Ničeho nelituji, říká Král po nepovedeném podzimu Spartaku

10.12.2019, 13:11
Aktuality
K hodně diskutovanému přestupu se před několika měsíci rozhodl Alex Král. Český reprezentant opustil pražskou Slavii a posílil Spartak Moskva, kde rychle zapadl do základní sestavy. Jednadvacetiletého fotbalistu zatím rozhodně nemohou těšit výsledky jeho nového zaměstnavatele, transferu na východ každopádně nelituje...

Král stál dvanáct milionů eur a v ruské nejvyšší soutěži si na své konto připsal devět startů, další dva přidal v poháru. Zatímco v pohárové soutěži prošel Spartak do čtvrtfinále, v lize se trápí a je až desátý, v posledním podzimním kole doma prohrál 1:4 s Rostovem a na pohárové příčky ztrácí už dvanáct bodů.

"Uplynulé měsíce nebyly snadné pro nikoho z nás, ale z chyb se musíme poučit a už je neopakovat, jenom tak se můžeme zlepšit. V Každém případě za sebou mám skvělý rok, ničeho nelituji a jsem šťastný, kde hraji," sdělil Král prostřednictvím sociálních sítí.

"V loňské sezoně jsem odehrál asi 55 zápasů, pak měl volno pouhých deset dní a letos nastoupil k dalším 25 utkáním. Teď je čas vypnout a odpočinout si. Děkuji všem za vaše zprávy, podporu a sílu, kterou mi každý den dodáváte. Udivíme se v příštím roce," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / sport-express.ru

Komentáře (81)

Přidat komentář
Kocour Klapuška

Nikdy neodstoupím, nikdy

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Jsem nevěděl že se Kepy jmenoval Ctirad Vitásek.

Reagovat
Black Jagir

Ale vystřílet čekárnu kvůli Kučerovi a Páníkovi?

Reagovat
smazaný uživatel

To je i na něj moc, co si budem.

Reagovat
Salfovic

S tímhle jménem bych se odpráskl už dávno.

Reagovat
mayday

Odprásknout se klidně měl, ale že sebou vezme nevinný cizí lidi, to je na tom to smutný.

Reagovat
Luc-Luc

rikal jsem si, ze jsou fans baniku kokoti, ale az takhle...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To fakt?

Reagovat
smazaný uživatel

Beru to že na 99% budu za idiota, ale zeptat jsem se musel.

Reagovat
Josifek

Reagovat
cetto

No není to z jeho strany zatím žádné terno, tak doufám, se se to zlepší. Pokud už ani v ruské lize se naši nejlepší hráči nebudou dlouhodobě prosazovat, tak už to bude fakt zlý...

Reagovat
Bakary3

Tak on se prosazuje, jen klubu se nedaří..

Reagovat
dave30

Tak naši hráči v zahraničí (v těch kvalitnějších ligách) se "prosazují" hlavně v klubech, kterým se nedaří (snad kromě Vaclika, Kadeřábka, uvidíme co Schick)...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
king23

Z jeho strany, že to není terno?

Vždyť je z toho kádru snad nejlepší letos.

Reagovat
CHONG

OT: Sledujete někdo NBA, co se děje s Golden state?

Reagovat
Salfovic

Odchody a zranění.

Reagovat
stas87

Čo by, je to úplne rovnaké ako keby Edmontonu chýbali McDavid a Draisaitl. Zvyšok tímu nedokáže nahradiť prínos dvoch jasne najlepších hráčov.

Reagovat
Euphael

Ty vole ty máš snad přehled v každém sportu

Reagovat
stas87

Ale picu, byvalo to u mna lepsie. Teraz fakt aktivne sledujem len hrstku timov. Colorado v NHL, Werder v BL, Frölundu v SHL a kompletne vsetky repre Tre Kronor v hokeji s vynimkou zien. A kvoli stavkovaniu si aspon ten zakladny prehlad udrziavam v NBA. Ale ziadny odbornik na NBA nie som, aj tu na EF su daleko väcsi experti.

Reagovat
smazaný uživatel

Odešel KD, zranil se Thompson, potom Curry, a nakonec i D'Angelo. Hraje Green a mladí kluci.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně jsem až takový sešup nečekal, uvidíme co předvedou příští rok, tenhle je už nejspíš díky dlouhodobým zranění ztracený ...

Reagovat
smazaný uživatel

Uz bylo na case aby to skoncilo je cas pro jiny tymy

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkám, že mi to vadí, hráli 5 finále v řadě, ale určitě jsem nečekal, že se budou 'prát' o nejhorší tým s Knicks a třeba takového Curryho mám rád. Na druhou stranu je západ zajímavější a osobně doufám, že si to ve finále konference rozdají v derby kluby z LA, které proti sobě ještě nikdy v play-off nehrály. A třeba budou alespoň v konferenčním finále Mavericks

Reagovat
mayday

Ještě je brzo a záleží samozřejmě na pořadí před play off, ale finále západu Lakers - Clippers by se mi líbilo. Oba tyhle týmy si podle mě namažou případně Houston na chleba.

Na východě asi bude zase vysoko Toronto a Boston a osobně doufám, že bude postupovat Miami.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád doufám, že do P-O projdou na východě i Bulls, přeci jen je tam 7 kvalitních týmů a zbytek je na podobné úrovni. Na východě bych to letos viděl celkem jasně pro Bucks.

Reagovat
mayday

Východ je obecně slabší, ale Chicagu nevěřím ani tak. Už hráli hodně zápasů, co mohli/měli papírově vyhrát a stejně mají bilanci špatnou. Play off samozřejmě tak daleko není, ale oni jsou schopni prohrát úplně s kýmkoliv.

Bucks nevím, základní část budou asi zase drtit, v play off už je to o pár zápasech a forma nemusí být taková.

Spíš jsem zvědav, jak dlouho tam bude hrát Jannis.

Reagovat
smazaný uživatel

Chicago to letos as neda zacina jim celkem ujizdet vlak i kdyz bych jim to pral...na vychode je to dost otevreny muze do toho promluvit i Phila nebo Miami ale treba Bucks moc neverim Giannis je zvire ale jeste v nem nevidim toho clutch playera...zapad asi obe LA a tajne doufam v OKC no :D

Reagovat
mayday

Já Bucks právě v play off taky moc nevěřím. Na Philu jsem zapomněl, ti jsou samozřejmě taky moc dobří. Uvidíme, západ je letos trošku jinej, vždy tam bylo silný San Antonio, Portland, Oklahoma, ti jsou letos níž a je prostor pro jiný týmy.

Oklahomě taky celkem přeju, ale letos teda s play off nevím.

Finále konferencí bych přál Lakers - Clippers a Philadelphia - Boston asi.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim OKC maj lepsi vysledky nez asi kde kdo cekal fandim jim uz dlouho doufam ze aspon to playoff daj pak se muze stat cokoliv

Reagovat
mayday

Nevím, mě Schroder, Galinari a další přijdou jako spíš hráči na takovým pomezí užší rotace/základu, ale ne jako tahouni týmu z první poloviny konference. Uvidíme, já Oklahomě taky přeju, ale moc to letos nevidím. Uvidíme, co provedou s Paulem a Adamsem.

Reagovat
smazaný uživatel

Chicago není tým, proto nemůžou uhrát nic světoborného. Většina hráčů tam hraje sama za sebe a trpí na to i Saty. Člověk by řekl, že si z Washingtonu pomůže, ale ono je to dost podobné. LaVine hraje sám na sebe, Markkannen, když se mu nedařilo a měl prašivý listopad, tak to taky bral sám na sebe a bylo to strašný. Porter a Young si něco odehrají, ale v návaznosti na LaVina s Markkannem to není vůbec ideální. Coby White zahraje jeden zápas ze tří dobře a ještě dost sóluje, v obraně je mizerný. Kris Dunn hraje parádně do obrany, ale do útoku je vyloženě trapný. Když si to sečteš, tak to může být opravdu osmá příčka jen s kupou štěstí. V posledních 14 dnech navíc ukázali, že jsou těžce nevyzrálí, když ztratili několik zápasů v samotném závěru, kdy to s lepší týmovou prací mohli všechno vyhrát. Pokud někteří hráči nezmění přístup a myšlení, tak neuspějí.

Reagovat
mayday

Viděl jsem letos jen dva zápasy a ty byly strašidelný. Jinak ale čtu nějaký postřehy po každým zápase a většinou je to strašný každej zápas až na vyjímky. Chicago play off neudělá.

Reagovat
smazaný uživatel

Houston se poráží sám, resp. ho poráží sám kouč D'Antoni. Způsob, jakým teď ztratili zápas se Sacramentem? Tristní.

Miami

Reagovat
bobis21

čas asi na rok - pak se vrátí ještě s top nováčkem (skauting mají jeden z nejlepších, takže bych neměl strach že draftují špatně)

Reagovat
smazaný uživatel

Po odchodu KD jsem sešup taky nečekal. Jenomže když se oznámilo, že Klay může vynechat rok až dva, tak jsem měl pochyby, které se na začátku začaly herně i výsledkově potvrzovat. S Curryho zraněním bylo jasno, že "tankování" je letos nevyhnutelné, protože Green a D'Angelo nedokáží zastat tolik práce, aby tým dotáhli byť jen do teoretické pozice play-off. S Curryho zraněním pro ně sezóna de facto skončila.

Reagovat
bobis21

Zranění - Klay i Steph by se mohli vrátit někdy na jaře, podle mě ale vynechají celou sezonu, aby zůstali v draftu nahoře a příští rok zpátky na vrchol i s top nováčkem

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna u Krále mám ten pocit, že nešlo v první řadě o peníze, ale o ambice. Jít se zakopat do týmu co hraje o udržení ve Francii nebo Německu či Anglii taky není moc dobrá vyhlídka a jistota. Změní se trenér, který bude chtít tu ligu zachránit a první to odsere mlaďoch co je u týmu pár měsíců. Přecejen ten Spartak má vždy ambice vysoký a to že se jim nedaří, to asi vyloženě nečekal... mít potom vyhlídky ve 23, 24 hrát několik let o top příčky v Rusku už několikátým rokem znějí poměrně dobře na další krok v kariéře, většinou se z Ruska nechodí, protože se spokojí s tím že mají dobrý peníz... ale jak jsem přemítal na začátku myslím, že Král ty ambice má a že ho za 2-3 roky uvidíme udělat další krok v kariéře. Vaclošovi se taky už nevěřilo že udělá z Basileje ještě nějakej pěknej přestup.

Reagovat
dinss

Zajímavý pohled. Třeba takový Krasnodar má fakt skvělý zázemí, nový stadion a v neposlední řadě to taky dokazují i výsledky .

Reagovat
smazaný uživatel

Otkrytie Arena je taky nový stadion.

Reagovat
Kaspar

tak ono to, ze se z rusky ligy hraci nikam nehrnou kvuli penezum plati spis jen pro rusky hrace

Reagovat
smazaný uživatel

ruští hráči se v ruské lize drží (asi jako angličtí hráči v anglické lize), ale zahraniční hráči běžně odcházejí.

Reagovat
smazaný uživatel

Obecně nechápu, proč je spousta lidí proti Rusům a čemukoliv ruskému tak vyhraněná (ano...Stalin, Putin, 68, systémový doping, ale nějak si tam tu demokracii neumím pořádně představit).

Většina Rusů, které jsem, kdy potkal byli fajn lidi, stejně tak kultura, zázemí apod.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom jenom souhlas, taky to vyloženě nechápu proč úplně všechno Ruský = špatný

Reagovat
mayday

Je to jen póza.

Reagovat
king23

Já to taky nechápu, ale co se fotbalu týče, tak spíš než ty věci co píšeš by mě srala zima a cestování přes několik časových pásem, abych si zakopal s výmem z východu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, tu zimu si moc dobře neumím představit. Se divím, že ta Moskva se rozrostla počtem obyvatel až do takových rozměrů (když tam vlastně není žádný důvod být - nevím neznám tu historii), ale třeba u Petrohradu bych to ještě pochopil, je to na trase do západní Evropy, přístav. Takto mohlo to hlavní město klidně zůstat v Kyjevě.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale neznám tu historii a vliv stěhování národů, Tatarů apod. Jen z čistě z geografického¨/podnebného hlediska mi to nedává smysl.

Reagovat
Black Jagir

Tak to máš štěstí. 90% Rusů, co jsem potkal já, byli buď namyšlenci nebo burani, co se neuměli chovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tyhle Rusy potkáš skoro 100% někde na dovolence v Egyptě, Jihovýchodní Asii nebo někde u moře v Arabským regionu, ale většina těch co je doma a ještě když nezapočítáš Moskvu, tak jsou fakt ve velký většině fajn pokorný a pohostinní lidé

Reagovat
Black Jagir

No jednou z výjimek byl jeden pár z Ulan-Ude (takže mimo Moskvu ), kterej se přidal k naší skupince na tripu po Srí Lance. Jinak moje negativní zkušenost je hlavně z Petrohradu, Prahy a když je potkávám po Evropě.

Reagovat
smazaný uživatel

Nojo ale premisa je více méně stejná

Reagovat
jk

Měli by jim sebrat pasy ať začnou pěstovat turistiku v té svojí matičce zemi.

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou já se tam na několika týdenní výlet chystám a docela lituju, že jsem místo toho na příští rok zvolil Vietnam.

Reagovat
jk

Určitě je tam co vidět, byl jsem tam několikrát, i v dalších zemích býv. vých. bloku. Ale pokud bych mohl rozhodnout mezi návštěvou Ruska a nemožností návštěvy Rusa, beru rozhodně druhou možnost.

Reagovat
j_mrazik

90 procent kokoti.

Reagovat
dave30

Vaclik s Basileji ale pravidelně hráli evropské poháry. Spartak letos nic, na příští rok to nevypadá o moc lépe... Alex má ale obrovskou výhodu, že je mladý. S takovými se dobře pracuje, nemají tolik špatných návyků). Takže snad nějaký přestup vyjde.

Reagovat
REPLIKATOR

To přijde...

Reagovat
Sandstorm

To že si nezahral se Slavii LM a místo toho hrál v krizi zmítajícím se Spartaku, ho uvnitř prostě mrzet musí. Pokud by se ukázal v LM mohl po něm sáhnout třeba průměrný klub v BL...Spartak je dobrý klub, ale nyní prožívá opravdu tak špatné období, že to na Krále může mít negativní vliv.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli měl ve Slavii měsíčně 400 tisíc a ve Spartaku má 8 mega, tak věřím, že ho 6 zápasů v LM nemrzí.

Reagovat
dave30

Tak jestli má takové peníze (já trochu pochybuji), tak už nikam přestupovat nebude. Nevím, jeké je v Rusku zdanění, ale určitě ne tak velké, jako v Anglii. Takže pokud by měl jít do PL, tak by musel dostat tak 80 tisíc liber týdně (aby si nepohoršil), což nemá tak 70% hráčů PL.

Reagovat
Elliasson

Pod Tedescem se zlepšili, Spartakovci. Budou ještě kousat.

Reagovat
Luc-Luc

ve Spartaku se zakope, ale aspon si vydela, takze mu to asi vadit nebude

Reagovat
rave

A teď se pojďme podívat do komentářů, co si o tom myslí odborníci na ruskou ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

rusko

Reagovat
smazaný uživatel

je to krásná země, ovšem vždy s pochybným lídrem

Reagovat
Han střelil první

Ale to je právě ono. O tom, že je to krásná země, nikdo nepochybuje. Kór když ty kurvy zabraly přes 17 miliónů km2 planety.

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Mimalu

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
stas87

Ked uz je to tema Rusko...tak co vravite na to, ako ich verejne pochcala ta atletka? Dobre im nalozila za to, ze nic nespravili s antidopingovou laboratoriou v Moskve a svoj vzorek radsej odovzda v cudzine aby sa vyhla podozreniu z toho, ze to tam ti babraci zasa zameni. Fetisov tiez sklamany a nekope okolo seba, zatial co nejaky rus zasa rozprava kokotiny o tom, ze to je sucast antiruskej kampane. Paneboze, v tomto su strasni ohybaci pravdy a nikdy nepriznaju svoju chybu. Radsej dokola budu klamat a popierat svoju vinu a automaticky ukazovat na druhe krajiny. Sebareflexia nula...sak to musi ti hokejisti ci atleti sami vidiet a vediet ze su celemu svetu k smiechu, nie? A stale si budu hrat na chudacikov namiesto toho, aby si upratali ten bordel co tam maju. Klauniada.

Reagovat
smazaný uživatel

stas87 se vyjadřuje k tématu okolo Ruska...že jsem to vůbec četl.

Reagovat
stas87

??

Reagovat
smazaný uživatel

Tvůj příspěvek mi přišel hodně citově zabarvený a dost subjektivní, z čehož jsem vyvodil, že máš jistou averzi vůči Rusku. Nebo ne?

Reagovat
stas87

No vylozene nenavist ako ku nim panuje nie len na EF ale obecne v CR nemam. Mam niektorych rusov-sportovcov rad ale rovnako ako mam sympatakov, tak aj ich protipol. A co mi na nich vadi, tak to je fakt totalne iny vyklad historickych udalosti a ked uz nevedia co by povedali, tak vytiahnu to, ze vyhrali 2.sv. vojnu. A to akym sposobom vsade vidi krivdu, to je vylozene smiesne. U toho dopingu uplne jasne, pretoze podvadzali a naprava ziadna. Keby s tym fakt nieco chceli urobit, tak priznaju chybu, daju si to do poriadku a budu mat v ociach svetovej verejnosti pokoj. A vidis ako to dopadlo..to ze spravili pre napravu hovno a prisla kritika, tak len od sportovcov co hrali ci sportovali mimo Rusko. Ti maju ine zmyslanie ako ti, co nevytiahli päty z Ruska. A tieto kreatury budu dokola opakovat nieco o antiruskej kampani. Tebe to nepride na jednu stranu smiesne a na druhu smutne?

Reagovat
Josifek

Přišlo by mi lepší, kdyby šel Souckovou cestou a ještě 2-3 roky se vezl na tě slavisticke euforii s Trpisem, zrovna Spartak a ruská liga sportovně není až takový posun, který by se nedal odmítnout..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele