Newcastle dotáhl přestup Cabayeho

11.06.2011, 10:27
Aktuality
Francouzský reprezentant Yohan Cabaye přestoupil z Lille do Newcastlu United, kde podepsal pětiletou smlouvu. Pětadvacetiletý záložník sehrál letos jednu z klíčových rolí v týmu, který vyhrál francouzskou ligu i pohár.

"Je to fantastický přestup," uvedl Cabaye, který čtyřikrát oblékl francouzský reprezentační dres. "V Lille jsem prožil skvělé časy, ale je čas na to, abych ukázal, co ve mně je. V Newcastlu a Premier League to mohu dokázat," řekla nová posila dvanáctého týmu anglické ligy.

Newcastle za novou posilu zaplatil pět milionů eur, což byla výše hráčovy výkupní klauzule ve smlouvě s Lille. Cabaye se na nový klub velmi těší. "Mé první dojmy z klubu a města jsou takové, že jde o krásné místo, stadion je tu skvostný. Teď se těším na setkání se spoluhráči a práci s novým trenérem," doplnil.

Cabaye je první velkou posilou Magpies pro příští sezonu, klub má velký zájem i o jeho dosavadního spoluhráče Gervinha. St. James Park naopak opouštějí Sol Campbell, Wayne Routledge a Shefki Kuqi.

Autor: Radim Šantrůček / football365.com, čtk

Komentáře (563)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele