Oblak si užil dárek k narozeninám a čeká na další šanci

11.01.2015, 10:32
Aktuality
Stylově ve středu oslavil své 22. narozeniny Jan Oblak. Brankář Atlética Madrid nastoupil k pohárovému utkání proti Realu Madrid a přispěl k výhře 2:0. Jinak ovšem slovinský gólman v letošní sezoně příliš důvodů k radosti nemá a drtivou většinu ligového ročníku tráví na lavičce náhradníků...

"Bylo to báječné a skvělá zkušenost, neuvěřitelné. Mám velkou radost za sebe i za celý tým, o takových narozeninách jsem ani nesnil a dostal jsem krásný dárek, nejlepší, v jaký jsem mohl doufat," říká Oblak.

Atlético za Oblaka před půl rokem zaplatilo Benfice šestnáct milionů eur a gólman se měl stát náhradou za Thibauta Courtoise. Jedna letní posila se novou jedničkou mezi tyčemi španělského mistra stala a její jméno je Miguel Ángel Moyá. Oblak zatím pouze paběrkuje a sbírá minuty v Copa del Rey. V lize ještě neodchytal ani minutu, v Lize mistrů nastoupil jenom k nepovedenému duelu na půdě Olympiakosu Pireus.

"Každý den trénuji a čekám na svou šanci. A až ji dostanu, musím toho využít. O tom, kdo bude hrát, rozhoduje trenér. Já jenom čekám na jeho rozhodnutí. Nemyslím na to, že zaberu místo Moyovi, myslím na to, abych každý den odvedl dobrou práci," prohlásil dále.

Autor: Tomáš Pavlík / insidespanishfootball.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
Andis

Budoucnost

Reagovat
Tuxedo

Ten Moyá chyta tak dobre alebo Oblaka odstrelil ten zápas s Olympiakosom ???

Reagovat
smazaný uživatel

Moya je perfektný. Nechcel by som rozhodovať koo dať chytať.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád příjemnější rozhodování než v Liverpoolu.

Reagovat
Phillipinho

Oblak prisel do Atletica se zranenim a tak celou pripravu odchytal Moya, kde neudelal zadnou chybu. Na zacatku sezony byl velmi dobry, obcas mu vypadne nejaka strela. Oblak dostal sanci proti Olympiakosu a dostal 3 goly, takze v Lm uz sanci nedostal. Ale ted ve stredu chytal proti Realu v Cope a byl velmi jisty a navic vytahnul skvelej zakrok proti Ramosovi.

Reagovat
smazaný uživatel

22?! Jsem myslel, že je znatelně starší.. takhle je to teda velkej talent

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby mu bylo 27, tak už by talent nemohl bejt? I takovej Jágr nebo Rosický maj velkej talent

Reagovat
smazaný uživatel

Myšleno ve smyslu, že ten talent může ještě hodně rozvíjet... Oproti tomu, že jsem měl za to, že už je věkově skoro na vrcholu..

Reagovat
smazaný uživatel

Za to moze FM a jeho logika

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ne. Spíš je to takovej ustálenej pojem v češtině mi příjde - před naplněním potenciálu je to prostě pouze talent. Tím neříkám, že nemáte pravdu, samozřejmě.

Reagovat
C-M@ster

Obecně se bere jako rozdíl "být talent" a "mít talent".

Talent člověk prostě má a je jedno kolik mu je.

Když se někdo označí, že je talent, většinou se bere že to je někdo mladej/novej v oboru, který dělá a vede si neskutečně dobře.

Když někdo ve 22 chytá tak zkušeně jako Oblak, dá se označit jako talent. Když by tak chytal 27 letej gólman, už by se jako talent neoznačil.

Snad ti toto vysvětlení postačí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono sa to mozno zacalo pouzivat tak, ze v tak mladom veku sa presadil medzi muzmi a v takom time..., znamena to ze to je talent, nie ? ale aj tak si to kazdy pletie s potencialom.

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby nelétal v oblacích, tak teď není zklamaný!

Reagovat
smazaný uživatel

Výbornej golman, doufám že dostane víc šancí, potencionálně muže být jednou jeden ze 3 nejlepších golmanu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

v atleticu

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

myslel sem na Slovensku

Reagovat
Murtago

Velká konkurence: Kozáčik, Mucha, Handanović, Belec, Dúbravka

Reagovat
smazaný uživatel

Pro něj velká škoda, že je Slovinec :)

Přes Handu se těžko prosadí..

Reagovat
smazaný uživatel

když bude lepší než Samir , tak chytat bude, to je jednoduchý...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele