NOMINACE ITÁLIE: BEZE ZMĚN

03.06.2004, 14:44
Aktuality
Přestože byl v posledních dnech trenér reprezentace Itálie Giovanni Trapattoni pod značným tlakem médií i fanoušků, na nominaci, kterou předběžně oznámil už v pondělí, nic nezměnil. "Nezměním už ani čárku na svojí Itálii. 23 mušketýrů pro EURO budou ti, které jsem jmenoval v pondělí," prohlašoval včera, tedy v poslední den před definitivním uzavřením nominací.

Kouč Squadry azzurry Trapattoni ignoruje všechny kritiky, zejména ty, které mu vytýkají, že opominul 22letého útočníka Parmy Alberta Gilardina. Ten sice v letošním ročníku Serie A nastřílel 23 gólů, více než Corradi s Di Vaiem dohromady, přesto dostali právě tito dva přednost. Odmítá i všechny výtky za bleskové vyloučení Filippa Inzaghiho kvůli problémům s koleny. Zbývají nejasnosti kolem Angela Peruzziho, který neměl chuť být reprezentační trojka: "Nechci dělat náhradníka náhradníkovi." Ale po krátké rozmluvě s Trapattonim změnil názor: "Lepší být třetí, než zůstat doma. Jsem šťastný, že můžu být součástí týmu. Je nás 23 a pokud budu moci, udělám pro tým to nejlepší. Jsme tři brankáři a až před zápasem se rozhodne, kdo bude hrát."

Nechuť Angela Peruzziho měla zřejmý původ v utkání italské reprezentace s Tuniskem. Trapattoni bere vše na sebe: "Byla to moje chyba. S Tuniskem jsme byli dohodnuti na střídání 11 hráčů. Ještě před zápasem mi to potvrdil Lemerre, člen tuniského týmu, ale v poločase jsme bohužel nebyli schopni se s nimi dohodnout. Tak došlo k situaci, kdy jsem nemohl poslat Peruzziho na hřiště. Jeho reakci chápu. A i když ho mám rád jako svého syna, nemohl bych mu bránit, kdyby chtěl odejít. Jsem rád, že se vše vyřešilo." Jeho rozhodnutí uklidnilo i celou Itálii.

Pohodu v přípravě italské reprezentace nenarušují ani hlasy z venku, které mluví nejvíce o přestupu Vieriho. "Nemyslím si, že by něco mohlo Vieriho rozhodit. Je to zkušený hráč, který už má něco za sebou a navíc si už na podobné věci zvykl. Bobo Vieri mi připadá velice klidný," říká na jeho adresu Trapattoni.


Sestava italské reprezentace:

Brankáři: Gianluigi Buffon, Angelo Peruzzi, Francesco Toldo

Obránci: Fabio Cannavaro, Alessandro Nesta, Matteo Ferrari, Massimo Oddo, Christian Panucci, Gianluca Zambrotta, Marco Materazzi, Giuseppe Favalli

Záložníci: Mauro Camoranesi, Gennaro Gatusso, Simone Perotta, Andrea Pirlo, Cristiano Zanetti, Stefano Fiore

Útočníci: Christian Vieri, Alessandro Del Piero, Francesco Totti, Bernardo Corradi, Antonio Cassano, Marco Di Vaio

Autor: Andrea Suttnerová

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*Honza

Reagovat
smazaný uživatel

Italové mají daleko daleko DALEKO nejlepší zálohu od osmdesátých let! Už se na ně moc těším!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele