Nemyslím na odchod z Tianjinu Quanjian, ujistil Witsel

03.01.2018, 20:58
Aktuality
Axel Witsel před rokem vyměnil Zenit Petrohrad za Tianjin Quanjian, nyní pak byl spojován s návratem do Evropy. Belgický reprezentant ale tyto spekulace vylučuje...

Osmadvacetiletý středopolař patří mezi řadu odchovanců Standardu Lutych, odkud se před šesti a půl lety vydal do lisabonské Benficy, kde se zařadil mezi evropskou špičku.

Po pouhém roce se pak Witsel možná trochu překvapivě stěhoval do Ruska, kde posílil ambiciózní Zenit Petrohrad, který za něho do Lisabonu nakonec poslal 40 milionů eur.

Witsel ze Zenitem opanoval ruský titul i pohár a spekulovalo se, do jakého z evropských velkoklubů následně zamíří, nakonec ale před rokem překvapivě posílil Tianjin Quanjian.

Nyní byl 87násobný reprezentant Belgie spojený s odchodem z Číny, sám ale podobné spekulace vylučuje. "Jsem hráčem Tianjinu Quanjian a přestupové spekulace na tom nic nezmění," řekl Witsel. "Budu se snažit klub posunout k lepším výsledkům," vyhlásil.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kto by uz len chcel tuto zlatokopku? Nesiel k nam, ked sme ho chceli tak nech ,,skape,, v Cine

Reagovat
Frank Lampard 8

Pro mě strašně nesympatický hráč. Ať už kvůli brutálnímu faulu na Wasilewskiho nebo vybírání klubů jen podle toho, kolik dostane zaplaceno... Přitom z Benfiky mohl odejít do lepšího klubu než Zenit a následný přestup do Quanjianu už raději nekomentuji.

Reagovat
smazaný uživatel

ale vyzerá, že je šťastný, tak kde je problém

Reagovat
Frank Lampard 8

Neříkám, že není šťastný (kdo by při takových výdělcích nebyl, že? ), ale je mi prostě nesympatický.

Reagovat
smazaný uživatel

já nevím prostě nechápu a nepochopím nikdy proč jdou za prachama já bych prostě chtěl něco dokázat a ne mít více peněz i když bych mohl bejt navždy zajištěn někde v itálii a francii

Reagovat
Frank Lampard 8

Tím spíš, že ho údajně chtěl Juventus

Reagovat
blaugrana

Niekto berie futbal len ako zdroj obživy a potom sú tu hráči, ktorí uprednostňujú šancu vyhrať trofeje pred vyšším zárobkom. Tak to máš aj v reálnom živote...niekto baží len po kariére a tučnom konte, iný zasa oželie prachy a radšej si založí rodinu.

Reagovat
Neutron

Nauc sa byt viac empaticky potom zacnes viac chapat ludi a ich konanie

Reagovat
dontcallmeandre

Já mám třeba východní Asii moc rád, a kdybych dostal nabídku na zaměstnání v Asii, tak jdu hned. Třeba to někdo má stejně. Naopak, do Itálie nebo do Anglie by se mi moc nechtělo. Tam bych šel asi jen kvůli penězům.

Reagovat
Neutron

tu len niektori nevedia pochopit, ze su ludia, ktorym staci dostat vysoky plat a su spokojny a je fuk ci to je v Taliansku alebo v Cine a potreba nejakej sebarealizacie prostrednictvom trofeji sa u nich proste natolko nevyvinula

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, napríklad nemá kariéru, ale má o dosť jednoduchší život. Menej stresu, tlaku, celkovo pozornosti. Môže sa venovať rodine, deťom... Podľa mňa na to nie je nič "nesympatické"

Reagovat
Frank Lampard 8

Ale těžko si dokážu představit, že začínal kariéru s cílem vydělávat peníze v Číně místo hraní za Juventus. A s tou rodinou bych byl taky opatrný, ne každý by bych ochotný bydlet v Číně a vychovávat tam děti. Nedivil bych se, kdyby zbytek rodiny bydlel v Evropě a on za nimi jednou za čas přiletěl.

Reagovat
bayern987

Pokud máš talent na to hrát za top kluby, hrát v lize mistrů a v nějaké top lize světa, je blbost dát přednost penězům i vzhledem k tomu, že v top evropských týmech by za drobný určitě nehrál.

Reagovat
vladino10

Napríklad s tým tlakom by som možno ale súhlasil- predsalen asi nie je úplne easy vystupovať každý týždeň pred 80.000 ľuďmi a miliónmi pred televízorom..a potom o sebe v novinách čítať aký si neschopný

V Číne si zakope, dostane peniaze a má pohodičku, stres pred zápasmi daleko nižší ako v Európe atď..kľudne sa podľa mňa môže stať, že niekto proste nezvláda ten tlak všetkých ľudí a pocit, že ťa všetci vidia..tak si radšej pred "byť najlepší" vyberie byť bez stresu a v kľude..

Nikto sme neboli v jeho topánkach, nevieme ako zvládal kritiku a či ho vôbec to "vystupovanie" pred toľkými ľuďmi robilo šťastným..

Reagovat
bayern987

Zase na druhou stranu nikdy ten fotbalista nebude legendou, nebudou se o něm psát knížky ani na něj vzpomínat jako na osobnost klubu nebo fotbalu obecně, což by mělo být cílem fotbalistů.

Reagovat
vladino10

Cieľom futbalistov a každého človeka by malo byť žiť tak aby mohli byť šťastní..a niekto proste šťastný je keď nie je legendou a môže ísť vklude na pivo bez otravných fanúšikov a novinárov..a popritom si fajnovo zarobí..

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Jako to zranění je hnus, o tom žádná.

Ale ten výběr klubů nech jen na něm. Každý nemá náturu na to, aby se rval o svoje místečko na slunci v narvaných kádrech velkoklubů. Cesta, kterou zvolil, je z určitýho pohledu taky pochopitelná. Prostě si vydělá a ještě je ve svém klubu hvězda. V Juventusu by neměl ani jedno z tohohle.

Taky jsem se divil, když šel třeba Hovínko do Kanady, ale jestli je takhle ten hráč spokojený, tak nevím, proč to kritizovat.

Reagovat
waynemarkrooney

Pochybuji že by Witsel řekl: "Tianjin Quanjian"

Reagovat
smazaný uživatel

Tijin qujan

Reagovat
Panděvova ofina

Tenhle ať si zůstane. Hráč, kterého jsem vždy chtěl vidět v lepší lize, byl a vždy bude - Hulk ! Ohromná škoda, malé ambice, nebo si chtěl jen vydělat, kdo ví. Každopádně v Portu ho byla radost sledovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa jeho slov potreboval zabezpečiť rodinu, preto išiel do číny

Reagovat
smazaný uživatel

my neříkej , že s paltem v juventusu by nezabezpečil rodinu s tím paltem v juve by zabezpečil dalších x generací

Reagovat
smazaný uživatel

ved ja s tebou súhlasím, tiež mi to príde nepochopiteľné

Reagovat
smazaný uživatel

Je nenažraný jak hovado to je celé.

Reagovat
Bandita_Harry

Kazdy si to zabezpečenie predstavuje asi inak Inak total fail ti dvaja, mali naviac

Reagovat
TheTopFootbaler

Normální hráči vylučují spekulace o přestupu do Číny.

Reagovat
smazaný uživatel

Když peníze tečou, není důvod odcházet.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele