NĚMECKO A HOLANDSKO SE CHYSTAJÍ

27.04.2004, 13:46
Aktuality
Na koho? No přeci na nás, pak taky jeden na druhého, ale hlavně spolu s dalšími týmy na EURO 2004. Česká reprezentace si pozvala Japonsko, Německo míří do Rumunska a Holandsko hraje s Řeckem. Co je nového u našich soupeřů?





NĚMECKO

Tak především se vrací Oliver Kahn. Nechytal v posledním zápase proti Belgii (3:0), kde ho nahradil Jens Lehman z Arsenalu. Ale ve středu bude v brance od počátečního hvizdu rozhodčího. Mimo nominaci zůstal tentokráte nadějný Timo Hildebrand ze Stuttgartu. Uvidíme, komu nakonec dá důvěru trenér Němců Völler na Euru. Zvítězí u něj zkušenost nebo mládí?

Po zranění se rovněž objeví staří známí Frank Baumann z ligového lídra Werderu Bremen a Sebastian Kehl, spoluhráč Rosického a Kollera z Dortmundu. Překvapivě se mezi nominovanými hráči objevil i další muž z Dortmundu, Torsten Frings, přes zranění z minulého týdne. Philip Lemm bojuje o místo v nominaci na Euru a využívá nepřítomnosti klubového kolegy ze Stuttgartu, Andrease Hinkela, ke svému třetímu startu v řadě.

V útoku se znovu představí dvojice Fredi Bobic a Oliver Neuville i když mnozí toto rozhodnutí Völlera kritizují. Oba hráči totiž v klubech procházejí ne právě vrcholným obdobím své kariéry. Trenér se hájí tím, že u hráčů, jakými jsou tito dva, ví přesně co může očekávat. Lukas Podolski (1. FC Köln) a Thomas Brdaric (Hannover 96) jsou mimo hru, Miroslav Klose nehraje pro zranění.

Německý fotbalový svaz myslí ovšem již dnes také na MS 2006 a proto potvrdil první přípravný zápas: 9. října, v Teheránu, proti Iránu.

Nominace: Kahn, Lehmann, Baumann, Friedrich, Lahm, Nowotny, Wörns, Ballack, Ernst, Frings, Hamann, Jeremies, Kehl, Rahn, Ramelow, Schneider, Bobic, Neuville, Kuranyi, Freier.


HOLANDSKO

Dick Advocaat, trenér našeho "oblíbeného" soupeře, neváhal dlouho, zvedl telefon a zavolal do Barcelony. Poprvé od listopadu se na trávníku v dresu Oranjes objeví Patrick Kluivert. Naposledy hrál proti Skotsku (6:0).

Giovanni van Bronckhorst, Frank de Boer, Jaap Stam a Clarence Seedorf jsou "nováčky" v nominaci. V posledním zápase proti Francii (0:0) 31. března 2004, totiž nehráli. Naopak, z tohoto týmu vypadli Mario Melchiot, Nigel de Jong a Paul Bosvelt. Důvěru trenéra mají mladíčci z Ajaxu Johnny Heitinga a Wesley Sneijder, kteří pevně doufají, že na ně 23. května nebude zapomenuto. Zápas proti Řecku je totiž posledním před nominací na EURO 2004.

A kdo byl pozván na soustředění? Van der Sar, Waterreus, De Boer, Bouma, Van Bronckhorst, Heitinga, Reiziger, Stam, Zenden, Van Bommel, Cocu, Davids, Seedorf, Sneijder, Van der Vaart, Van Hooijdonk, Kluivert, Makaay, Van der Meyde, Van Nistelrooij, Overmars.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Teď asi naštvu spoustu lidí,ale od malička fandím Holanďanům tak doufám že nám na Euru pěkně nasekaj!!Welcom Patrick K.

Reagovat
alegre

Fandit Holandanum neni trestne, ja jim pral uz v roce 1974 na MS v Nemecku, ale jako Cech bys snad mel fandit Cesku. Ale proti gustu.....

Reagovat
HOST*Cech

Jsi normalni.... , prat takovym pic... Jestli jsi cech tak musis prat nam.

Reagovat
exmafie

Já taky odmalička fandím Angličanům (a Realu a Kanadě v hokeji),ale pokud hrajou proti nám,je to něco jinýho,ale fandi si komu chceš...

Reagovat
HOST*jiji

...tak a teď si třeba skoč z mostu ...3:2 ty "holandskej zběhu"!!!!!!

Reagovat
HOST*Bill

Ještě před zápasem s Japonskem jsme byli nejlepší fotbalisti a na EURU budem v prdeli

Reagovat
HOST*jiji

...a teď čumíš jako "jojo" ty SKEPTIKU

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Holandsko má opravdu tým nabytý hvězdami , ale nehrají vůbec duchem a proto ještě nic nedokázali vyhrát Advocaat by měl spíš nasazovat ty mladé hochy (Van der Vaart, Robben, Schneider...), než ty stařešiny (Bosvelt, De Boer, Davids,...). Já Holandsku taktéž fandím!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele