Není to tak, jak jsem si představoval, přiznává Lukaku

09.05.2012, 18:57
Aktuality
Na sklonku první sezóny v Chelsea nemá Romelu Lukaku na kontě ani jeden start v základní sestavě utkání Premier League či LM a otevřeně přiznává, že si své dosavadní působení na Stamford Bridge představoval jinak. Přestupu jako takového ale nelituje, byť v létě zřejmě zamíří na hostování...

Teprve osmnáctiletý útočník přišel do západolondýnského klubu v srpnu z Anderlechtu za velké peníze, neoficiální suma činila dvaadvacet milionů eur. Herní vytížení ovšem velikosti transferu ani zdaleka neodpovídá.

”Potřebuji hrát více zápasů. Zatím to není tak, jak jsem si to v Chelsea představoval. Jak André Villas-Boas, tak Roberto Di Matteo hodně lpí na zkušených hráčích,” řekl belgický reprezentant v rozhovoru s deníkem De Standaard.

”Ne vždy jsem s rozhodnutím trenérů souhlasil, ale jako hráč je musíte respektovat. Příchodu do Chelsea ovšem rozhodně nelituji, hodně jsem se zde naučil,” dodal Lukaku, který v anglické lize dosud odehrál jen 111 minut a všechny tři starty v základní jedenáctce si připsal v ligovém poháru.

Lukaku má na Stamford Bridge smlouvu do léta 2016, příští sezónu by ale měl odejít na zkušenou jinam. ”Uvidíme, kdo bude manažerem Chelsea, ale v tuto chvíli to vypadá, že půjdu na hostování. Hrát v dostatečné míře je pro mojí kariéru to nejdůležitější. Nechávám všechny možnosti otevřené,” dodal kanonýr, o nějž údajně mají zájem HSV a Mönchengladbach, ovšem Chelsea upřednostňuje jeho setrvání v Anglii a nejlépe v jednom z londýnských klubů.

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (510)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele