Odejít jsme nechtěli, nebyl nám prodloužen kontrakt, překvapil Ševčenko

03.09.2021, 21:52
Aktuality
Andrij Ševčenko (© AFP)
Zvláštní tiskovou konferenci na dnešek svolal bývalý trenér ukrajinské reprezentace Andrij Ševčenko. O něm se už před mistrovstvím Evropy psalo, že po turnaji plánuje zabrousit do klubových vod, a tak se Ševčenko jal celou situaci objasnit. Se svými asistenty prý byl připraven pokračovat, jenom mu nebylo nabídnuto prodloužení smlouvy.

"Nenapsal jsem, že odcházím,” vysvětloval populární "Ševa” svůj instagramový příspěvek, který celou lavinu nedorozumění spustil. "Pouze jsem konstatoval, že můj kontrakt končí. Předběžně se diskutovalo jeho prodloužení. Nikdy jsme neplánovali odejít. Řekli jsme, že bychom rádi kontrakt prodloužili,” dodal na srozuměnou Ševčenko.

Původní smlouva bývalého kanonýra AC Milán a jeho asistentů vypršela 31. července, přičemž oficiální nabídka obnovení spolupráce na Ševčenkův stůl nikdy nedorazila.

"S (Andrijem) Pavelkem v žádném sporu nejsme, peníze jsme dostali všechny, chceme jen uvést vše na rovinu. Od konce smlouvy jsme si vyměnili jen pár esemesek,” doplnil Ševčenko v reakci na otázky novinářů, zda skončil kvůli neshodám s prezidentem Ukrajinské fotbalové federace.

Podle spekulací zkraje srpna se přitom obě strany neshodly na platových podmínkách budoucí spolupráce: Ševčenko prý chtěl pro sebe a celý svůj tým 3 miliony eur ročně, zatímco federace byla ochotna nabídnout jenom polovinu tohoto balíku. Ševčenko tou dobou tvrdil, že prozatím žádnou nabídku z klubové sféry nedostal, a dodnes zůstává bez angažmá.

Mimo jiné za svůj přínos ukrajinské kopané během své pětileté štace v čele národního týmu převzal Ševčenko koncem srpna státní vyznamenání Ukrajiny, tzv. Řád knížete Jaroslava Moudrého.

Autor: Tomáš Daníček / zoryalondonsk.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
$dolar$

Mel by nabrat smer Italie a neceho se tam ujmout. Verim, ze by se mu mohlo darit.

Reagovat
Salfovic

AC je jen otázkou času.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Mass

Že by angažovali někoho, kdo nikdy netrénoval klub?

Reagovat
smazaný uživatel

So Seedorfom to nebolo tak nejak podobne....

Reagovat
Agent z Melmacu

nebolo by to prvýkrát a je to Itálie, tam veci nedávajú zmysel

Reagovat
valloire

je to Ševčenko...

Reagovat
Stannis Baratheon

Se nediv, hráli jste hrozně

Reagovat
Agent z Melmacu

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Posunul Ukrajinu hodně směrem dopředu. Ale vrcholu s ní dosáhl před dvěma lety. Na ME působila Ukrajina jako soubor bez systému a bez fyzické kondice, který dosáhl úspěchu jen díky štěstí na los a pár individualitám.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se nerval na majdaju tak je v pohode

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

ha ha ha

Reagovat
FORZAMILAN

Tak pojď Ševo

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu že je legenda a ten tým pod ním hrál chvilku super, ale poslední dobou to bylo děsivě průměrné. Neprodloužení je naprosto logické, netřeba z toho dělat aféru. Ale že to mohli komunikovat nějak normálně a promluvit si o tom s ním je asi také pravda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele