O nejprestižnější australskou cenu i dva cizinci z Brisbane

18.05.2012, 12:06
Aktuality
Také majitel zlaté kopačky A-League a nejlepší nahrávač téže soutěže, Albánec Besart Berisha s Němcem Thomasem Broichem, nechybí v seznamu hráčů, z něhož 13. června vzejde nový držitel ceny PFA (Australské hráčské asociace). Oba zmínění fotbalisté budou obhajovat prvenství pro Brisbane Roar, které loni zastupoval úspěšný Matt McKay. Dalšími nedávnými vítězi pak byli Mark Schwarzer (2010) a Tim Cahill (2009)...

Konkurentem Broiche s Berishou dále bude už jen jediný vyslanec prvního australského týmu po základní části, Central Coast Mariners, Patrick Zwaanswijk. Vedle toho se ale o nejprestižnější individuální cenu bude ucházet i pětice fotbalistů, kteří už doma nepůsobí: Luke Wilkshire (Dinamo Moskva), Alex Brosque (Shimizu S-Pulse), Adam Federici (Reading), Brett Holman (AZ Alkmaar) a Josh Kennedy (Nagoya Grampus).

Mimo to ještě tři stovky hráčů z A-League i celého světa budou hlasovat o nejlepším Australanovi do 23 let; tedy novém držiteli ceny, jež nese jméno Harryho Kewella. Tady je už domácí soutěž zastoupena zcela dominantně brankářem Mattem Ryanem (Cental Coast Mariners), duem z Melbourne Heart Aziz Behich-Mate Dugandžić, Mitchem Nicholsem z Brisbane a oporou posledního Gold Coast United, nyní zaměstnancem Newcastlu Jets, Jamesem Brownem. Tuhle pětici doplní v zámoří fungující Luke DeVere (Gyeongnam), Ryan McGowan (Hearts) a Rhys Williams (Middlesbrough).

Posledním bodem programu slavnostního galavečeru bude ještě korunovace královny australského fotbalu.

Autor: Tomáš Daníček / footballaustralia.com.au

Komentáře (2)

Přidat komentář
fantomas

Holman/Broich; Ryan...hlavně ať to nevyhraje ten šmejd z Albánie.

Reagovat
pospech11

Kde je Bulut ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele