Newcastle útočí defenzívou. Pope je nejlepší brankář na světě, hlásí Guimarães

25.01.2023, 14:48
Aktuality

Newcastle se po příchodu bohatých majitelů podle očekávání zvedl, minulostí je boj o záchranu v Premier League a Straky místo toho útočí na Ligu mistrů i trofeje. Hlavním prostředkem je vynikající defenzíva, která úřadovala i včera v Southamptonu, superlativy pak sklízí brankář Nick Pope...

Newcastle v semifinále Ligového poháru vyhrál 1:0 a do domácí odvety si ponese slibný náskok. Znovu se přitom mohl spolehnout na svého gólmana, o čemž nejlépe svědčí čísla - Pope neinkasoval už v desátém soutěžním utkání za sebou.

"Rád bych poděkoval Nicku Popeovi, byl fantastický. Je to nejlepší brankář na světě," vysekl svému spoluhráči poklonu záložník Bruno Guimarães.

Pope naposledy lovil míč ze sítě 6. listopadu a defenzívu Newcastlu od té doby pokořil pouze Sheffield Wednesday v pohárovém duelu, do něhož dostal důvěru navrátilec z Manchesteru United Martin Dúbravka. V anglické lize Straky inkasovaly jedenáctkrát a mohou se pyšnit celkem šestnácti soutěžními čistými konty. V tomto ohledu jsou vůbec nejlepším týmem z pěti nejprestižnějších evropských soutěží, za nimi se seřadily Arsenal, Barcelona, Manchester City, Manchester United a Real Sociedad (všichni 14).

"Defenzíva vypadá velmi dobře. Kluci tvrdě pracují a sklízíme ovoce," pochvaluje si Pope.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (55)

Přidat komentář
Higi

Newcastle začal ve velkým stylu tu sezónu, a to ani nějak extrémně nenakupoval za nějaký šílený částky ty hráče... A tu finanční podporu mají a mít budou, a v létě určitě budou kádr solidně doplňovat a jestli budou pokračovat v nastoleném trendu, tak "top6" má dalšího big konkurenta...

Reagovat
Fodbalysta

Hlavně to uchopili za správný konec. Žádný superhvězdy za nesmysl peněz, hráči na konci kariér s obrovským jménem apod. Mohl by to být zajímavý projekt a černý kůň v příštích letech PL nebo LM, pokud půjdou dál touto cestou.

Reagovat
Seydou Doumbia

to ano, ale ani s tímto kádrem se nedalo čekat že to bude na boj o lm hned...ten kádr papírově za mě je na boj o 5-8 místo...ted ale pokud postoupí do LM tak už ten tým můžou budovat hodně kvalitně i do budoucna

Reagovat
kissak

Hlavně aby jim to vydrželo i nadále.

Reagovat
Jkb

Minulou zimu přivedli hráče za 130 000 000, v létě taky utratili 130 000 000, to nejsou úplně drobné.

Jinak je fakt, že jejich přestupy mají hlavu a patu. Celkově byli jejich majitelé výborně připraveni na převzetí klubu, přivedli si správné lidi na správná místa.

Sportovního ředitele jim dělá Dan Ashworth, kterej dělal tu samou práci pro Brighton, vidíte kde ty kluby jsou, to je z části jeho práce.

Pro Newcastle bude trošku problém, že jim šlo o okamžitý vzestup, proto přivedli spíš starší hráče, kteří je sice dostanou nahoru, ale za chvíli je bude čekat obměna kádru, protože ti hráči už půjdou výkonově spíš dolů.

Na druhou stranu jsem četl, že rozšiřují svůj scouting a snaží se hledat mladé talenty, třeba v Brazílii, takže s tím počítají.

Velká výhoda pro ně je, že nemají tým plný přeplacených hvězd, kterých by se těžko zbavovali.

Hodně se mi líbí, že dali šanci Howeovi, ten chlap dělal fantastickou práci v Bournemouthu. Nejsem moc fanoušek Newcastlu, ale Howe je hodně sympatickej trenér.

Reagovat
kissak

Absolutní kontrast s vládou Ashleyho a satisfakce pro nám fanoušky.

Reagovat
fenixLFC

no, moc starych burn a pope maju 30, tripper 32, targett 27, wood co uz je prec tiez okolo 30. jediny problem v horioznte troch rokov je u nich tripper. k tomu ale kupili aj isaka (23), botmana (23) a bruna (25). a ako pise kissak, tie peniaze boli po hooodne dlhych suchych rokoch. ked budu pokracovat v podobne rozumnom style, podporenom ekonomcikou silou a divackou atraktivitou ligy, nebudu mat ziaden problem a pojdu este vyssie

Reagovat
Jkb

Věkový průměr v zápasech mají 28 let, což není úplně málo. Beru to tak, že ještě třeba rok to bude v pohodě, potom ta výkonost některých hráčů už na tu Top 4 stačit nebude a budou muset některé hráče nahradit, takže asi trošičku to problém bude.

I když oni s tím počítají a s jejich finanční podporou, to pro ně nebude problém, tak velký jako u jiných týmů, navíc nejspíš nemají moc přeplacených hráčů, kterých by byl problém se zbavit.

Taky je čekám výš, ale konkurence v lize je obrovská, oni se navíc určitě dostanou příští rok do Evropských pohárů a kádr budou potřebovat rozšířit.

Reagovat
kissak

Ber to tak, že v první vlně jsme museli nakoupit hlavně zkušené hráče, kteří nám pomohou udržet EPL. Poté již přicházel prostor pro mladší.

Reagovat
Jkb

Já to taky tak chápu. Jen jsem napsal co čeká Newcastle v budoucnu, to je celé.

Reagovat
fenixLFC

to ze maju vekovy priemer ale nesuvisi s tymi posilami co nakupovali teraz ale s tym v akom stadiu bol ten kader predtym a presne preto ze donho nebolo prilis investovane

Reagovat
kissak

Přesně tak, minimálně v jednom případě můžeme Ashleymu děkovat a sice, že byl takový skrblík a moc neutrácel, tím nám vytvořil velký prostor pro budoucí investice.

Reagovat
Busby babes

https://understat.com/league/EPL

je pravda ze xGA dost prekonavaj, lepsi ma akorat Fulham. Jsem zvedavy, jestli se to do konce sezony srovna...

jinak koukam, ze Pool, Chelsea a Everton taky dost drzi golmani.

Reagovat
fenixLFC

Tak u nas je alisson asi najlepsi hrac sezony...bez neho by sme boli v este vacsej prdeli

Reagovat
Busby babes

to zname...

Reagovat
Seydou Doumbia

fulham to je leno takový bůh ?

Reagovat
Godwinson

Je skvělej. Ale funguje jim to celkově, snad budou vhodně doplňovat a na těch horních příčkách se zabydlí.

Reagovat
kissak

Reagovat
Jason_

načo tolko veľkoklubov v jednej lige ...radšej mali kupiť AC MILAN, alebo MARSEILLE, alebo SEVILLU.

Reagovat
Geordies

Teďka je prý docela blízko dohoda s Gordonem, což by asi mělo za následek konec ASM. Tak snad Eddie ví, co dělá. Tajně jsem doufal alespoň ve zkvalitnění kreativity - Maddison/Tielemans.

Reagovat
Grahf

jak konec? Neni to váš najlepší hráč?

Reagovat
Geordies

Když je správná konstelace hvězd, je jedním z nejlepších hráčů v PL. Problém je, že jako MOTM zahraje 2 zápasy, pak je na další 3 kola zraněný. Vrátí se, odehraje poločas, kde exceluje a na druhý pro zranění střídá. Prostě jak žolík, na kterého čekáte, jestli se zjeví.

Howe už s tím očividně neměl nervy, při jeho delší absenci vybudoval hru bez něj, Willock s Longstaffem se chytli a od té doby takřka nedostal šanci. Paradoxně včera nastoupil s Isakem na poslední půlhoďku a pro konečnou výhru byli klíčoví hráči.

Takže když se to shrne,takový hráč pochopitelně na lavičce sedět nechce, naopak Newcastle si vyzkoušel, že hra bez něj jde. Z toho vychází, že je logické ho střelit teď, kdy má stále velkou cenu, ve hře je prý AC Milán.

Reagovat
Seydou Doumbia

Krásně si to popsal ideální scéněř pro vás, jak píšeš prodat dokud to jde...zároven třeba poznamenat že před Howim to byl s Wilsonem asi jediný hráč, který snesl přísnější měřítko u vás a to hodně dlouhou dobu...a když byl wilson zraněný tak okolo sebe měl bandu kopyt a co si nazařidil sám to neměl

Reagovat
Geordies

Přesně, na těch dvou to pod Brucem stálo, ikdyž byli oba skleněnky. Ale na tuhle éru už radši vzpomínat nechci

Reagovat
kissak

Bohužel ASM je skleněnka, která poslední dobou nevydrží 5 zápasů v kuse. Většinou jsou za tím svalové problémy a není se čemu divit když má takovej drive.

Gordon ačkoliv je pro mě nesympatickej by mohl být příslibem do budoucna, mladej anglán prověřenej ligou. Také jsem myslel, že obnovime zájem o Maddisona.

Reagovat
Geordies

Souhlas, Gordona jsem viděl v pár zápasech, hlavně tedy s námi, kdy vypadal jako takový hajzlík, ale vidím v něm ten zápal pro hru. Nerozumím do hloubky, proč fanoušci Evertonu napadli zrovna jeho, odchovance, který mi přišel, že v těch zápasech bojuje za klub, ale myslím, že by byl krokem kupředu. O Maddisonovi se ani nebavím, snad to v létě klapne

Reagovat
kissak

První spekulace zájmu o ASM je na světě, akorát těch 30 e mi v dnešní době přijde směšných. Maxa díky zranění přišel o místo v sestavě a teď působí jako žolík do unavené obrany soupeře. Bude zajimavé zdali zůstane u nás.

Reagovat
kattos

Proto sedí za Pickfortem

Reagovat
rel7

Pope > Pickford > Ramsdale

Reagovat
xjert02

Reagovat
Seydou Doumbia

repre fotball přece nikoho nezajímá

Reagovat
Pinturicchio

V Juve seděl Gigi za Tekem, to má hodnotu výpovědní hodnotu.

Reagovat
Pinturicchio

*hodnocení vypovedni

Reagovat
Pinturicchio

*HOVNO VÝPOVĚDNÍ

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
netopier

Reagovat
kissak

Protože Southgate.

Reagovat
schuby

Já si pamatuji tak tady rejpalové z fans manchesteru united v létě říkaly že pope je na úrovni heatona myslím že další z řad velkých chyb od ruďáků

Reagovat
Seydou Doumbia

naštěstí tu jsou i lidi, kteří prezentovali názor že je to jeden z nej golmanu ligy už když byl v burnley, aspon někdo se tu vyznal

Reagovat
Geordies

Reagovat
SunFells

Očekávaný autor

Reagovat
J0EL

a nemusel som to ani otvarat

Reagovat
dantetomas

pan vseznalek

Reagovat
avicii

Boha ale za toto sa musí aj trosku hanbiť

Reagovat
J0EL

strasne naivna predstava. Len cakam, kedy to tu este pride znova deklarovat, najlepsie nejakym "dokazom" z jeho Twitteru

Reagovat
Front hell

Tak to se v United mají že na pozici trojky jim chytá taková kvalita. A nebo spíše klasický busby a jeho snění ohledně United

Reagovat
fenixLFC

tak to nie je snenie ohladom united ale skor to ze podcenoval popea alebo ho nepoznal. pretoze ked si vezmes na papieri sa zda podobne ako heaton ale kto niekedy videl burnley tak musel poznat ze to je ina trieda

Reagovat
Front hell

Tak to si zase myslím že ho viděl chytat určitě.

Reagovat
Pinturicchio

Zatím to dělají sympaticky, snad jim to vydrží.

Reagovat
kissak

Snad

Reagovat
Pinturicchio

Zas bude NUFC klub, kterému jsem fandil odmalička.

Reagovat
kissak

Kdo by to řekl, že za rok budou Magpies v opačné pozici. Vloni jedna z nejhorších obran a letos nejlepší. Jen tak dál, avšak by to chtělo podpořit góly neboť ofenzíva nám moc nepomáhá.

Reagovat
Unai

Dubravka > Pope

Reagovat
kissak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele