Obránce Besiktase Erkin bude muset za urážky rozhodčího před soud

13.03.2018, 17:16
Aktuality
Turecký reprezentační obránce Caner Erkin z Besiktase Istanbul bude muset k soudu. Za hrubé urážky rozhodčího mu hrozí až dva roky vězení.

Devětadvacetiletý obránce Besiktase Istanbul má potíže kvůli zápasu s Basaksehirem z loňského října. V něm spustil po obdržení žluté karty vodopád hrubých urážek na rozhodčího Mete Kalkavana.

Diskuze a výpady proti sudím nejsou v Turecku zase tak výjimečné. Erkin měl ovšem smůlu v tom, že zápas se vysílal přímým televizním přenosem, takže všichni mohli vidět, s čím přesně se na arbitra vytasil.

Od turecké fotbalové asociace za to dostal přísný trest na šest utkání. Ovšem případem se začal zabývat i prokurátor, který celou věc kvalifikoval jako "urážky veřejného činitele, který dělal svou práci", za což pro fotbalistu podle agentury Anadolu navrhuje trest od jednoho do dvou let vězení! Soud pak v úterý rozhodl, že se případem skutečně bude zabývat.

Erkin už dříve ve svém prohlášení všechna obvinění odmítl. Před soudem by se měl podle tureckých médií objevit během několika nejbližších dní.

Autor: Jiří Fišara / lequipe.fr, reuters.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
salaminoo

tyvle tak to Řepka by tam už visel s takovými zákony

Reagovat
smazaný uživatel

Keby len Řepa

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Spalovač šancí

Za trest bude muset trénovat kluky ve Fenerbahce

Reagovat
freakmarena19

a odpoledne si odskočí k juniorce Galatasaraye ..

Reagovat
ratusek

Zaveďte to i u nás je trapné co vše si sudí nechají líbit a jsou zesraní z hráčů a nejsou schopni dávat žluté za urážky nebo rovnou červené.

Nenadál měl aspoň koule při "Tak mi ji dej zmrde jeden zasranej"

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozně se s tím páraj. Má s ním mluvit kapitán a ještě se dá pochopit, když faulovaný hráč, ale nechápu, jak po faulu přiběhne jakejkoliv jinej, co nebyl v souboji a nemá pásku a začne na něj řvát. To by měl hned rozdat žlutou

Reagovat
Seydou Doumbia

ti hráči si myslí že to je jejich kamarád a řvou si po něm jak chtějí...taky to nechápu...být rozhodčím tak na něj začnu řvát taky a dám mu kartu

Reagovat
smazaný uživatel

Já byl u nás na nějakým ME házené juniorů. Tam jen promluvili na rozhodčího a šli si sednout. A to mu týpek třeba řekl: "To bylo kolenem". Ve fotbale mu můžeš nadávat a pohoda.

Reagovat
Seydou Doumbia

je to strašně nevděčné povolání...oni se musí v okamžiku rozhodnout pro správně rozhodnutí a když udělají chybu tak je nenávidi fans i hráči, kteří si po nich řvou jako by to byl jejich známý...fakt by to chtělo nějaké přísnější pravidla co se hráčů a jejich chování vůči rozhodčímu týče

Reagovat
smazaný uživatel

Jako že se v okamžiku musí rozhodnout jestli si nechá sprostě nadávat od hráčů, co nejsou kapitáni? To si může rozhodnout už před nástupem na kariéru rozhodčího. Stejně tak jim to může říct ped začátkem zápasu a varovat je při prvním incidentu. Však nerozhoduje o offsidu

Reagovat
hefy

Skvělý, na téma Úřední osoba píšu akorát diplomku. Dam si to do zdrojů, předpokládam, že budu první na právech, kdo bude citovat EF.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak do Diplomky by sis asi mohl najít původní zdroj a zjistit si, co přesně řval. Tady toho moc nenapsali

Reagovat
hefy

Však to byla nadsázka :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono by se to dalo použít. Já jsem v bakalářce zmiňoval Viral Brothers

Reagovat
Kucka

Reagovat
Spalovač šancí

"Urážky veřejného činitele, který dělal svou práci"

Jakože ho musel vyžlutit?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Realita

V Turecku maj sudí statut veřejného činitele jo??Nemysleli veřejný ničitel?

Reagovat
pepinho2

Veřejný ničitel je pro ně Fethullah Gülen

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Sice se to dalo odečíst z úst, ale co řekl, to už se nám nikdo sdělit nenamáhá. Třeba to byly sexistické narážky, nebo ho obvinil z přátelství s Putinem. Ach jo, ta žurnalistika jde do háje.

Reagovat
smazaný uživatel

Když rozhodčí kazí zápas, tak musí počítat i s vlnou nevole. Ať už od hráčů, či fanoušků. To k tomuto povolání patří. Já když vidím jakým způsobem občas pískají, tak spíše hráče obdivuji, že s tou salvou temperamentu a energie cirkulující v těle v ten okamžik po tom rozhodčím neskočí...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele