Od brazilské reprezentace byl podle médií odvolán trenér Diniz

05.01., 22:21
Aktuality
Fernando Diniz (© AFP)

Od brazilské reprezentace byl podle médií odvolán trenér Fernando Diniz. Důvodem byla série špatných výsledků v kvalifikaci o postup na mistrovství světa v roce 2026.

Devětačtyřicetiletý Diniz se národního týmu ujal loni v létě jako dočasný trenér a souběžně vedl i Fluminense. Ve funkci nahradil Ramona Menezese, jenž brazilský výběr převzal v prosinci 2022 poté, co po mistrovství světa skončil kouč Tite.

Nyní byl Diniz odvolán, protože Brazílie prohrála poslední tři zápasy a se sedmi body jí patří šesté místo, které jako poslední zaručuje přímý postup na šampionát. Od Paraguaye na sedmé barážové příčce i osmého Chile ji po šesti kolech dělí dva body.

Podle médií je hlavním favoritem na uvolněné místo u národního týmu Dorival Júnior, který vede Sao Paulo. Jednašedesátiletý kouč trénoval i Vasco da Gama, Cruzeiro, Fluminense nebo Flamengo, se kterým předloni ovládl Pohár osvoboditelů.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
FC-RUBRIKA

Dalsi chyba Fouska, kdyby jeste par dni pockal mohl by zlakat tohoto Brazilce!

Reagovat
Mass

Twl víš co Diniz hraje? To by v životě nikdo z našich hráčů nepochopil.

Reagovat
PBLead

https://www.youtube.com/watch?v=IevycgbLct0

Pro zájemce, kdyby neznali.

Reagovat
Mass

Ten jeho styl mi připomíná to, že jednou na tělocviku učitelka hodila míč doprostřed a řekla hrajte fotbal a všechny děcka běhaly sem a tam za míčem jak šílený a my co sme za sebou měli už přípravku v klubu, tak sme se chytali za hlavu, že takhle se to nehraje.

Reagovat
Firkraag

To jste byli teda pěkní pseudoexperti.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Mönchengladbach

Člověk, který v životě netrénoval mimo Brazílií? By dostal mrtvici na prvním tréninku těch našich nekopů.

Reagovat
PBLead

Reagovat
icka

Reagovat
FC Porto FC

Škoda admirála

Reagovat
ACSMan

Diniz Diniz! Kdo je kur*a Diniz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele