Není jednoduché zvládnout situaci kolem brankářů, přiznává Favre

30.09.2022, 14:53
Aktuality
V Nice na začátku nové sezóny definitivně vykoupilo z PSG gólmana Marcina Bulku, který byl v loňském ročníku na jihu Francie na hostování, a zdálo se, že má být on pravou náhradou za bývalou jedničku Waltera Beníteze, jenž dnes obléká dres eindhovenského PSV. Jenomže skutečnosti se hodně změnily poté, co zkraje srpna dorazil Kasper Schmeichel z Leicesteru.

A v OGC možná úplně nevědí, kdo bude jednoznačnou volbou číslo jedna do prostoru třech tyčí. Zatímco Bulka odchytal první ligové kolo na půdě Toulouse a rovněž to poslední před reprezentační přestávkou proti Angers, přičemž nastoupil do utkání Konferenční ligy proti Kolínu nad Rýnem, Schmeichel zasáhl do hry ve všech ostatních duelech, včetně předkol o hlavní fázi skupinové fáze evropských pohárů. Bulkova pozice je tak rázem velmi ohrožena.

Podle RMC Sport vznesl Jim Ratcliffe, majitel nadnárodní chemické společnosti INEOS, jež vstoupila do Nice v červenci roku 2019 a na sportovním poli má svoje aktivity ve formuli 1 nebo cyklistice, před úvodním mačem sezóny vlastní požadavek, aby se Schmeichel objevil v základní sestavě.

Trenér Lucien Favre však jeho přání ignoroval a nasadil Bulku. "Určitě není vůbec jednoduché celou tu záležitost kolem nich zvládnout," přiznal. "Nakonec se prostě musíte rozhodnout. My máme štěstí, že máme k dispozici dva dobré gólmany. Je pak naprosto normální, že někdo z nich není šťastný, když se do úvodní jedenáctky nevejde," pokračoval.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
kattos

Však Bulka chytal první zápas po příchodu Kaspera

Reagovat
Langi

Vzdycky je super, kdyz majitel zacne trenerovi kecat do sestavy…Nice se rozlozi samo, jestli pujdou touhle cestou…v lete brali vsechno, co ma nohy a vysledky zatim nikde…verim, ze pro trenera to prijemne neni. Zaroven s ohledem na prostredi ve Francii je otazka jestli o posilach rozhodoval vic Favre nebo majitel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele