NOU CAMP BUDE UZAVŘEN

30.03.2003, 15:55
Aktuality
Slavný fotbalový stadion a pýcha celého Katalánska, Nou Camp, bude definitivně na 2 zápasy uzavřen. Rozhodla o tom španělská disciplinární komise CEED. Barcelona se sice proti trestu dvakrát odvolala, ale na rozhodnutí už nic změnit nedokázala.

Důvod, proč bude největší stadion Evropy uzavřen, je známý, je jím utkání ze 23. listopadu s největším rivalem, Realem Madrid. Jak už to tak bývá, utkání mezi Barcou a Realem jsou vždy velmi emotivní a nepřátelská z obou stran. Přestupy mezi těmito velkokluby se stávají jen velmi zřídka a přestup fotbalisty z jednoho klubu do druhýho bývá považován za tu největąí zradu, které se mohl dopustit.

Odpověď na otázku kdo je nejnenáviděnější a zároveň nejzbožňovanější fotbalista na světě je snadná. Je to Luis Figo. Právě on si tímto peklem prošel. Při prvním zápase Figa za královský klub na stotisícovém Nou Campu byla atmosféra tak nepřátelská vůči Figovi, že dokonce tehdejší prezident Barcelony Joan Gaspart vyhlásil soutěž o nejlepší transparent hanobící tohoto Portugalce. Po zápase prý jeden spořadatelů slyšel Figa, jak říká, že se do Barcelony už nikdy nevrátí. Příští sezónu se Figo na Nou Campu skutečně neobjevil, i když měl dvě příležitosti.

V této sezóně Figo svůj slib nedodržel a vrátil se tak podruhé od svého přestupu na Nou Camp. Jestliže někdo čekal, že je Figovi odpuštěno, tak se krutě mýlil. Figo byl při rozehrávání rohových kopů zasypán nejrůznějžími předměty od zapalovačů až po láhev whisky. Utkání muselo být na 13 minut přerušeno a za tyto incidenty bude Nou Camp pikat. Nutno říci, že před zápasem byla bezpečnost zvýšena o 50%, ale stejně nebylo možné se těmto výtržnostem vyhnout. Po zápase Joan Gaspart tyto nepříjemnosti odsoudil a nepřímo obvinil Luise Figa, že fanoušky vyprovokoval tím, jak neustále odklízel předměty vhozené na hřiště.

Trest si Barca odpyká při utkáních s Deportivem a San Sebastianem.

Autor: Robin Hnátek

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Musím znovu opakovat, že nenávist ze strany Realu vůči Barceloně není tak silná. Nemáme je rádi, ale zároveň je respektujeme jako našeho hlavního soupeře a regulérní lidské bytosti. Co se stalo v listopadu na Nou Campu snad ani nemá cenu komentovat. Příště byste mohli Luise třeba i zabít, ale vám je to asi jedno .....

Reagovat
antimadrista

Figo dostal co si zasloužil, kdyby ty fanoušky neprovokoval, tak by Barca nemusela mít na 2 zápasy zavřenej stadion.

Reagovat
PJ

Neprovokoval? A co měl dělat, zakopávat na hřišti o plechovky? A co se týče Gasparta, tak ten se fakt dobře prezentoval. To neni (nebyl) prezident jednoho z nejslavnějších světovejch klubů, ale fanatik. Copak si "prezident" může dovolit něco jako povzbuzovat fanoušky ve vymejšlení co největší urážky pro hráče soupeře? Směšný...

Reagovat
antimadrista

No tak ale to měl nechat na těch pořadatelích, kromě toho tam začal frajersky driblovat s míčem, to už byl vrchol! A co se týče Joana, tak si stále myslim, že to je ten pravej boss pro Barcu, je to prostě velkej fanoušek a ne jako Perez, kterýmu jde jenom o peníze.

Reagovat
PJ

Nevim nevim, ale podle mě Gaspart ten pravej určitě neni, za ty tři roky co tam byl, Barca nevyhrála vůbec nic. A statistiky mluví jasně - je to nejneúspěšnější prezident v dejinách Barcy (taky sem čet Hattrick :-). Můžeš ho mít rád, může to bejt pravej katalánec, ale to klubu moc nepomůže...

Reagovat
antimadrista

Jo, ten hattrick jsem čet taky a vůbec s nim nesouhlasim, prej diktátor, taková blbost.

Reagovat
HOST*Antič

Zrovna La Coruna a San Sebastian.Vubec netuším kde ty zápasy Barca bude hrát.Chtělo by to Mestallu.Valencia není od Barcelony daleko a Camp Nou a Mestalla se od sebe moc neliší.Ale asi to nepujde protože Valencia asi bude hrát doma.

Reagovat
antimadrista

Možná že by to šlo u našich bratrů z Espanyolu.

Reagovat
HOST*antibarcelonista

dobre ji tak zaslouzila si to...

ma sice nejvetsi stadion ale,hraje PRD

Reagovat
antimadrista

Sis splet s Madridem.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem četl HATTRICK a taky s tím vůbec nesouhlasím!!!!! Že prý byl Riquelme špatná investice,to je BORDEL. Nejlepší časopis na stáncích je bezpochy PRO FOOTBLL,ten píš vždy pravdu.

Reagovat
PJ

To sme vcera videli, jaka je Riquelme investice...

Reagovat
HOST*Jan Luksa

Ten hattrick to byla fakt blbost. I kdyz je fakt ze Riquelme zadna superhvezda neni, ale taky je mu jen 24, az bude starsi, vytvori se Saviolou a Mottou bajnou formaci. Barca nehraje prd, v la lize se ji vubec nedari, stesti se k ni uplne obratilo zady, ale v lize mistru jde na vitestvi a jestli potka Real, s nejlepsim kadrem sveta, dostane Madrid co proto, na to jaky ma hrace je to podobna bida jakou ted stihla Barcelonu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele