třetím místě 1. skupiny za postoupivší Anglií a druhým Nizozemskem, horší byla už jen Belgie. Nepostup byl pro české reprezentantky zklamáním, zvláště poté co se jim v první fázi kvalifikace podařilo za sebou nechat mladé fotbalistky Španělska, Itálie a Běloruska.

Mezi největší favoritky premiérového světového šampionátu hráček do 17 let budou jistě patřit hlavně evropské výběry a také Brazilky. Překvapit však může i někdo jiný, to však ale ukážou až následující dny.

Autor: Marek Chromčák

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak to se budu dívat....doufam ze tam bude hodne skluzů

Reagovat
smazaný uživatel

snad uvidime poriadne tahanie za dresy

Reagovat
smazaný uživatel

A doufejme že bude hodně pršet.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jtbs

Reagovat
pospech11

taky se budu dívat, snad tam budou pěkný holky a pěkný fotbal

Reagovat
One-Real

Jen je škoda, že tam nejsou ty nejkrásnější holky, které pochází ze ..... ......... .

Reagovat
Xavi8

Slovenska

Reagovat
One-Real

České Republiky

Reagovat
smazaný uživatel

Napsal jsi "ze", což svádí k napsání "ze Slovenska".

Reagovat
smazaný uživatel

Japonska?

Reagovat
jtbs

chutky nechaj stranou, je to slovensko

Reagovat
smazaný uživatel

určitě se budu dívat aspon na záznamy, je to můj ročník což je taky další důvod..

Reagovat
smazaný uživatel

Díval jsem se a oproti mužskému fotbalu to je fakt nehorázný rozdíl (což je jasné), ale byla to sranda a fotbal to nebyl špatný....

Reagovat
smazaný uživatel

tak jak hráli ony hrajeme pomalu v krajskym přeboru,bo mi to tak přišlo...nejspíš to pravda není

Reagovat
Radin

Hrál sem s borkou co hraje druhou ligu žen a můžu ti říct,krajskej přebor by si fakt nedala :-)

Reagovat
smazaný uživatel

kde to budou vysílat?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele