O Lavičkově budoucnosti se rozhodne v únoru

08.01.2012, 08:20
Aktuality
Údajný zájem pražské Sparty o Lavičkovy služby s příchodem Hřebíka přirozeně opadl, budoucnost českého kouče na lavičce Sydney je nicméně stále ve hvězdách. Sky Blues zatím jen z malé části naplňují obří potenciál a po dnešku se mohou naházet jen ve tříbodové vzdálenosti od poslední příčky. Pomalu se tak začíná reálně uvažovat o Lavičkově konci...

A nejsou to jen výmysly médií. V týdnu totiž výkonný ředitel ambiciózního klubu Dirk Melton uvedl, že se pozice manažera, jemuž po konci sezony vyprší stávající smlouva, bude zevrubně hodnotit a rozhodnuto by mělo být během příštího měsíce.

Zda ho ovšem Lavička dostane k dispozici celý, to vůbec není jasné. Jeho podmínkou - poté, co se mu to nepovedlo vloni - určitě bude dostat Sydney do nadstavbové části sezony, k čemuž je třeba se umístit minimálně na šesté příčce. To by se sice Sky Blues aktuálně dařilo, ovšem situace ve středu tabulky je taková, že osmý Newcastle na páté Sydney ztrácí pouhé dva body.

Lavičkovo postavení začalo být pořádně zpochybňováno teprve nedávno, když Sydney dvakrát po sobě inkasovalo nevídané čtyři góly. Dnes v duelu s prvním Central Coast Mariners předloňský mistr kapituloval jednou jedinkrát, pro změnu však byl sterilní směrem dopředu, neskóroval, a tak počtvrté za sebou nevyhrál. To celé se navíc děje ve chvíli, kdy se v Austrálii po delší době na manažerských postech něco děje: v Adelaide skončil Coolen, aby šel pod Kosminou poslední tým tabulky do sebe; a teprve před pár dny pak opustil podobně nepřesvědčující Melbourne Victory Mehmet Duraković.

Vítězslav Lavička každopádně sám od sebe, zdá se, končit nebude. Už několikrát naznačil, že se v Austrálii zabydlel, což ostatně potvrdil i v reakci na sílící spekulace. "Trošku jsme ztratili na síle a já za to beru plnou zodpovědnost," neschovává se pak za nic ani za nikoho český stratég, jenž u protinožců působí již třetí sezonu.

A určitě nejde o první takovou zkušenost zde. Už vloni jeho Sydney ani zdaleka nepodávalo adekvátní výkony a také tehdy se v jednu chvíli Lavička ocital pod palbou kritiků. Přesně před rokem jej potom zachránila výhra nad Newcastlem Jets, která odstartovala osmizápasovou šňůru Sky Blues bez porážky. To také českému manažerovi vydobylo další roční smlouvu, přičemž se už tehdy diskutovalo, zda šlo o správný krok.

Všechny tyto faktory dnes Lavičkovi nikterak nepomáhají; stejně jako například letní nákup hvězdného Emertona, který zatím v novém dresu opravdu nezáří. A ve finále by nakonec ani 48letý trenér nemusel odchod ze Sydney nějak tvrdohlavě odmítat. Už rok je v Austrálii sám bez krajana Michala Zacha, který mu tady asistoval, ale i bez rodiny, s níž by nepochybně rád trávil více času...

Autor: Tomáš Daníček / theworldgame.sbs.com.au, smh.com.au

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten článek už tady je 2 hodiny a není tu žádnej komentář.

Reagovat
smazaný uživatel

Už tady jsou 2...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vidim 3..

Reagovat
smazaný uživatel

krása českých jmen a přijmení : chirurg Bohdan Pomahač, trenér Lavička ... a premiér Nečas

Reagovat
smazaný uživatel

zatímco u prvního to jde na škodu, s druhým to koresponduje a u třetího to už je jen česká ironie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Sexuolog Šuk, pocasi uvadi Mrackova :D ...

Reagovat
smazaný uživatel

Už ať je v zpět v Čechách, kvalitní trenér

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Dneska to nestálo za nic, CCM mnohem lepší. Může být rád, že to dopadlo jenom 1:0, i když párkrát trochu podržel velký oblíbenec Matt Ryan

Reagovat
smazaný uživatel

Vítězslave radši odejdi nebo budeš vyhozen

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Radši odejdi sám, než dostaň pár miliónů?

Reagovat
smazaný uživatel

jak víš viděl jsi snad jeho smlouvu ?

Reagovat
fantomas

Moc by toho s tak dlouhou smlouvou asi nedostal.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Normálnímu člověku by to na pár měsíců /let/ asi bohatě stačilo. I když samozřejmě nevíme, kolik je to přesně, tak odcházet sám pro špetku cti, když za zápas nebo dva můžu dostat tučnej šek, je podle mě hloupost...

A hlásím přečteno, samozřejmě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele