Obměna francouzské reprezentace pokračuje, končí rovněž Varane

02.02.2023, 14:11
Aktuality
Raphael Varane (© AFP)

Trenér Didier Deschamps nedávno podepsal novou smlouvu a bude pokračovat jako trenér francouzské reprezentace, jeho nejbližším úkolem pak bude najít nového kapitána. Po světovém šampionátu se s národním týmem rozloučil brankář Hugo Lloris, dnes ho napodobil obránce Raphaël Varane...

O úmyslu stále teprve 29letého fotbalisty Manchesteru United dnes dopoledne informoval francouzský tisk, jeho zprávy pak o několik hodin později potvrdil sám Varane.

"Možnost reprezentovat naší skvělou zemi po celou dekádu je jednou z největších poct mého života. Byl jsem neuvěřitelně pyšný pokaždé, když jsem oblékl modrý dres. Bylo mou povinností dát do toho vše, hrát srdcem a udělat vše pro výhru. S touto myšlenkou jsem si pohrával několik měsíců a nakonec se rozhodl, že je správná chvíle na odchod z mezistátní scény," sdělil dnes Varane.

Varane v seniorské reprezentaci debutoval v říjnu 2013, kdy odehrál celý přátelský zápas proti Austrálii. Celkem za národní tým posbíral 93 startů a vstřelil pět branek. V roce 2018 se stal mistrem světa, v prosinci minulého roku pak se spoluhráči sahal po obhajobě zlata, kterou jim nakonec znemožnila Argentina.

Varane v reprezentaci zastával funkci asistenta kapitána a pásku měl převzít poté, co se po MS s týmem rozloučil Hugo Lloris. Pokračovat nebude ani další brankář Steve Mandanda.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
Ladas321

To je škoda, ještě to Euro mohl zkusit. Na stoperech má Francie dost kvalitních borců, tak by to mělo být v pohodě i bez něj.

Reagovat
blaugrana

Umtiti-Lenglet

Reagovat
Agent z Melmacu

jebať, majú lepších

Reagovat
Salfovic

Všude na světě, kromě nás, se Euro bere jen jako příprava na MS, takže je nesmysl kvůli Euru mit v sestavě hráče, se kterým se nedá za dva roky počítat.

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
Remt

Mluví jak kdyby mu bylo osmatřicet

Reagovat
kilobyte

Nebo jako někdo, kdo má 93 startů za repre a kvůli zraněním vynechal v součtu asi 2 sezóny.

Reagovat
Remt

hele ja ho chapu, me je podobne jako jemu a taky si nekdy rano kdyz vstanu prijdu na 50

Reagovat
kilobyte

Tak to pak nechápu tebe. Nejdříve se divíš a směješ a pak ho vlastně chápeš a sám si na tom ještě hůř.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo jako nekdo kdo ve 29 letech vyhral uplne vsechno a nema tak potrebu si nic vic dokazovat. Stejny pripad jako Kroos.

Reagovat
kilobyte

Euro mu chybí.

Reagovat
VersaceChain

Super zprava

Reagovat
Likan7

OT: Všechna obvinění proti Masonovi byla ztažena

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Likan7

*stažena*

Reagovat
smazaný uživatel

zkažena

Reagovat
Ross Geller

sražena

Reagovat
Ladas321

Hihi, borka má očividně vystaráno na cely život.

Reagovat
iamek

Parada

Reagovat
cr7sux

Článek o Masonovi, rychle, budou kliky

Reagovat
madridcan

https://youtu.be/kEkCTUALn3w

Akoby to bolo len včera

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele