Německý brankář Frank Rost ukončil kariéru

20.02.2012, 09:01
Aktuality
Po pouhém půlroce stráveném v New Yorku Red Bulls ukončil Frank Rost jak své americké angažmá, tak i celou aktivní hráčskou kariéru. Osmatřicetiletý německý brankář se s klubem z Major League Soccer nedohodl na nové smlouvě a poté se rozhodl, že pověsí rukavice na hřebík...

"New York byla moje poslední štace, má kariéra je u konce. Nyní si užívám, že od toho všecho získám trochu odstup," prohlásil pro Sky 90 gólman, který čtyřikrát nastoupil za německý národní tým.

Rodák ze saského Chemnitzu má za sebou 426 bundesligových utkání, během nichž kromě mnoha čistých kont a zejména vychytaných penalt docílil také jedné branky. V letech 1992 až nastupoval 2002 za Werder Brémy, poté pět sezón hájil svatyni Schalke 04 a poslední čtyři roky před odchodem do zámoří strávil v Hamburgeru SV, kde mu loňskou sezónu kryl záda Jaroslav Drobný.

V červenci 2011 se Rost rozhodl dohrát kariéru ve Spojených státech a upsal se bohatému celku z New Yorku, za který v základní části soutěže nastoupil k jedenácti zápasům. Red Bulls nakonec postoupili do play-off na divokou kartu, ve čtvrtfinále ale vypadli s Los Angeles Galaxy a právě tyto tři zápasy byly těmi posledními v kariéře Franka Rosta.

Autor: Petr Vaněček / rp-online.de

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak určitě ... slušný golman

Reagovat
FCSL

Legenda

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, byls dobrej, Franku

Reagovat
smazaný uživatel

10 rokov vo Werderi za ktoré ti ďakujeme aj keď to toho Hamburgu si zrovna ísť nemusel ale hlavne že ťa tam mali radi

Reagovat
smazaný uživatel

Len tak pre zaujímavosť v Bundeslige odchytal 121 zápasov na nulu, najlepšiu sezónu mal v 2006/2007 keď nastúpil k 24 ligovým zápasom, odchytal 10 núl čo percentuálne znamená že 41,7% zápasov vychytal na nulu. Čiže podľa mňa mať zo 426 zápasov 121 na nulu je úctihodný výkon hlavne v bundeslige kde padá/padalo najviac gólov.

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Ohromná persona, ohromný brankář. Fäustel

Reagovat
herbage

nejlepší stejně bylo , jak parodoval Toniho

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda pro New York, sice to ze začátku žádná sláva nebyla, ale pak přišlo zlepšení. Jsem zvědavej koho si New York přivede jako náhradu.

Reagovat
smazaný uživatel

třeba Canizares by mohl oprášit rukávky

Reagovat
smazaný uživatel

veľmi spoľahlivý gólman

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem ho v oblibě neměl, ale dobrej golman tobyl, to musím uznat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HSV1887

Frank Rost

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele