Nováček z Nancy se rve o záchranu, noví majitelé ale vyhlíží LM

08.11.2016, 13:52
Aktuality
AS Nancy-Lorraine sice uplynulé tři sezony strávilo ve druhé francouzské lize a aktuálně vypadá být zralé na okamžitý návrat do nižších pater, prezident klubu Jacques Rousselot ovšem neskrývá velké ambice. Noví investoři prý chtějí do čtyř let působit v Lize mistrů...

Nancy se naposledy v Evropě představilo na podzim 2008, kdy si zahrálo skupinu Poháru UEFA. Tehdy Liga mistrů skromnému klubu, kde hráčskou kariéru rozjížděl Michel Platini, unikla o jedinou příčku.

Od té doby se AS především pere o holou prvoligovou příslušnost, kterou na jaře 2013 také po osmi letech znovu ztratilo. Pod dohledem londýnské firmy čítající kanadské i čínské investory však má na Nancy čekat o poznání zářnější budoucnost.

"Jejich cílem je být do tří nebo čtyř let v Lize mistrů, proto v tuhle skupinu (investorů) věřím... budoucí rozpočty se budou pohybovat mezi 100 a 120 miliony eur," slibuje Rousselot.

"Vstupujeme do nové dimenze. Tito lidé chtějí z Nancy udělat francouzskou fotbalovou veličinu. Právě proto jsme je sem museli přivést, abychom AS Nancy-Lorraine dodali svěží vítr," zdůrazňuje prezident klubu, který o víkendu utržil 'kanára' od Monaka a momentálně je s devíti body po 12 kolech předposlední.

Autor: Tomáš Daníček / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nech sa im darí.

Reagovat
cepinzcegamy

jasný, jen víc znuděných zbohatlíků, kteří si koupí náhodný klub a napumpujou do něj nesmysly na nákup žoldáků. Ať žije sport!

Reagovat
Lopiger

100-120? To mi nepřijde mnoho. PSG, Lyon, Monaco i Marseille mají vyšší.

Reagovat
Godwinson

Marseille má 100. A samozřejmě podstatně vyšší výdaje. Nakonec je stejně důležitější práce s týmem, mládeží atp. Montpellier měl v té titulové éře rozpočet pod 40 mil.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je tabulka rozpočtů 2016/17 pro představu

http://www.eurosport.fr/economie/budgets-le-psg-ecrase-toujours-la-ligue-1-mais-l-ol-progresse-bien_sto5729233/story.shtml

Jinak myslím, že pro takový tým do bude dostačující rozpočet na to, aby se dostali o něco výše. Osobně bych ale nevěřil, že se jim povede dostat do LM.

Reagovat
Langi

na Francii je to dost..třeba letošní Nice a tehdejší Montpellier měli asi třetinu...spíš při pohledu na soupisku Nancy nevidím prakticky žádného extra kvalitního ani talentovaného hráče...kromě pár starých známých typu Diarra, Pedretti nebo N'Dy Assembe je to hrozně nezajímavý tým...třeba Nice si tuhle generaci vypiplali a navíc doplnili, naprosto za hubičku, kvalitními borci...v Nancy budou všechno stavět od nuly, protože tam musí vyházet uplně všechno...to spolkne hodně prachů a času a do 3-4 let spíš ještě jednou spadnou

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli se myslí rozpočty celkově, tak tolik byl roční rozpočet Marseille ted v té chudé Dreyfus době posledních let dokonce i jemně víc. Takže rozhodně by je to zvedlo, ale nevidím to jako záruku že v konkurenci PSG, Monaca, Lyonu a snad značně silnější budouci Marseille budou sílou která by byla pravidelně v LM. Každopádně by to ligu udělalo opět zajímavější.

Reagovat
Godwinson

O to větší je škoda, že se zbavili těch potenciálně hvězdných hráčů v poslední době. Teď je to o ničem a budou mít dost práce s tím, aby nebyli týmem s nejvyšším rozpočtem v L2.

Reagovat
smazaný uživatel

Když tak koukám na soupisku, tak je mi jasné, proč jsou tam kde jsou. Měli by se více poohlížet po hráčích z Evropy, ne z Afriky.

Reagovat
Pyroman

Ti spíš budou mít problém se zachránit, než řešit LM. Pokud spadnou, tak můžou celý projekt rychle odpískat. Navíc i s posíleným rozpočtem budou podle mě rádi za TOP 10, v současném kádru je výrazněji talentovaných hráčů dost málo, takže není moc na čem stavět, a nákupy to všechno nevyřeší.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj tak si myslím že v blízkej budúcnosti nebudu mať kluby ako sú napríklad PSG,Monako,Lyon,Marseille či Nice konkurenta v bojoch o európsku ligu či Ligu Majstrov. A potom príde nejaký nováčik ktorý podobne ako Leicester sa prví rok bude snažiť udržať a potom výhra alebo sa aspoň umiestni na európskych priečkach.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele