NEVILLE PROSÍ LARSSONA, ABY ZŮSTAL

14.02.2007, 14:41
Aktuality
Gary Neville stále doufá, že vedení Manchesteru United přesvědčí Henrika Larssona, aby zůstal do konce sezóny na Old Trafford. Sám Alex Ferguson by si rád hráče, jenž je v Manchesteru United na hostování, ponechal. Jinou věcí je, že by byl rád, kdyby Larsson nastoupil v chystaném exhibičním zápase mezi United a výběrem Evropy.

V současnosti to vypadá, že se Larsson vrátí 12. března zpátky do švédského Helsingborgu. Ferguson pevně věří, že se švédský veterán zúčastní ještě exhibičního zápasu, v němž United na Old Trafford změří síly s výběrem Evropy. Ten se koná následující večer, 13. března.

Neville ví, že udržet Larssona v týmu United bude těžké. V současnosti 35letý útočník United si ale musí najít důvod, proč by u týmu zůstal až do května. Může to být velké rozhodnutí a z velkého týmu se neodchází snadno. Ale Larsson není žádný nováček, vždyť stačí vzpomenout jeho angažmá ve španělské lize, v Barceloně.

Když se Nevilla v MUTV zeptali, zda by chtěl, aby poslední věci, co se může stát, byl odchod 12. března Larssona pryč, řekl: "Samozřejmě to tak je. Chci, aby zůstal."

"Útočníci vám vyhrávají fotbalové zápasy. Jsou velmi důležitým článkem každého týmu. Pokud nemáte dobrého středního útočníka, pak máte vážný problém. Máme tři nebo čtyři dobré útočníky. A to je jeden z důvodů, proč jsme na tom tak dobře. Jsou všichni jiní, ale všichni pracují tvrdě a chtějí hrát hlavně pro tým, což je důležité," řekl Neville.

S příchodem Larssona se zvýšila útočná síla United. Nastala tak zdravá rivalita, které pomohli další výborní útočníci, Louis Saha a Ole Gunnar Solskjaer.

Saha mohl po zranění nastoupit minulý víkend při výhře nad Charltonem, ale nebylo by žádným překvapením, kdyby se Larsson vrátil v sobotním utkání FA Cupu, v němž United přivítají na Old Trafford Reading. (Zápas pátého kola FA Cupu začíná v 17:15, 17. února 2007 a bude přenášen televizí BBC Sport - poznámka redaktora).

"Henrik je pro nás důležitý," řekl Neville. "Není to pouze o případném zaplnění jeho pozice a jeho nahrazení, je to jeho mravenčí práce, postavení a rychlost. Já jen doufám, že ho udržíme tak dlouho, jak jen to bude možné," dodal Neville.

Zmiňovaná exhibice (tzv. European Treaty centerany game) se bude hrát u příležitosti 50. výročí, kdy United začali hrát evropské soutěže. Neville se v tomto zápase potká i se svým kamarádem Davidem Beckhamem, jenž bude hájit barvy evropského výběru. Jeho koučem bude osoba nejpovolanější - trenér mistrů světa Marcelo Lippi.

Účast na tomto přátelském utkání přislíbilo i duo z Liverpoolu, Steven Gerard a Jamie Carragher. Naopak hvězdy z týmů Arsenalu a Chelsea hrát nebudou. "Do světa se rozlétlo 33 pozvánek a byly adresovány těm nejlepším hráčům Evropy a jenom doufám, že to bude skvělá podívaná," řekl Ferguson.

Autor: Pavel Nadrchal / teamtalk.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele