O Balotelliho nestojí ani Sion, známý rebel by mohl zamířit do Rumunska

16.05.2023, 19:58
Aktuality

Mario Balotelli (32) byl kdysi považován za jeden z nejzářivějších talentů na fotbalovém poli. Bývalý italský reprezentant na sebe však upozornil příliš mnoha disciplinárními přestupky a jeho kariéra zaznamenala strmý pád. Loni v létě zakotvil ve švýcarském Sionu, kde už ale podle všeho další budoucnost nemá.

"Super Mario" má v klubu přitom smlouvu ještě na jeden rok. Hned po přestupu ukázal záblesky svého umění, jeho následné výkony ale ovlivnila četná zranění a v tomto kalendářním roce skóroval pouze jednou. Vedení by ho tak rádo zpeněžilo. Balotelli údajně jedná s Rapidem Bukurešť, který trénuje další potížista Adrian Mutu. Rumunský útočník kdysi hájil barvy Parmy, Chelsea a Juventusu, jeho kariéru nicméně poznamenaly problémy s drogami.

Velké dítě

Rodák z Palerma začal svou kariéru v roce 2006 v Lumezzanu, kde se v patnácti letech probojoval do A-týmu. Jeho talentu si všimli zástupci slavné Barcelony, ale po neúspěšné zkoušce zamířil do Interu Milán. Právě během působení u Nerazzurri se o něm začalo mluvit jako o jednom z největších talentů na světě. V listopadu 2008 se ve věku 18 let a 85 dní stal nejmladším střelcem Interu v historii Ligy mistrů a svět mu ležel u nohou. Pohádka však trvala jen krátce.

Fotbalista odmítal dodržovat přísné tréninkové jednotky trenéra Josého Mourinha, který ho následně vyřadil z kádru. V roce 2010 rozzlobil příznivce klubu, když se objevil v jistém televizním pořadu v dresu konkurenčního AC. Všem mohlo být jasné, že jeho působení v Interu se chýlí ke konci.

Pomocnou ruku mu podal jeho krajan Roberto Mancini, v té době trenér Manchesteru City. Podpis smlouvy za 22 milionů liber měl anglický klub vynést na vrchol, a přestože Balotelli ukázal, že fotbal hrát nezapomněl, častěji se objevoval na titulních stránkách bulvárních novin.

Před zápasy vyhledával striptýzové bary, zapálil si vlastní dům kvůli špatnému zacházení s pyrotechnikou, na tréninku nenosil rozlišovací soupravu a stal se hitem internetu, jindy si dokonce šel do školy promluvit s agresorem, který šikanoval fanouška. Zkrátka živel.

Pád z Olympu

Vrcholem kariéry "nepochopeného génia" bylo finálové vystoupení tehdy podceňované Itálie ve finále mistrovství Evropy 2012, k němuž přispěl třemi góly. Následně střídal jeden klub za druhým a hrál za AC Milán, Liverpool, Nice, Marseille a Brescii, kde však odmítl trénovat. Vedení klubu s ním po sestupu do druhé ligy rozvázalo smlouvu.

Před třemi lety se nad "Balem" slitoval magnát Silvio Berlusconi, bývalý majitel AC Milán, který koupil maličký klub z Monzy a vytáhl ho ze čtvrté do druhé ligy (v současnosti klub působí v Serii A).

Balotelli dostal sedmiměsíční smlouvu a musel se řídit pokyny svého nového šéfa Adriana Gallianiho, který po něm vyžadoval, aby mu každé ráno posílal fotografie své váhy. Ačkoli Mario začal dobře, během dvaceti dnů zhubl pět kilogramů a hned ve svém debutovém zápase skóroval, odehrál pouze dvanáct utkání, ve kterých vstřelil pět gólů.

Poté zamířil do tureckého Demirsporu a v dresu nováčka se mu dařilo, odehrál 33 zápasů a vstřelil 18 gólů. Jeho působení v Sionu však vše vrátilo do starých kolejí.

Autor: Livesport.cz / Róbert Krupár

Komentáře (44)

Přidat komentář
O.Giroud

mohol by ho Weiss zobrat ten by ho dal do late

Reagovat
Salfovic

S mladým W by to byla dokonalá fotbalová verze filmu Blbý a blbější.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Unai

Reagovat
karborliv

Ten už tak putuje po těch ligách, že bych se nedivil kdyby skončil třeba v Plzni

Reagovat
Salfovic

Tak na černý útočníky je ujetá spíš Slavie.

Reagovat
ACSeRw!n

pokud je koupi ten RB, tak to je tutovka

Reagovat
dontcallmeandre

to není, RB potřebuje udávat kluky ze svojí akademie v Salzburgu

Reagovat
db18

To je přejde až zjistí, že tady kluci musí "podnikat"

Reagovat
kilobyte

Reagovat
dontcallmeandre

Nemusí, můžou být klidně zaměstnanci. To je na domluvě klub - hráč.

Reagovat
kilobyte

Spíše potřebují další akademii, ze které si bude vybírat Salzburg, aby nahradil hráče, které mu vezme Lipsko.

Reagovat
db18

A taky budou muset někam uklízet nepotřebné hráče, které na papíře prodají za obrovskou sumu, aby neměli problém s FFP...

Reagovat
Blasphemer

U mě ve FM tam třeba skončil.

Reagovat
smazaný uživatel

V jeho případě si vždy vzpomenu na scénu z filmu Kokosy na sněhu, kdy chlapci poprvé sedí v bobu na dráze a ten skopčák si z nich utahuje..

Deris: Trenére, kdo je to?

Irv: To je Josef Gruber, jeden z nejlepších řidičů.

Jull: A taky jeden z největších ocasů.

V případě Mária by jsme lehce změnili jen prostřední část na ,,největších talentů''

Reagovat
Rudnevs

“jindy si dokonce šel do školy promluvit s agresorem, který šikanoval fanouška“

Reagovat
Remt

"dosel promluvit" znamena, ze ho dosel taky zsikanovat? Nebo?

Reagovat
Rudnevs

Inak teda Sion sám o sebe moc budúcnosť nemá, sú poslední v lige a úprimne pod nadvládou diktátora Constantina sa čudujem, že nespadli už dávno.

Reagovat
andrew96

Můj nejoblíbenější evropský fotbalový bizár.

Reagovat
Csaplárova past

At si rika kdo chce co chce, byl to Kral ve sve dobe a fandil jsem mu. Jestlize kouril rano v klubu travu a za deset hodin dal gol nebo dva, tak jako co? V devadesatych letech normalka a jaci tehdy byli hraci

https://resources.premierleague.com/premierleague/photo/2016/09/09/d655280a-ec4d-4084-a807-63dd5c69b9af/GettyImages-130010419.jpg

Reagovat
Bakary3

Král nebyl v žádné době, jen si to o sobě myslel.

Reagovat
Csaplárova past

Umel zahrat? Umel. Za to byl placeny.

Reagovat
Bakary3

Ano, zahrát umí kde kdo a neznamená to, že je král

Reagovat
Csaplárova past

Vzhledem k tomu, co tomu mnohdy v noci a nad ránem předcházelo ... Král

Reagovat
Bakary3

Hm, za mě ani ne, když jsi na nějaký úrovni, trénuješ x-krat týdne... Tak tě nějaká kalba nesundá do sraček.

Naopak taky často hrál, že po ty kalbe vypadal.

Pro mě dement, ale ok

Reagovat
Csaplárova past

355 zapasu a 172 golu. Mimojine za City, Inter a AC. Dement byt muze, fotbalista to byval skvely. Ktery fotbalista dnes neni dement ...

Reagovat
kilobyte

V každé sezóně by se našlo 10 lepších útočníků než byl on.

Reagovat
Bakary3

Ok

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Nihilister

Máš hrozně nízké nároky.

Reagovat
j_mrazik

Král? Záleží na tom jakého království.

Reagovat
Felitel

snad se zvedne

Reagovat
Keeper117

Ja nechápem prečo odišiel z Adany však tam bol za kráľa on a Assombalonga boli hviezdy v tom Demirspore však v poslednom ligovom kole minulej sezóny keď dal 5 gólov Goztepe bol ten posledný gól rabonou úplne všade ale zase proste chybný prestup tak isto ako keď odchádzal z Marseille

Reagovat
castelL

možno problém financií a hlavne, že chcel viac, ako mu vedeli poskytnúť

Reagovat
MarcoBanco

Tiež som bol prekvapený že odisiel. 1. Turecká nieje vobec zlá na jeho pomery, a platovo to nemohol byť taky rozdiel sko v Sione.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rudnevs

Tiež si vravím, určite bol zle poradený alebo proste sprostý, neviem čo hľadal v Sione, ten klub by mal byť obrosvká red flag pre každého. Čo ich prezident stvára už vyše 20 rokov je neskutočná komédia, škoda, že sa o tom v článku nepíše, takto to hádže zlé svetlo na Balotelliho, ale myslím, že predovšetkým Sion ako klub je jeden veľký chaos - napr. po poslednom zápase bol tréner vyhodený počas polčasu a striedania udával prezident.

Uvidíme či pôjde do toho Rumunska. Krajina Adriana Mutua a Andrewa Tatea by takému rebelovi mohla sedieť.

Reagovat
MarcoBanco

Aspoň som sa teda dozvedel niečo nové o Sione a ich prezidentovi

Reagovat
ACSeRw!n

oni mu vyplaceli mzdu ?

Reagovat
Witcher

Škoda seděl by do Sparty.Kuchta mohl zpátky do Moskvy

Reagovat
AngryPrd

Ako nahradnik za lacny plat do AC by mohol prist. Musel by vsak podpisat vela papierov aby sa klub vyhol neprijemnostiam

Reagovat
ACSeRw!n

Roso jednej

Reagovat
nani92

škoda tej jeho asistencie Aguerovi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele