O'Neill skončí u Severních Irů, bude novým manažerem Stoke City

08.11.2019, 15:44
Aktuality
Na dvou židlích od tohoto dne sedí Michael O'Neill. Padesátiletý trenér ještě minimálně několik dní povede reprezentaci Severního Irska a zároveň se bude starat o první tým Stoke City, dnes byl jmenován jeho novým manažerem...

O'Neill se trenérem ostrovní země stal v prosinci 2011 a smlouvu měl do roku 2024. V průběhu osmiletého působení s týmem postoupil na mistrovství Evropy 2016 a sahal po postupu na světový šampionát v Rusku, kde jeho týmu v baráži vystavilo stopku Švýcarsko. Severní Irové jsou pak ve hře i v probíhající kvalifikaci na evropský šampionát, v závěrečných dvou vystoupeních ovšem potřebují zvládnout souboje s Nizozemskem a Německem.

"Stoke bylo ochotno splnit naše finanční požadavky a neochotně jsme mu tak dovolili jednat s Michaelem. Ten se nyní s druholigovým anglickým klubem dohodl na podmínkách," informoval výkonný ředitel severoirské FA Patrick Nelson.

"Pochopitelně jsme obrovsky zklamaní, že nás Michael opouští, zároveň nás ale těší dohoda o jeho pokračování pro zápasy proti Nizozemsku a Německu a případně i pro playoff o postup na mistrovství Evropy. Všichni jsme mu vděční za jeho příspěvek v průběhu uplynulých osmi let," dodal.

Stoke City je v tuto chvíli na posledním místě tabulky League Championship, když z patnácti zápasů vyhrálo jen dva a celkem získalo pouhých osm bodů. Na špatné výsledky před týdnem doplatil Nathan Jones. O'Neill se dnes dopoledne sešel s hráči a následně vedl trénink, zítra s nimi pak odcestuje na zápas v Barnsley.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Posledni Kovboj

Shaquille, nebo Jack?

Reagovat
Nihilister
Reagovat
smazaný uživatel

Martin

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec nevím proč, ale se Stokem mám spojenýho Martina O'Neilla, tak mi to původně přišlo poetický, že on před Irskem vedl Stoke a teď to vezme jmenovec Michael, který koučoval Severní Iry.

Nevíte vlastně někdo jak to měl Martin O'Neill u repre Irska když je on sám Severní Ir? Moc nejsem obeznámený s těmi poměry...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo už vím jak jsem k tomu přišel jsem si O'Neilla spelt s Tony Pulisem z Betonárky FC

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Stoke je vhodný jedině Tony a nikdo jinej!

Reagovat
wishmaster

Sunderland 2.0

Reagovat
Agent z Melmacu

a čo je s Martinom Ou Neillom? legendy aston villy?

Reagovat
smazaný uživatel

https://icdn.caughtoffside.com/wp-content/uploads/2016/03/Martin-ONeil-wife.jpg

dělám z něj pravidelně paroháče, proč se ptáš?

Reagovat
rel7

to jako trenér SI kde se mu na ten tým daří nedostane lepší/pro něj zajímavější nabídku než z posledního týmu v Champu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele