Od nové sezony se bude méně pískat ruka a ubyde zásahů od videa

21.07.2021, 14:29
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (61)

Přidat komentář
Mercury

To chci vidět.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
HalaMadrid_Flx

To jsem zvědav. Mohlo by být u užitku.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud ho míč trefí do ruky a nepůjde o nedovolenou hru, bude branka v případě, že například před jejím dosažením provede několik kliček, platit.

pokud udelas par klicek a mic te pak trefi do ruky, tak nehrej fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Aha to bylo mysleno pred temi klickami

Reagovat
Mass

Takoví "technici" by se u nás v lize dali najít

Reagovat
smazaný uživatel

40 mega za ofsajd lajnu to dodava Primula?

Reagovat
Greny

Krmelec hostování do Slavie v případě postupu do LM povinná opce 2.5 mega v eurech ... Nooo .. na to že jim v předkolech nepomůže zbytečného nákup

Reagovat
Freedo

A kde jsi vzal, že v předkolech nepomůže? Nikde nebylo řečeno, že bude ready až na skupiny. Přestup může být v pohodě hotový v řádu dní.

Reagovat
Greny

To jo ale údajně je lehce zraněn a nezapojí se ihned do přípravy s tymem

Reagovat
Freedo

Aha, no, doufám, že čtvrtý předkolo by stihnout mohl.

Reagovat
Freedo

Představení dresů hrozně cringe. Sima vtipnej, jak jedinej nepodal ruku slečně.

Reagovat
Mass

Máš link pls?

Reagovat
wyqinac
Reagovat
Mass

Reagovat
wyqinac

no me to teda prislo, ze Sima chtel, ale ta holka se nejak neucastnila ta uz se rozesla dopredu skoro driv nez k ni Sima prisel

Reagovat
Mass

Jasnej rasismus od tý asijský modelky

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Mass

Bylo tam řečeno že sou to parnerky hráčů?

Reagovat
Freedo

Až zpětně na sociálních sítích, u Simy jediného to ale nezmiňují, tak možná proto se k sobě tak neměli. Nevím tedy, kdo ta asiatka byla.

Radši bych příště zapojil ženský tým.

Reagovat
Manik...

Co to je za buchtu toho golmana?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš Tvrdikovou u Koláře?

Reagovat
Manik...

Kecy, to je mladá Tvrdíková? Tvle.. Na to jak je její fotr ošklivej

Reagovat
wyqinac

rikali partnerky a hracky slavie. S nekym byli partnerky, kdo byl bez partnerky, tomu dali hracku

Reagovat
Greny

Rasista

Reagovat
Nizzie

"Pravidlo o nedovolené hře rukou bylo dlouhou dobu nejednoznačné a dávalo rozhodčím poměrně velký prostor pro jejich vlastní výklad."... "pokud ruka nepřirozeně zvětší objem hráče a bude zjevně od těla a pokud dá střelec branky gól bezprostředně poté, co ho balon zasáhl do ruky"... ... výborně, protože výrazy "bezprostředně poté" a "nepřirozeně zvětší objem" jsou naprosto jednoznačné a vůbec si je nemůže rozhodčí ohnout podle svých představ

Reagovat
ACSeRw!n

chtel by si na to pravitko a uhlomer ?

Reagovat
Nizzie

Ne, chtěl bych opravdu jednoznačný výklad, ještě když to deklarují jako účel změny, ale to jako sparťan asi nepochopíš, na to bys musel mít aspoň první stupeň základky.

Reagovat
kilobyte

Jako třeba při pohybu ruky od těla smí být ruka maximálně 7 cm od nejbližší části trupu v době kontaktu s míčem. Při pohybu ruky k tělu smí být ruka maximálně 15 cm od nejbližší části trupu v době kontaktu s míčem. Oba případy jen když míč letí méně než 0,44 s od poslední změny směru.

Reagovat
Nizzie

Zas netrep pičoviny, jde to udělat mnohem jednodušším způsobem a mnohem efektivněji, zkrátka pokud hráč úmyslně zasáhne míč rukou (viz. třeba De Ligt proti nám na euru, nebo jiní házenkáři) pískne se ruka, pokud se dotkne ruky omylem, je nastřelená, leží na zemi a míč mu ruku přejede, ruka se nepískne. Je to zcela jasné, zcela lehce prokazatelné a nebude v tom takový bordel. Minimálně budou nejasné situace zcela minimalizovány, protože pod pojmem "ruka nepřirozeně zvětší objem hráče" si mám představit jako co? Co je vlastně přirozený objem hráče? Kde je to definované? Dále, co znamená bezrpostředně poté? Pro mě to je ihned, jakmile se míč odrazí od ruky, pro někoho to může být i pět minuto poté, tak kde je ta jasná definice?

Reagovat
kilobyte

A to úmyslně zasáhne je zcela prokazatelné? A jak definuješ úmyslně?

Reagovat
Nizzie

Pokud nejsi úplný dement, tak to poznáš, že ten balon zasáhl úmyslně a že ne.

Reagovat
kilobyte

Tak "úmyslně" rukou skoro nikdo nehraje. Když ti centr obránce srazí rukou, kterou má hodně od těla protože běží, tak se to nebude pískat?

Reagovat
Nizzie

Přesně tak.

Reagovat
Nizzie

Je součástí hry, nešlo o to úmyslně zasáhnout a hrát rukou, nevím, proč by se mělo pískat, je to zbytečné, složité a nahrává to ovlivňování a zápasů.

Reagovat
kilobyte

Protože pak budou všichni obránci běhat skoro jako větrný mlýn.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Nizzie

Špatný emotikon *

Reagovat
Nizzie

Nota bene píšu, že nejasné situace budou minimalizovány, ne, že úplně vymizí. Další věcí je, jak často se stane, že hráč zasáhne míč rukou úmyslně a rozhodčí to přehlídne, ještě k tomu s videem? Myslím, že to je naprosto jasné.

Reagovat
Kantos

Neprirozene zvetsi objem tela - poloha ruky neni dusledkem nebo neni ospravedlnitelna vzhledem k pohybu tela hrace pro danou konkretni situaci. V pravidlech je to definovane. Bezprostredne pote znamena, ze mezi rukou a strelou nebude zadna jina akce (klicka, prihravka, beh). Asi tezko se ti v zapase stane, ze ve vapne zahrajes rukou a pak na tebe vsichni 5 minut koukaji, jestli uz ubehlo "bezprostredne pote" nebo ne.

Nebude to ideal, ale je to krok k lepsimu.

Reagovat
Nizzie

Nepřirozené zvětší objem - a kdo bude posuzovat, jestli poloha ruky je nebo není důsledkem nebo ospravedlnitelna vzhledem k pohybu hráče pro danou konkrétní situaci? Rozhodčí. A každý rozhodčí si toto může vyložit jinak, tzn. že jsme zase u toho, že je rozhodčímu poskytnuta možnost ovlivnit zápas.

Bezprostředně poté - budiž, ale běh nasleduje po hraní rukou vždy, nikdy jsem snad neviděl, že by hráč stál a přitom zahrál rukou .Tzn. vlastně v tom případě, po nastřelení ruky stačí udělat krok a můžeš dát v klidu gól. Ale je mi naprosto jasné, že budou situace, kdy hráč takto vstřelí regulérní gól, ale rozhodčí gól neuzna, protože to bude považovat za zásah rukou po kterém hráč bezprostředně vstřelil gól. Tzn. znovu je tu prostor pro ovlivnění ze strany rozhodčího. Proč v žádném jiném sportu není dána rozhodčím taková možnost zásahu do zápasu, a ve fotbale je i po milionté úpravě pravidel, kde všichni ví, co je problém? Můj návrh je naprosto jednoduchý a jednoznačný, ale nebylo by možné ovlivnit zápas že?

Reagovat
Kantos

Vzdyt od toho tam ten rozhodci je, aby to posoudil. Jde o to, ze vsichni chteli, aby se ten prostor pro vlastni vylozeni situace zmensil a to se stalo. U tebe mi to prijde, ze si to predstavujes, ze by tam ten rozhodci vubec nemusel byt a mohl by to piskat jakykoli divak s pomoci videa. Predstav si situaci, ze branici hrac zahraje umyslne rukou, on to vi, ale stejne bude tvrdit, ze to umyslne nebylo. Vzdyt takhle to je ve fotbale furt. To budes pouzivat video na kazdou ruku na pulce hriste, vzdy kdyz se nedohodnou, aby to teda rozhodci nemohl posoudit podle vlastniho uvazeni?

Bezprostredne pote - jeden, dva, tri kroky po ruce, ano, je jasny, ze tohle kazdy rozhodci muze odpiskat jinak, ale opet - prostor pro vlastni vylozeni se zmensil. Vazne bys chtel mit jasne dany, kolik kroku po ruce hrac muze udelat? Nebo kolik sekund presne musi ubehnout?

A to, ze fotbal je v tomhle jediny sport je nesmysl. V cem je to v hokeji jine? Basketbal, hazena?

Tvuj navrh je dobry, moc se nelisi od tohoto noveho vykladu, ale rozhodne by to momentalne v praxi nebylo "naprosto jednoduche a jednoznacne".

Reagovat
Nizzie

Ve fotbale je to takhle furt, proto jsou rozhodčí za největší ko*oty ve sportu, to není argument. Já si to představuju tak, že nastane situace na hřišti, a i Máňa z Dolní Podbrezové bude vědět, co rozhodčí odpiskal a proč. Teď neví ani ti rozhodčí. A ano, rozhodčí tam je od toho, aby rozhodoval, ale neměli by mu dát pravidly téměř žádné možnosti pro ovlivnění výsledku zápasu, a znovu se ptám proč je toto v jiných sportech možné, a ve fotbale ne.

Video by určitě nebylo používáno furt, naopak by nebylo užíváno skoro vůbec v tomto případě, jelikož umyslnou ruku od nesmyslné poznáš na míle daleko a taky, v jakém poměru jsou odpiskane ruky úmyslné vůči neumyslným? Střelím 1:10? Těch deset situací ti zmizí.

V čem je to v hokeji jiné? Např. úmyslné kopnutí puku do branky, mají to definované, lehce posuditelné v 99 % případů a nezdá se mi, že by hráči puk do branky "neúmyslně" kopali nonstop. Další věc je povaha, fotbalisti se vždy snaží s pravidly vyjebat, nějak je obejít, to se v jiných sportech tak neděje a když, tak se to trestá.

Samozřejmostí naprosto jednoduché a úplně jednoznačné to nebude nikdy, ale zmenšení prostoru pro vlastní vyložení situace si představuju jinak.

Reagovat
Kantos

Ale jo, ja te chapu, akorat si to proste v praxi nedovedu predstavit. Akorat teda kdyz bys to chtel rozdelit umyslna/neumyslna ruka, to bys to udelal stejne i u faulu? Umyslne piskat a neumyslne nepiskat?

S tou povahou rozhodne souhlasim, ale to uz prece neni chyba tech rozhodcich, ne? Muzes to zacit trestat v zapasech, ale povahu si myslim, ze stejne nezmenis.

Reagovat
Nizzie

U faulu určitě, faul je prostě faul, ať už ho uděláš úmyslně nebo je, tu se pak dostáváme max k tomu pořádně trestat simulace, ale to už je na jinou diskuzi.

No není chyba rozhodčích, kdyby každé zvýšení hlasu, pokřiky, gesta na svou osobu trestaly jak mají, tak si to ti hráči nedovolí, to samé simulování, kdyby se to trestalo, když se zjistí a prokáže, že hráč simuloval, taky trest. Další věcí jsou tresty, když rozhodčí chybuje, a nemyslím, že posoudí špatně faul, ale že prostě evidentně chybuje, jako když hráč zahraje rukou (za současných pravidel) a rozhodčí neodpíská penaltu ani po prozkoumání videa. Do teď nechápu, jak mohl ten rozhodčí vyváznout bez trestu. A tak bych mohl pokračovat. Co tím chci říct, že za to, kam se fotbal momentálně ubírá z části mohou i rozhodčí. Ale samozřejmě nejsou samotní.

Mě jen sere, že z fotbalu se stala poslední dobou taková sračka, kde rozhodčí pískají každý závan větru, nikdo to netrestá, nikdo neřeší, že se vlastně každý snaží podvádět. Všude vidíš gesta jako fair-play, Respect a podobné srance, ale pro ty hráče to už znamená jen gesto, v zápase jako kdybys jim vymazal paměť a není jim to trapný, když to vidí miliony lidí po celém světě. A jak říkám, je pro mě hodně těžký zkousnout, že v takové míře se to děje jen ve fotbale.

Reagovat
Kantos

Tady naprosty souhlas.

Reagovat
Rakoid

Že se nepíská, když si hráč omylem nastřelí nebo nahlavičkuje vlastní ruku, to mi prostě hlava nebere...

Reagovat
smazaný uživatel

No ok tohle resi vicemene ruku utocnika,ale co ruka obrance ve clastnim vapne?

Reagovat
Jakubisko

Kdo by četl články, viď?

Reagovat
Poll Hamm

Neví jestli to platí i pro ostatní ligy ale v PL bude teď nově, že když půjde o těsný ofsajd tak to var nebude řešit nebo alespoň takhle jsem to pochopil.

A co se ještě týká naší ligy tak bych jim doporučil ať před každou sezónou prostě udělají školení pro všechny hráče a trenéry o těch změnách v pravidlech protože pak v tom mají hráči i trenéři bordel.

Reagovat
Mass

A budou mít diskuze těsný vs. netěsný ofsajd

Reagovat
kilobyte

Spíš přijdou těsně těsné ofsajdy.

Reagovat
Mass

Těsný a těsnější..

Reagovat
Nizzie

Takzvaně na asiatku!

Reagovat
ratusek

Reagovat
Greny

Takže si napsali pravidlo ve kterém budou porušovat pravidlo ? Super

Reagovat
wyqinac

takze se bude prezkoumavat varem a delat se cara na to, aby zjistili, jestli je to tesny nebo to neni tesny?

Reagovat
mistr129

Mně by přišlo celkově rozumný, aby se ofsajdy s VARem řešily v živé, nezpomalené verzi bez čar.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zas když máš blbý úhel záběru (což minimálně v Česku je častý jev), tak to be z té čáry blbě vyhodnotis, proste lehce se může stát, že jasný ofsajd bude vypadat nejasne a nepisknou to, naopak, když je to v ideálním úhlu, tak vidi jasně i malý ofsajd

Reagovat
jsemdement

Za nedovolenou hru nebude považována ruka také v případě, že si ji hráč při snaze hrát míč nastřelí, ať už od nohy nebo od hlavy. Výjimkou budou pouze situace, při kterých by bezprostředně poté vstřelil branku. Pokud ho míč trefí do ruky a nepůjde o nedovolenou hru, bude branka v případě, že například před jejím dosažením provede několik kliček, platit.

jako jsem fakt dement, ale tenhle dement je vetsi dement, nez ja, kloboucek dolu

By treba strelec primaku mohl pri rozbehu udelat dva drepy, i kdyz teda kdyz to udela jako bez drepu jo, tak zadny pravidlo neporusi.. no a kdyz da gol, tak bohuzel nastava vyjimka, ze ty dva drepy udelat mel.

no nebo jsem dement a jenom to nechapu, nevim

Reagovat
smazaný uživatel

krok zpet

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele