Neuvěřitelné, obrovská ostuda, říká Kalas o debaklu Manchesteru United

07.03.2023, 12:11
Rozhovory

Anglickou ligu zřejmě čeká další dramatický boj o mistrovský titul, hlavním tématem uplynulých dní v Premier League je ovšem ostudný debakl Manchesteru United v Liverpoolu (0:7). Utkání sledoval i český reprezentant a obránce druholigového Bristolu City Tomáš Kalas.

Událostí víkendu, a řekl bych i celého týdne, byl jednoznačně zápas Liverpoolu s Manchesterem United. To bylo něco! Pro United je to obrovská ostuda. Zápas na Anfieldu je vždycky důležitý. Je to víc, než když hrají třeba v Manchesteru proti City. A oni v takovém šlágru dostanou sedmičku. Spousta hráčů se po zápase musela omlouvat fanouškům na sociálních sítích. Neuvěřitelné.

Prohrát 0:7 si tým jako Manchester nemůže dovolit s nikým. Pro lidi to musel být šok jak blázen. Přitom první poločas byl vyrovnaný. United nezačali špatně, pak trochu přitlačil Liverpool. Ale Rudí ďáblové měli šance. Bruno Fernandes zakončoval hlavou, Marcus Rashford netrefil ideálně přihrávku do dobré pozice... No a tak toho Liverpool využil a dal gól do šaten. To s United očividně zamávalo a vezlo se to s nimi i na začátku druhé půle. Liverpool využil svých předností a na Manchester se to valilo ze všech stran. To už si pak na hřišti myslíte, že je proti vám celý svět...

Ale neviděl bych to z pohledu hostů jako nějakou katastrofu. Kdyby se to stalo s Chelsea, tak to není tak bolestivé. Pořád by to bylo hrozné, ale prohrát zápas s Liverpoolem prostě v Manchesteru nechceš. Nicméně si myslím, že na hodnocení sezony to nebude mít až takový vliv. Všichni si uvědomí, že Manchester udělal kus práce a klub se posunul vpřed. Nároky jsou po éře Sira Alexe Fergusona velké, ale podívejme se, jakým způsobem začínali United sezonu a dnes mohou hrát ještě o druhé místo.

Naopak pro Liverpool to může být zápas, který jim po výprasku s Realem Madrid vrátí sebevědomí. Určitě si budou víc věřit, ale podle mého názoru to nebude stačit. Přijde mi, že se kluby v Premier League naučily na jejich styl hrát. V posledních dvou letech byli takřka nehratelní, ale zároveň se u nich nic nezměnilo, až na pár hráčů, a týmy během té doby poznaly, kudy na ně. Našly skuliny v jejich taktice.

Ne nadarmo se tam plánuje obměna kádru. Před sezonou odešel Sadio Mané, v létě má jít pryč Roberto Firmino, spekuluje se nad Fabinhem... Stali se zkrátka už čitelnými. Dominovat tři čtyři sezony v kuse se stejnými hráči je ohromně složité. Myslím si, že to Jürgen Klopp vidí. Mluvilo se o tom, že měl požadavky na vedení, které mu však nebyly splněny. V tomhle se ho zastanu. Není to trenérem. Co s Liverpoolem dokázal, jak jej postavil na nohy, to by jedna špatná sezona neměla zastínit.

Můj poslední blog vyšel před zápasem Arsenalu s Manchesterem City. Tehdy měli Kanonýři sérii ztrát, dokonce i proher. Potvrdilo se, že projet Premier League bez zaváhání, je téměř nemožné. Na druhou stranu Arsenalu pomohlo, že body ztráceli i ostatní kolem nich. Poslední zápas s Bournemouthem už vypadal, že to půjde znovu do kytek, City by dostali velkou šanci, ale nakonec se to Arsenalu podařilo otočit. Klobouk dolů! Ukazuje to jejich sílu. Ale přiznám se, že stále víc věřím City. Pět bodů není neřešitelných. Navíc spolu ještě jednou budou hrát.

Asi se ptáte, jak je možné, že titul nepřeji Arsenalu, který by si ho jistě zasloužil - mě prostě baví víc fotbal City a mám rád Pepa Guardiolu.

Viděl jsem někde tabulku, kde byl poměr získaných bodů na náklady na přestupy. Nejlépe na tom jsou Brentford a Brighton. To asi nikoho nepřekvapí. Tyto dva kluby to dělají opravdu dobře. Ale na chvostu tabulky byla Chelsea. Nakoupila spoustu hráčů, ale ten nejdůležitější post - kvalitního hroťáka - stále neobsadila. Přitom je to v dnešní Premier League dost důležitá věc. City mají Erlinga Haalanda, Liverpool má Darwina Núñeze či Codyho Gakpa, Tottenham má Harryho Kanea. I Arsenal má Gabriela Jesuse či Eddieho Nketiaha. Dokonce i Barcelona šla a přivedla Roberta Lewandowského jako čistou devítku, v Realu na to mají Karima Benzemu.

A Chelsea? Kai Havertz není hrotový útočník, Pierre-Emerick Aubameyang je úplně odstřelený a kdo dál? To se pak mohou vést debaty o trenérovi, ale přijde mi to trochu nefér. Přiznám se, že Grahama Pottera osobně neznám, ale všichni známe jeho práci z Brightonu, kde vybudoval dobrý tým a na jejich fotbal se hezky koukalo. Otázka je, jak mu jde manažerství, jak vychází s hráči, jaký má respekt v kabině. To jsou věci, které zvenčí moc nepoznáte. To nelze odkoukat ze zápasu, když stojí trenér u lavičky.

Autor je obránce Bristolu a český reprezentant

Autor: Livesport.cz / Tomáš Kalas

Komentáře (61)

Přidat komentář
Albert Rusnák ml.

Že zrovna on hovorí o veľkej hanbe. Pamätám si, ako pred časom Bristol s ním ako kapitánom na ihrisku Watfordu schytal debakel 6:0, takže by mal takú blamáž dôverne poznať

Reagovat
Lemond Laws

Takže když to on zažil, tak nemůže říct, že tohle byla ostuda?

Reagovat
oli9

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
JacoBee

Asi trochu rozdíl Bristol vs Watford v druhé lize a Manchester vs Liverpool v premier league

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Prečo? Prehrať rozdielom dvoch tried je blamáž rovnako v prvej tak v druhej lige, či nie?

Reagovat
Puskas

Řekl bych, že čím slavnější tým, tím je ten debakl citelnější i co do ohlasů.

Reagovat
hyper01

Reagovat
Salfovic

Protože nějakej Bristol je všem u prdele.

Reagovat
hyper01

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Víťaz ankety český futbalový talent roku 2012 a reprezentant Česka na všetkých vekových úrovniach tam hrá a chvíľu bol dokonca aj kapitánom tímu a tebe je Bristol u prdele, hej? Fajn prístup

Reagovat
Bakary3

A?

Nevím, o co ti jde, ale co příspěvek, to blbost.

Dej si pauzu, u jinýho článku to třeba bude lepší.

Reagovat
Puskas

Reagovat
Trand

Myslím že Bristol je v ČR u prdele úplně každýmu. Já ani nevěděl, že tam Kalas je.

Reagovat
Posledni Kovboj

moc na silu ovcomrde

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Jasných 3/5 čo je slušný zahrievací trollingový štandard knedlíku. Vytlačil by som aj 5/5 ale nie je tu na to potrebný diskusný materiál a všetci sa tu berú vážne, ako predvolánka na súd

Reagovat
Posledni Kovboj

3/5 dejme tomu no, par se jich chytlo, ale 3/5 je slabej nadprumer

Reagovat
fenixLFC

Takze preto ze tam hra cech to je zrazu vyznamnejsi klub? Zaujimave

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Mal by byť významný pre teba ako Čecha, mne môže byť nejaký Bristol u prdele.

Reagovat
dave30

A proto jsi příspěvek přečetl a ještě na něj reagoval...

Pokud mám něco u pr..le, tak to vůbec neotevírám, byť by byl nadpis jakýkoliv.

Reagovat
fenixLFC

ja som cech? nehovoriac o tom ze klub mi je rovnako ukradnuty/zaujiamvy bez ohladu na to ci tam hra naprikald slovak alebo nie. vazne by som mal mat radsej fulham, newcastle alebo neapol kvoli tomu ze tam hra nejaky slovak? nie, zaujimaju ma doslova rovnako ci tam je alebo nie je

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Tak ty to máš asi trochu inak, než väčšina nás - normálnych fanúšikov. Myslíš, že by som sledoval, ako hrali sračky ako Mallorca, Salernitana, Groningen a pod., keby v nich nehrali Slováci?

Reagovat
fenixLFC

smutne

Reagovat
Csaplárova past

Real dostal bůra v El Classicu, United šestku od City a teď od Reds.

Liverpool před "pár lety" šestku od Stoke,

Arsenal od United dostal osmičku, od Chelsea šestku ....

Barca dostala osmičku od Bayernu

Tohle se prostě stane každému dobrému týmu jednou za X let ...

Reagovat
dave30

To máš pravdu. Ale že je to vždy ostuda, o tom se snad nemusíme přít.

Reagovat
thewall

Takže, když se někdy ožeru, pobliju a pomočím, tak už nikdy nemůžu říct, že je to hanba, když se to stane někomu jinému?

Reagovat
ratusek
Reagovat
thewall

V trochu jiném pořadí

Reagovat
ratusek

Reagovat
Spalovač šancí

To můžeš. Naopak to nemůžeš říct, když někdo ožere, poblije a pomočí tebe ...

Reagovat
kilobyte

Takže nemůže mluvit o situaci, když zažil podobnou situaci? Kdo jiný by o tom měl mluvit, když ne někdo kdo to zná?

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Hlavne preto, že ju na vlastnej koži zažil, ju nemusel označiť zrovna ako "veľkú hanbu"... je to športové zlyhanie, ktoré sa čas od času proste stane, nie práve hanba.

Reagovat
kilobyte

Je to hanba a sám na vlastní kůži pocítil, jak se teď hráči United cítí.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
icka

Reagovat
Bakary3

Taky jsem tu naplacal za ty roky něco sraček...

Ale i přesto si dovolím tvrdit, že to, co tu předvádis, je velká hanba.

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Veď práve inženýre, veď práve... dúfam, že si na seba patrične hrdý

Reagovat
dave30

Nesnaž se sám sebe přesvědčit (nás ostatní nepřesvědčíš), že tvůj úvodní příspěvek nebyl úplně mimo. Prostě jsi šlápl vedle (to se stane každému), tak se v tom již nepitvej...

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Reagovat
Zark

Minule ti vadil Panenkův dloubák, teď zase kalas. Náhoda, že zrovna u českých fotbalistů ?

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Tak o slovenských sa tu zrovna veľa nepíše, takže nemôžem rozpísať, čo by mi vadilo u nich....

Reagovat
Puskas

Komentáře nemají být delší než články.

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Presne to som si Puskas hovoril, keď si ma takmer k smrti unudil tou svojou seminárnu prácou z ľudskej anatómie a fyziológie, k článku keď sa postrelený Cabaňas svojho času vracal k futbalu s guľkou v hlave...

Reagovat
Puskas

Hodíš odkaz?

Reagovat
Puskas

Hm, a kde máš tu seminárku? Pár komentů na pár řádků, vždy v rámci nějaké reakce.

Reagovat
dave30

Chlapec se v tom začíná motat. Na to, že má nějaký Bristol u prdele, příspěvku věnoval již celkem dost času...

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Však práve, hlavne, že v úvode profesorsky poučoval, že komentár nemá byť dlhší ako článok, ale tak niečo Nebudeme ho však za to predsa pranierovať, vtipným spôsobom som ho na to upozornil, pobavili sme sa a ide sa ďalej...

Reagovat
dave30

Můj příspěvek nebyl na Puskase...

Reagovat
Pepe1911

"Sakra, a já si nemohl vzpomenout, který filmový hrdina žil s kulkou v hlavě . Ale myslím, že jich bylo víc, ne?"

"Lincoln?"

"Ten s ní ale moc dlouho nevydržel."

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Shevchenko

::puvodniconfused::

Reagovat
dave30

Našel jsem si to. Bylo to před 2 lety a jednalo se o souboj postupujícího Watfordu proti týmu, který bojoval o nesestoupení (po sezóně byli 19.). Jestli ti přijdou tyto zápasy srovnatelné, tak nemám dalších připomínek.

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Takže boj o udržanie sa v Champe, je pre teba úplne že nič...

Reagovat
81Tomas

ano

Reagovat
dave30

Ne, ale jestliže je někdo jednou nohou v PL a druhý jednou nohou v League One, tak se ten rozdíl třídy dá očekávat. Určitě více, než když dva top kluby z top ligy hrají mezi sebou. Kdyby rozstřílel MC třeba Leeds, tak se nad tím nikdo nepozastaví...

Reagovat
Front hell

To je zase logika

Reagovat
smazaný uživatel

Tomáš Kalas > Rafáš Varas

Reagovat
VersaceChain

clickbait titulek docela, vystihl to presne v tom dlouhem komentu..

Reagovat
LeonardoUžoa

Je sponzoruje Dunder Mifflin jo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele