Norwich výměnu manažera neplánuje, Farke má důvěru

28.10.2021, 11:40
Aktuality
Daniel Farke (© AFP)
Letošní sezona anglické Premier League za sebou má první čtvrtinu a nejhorším týmem je Norwich. Navrátilec do nejvyšší soutěže stále čeká na první výhru a sídlí na samém dně tabulky. O práci se minimálně pro tuto chvíli nemusí obávat manažer Daniel Farke, vedení stojí za ním a vyjádřilo mu podporu...

Farke se týmu ujal v roce 2017 a už dvakrát s ním postoupil do Premier League. V prvním případě následoval rychlý sestup a k něčemu podobnému se dost možná schyluje také letos. Norwich zatím uhrál jen dva body a dal pouhé dvě branky, soupeři mu jich stihli nasázet už 23.

V říjnu Canaries uhráli bezbrankové remízy proti Burnley a Brightonu, aby o víkendu přišla další tvrdá rána v podobě debaklu 0:7 na půdě Chelsea.

"Zpochybňovat v tuto chvíli osobu Daniela by dle mého názoru bylo neskutečně nespravedlivé. Pokud se zeptáte jeho, zda je spokojen, odpovědí bude okamžité ne. Je to neakceptovatelné. Neakceptovatelné je to, co se stalo v sobotu, stejně jako náš bodový zisk, nikdo z nás něco takového nechce," hodnotí sportovní ředitel Stuart Webber aktuální situaci.

"Ale to vše nepadá na hlavu jenom jednoho člověka. Tým tvoří celkem 300 zaměstnanců a ti všichni nesou zodpovědnost. Není správná doba házet vše na jednoho z nás, musíme se soustředit na celek. Je to o podpoře a jednotnosti, nikoli o ukazování prstem na jednotlivce nebo nějakých ultimátech," je přesvědčen Webber.

"Nemůžeme někomu vytyčovat cíle a sdělovat mu, že mu zbývá jeden zápas, dva zápasy, deset zápasů, jedna sezona, dvě sezony... Plně stojíme za Danielem, proto jsme s ním v létě také podepsali čtyřletý kontrakt. Práce, kterou v klubu prozatím odvedl, je více než fantastická," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (48)

Přidat komentář
Pride

Reagovat
čutalista

Já doufám, že to neznamená polibek smrti

Reagovat
Seydou Doumbia

spíš at znamená, bo jinak se ti chuji nemůžou vzpamatovat

Reagovat
wishmaster

"Tým tvoří celkem 300 zaměstnanců a ti všichni nesou zodpovědnost." to čo je za vyjadrenie, za tú vašu katastrofu na ihrisku určite môže kuchárka či kustod

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Seydou Doumbia

kuchař může moci za to že hrajou sračku, pokud jím ji sám navařil

Reagovat
wishmaster

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

no každopádně být tím sportovním ředitelem nebo Farkem, tak v kantýně teď radší nejím

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
oli9

Má jim ke snídani dávat tatarak, syrové maso... Ne míchané vajíčka

Reagovat
Agent z Melmacu

celkom by ma zaujimalo či majú v Norwichi rovnaku kuchárku alkoholičku ako v Sunderlande

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z nejnudnejsich týmu v PL...horší snad bylo už jen Derby County....s kopytem Howardem na hrotu

Reagovat
Stannis Baratheon

Naopak, před sezónou přišla spousta zajímavých hráčů. Nejsou nudní.

Reagovat
Freedo

Ty vole, vždyť dali jen 2 góly za 9 zápasů. Zajímaví byli předchozí působení v PL prvních pět utkání, kdy porazili City a hráli 2:3 s Chelsea. Pak ale taky šli do hoven.

Reagovat
Kucka

Reagovat
miguel bain

Jo mum tež duvěre.

Reagovat
Kohout 1882

Zkrátka je pravda. že jsou příliš dobří na Champ, ale příliš špatní na PL.

Reagovat
iamek

Antonio Conte is more than happy to work with the following players : Ronaldo, Pogba, Varane, Telles, Fernandes, Martial, Sancho, Greenwood and Rashford.

RIP Shaw

Reagovat
REPLIKATOR

Těm nepomůže žádný trenér. Radši ať zůstanou v Champu a pořád zbytečně nepostupují, když na to nemají.

Reagovat
čutalista

Tak holt mají jen ambice takový, jak je plná jejich kasa...to se pak tomu nemůže nikdo divit. Mě to přijde naopak docela fajn.

Reagovat
iamek

EXCLUSIVE | Czech billionaire Daniel Kretinsky considering purchase of minority stake in West Ham

⚒️ Expected to buy 27 per cent of club initially

⚒️ May take a majority stake at later date

⚒️ Spells beginning of end of 'GSB' era

The Atletic

Reagovat
Mastný Chobot

Heh to vsetko vdaka jednemu Souckovi? Ci len nahoda?

Reagovat
martin.b

Cením, že nejdou cestou Watfordů, WBA apod. a nemění kouče každou chvíli, Farke je super trenér, což v champs potvrdil, na PL má ale žalostně slabej tým... Letos sice posílili víc než minule, ač na to nemaj, snaží se hrát aktivní a ne pragmatickej fotbal, ale do PL pořád nepatří...

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je čisto o peniazoch. Norwich je najchudobnejší z klubov v PL a tak to aj vyzerá v tabulke. Ani Klopp s Guardiolom by im bez money nepomohli

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nik im nebráni ísť cestou Brentfordu alebo Sheffieldu. Predsa len je lepšie ako nováčik skončiť v top 10 a vypadnúť až za rok ako Sheffield, ako stále postupovať a vypadávať ako to robia oni, Fulham a WBA

Reagovat
martin.b

SUFC vlastní arabský princ, v PL přivedli hráče jako McBurnie, Berge, Brewster, Ramsdale, každýho za +20m. Tam investice nebyl ten největší problém, spíš přečtenej herní styl, zranění a nepovedený nákupy... Cesta Brentfordu je dost specifická a vyžaduje velký know how a správný lidi.

Reagovat
Freedo

Sheffield neměl o tolik lepší tým, ale měli perfektně zvládnutej systém na 5 obránců a bylo velmi těžký proti nim hrát. Bohužel druhou sezónu se jim to kvůli zraněním rozpadlo. Ale tohle je cesta a podobně to praktikuje už roky Burnley.

Farke není schopný naučit hráče bránit, ale na pořádnej fotbal nemá kádr.

Reagovat
Pride

Není to jen o penězích. Farke neumí reagovat na vývoj zápasů, působí odevzdaně, nerad dělá změny a staví dokola pořád svoje koně. Ten tým je rozhodně dost slabý, ale třeba takový Huddersfield byl ještě o dost slabší a první sezónu v PL měl více než slušnou. Norwich potřebuje jiné jméno, protože s tímhle člověkem nemají naději na záchranu.

Reagovat
avicii

Ja si myslím ze tam majú dosť zaujímavých hráčov, možno by zmena nebol zlý napad a mohli by sa posunúť na vyšší level

Reagovat
smazaný uživatel

Polibek EF ✅

Do dvou tydnu leti

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Busby babes

https://theathletic.com/2914159/2021/10/27/does-anyone-trust-manchester-uniteds-hierarchy-to-get-the-next-big-call-right/

There was a case for acting swiftly and ruthlessly at the end of last season and at various junctures before that. Having failed to do so, having convinced themselves yet again that they were “so close”, as Solskjaer put it the other day, they might just have to take their time over this.

If they are true to their word, then they will already have done their homework and lined up a candidate who reflects the long-term vision they keep talking about. But after the past eight years, it really isn’t easy to share their confidence.

You can ask, “Why on earth wouldn’t you appoint Conte?” But not every club would. Manchester City, for example, have worked around a playing philosophy that Conte simply wouldn’t fit. They might never be as big a club as United, but as a football project, they have arguably outgrown the need for a “hitman”.

A personal view is that a club who have been willing to back Solskjaer to such an extent, with time and resources, should be perfect for a coach such as Pochettino, Rodgers or perhaps Ajax’s Erik ten Hag or Borussia Dortmund’s Marco Rose, rather than a “hitman” like Conte or Zidane.

Reagovat
Swarley

To bych to srovnání se City rozhodně tak neviděl, že s Pepkem trefí jackpot bylo jasné... Před tím to byli manažeři po třech letech jako víceméně všude jinde a nikde nemáš jistotu, že po Guardiolovi zase přijde někdo, kdo tam vydrží pět nebo šest let... To stejné s Kloppem... Po SAFovi si ani v nejmenším nikdo nedovedl představit, že protočime tolik manažerů...

City po Pepkovi spadne do stejného kolotoče jako my nebo Chelsea... Představa je to pěkná, jak se bude krásně navazovat, ale to jsme si mysleli taky...

Reagovat
Busby babes

to ale vubec neni pointa te casti o City. Tam jde o styl managera ne o to, ze vydrzel 2-3 roky...

Reagovat
Swarley

A proto je tam vypsaná ta řada manažerů, kdy má každý úplně jiný styl?

Reagovat
Busby babes

ta rada manageru je vypsana smerem k nam a ne City. U City je zmineny jen Conte. a teda nerekl bych, ze Pochettino, Rodgers, ten Hag nebo Rose jsou tak rozdilni... vsichni se snazi hrat docela utocnej fotbal, jsou zvykli pracovat s mladyma atd...

Reagovat
Freedo

Jak je myšleno to "hitman"? Kouč s velkým renomé?

Reagovat
Busby babes

Gary Neville argued against Conte on Sky Sports after Sunday’s defeat, saying that United “won’t bring in a hitman again, a hitman who comes in and does a job for two years”. Some will argue this is precisely what they need. But the whole point of the Solskjaer appointment was about bringing the type of stability, focus and direction that meant they could look forward without needing to “bring in a hitman” in future. It has previously been suggested within the hierarchy that, “We don’t want an Antonio Conte. It would be Mourinho all over again.

Reagovat
Freedo

Díky. To mi mohlo dojít.

Reagovat
r.mrazik

Přesně proto Conteho nechci, i když je velmi kvalitní

Reagovat
Svatej

až na tu část s Mourinhem to sedí

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou mne se toto líbí... Tak snad se vykoupou hned zpět a následně už udrží

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele