Nizozemská liga se nejspíš nedohraje. Premiér chce fotbal až v září

21.04.2020, 20:57
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (76)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Tak se dohraje v září.

Reagovat
ratusek

Posraní strachy

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Mezi červem a zářím takovej rozdíl nebude. I když nevím, jak to mají v Holandsku.

Reagovat
mikelinos

v Holandsku červy nemají

Reagovat
smazaný uživatel

*červnem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

blbec

Reagovat
Losinho

Reagovat
ronaldik

Reagovat
Kantos

Reagovat
ZB 07

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
mojmira

Reagovat
smazaný uživatel

Tí Holanďania idú z extrému do extrému, najprv chceli ísť podobne ako Briti cestou kolektívnej imunity, a teraz nechcú povoliť futbal do začiatku septembra.

Reagovat
Y.N.W.A

A v září to bude lepší? Já jako nevím, jen z toho co slýchávám, tak mi přijde, že září nic neřeší, naopak s příchodem podzimu asi bude nakaženejch víc, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Mě přijde, že o tom virusu neví nic ani odborníci..

Reagovat
20fredy20

Presne, 20 nazorov špičkových odobornikov = 20 roznych nazorov

Reagovat
smazaný uživatel

Teď začli řešit druhou vlnu epidemie. To ten fotbal nebude ani na podzim.

Reagovat
Kepy_FCB

Fr.studie: Promořenost 11.5. jen 6 %

Koronavirem se ve Francii do 11.května,

kdy se začnou uvolňovat omezení, nakazí

jen 6 % obyvatel. Vyplývá to ze studie

Pasteurova ústavu. Taková promořenost

podle ní nezabrání druhé vlně epidemie.

Odchylka je podle autorů 3,5 až 10,3 %.

"Aby byla kolektivní imunita dostatečná

na to, abychom se vyhnuli druhé vlně

epidemie, bylo by potřeba, aby bylo

imunizovaných 70 % obyvatel," uvádí

studie založená na matematických a

statistických modelech.

Premiér É.Philippe v neděli uvedl, že

Francouzi budou asi muset nosit roušky.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím jak si to tihle odborníci představují. Promořenost 70% by znamenala statisíce až milion mrtvých v jednotlivých zemích. V UK zvolili cestu promořování a momentálně jsou na tom s USA a Francií nejhůře v počtu úmrtí.

Začínám se vážně obávat, že se týhle srágory nezbavíme dlouhodobě a fotbal a další půjdou na dlouho stranou..

Reagovat
smazaný uživatel

Povoleny ztraty. Stoji to za to.

Reagovat
Kepy_FCB

nebude to zdaleka tak horké, ani ted není...

Reagovat
smazaný uživatel

U nás ne, ale ve světě to je docela dost vážný.

Reagovat
ratusek

Ani ne. Umírá míň lidí než na jiné nemoci, ale to není tak zajimavý. Žádná další.vlna nebude a když, tak stejně jako bývá chřipková epidemie atd. Virus tady bude iž napořád, tak se.z.toho hlavně neposrat

Reagovat
smazaný uživatel

Jako člověk žijící v Česku z toho nemusíš být ve stresu, ale lidé v Itálie, Francii nebo v USA New yorku apod. by mohli mít jiný názor. Neposrat se z toho = nepodcenit to.

Reagovat
chrojo

Celou dobu mám dojem, že to ve skutečnosti žádná apokalyptická nemoc není, její závažnost je zveličená.. Nakonec zjistíme, že jsme si přehnanou reakcí poškodili hospodářství úplně zbytečně, jen aby měla hysterická část populace měla pocit, že se něco dělá.

Stejně tak tento virus postihuje hlavně starší lidi a ty kteří mají i jiný zdravotní problém - tak jak chřipka. Stejně tak se může stát, že na chřipku umře uplně zdravý člověk.

A kdy se vyhlašuje chřipková epidemie? na nějakých 1800 nemocných na 100 000 lidí?

Možná jsem vůči všemu až moc skeptický, ale prostě nevím, nemám pocit, že by to bylo něco až takového, jak se z toho dělá

Reagovat
ratusek

Reagovat
Zephyr

Ti mladší lidi by na tu běžnou chřipku za normální okolností ale v drtivé většině případů neumřeli. Rozhodně je ale rozumnější zveličovat, než naopak zlehčovat a podceňovat

Reagovat
Luc-Luc

mozna proto, ze se neco proti tomu dela, tak to vypada, ze se nic nedeje, na internetu mas spoustu clanku, co se delo v Italii nebo NY v nemocnicich, forky vycerpanyuch doktoru sester, svedectvi, jak nemaji pro vsechny plicni ventilatory...a nejde o fake news, ale renomovane zdroje CNN, BBC

Reagovat
bobis21

Zase ten mýtus s počtem úmrtí. Nemůžeš takový závěr udělat dokud netestuješ náhodně celé lidi z celého obyvatelstva, ne jen selektivně lidi s příznaky.

Reagovat
smazaný uživatel

Vycházím z dostupných údajů. Nic víc k dispozici pro srovnání není.

Reagovat
bobis21

A z dostupných údajů takový závěr udělat nemůžeš. Je v pořádku říct že prostě nevíme, to je totiž realita.

Reagovat
ronaldik

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, přesný počet nebudeš znát nikdy, ale minimálně ti to napoví, kde je potřeba udělat různá opatření.

Reagovat
bobis21

Což ale vůbec není to o čem mluvím. Tvůj závěr "Promořenost 70% by znamenala statisíce až milion mrtvých v jednotlivých zemích" je prostě něco co nemáš na čem založit. Tady vůbec nejde o opatření, pouze o to že sis tady vymyslel něco co nemáš jak podložit, protože pro to data neexistují.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Kantos

Pokud někdo plánuje promořenost 70%, tak do toho rozhodně nezapojí rizikový skupiny, takže by tolik mrtvých, kolik ty píšeš nebylo. Rozhodně ne v poměru k počtu nakaženým, navíc o kolika "nezávadných" případech se data nevedou... Tenhle strach, obavy a nicnedělání rozhodně přinesou větší škody než například rozeběhnutí soutěží v červnu.

Reagovat
Mustang™

Jo, protože oni si ukážou, kdo to dostane a kdo ne. To vlastně neurčují virový buňky, který se přenáší vzduchem

Reagovat
smazaný uživatel

No dobře, ale zabráníš lidem, aby nenavštěvovali seniory, svý rodiče? Svý přátele? Existuje stovky případů, kdy ten virus dokázal zabít i mladého ZDRAVÉHO člověka okolo 40 let. Já prostě nějaký promořenosti nevěřím, zároveň neříkám, že by to nevedlo k zlepšení celý pandemie.

Já si ani nedokážu představit, kam by ti všichni lidi při 70 % nakaženosti převáželi. Nemocnice v takovém případě budou přeplněné a v domácnostech, to řada i mladších lidí sama nezvládne. To by musela vláda ustanovit hodně zvláštní zdravotnická opatření. Jen názor.

Reagovat
Kantos

Lidem nezabráníš nikdy nic, vždycky se budou hledat cesty okolo. Neříkám, že to nemůže zabít i mladého zdravého člověka, ale pokud se prostě někdo bojí smrti z koronaviru víc než smrti z čehokoliv jinýho, tak ať se prostě klidně třeba izoluje doma a nikam mezi lidi neleze. Ale přikazovat to někomu, když nechce, je za mě pitomost. Ale každej má svůj názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsme v situaci, kdy není zapotřebí mít nouzový stav, to se shodneme. Já jen narážel na tu myšlenku, že je potřeba promořit 70% republiky. To si úplně nedokážu představit.

Reagovat
Losinho

Ta úmrtnost bude násobně nižší.

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkám, že ne. Ale jak jsem psal výše, nedokážu si tu promořenost úplně představit.

Reagovat
soukup

já myslím, že si neumíme plně představit ani jeden z těch krajních scénářů. Ani ten, že přijde druhá/třetí vlna a už ji nebudeme mít sílu nebo chuť udržet a nevyhnutelně zemře u nás třeba 100 tisíc lidí nebo víc. Ale neumíme si představit ani to, že zjistíme, že bez celoplošné karantény to brzdit nejde a současná opatření by měla trvat rok, dva, pět...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím. Každopádně teď jsme ve stavu, kdy očividně chceme začít všechno uvolňovat a soustředit se především na ekonomiku.

Reagovat
soukup

Tak ona ekonomika = zdraví, délka a kvalita života. Není to teda úplný a okamžitý rovnítko, je to složitější, ale je to tak.

Taky záleží, co lidé vnímají jako aktuálnější hrozbu. Když před čtyřicátníka postavíš volbu, zda mít 0,2 % šanci, že zemře v příštích měsících na virus nebo 50% šanci, že nezaplatí květnový a žádný další nájem, tak asi nezvolí to, že bude poslušně sedět doma, dokud to nezmizí.

Reagovat
ronaldik

Reagovat
bobis21

Souhlas se vším. Při nějakém nárazu jsou taková opatření možná, ale dlouhodobě jsou neudržitelná. Návrhy ať v současném vztahu fungujeme třeba rok se prostě rovnají návratu do jeskyně.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť já s tebou v tomhle ohledu souhlasím, ale co mi vadí jsou řeči odborníků, že je potřeba, aby se nakazila většina obyvatelstva (zhruba těch 70%) to si nedovedu představit jak bychom fungovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vetsina populace se driv nebo pozdeji nakazi tak jako tak, o to prece vubec nejde. Jina cesta nejspis neni. Tady se bavime o tom, ze by to nemeli prodelat vsichni najednou a musi se to nejak regulovat, aby to nastavalo postupne.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim jak bys chtěl postupně promořovat a mít tenhle virus pod kontrolou.. obyčejná chřipka to není, jak si někteří myslí. Však on to Andrejko s odborníkama nějak vymyslí.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro vetsinu lidi je to obycejna chripka, pokud jde o nebezpecnost. Infekcni je to teda o dost, ale to na tom nic nemeni.

Kazdopadne tyhle debaty nikam nevedou. Nevis, jak to mit promorovani pod kontrolou, ale na druhou stranu nedokazes navrhnout, jak bojovat s virem a zaroven nezlikvidovat celou zemi. Opatreni proste casem skonci a promorovat se bude, jelikoz jedina dalsi alternativa je vakcina a ta je v nedohlednu. Tisice lidi budou umirat a musime se s tim smirit.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme jak to celé dopadne.

Reagovat
soukup

no ve výsledku to asi dopadne tak, že budeme držet taková opatření a vypínat je a zapínat, abychom balancovali někde na smysluplným R, které bude ale vyšší než 1 a budeme si vědomí toho, že se to chvilkově bude dostávat mimo kontrolu a nějací lidé zemřou.

Stejně tak lidé to budou na střídačku dodržovat a nedodržovat podle toho, jak jim zrovna vyjde ten osobní kalkul, kde na jedné straně bude strach z nákazy a smrti přímo u nich a jejich blízkých a na druhé straně nutnost platit složenky a touha nejenom přežít, ale taky z toho života něco mít.

Reagovat
smazaný uživatel

nic jiného nám nejspíš nezbyde.

Reagovat
TheTopFootbaler

Souhlasím.

Reagovat
20fredy20

Podla mna uvadzat nakazenych je totalna zbytočnosť, malo by to zmysel keby boli akoze testovani vsetci. Staci uvadzat pocet mrtvych, napr u nas 10 mrtvych z toho mozno 8 by zomrelo aj keby nemali korona.

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
Jirka3811

Já si zase říkám jestli mají vůbec čas ty mrtvý pitvat.Jestli to není stylem "Umřel v době řádění koronaviru tak napíšeme do zprávy ,že zemřel kvůli respiračním potížím spojené s koronavirem a tady mi to podepište. Konec.Tečka.Další."

Reagovat
Salfovic

Ono to bude spíš obráceně. Pokud zemře nějaká stará bába doma, tak se pak vůbec nepitvá. Což je třeba případ Itálie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

Většina zemí počítají jen ty co měli pozitivní test před smrtí.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by to rozumné řešení. V roce 2020 už nehrat. A začít až v následujícím roce. Buď systémem jaro - podzim nebo, klasicky

Reagovat
luismiksak

Tvl taky demagog

Reagovat
ratusek

A jak to budeš řešit? Jaro léto budeme v klidu ale podzim zima budeme posraní strachy z dalších vln a to až do konce života? Vše bys odložil, zastavil, nosil hadry na hubě atd?

Každopádně jsem zvědavej na to, až slavnostně udělají vakcínu, kolik lidí se nechá očkovat a jak velký byznys to bude.

Reagovat
Le Gunner

Je to složité. Dokud se člověk s tím úmrtím přímo nesetká, tak mu ta částečně amorální řešení přijdou logická. Ona také logická jsou, ale ten pozůstalým to nevysvětlíš.

Kšeft s vakcínou bude neuvěřitelný a zákulisní lobbying bude mít mafiánské parametry víc, než cokoliv jiného. Taky to může být jeden z pokoronavirových důsledků, který bude znamenat, že budeme je ještě větším srabu, než teď. Ta ekonomika a politické ambice ještě udělají nepořádek, v Evropském měřítku minimálně.

Reagovat
Y.N.W.A

Spatne jsem se asi vyjádřil... Chci rict, ze byt ted zasitej a v zarinspustit skolu a ligy najednou nic neresi, jsem pro rychly rozvolnovani jak navrhujou doktori

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby byl fanoušek fotbalu, tak mluví jinak

Reagovat
ratusek

Reagovat
TheMally11

Místo Ajaxu bude v LM Celtic B

Reagovat
IkerCasillas

Konečně rozumnej názor!

Reagovat
hromdopolice

Reagovat
chrojo

s takovou se nemusí začít hrát nikdy už

Reagovat
smazaný uživatel

V Irsku budou dovoleny akce do 5k lidi a u nas nedovoli ani Hanspaulku. Ty opatreni jsou tragikomicky.

Reagovat
Coutinho10

musime pockat na podzimni sezonu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele