Novým trenérem Norimberku se stal René Weiler

12.11.2014, 12:06
Aktuality
Druholigový Norimberk, kde musel po sérii nepřesvědčivých výsledků skončit Valérien Ismaël, oznámil jméno nového trenéra. Tím se stává švýcarský kormidelník René Weiler, jenž naposledy vedl Aarau a od konce minulé sezóny byl bez angažmá...

Bývalý obránce Ismaël měl za cíl okamžitě vrátit tradiční celek do nejvyšší soutěže, ovšem ze třinácti zápasů dokázal Norimberk pouze čtyřikrát vyhrát ze čtrnácté příčky má pouze dvoubodový náskok na sestupové příčky. Vedení klubu tak muselo jednat.

Výsledkem je příchod Reného Weilera, jenž během své hráčské kariéry odehrál i jedenáct zápasů za švýcarskou reprezentaci, následně však musel kvůli zdravotním problémům kariéru ukončit v pouhých 28 letech. Vrhl se tak na trenérskou dráhu, kde postupně prošel St. Gallenem, Schaffhausenem a Aarau, kde působil poslední tři sezóny.

S působením na německé fotbalové scéně tak nemá, podobně jako předtím Valérien Ismaël, žádné zkušenosti. "Potřebujeme nový impuls. A ten by měl přinést nový trenér," doufá manažer bavorského mužstva Wolfgang Wolg, jenž chce co nejdříve s FCN zpátky do Bundesligy.

Autor: Jiří Vojík / sport1.de, ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Filip12

proč berou takový amatery místo aby vzali někoho pořádnýho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele