Nizozemský sudí ovlivnil zápas a slavil postup domácích, svaz mu udělil doživotní trest

15.05., 12:53
Aktuality
Rozhodčí s kartami (© AFP)

V amatérských ligách se hráči často nestačí divit verdiktům některých arbitrů a v tomto směru na sebe v neděli upozornil Jan Smit. Už 61letý sudí řídil důležité utkání čtvrté nejvyšší nizozemské soutěže, které bylo zároveň jeho posledním.

Celek St. George před třemi dny hostil SV De Valken a dvě kola před koncem potřeboval k jistotě postupu alespoň remízu. Hosté vedli 2:1 a statečně vzdorovali i bez tří vyloučených hráčů, rozhodčí je pak nepotěšil ani informací o tom, že se ve druhém poločase bude nastavovat minimálně patnáct minut.

Štědrou porci domácí nakonec zužitkovali, z tlaku vytěžili vyrovnání a hrdinou okamžiku se stal skórující brankář Dave Laan. Po závěrečném hvizdu přišel čas na oslavy a s talířem pro šampiona soutěže nad hlavou se před fanoušky postavil i rozhodčí Jan Smit.

Zatímco domácí oslavovali, tak hosté připravovali odvolání a od nizozemského svazu dostali za pravdu, Smit totiž dostal doživotní zákaz činnosti. Celý případ tím ale skončit nemusí, rozhodčí verdikt neakceptoval a není vyloučeno, že se proti trestu odvolá.

"Jenom jsem zpíval písničku a zvedl nad hlavu trofej, nic víc. Ten trest je nepřiměřený a nestojí mi za delší komentář," vyjádřil se.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (12)

Přidat komentář
Jardman

Reagovat
krisa

boží

jako na superamatérském turnaji jsem zažil, že tým potřeboval v závěru dát gól, místo toho se furt museli bránit. Balón se dostal náhodou k sudímu, ten ho vzal do ruky, odkráčel na druhou stranu hřiště a písknul penaltu

Reagovat
Kily

tak to je ještě vyšší level než rozhodčí, o kterém mi kdysi vyprávěl kamarád. Domácí potřebovali vyhrát, předali mu peníze a za celý zápas se nedokázali ani přiblížit k vápnu. Rozhodčí nastavil dvanáct minut, na začátku první utekl hostující útočník, obešel gólmana, vystřelil do prázdné a v tom rozhodčí ukončil zápas s tím, že s tímhle prostě nic víc nezmůže a domácím musí stačit bod

Reagovat
krisa

taky dobré

Reagovat
Kucka

"Jenom jsem zpíval písničku a zvedl nad hlavu trofej, nic víc." přesně, co jim jako vadí?

Reagovat
Jason_

Reagovat
Nieuwendyk

Přesně, to bylo přísný, co se do toho serou

Reagovat
Salfovic

Pche, Mike Dean se toho nebál ani v PL.

Reagovat
Mass

Sem nevěděl, že ten zahraniční zpravodaj ČT si přivydělává(l) jako rozhodčí .

Reagovat
zeroberto

Tohle by se na západě nestalo... to je zase ostuda český ligy.

Aha, moment

Reagovat
PL28

Čtvrtá nejvyšší soutěž. Takže u nás vlastně amatérská divize.

Reagovat
zeroberto

Ostuda, která by se na západě nestala

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele