Někdejší barcelonský talent Krkić ve 32 letech ukončil kariéru

23.03.2023, 14:04
Aktuality

Konec hráčské kariéry oznámil Bojan Krkić. Barcelonský odchovanec, jenž působil ve čtyřech z pěti nejprestižnějších evropských soutěží, naposledy hrál za japonský Vissel Kobe...

"Už nějakou dobu jsem cítil, že nastal čas pověsit kopačky na hřebík," řekl dojatý Krkić v projevu na Nou Campu, kde zahájil profesionální kariéru, během níž vystřídal rovněž AS Řím, AC Milán, Ajax, Stoke City, Mainz, Deportivo Alavés, zámořský Montréal a Vissel Kobe.

Krkić měl největší úspěchy v Barceloně, s níž získal tři mistrovské tituly a dvakrát se podílel na triumfu v Lize mistrů, kromě toho v Katalánsku vyhrál řadu pohárových trofejí. Produkt vyhlášené barcelonské akademie La Masia odehrál na mateřský klub 163 soutěžních zápasů s bilancí 41 gólů a 19 asistencí.

Po odchodu z katalánského velkoklubu měla útočníkova kariéra sestupnou tendenci, to ostatně potvrzuje, že v nejlepších letech působil v MLS a posléze dokonce v Japonsku.

Krkić se španělskou reprezentací vyhrál mistrovství Evropy do 17 a 21 let, na seniorské úrovni se však v tehdy velmi silném výběru La Roja neprosadil a má na kontě jediný start z roku 2008.

Bývalý útočník může zůstat u fotbalu, Barcelona mu nabídla pozici sportovního manažera.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, mundodeportivo.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
vceradnesazitra

Čím starší, tím horší

Reagovat
j_mrazik

Čekalo se od něj víc, ale kariéru měl i přes ty problémy dobrou.

Reagovat
sokar

kariéru spravil iba kvôli menu a nálepky nádejného talentu. Proste ho skúsili podpísať a či sa nechytí

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
CHONG

Tak snad dostane ten Zlatý míč aspoň "in memoriam".

Reagovat
Mercury

Jj hned po Odegaardovi

Reagovat
sokar

ešte pred tým Jese, poradovník je riadne dlhy

Reagovat
Gazdo

Neskutocne ako taky talent dokazal byt rok od roka jednoducho horsi a horsi. Podla vsetkeho svoje psychicke problemy uz davno prekonal ale aj tak sa stale nedokazal dostat naspat na nejaku zodpovedajucu uroven. Skoda ze ten potencial nikdy nenaplnil mohol to byt luxusny hracik

Reagovat
Felitel

Treba ty problemy prekonal prave tim, ze sel od velkyho fotbalu a od vseho co s tim souvisi pryc. Dokazu si predstavit, ze pak nemel motivaci do toho vic slapnout a vratit se tam, kde byl.

Reagovat
madridcan

Nejak si mi zbledol Fati...ale tak to aj sandále v lavíne

Reagovat
srandamač

Aby talhle nedopadl Gavi nebo Pedri.

Reagovat
Juan Román Riquelme

to tady pred Klokanometem nerikej.....

Reagovat
patas92

S těma tam není skoro žádná podobnost.

Reagovat
vilp

Spíš Fati.

Reagovat
Mass

Fati je podle mě dobrej, jen skleněnej. U Krkiče to byl čistej hype.

Reagovat
Gazdo

Naopak. Bojan na to naozaj mal byt svetovym hracom tam nevydrzala hlava. U Fatiho je skor opacny problem. Ego ma asi az v oblakoch a nejaky tlak si nepripusta lebo jednoducho si zrejme mysli ze je dobry ale bohuzial to este nikde neukazal

Reagovat
patas92

Na to ego v oblakoch si přišel jak?

Reagovat
Kejza

Joj, taková škoda ho Ještě když byl ve Stoke, tak jsem si představoval, že se vrátí do Španělska a může táhnout nějakej průměrnej tým, třeba jako Iago Aspas. Ale i do toho má ve výsledku daleko.

Reagovat
Frank Lampard 8

Novej Messi skončil dřív než skutečnej Messi

Reagovat
Mass

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Hachim Mastour

Streets will never forget.

Reagovat
smazaný uživatel

Katalánský Fenin.

Reagovat
insane

V jeho případě je vidět, jak výhodný je někdy začít rovnou na vrcholu (tim myslim top tým), v době, kdy svět naplno poznává talent Messiho, s kterym ho hned začali srovnávat, ačkoliv jeho reálnej skillset (myslim tim i tu hlavu) tomu ve výsledku neodpovídal. I tak díky tý nálepce supertalentu odehrál spoustu zápasů na top úrovni. Kdyby začínal někde v Chorvatsku nebo tak, těžko říct, jestli by o něm někdo někdy zaslechl, možná tak v rámci mládežnickýho fotbalu...

Reagovat
Mercury

Čapkův legendární Božan

Reagovat
Kiss Me Polka!

?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele