Nesmí přijít žádné uspokojení, varuje Straka po další výhře

15.04., 09:39
Aktuality
František Straka (© AFP)

Michalovce zvítězily v pátém kole nadstavby Niké ligy na hřišti Banské Bystrice 1:0 a posunuly se na 10. příčku tabulky, která zajišťuje východoslovenskému celku definitivní záchranu. Zemplínští fotbalisté bodovali pod vedením českého trenéra Františka Straky (65) posedmé v řadě.

Pokud by Michalovce udržely aktuální postavení v tabulce, vyhnuly by se barážovému duelu s druhým týmem ze druhé ligy. Základ svého úspěchu pod Urpínem postavili Strakovi svěřenci na dobré defenzivě. "Není to jen o obraně, ale o tom, jak celý tým šlape. Ti, kteří se podílejí na útoku, se musí zapojit i do obrany. Bylo důležité, že jsme dokázali blokovat soupeřovy centry z krajů, to bylo nesmírně důležité. Pokud přišly střely soupeře, opět tam byl blok z naší strany. Hrajeme z bloku, nehrajeme žádný presink," uvedl zkušený rodák z Českých Budějovic.

"Bystřičané čekali, že na ně vlétneme, mají na to připravený tým. Nechtěli jsme na to skočit, což se nám povedlo. To byl základ úspěchu," prozradil po úspěšném utkání Straka.

Těší ho, že tým pod jeho vedením bodoval v sedmi zápasech v řadě (4-3-0). Výrazně se na tom podílí brankář Žiga Frelih. Už 520 minut nedostal gól, což ho v tomto ohledu řadí na první místo mezi všemi ligovými brankáři. Zemplínští venku neprohráli v posledních čtyřech vystoupeních (2-2-0), ačkoli na cizích stadionech zvítězili teprve podruhé v probíhající sezoně.

"Je to pro nás obrovská energie do dalších kol. Když jsem přišel do Michalovců, říkal jsem, že musíme pracovat jako tým. Situace byla katastrofální, tým nevyhrál nějakých 22 zápasů. Teď jich máme sedm bez prohry. To nás musí nabít energií, žádné uspokojení ale nemůže nastat," dodal Straka.

"Spousta maličkostí dělá velké věci. Máme dobré jednotlivce, ale pokud vynikají jen oni a ostatní se nepřidají, nemůžeme se k tomu dokopat. Takže budeme bojovat o záchranu jako tým. Musíme stále získávat body. Máme to ve svých rukou a můžeme to zvládnout," myslí si bývalý kouč Sparty.

Michalovce přišly v Banské Bystrici o klíčovou oporu. Zranil se jim kapitán Igor Žofčák. Na hřišti vydržel jen 35 minut, poté musel opustit hřiště s bolestmi lýtkového svalu. "Z vítězství mám radost. Je to takový dárek k mým narozeninám. Jsem rád, že jsme tento těžký zápas zvládli. Podržel nás i náš brankář, který dnes prodloužil svůj rekord na 520 minut bez inkasované branky. Doufám, že mé zranění nebude vážné. V týdnu půjdu k lékaři a uvidíme. Ale věřím, že to nebude nic vážného a budu v pořádku," řekl bývalý hráč Sparty.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / TASR

Komentáře (12)

Přidat komentář
ernyyyy

V tomhle je Franz top - nakopnout tým. Ze začátku vše v pohodě a šlape. Jenže časem hráče otráví svým chováním a kabinu ztratí. Měl jsem podobného. Postup a o2 měsíce později ho nemůže nikdo ani cítit

Reagovat
O.Giroud

Snáď si ho nechajú a ak to nezvládne v novej sezóne ani teraz tak už nikto nemôže povedať ani popel lebo stále sa nájde dosť ľudí čo ti napíše, že on je dobrý len všade ho neprávom vyhodili

Reagovat
BaggioRoberto

Nesmysl. Tohle si nemysli nikdo. Naopak spousta lidi rika jak je Straka spatnej. Tady se aspon vidi kdo rozumi fotbalu a kdo ne. Straka je proste vybornej motivator a dokaze zvednout kazdej mancaft. Je to skoro az neuveritelne, jak to vzdycky funguje, bez ohledu na kvalitu kadru. V tomhle je legenda. Ale na dlouhodobe trenovani se nehodi, proste to je zase jinej typ trenera. Jeho treninkove metody jsou prilis jednoduche a v dlouhodobem horizontu hrace neposunou. Takze kdyz odezni wau efekt, tak ten tym se vrati tam kde byl pred angazovanim Straky. Proste po sezone podekovat a pustit ho na dalsi zachranarskou misi.

Reagovat
O.Giroud

Tak ja nemyslím ani tu a už vôbec nie medzi Čechmi, skôr myslím Slovákov ja sa napr. čudujem, že sám Straka si neuvedomí túto svoju "schopnosť" a nespraví zo seba proste len trénera na záchranu. Ale možno sa mu viac oplatí dostať zmluvu a potom sa nechať vyhodiť

Reagovat
Seydou Doumbia

Straka je nejlepší český trenér historie. Proč? No protože to je neskutečný mistr. On má u nás fanoušků takovou auru boha, něco jako Ibra akorát mezi trenéry. Takže my se ho budeme zastávat do smrti i když to nedává smysl, ale kdo je tady objektivní a není pokrytec žejo. Všichni jsme stejní, akrát u jiných hráčů a klubů.

Reagovat
Karci64

Brutálna výsledková otočka pod Francom. Za mňa úplne nepochopiteľné, ako môže jeden človek zmeniť celý tím . Pred Strakom Michalovce za 20 zápasov 6 bodov, tj priemer 0,3 bodu za zápas. teraz zo 7 zápasov 15 bodov, priemer 2,14. Niečo neskutočné. Jedno mínus to však má, chýba mi v štúdiu na Nova športe .. z Michaloviec ďaleko

Reagovat
Seydou Doumbia

na pozdim tam snad zase bude kritizovat bayern i když radši kdyby je chválil

Reagovat
sokar

ukradol nam trenéra

Reagovat
Imos

Barce?

Reagovat
sokar

tak vysoko nerúbe myslel som jeho verného asistenta p. Bertu

Reagovat
Imos

Reagovat
j.r.ewing

je to frajer no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele