Nejslavnější stadiony světa - Old Trafford

13.10.2008, 19:37
Názory a komentáře
Po menší odmlce se opět podíváme do historie jednoho slavného stadionu. Po zastávkách ve Španělsku a Itálii se nyní budou naše zraky upírat na dalšího fotbalového giganta - Anglii. V anglické části deštivých ostrovů najdeme jen jeden pětihvězdičkový stadion a tím je Sirem Boby Charltonem označované "Divadlo snů", tedy stánek Manchesteru United Old Trafford.

"Nejlepší, největší a nejpozoruhodnější arena, kterou jste kdy spatřili. Fotbalový stadion, jaký nemá v Evropě obdoby, je chloubou města Manchester a zároveň domácího celku United."

Výše uvedená slova, věty, slovní spojení a jejich obdoby se vyjímaly na titulních stránkách britských deníků v roce 1910. Řeč byla o skvostném stadionu Old Trafford, jenž byl slavnostně otevřen 19. února právě roku 1910.

Ale ještě než nakousneme samotnou historii pozoruhodného stadionu, podívejme se, co vůbec vedlo k jeho postavení. Před rokem 1902 hrálo v nižších anglických soutěží mužstvo Newton Heath. Jak jste jistě pochopili, právě tento název dříve na své hrudi nosili fotbalisté dnešního Manchester United. Newton Heath hrál své domácí zápasy na North Road a později v Claytonu v Bank Street. Jenže kvalita obou hřišť značně pokulhávala a optimálnosti byla značně vzdálena. Jednak se z trávníku často stávaly vodní bažiny, nebo se pro změnu hrálo na štěrku a hřiště v Bank Street navíc zahalovaly do šedé tmy výpary z vedlejších továren.

V té době ale do klubu topícího se v dluzích vstoupil nový předseda John Henry Davies a klub od bankrotu zachránil. V roce 1909 rozhodl, že Bank Street je pro potřeby klubu, jenž právě vyhrál First Division a FA Cup, nepřípustný, a tak vydal další své peníze a rozjel stavbu nového stadionu. Základní kámen byl položen v západním Manchesteru v oblasti zvané Old Trafford, odtud také pramení název stadionu. Stánek byl hotov ještě v roce 1909 a vměstnat se do něj mohlo plných 60 tisíc návštěvníků. Tribuny se zatím nacházely na třech obvodových stranách a ta hlavní byla dokonce zastřešena a kompletně pro sezení. Vzhled a design stadionu si vzal pod svá křídla slavný skotský architekt Archibald Leitch, který má na svědomí také Hampden Park, Ibrox Stadium a White Hart Lane. V letech 1911 a 1915 Old Trafford hostil finále FA Cupu, které se později přesunulo do Wembley. V roce 1920 padl ligový rekord, jenž dosud nebyl překonán. Na ligové utkání s Aston Villou přišlo 70 504 diváků. Rekord nakonec ale trumfl semifinálový zápas FA Cupu mezi Portsmouthem a Grimsby v roce 1939. Tehdy se do útrob stadionu vměstnalo 76 962 lidí.

Old Trafford ale během své existence zažil i krušné chvilky. Ty nejtěžší přišly během 2. světové války, která mužstvo United donutila přestěhovat se na Maine Road, kde po dobu tří let (1946-1949) sdílelo hřiště s městským rivalem Manchesterem City. Po válce ale opět přišly krásné okamžiky. V rámci mistrovství světa konaném v roce 1966 zavítalo několik utkání také na Old Trafford a za zmínku rovněž stojí finálové střetnutí FA Cupu roku 1970 mezi Chelsea a Leedsem. Old Trafford se stal rovněž prvním stadionem, který zavedl ochranné ploty zabraňující možným útokům fanoušků.

Nyní zpět k samotnému stadionu, na jehož dvě zbylé tribuny byly později také dodány střechy a stánek byl tak kompletně zastřešen. V 60. letech se s příchodem ocelových nosníků postupně začaly tribuny modernizovat, první přišly na řadu severní s východní. Nový design přinesl terasové uspořádání tribun. Celková rekonstrukce byla dokončena v 70. a 80. letech a dovršila jí stavba Stretford End v roce 1994. V 60., 70. a 80. letech mohlo Old Trafford pravidelně navštěvovat více než 58 tisíc fanoušků. To ovšem skončilo na začátku let devadesátých, kdy se stalo obrovské neštěstí v Hillsborough. Tehdy bylo na stadionu v Sheffieldu při utkání FA Cupu mezi Liverpoolem a Nottinghamem Forest v tlačenici utlačeno a ušlapáno téměř 100 fanoušků, všichni příznivci Liverpoolu. Tato smutná událost je považována za nejhrozivější v britských dějinách. Výsledkem bylo zavedení pravidla, podle něhož musí mít největší anglické celky celý stadion pro sezení. Na to samozřejmě doplatil také Old Trafford, jenž svojí kapacitu musel zredukovat na 44 tisíc, což nebylo pro stále populárnější United dostačující.

To vedlo k dalším přestavbám a zvětšením v letech 1995 a 1996. Hlavní myšlenkou celého projektu bylo postavení gigantické severní tribuny pojímající 26 tisíc návštěvníků a zvětšující celkovou kapacitu stadionu na necelých 56 tisíc. North Stand měla přes 60 metrů na výšku a podpíraly ji čtyři obrovské pilíře. Zároveň se mohla pyšnit největším střešním nosníkem v Evropě. Gigantická stavba pojmula 19 milionů liber a nyní v sobě skrývá ještě klubové muzeum, síň slávy podobně, restauraci a několik tzv. "skyboxů". Hlavní tribunou je ovšem na Old Trafford ta jižní. Najdete zde totiž manažerské lavičky, místnosti reportérů, televize, luxusní restaurace a čestnou lóži. Jižní tribuna vypadá na první pohled o něco nižší než ty zbylé, iluzi utváří zešikmené sloupy.

Další zajímavost stadionu tvoří několik prvních řad sedadel, které jsou pod úrovní okolních silnic. Dnes hráči na trávník vstupují postranním tunelem umístěným v jihozápadním rohu. Tunel zde ale nestojí věčně a ze středu tribuny sem byl přesunut teprve v roce 1993. Původní příchozí cesta zůstala zachována a nyní se používá při speciálních událostech a prohlídkách stadionu. Útočiště domácím fanouškům poskytuje východní tribuna, naproti níž je sektor příznivců hostí. V rozích severní strany se nachází dvě obrovské elektronické tabule. V lednu 2000 začala začala také první etapa další přestavby, která zvedla kapacitu stadionu na 61 tisíc. Vnější stranu severní tribuny zdobí skleněná stěna, podobná moderním proskleným kancelářím. Před ní stojí socha Sira Matta Busbyho, památka zesnulým z mnichovské tragédie, a slavné hodiny připomínající právě mnichovskou leteckou tragédii, která se stala 6. února 1958. Naleznete zde rovněž největší klubový obchod.

Západní strana stadionu bude pro mnohé stále známá jako legendární Stetford End. Ještě předtím, než celý stadion pokryla sedadla, zde obvykle postávalo a fandilo na 20 tisíc fanoušků United, kteří patřili k nejhlasitějším v celé Británii. Proběhlo zde také jedno měření, které prokázalo, že hluk valící se z Old Trafford je větší než hluk z Jumbo Jet. Stará tribuna byla nahrazena v roce 1993 a druhá část rekonstrukce v srpnu 2000 opět zvýšila kapacitu, tentokrát na 67 750. Na West Stand najdou úkryt rodiny s dětmi, pro které zde jsou speciální místa a někdy se jí rovněž říká po útočníkovi z šedesátých let Denisu Lawovi, jenž byl znám jako "Král Stretford Endu". Aktuální kapacita stadionu činí 76 212 míst.

V Manchesteru již vědí, co chtějí se stadionem dělat v budoucnu. Jediným zákrokem by měla být rekonstrukce jižní tribuny po vzoru té severní a zvýšení kapacity na impozantních 90 tisíc. Další novinky se v nejbližší době nechystají.

Závěrem bychom mohli říct, že Old Trafford je bezpochyby jedním z největších a nejslavnějších stadionů na světě. V době, kdy se kluby v hojném počtu stěhují z 'historických' stadionů do nových sídel, magické Old Trafford stále zůstává.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (430)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Divadlo snů-nejlepší stadion na světě. ...Jdu si to přečíst.

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodně není nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

tak to asi ne

Reagovat
smazaný uživatel

je naj ale atmosfera je na ANFIELD ROAD na tribune the kop

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou pouze pověry, kterým spousta lidí nesmyslně uvěřila.....vždyť ti turisti co tam z Německa a Skandinávie jezdí aní neznají chorály......

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší není!

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě, že není. Velká trojice stadionů, které prostě přesahují rámec svého klubu jsou Maracaná, DSan Siro a Camp Nou. To jsou stánky, kde se psala historie, kde běhaly desítky legend...Mohou být v horšímstavu, než Old Trafford, ale tu tradici a neopakovatelnou atmosféru jim nikdo nevezme!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A Old Trafford nemá tradici? Tam neběhaly legendy? Tento stadion bude za dva roky slavit 100. výročí. Minimálně se vyrovná Nou Campu, San Siru apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Bramall Lane se taky psala historie a to možná důležitější než na tebou zmíněných stadionech a taky má jedinečnou tradici a atmosféru a taky nečekám že se tu v této rubrice objeví

Reagovat
smazaný uživatel

možná důležitější? Myslím, že ne

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže ten stadion není na jihu, takže nemůže být nejlepší :)

Reagovat
smazaný uživatel

a co alianz arena???

Reagovat
terry

Myslíš si, že je to inteligentní příspěvek?

Reagovat
smazaný uživatel

jj je

Reagovat
smazaný uživatel

tak to ta potom lutujem

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že už se jmenuje jinak

Reagovat
smazaný uživatel

ano, Allianz Arena

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, z ní je cítit historie

Reagovat
smazaný uživatel

a co taky stadak Slovácka co??

Reagovat
$dolar$

Fuuuuuuuuuuuj

Reagovat
smazaný uživatel

joo,Old Trafford to je nejlepší stadion na světě,no prostě Divdlo snů

Reagovat
smazaný uživatel

Divadlo? Divadlo to je co Dolare ale smutne divadlo vid Tomanaturo...to vase Anfield Road...milujes hodne LFC?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim jestli je neek do nejlepsi na svete, ale 1. listopadu tam jedu na Hull. listek do VIP 120liber. To se da. Nejlepsi stanek maji stejne nasi domaci, Huddersfield.

Reagovat
božský John

Jsem zvedavej co k tomu rekne Tomanatura..jinak clanek je opet peknej ale autora neznam...pekne autore..jen tak dal:)

Reagovat
terry

Autor jsem já

Reagovat
$dolar$

Kecas

Reagovat
terry

Fakt.

Reagovat
božský John

aha ..jej promiň terry...chválim

Reagovat
$dolar$

No jestli jsi to byl ty, tak je to snad jeste vetsi zrada nez provedl tomanatura

Reagovat
terry

Tak přeci nebudu psát o Stamford Bridge.

Reagovat
$dolar$

No kazdopadne nebudu psat o nejvic nesnasenem stadionu

Reagovat
terry

Tenhle není ten, který nejvíc nesnáším.

Reagovat
$dolar$

Ale mel by

Reagovat
terry

To není pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

to fakt nemusíš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší, nejkrásnější, nejmilovanější. Tam, kde hrají nejlepší hráči, tam, kde ústí nejlepší tým. Krása, nádhera, při návštěvě jsem vzrušenější, než puberťák u Carmen Electry.

MUFC!

Reagovat
$dolar$

Tolik ironie najednou

Reagovat
božský John

Ty lháři..

Reagovat
smazaný uživatel

Co vám dvěma zase jebe?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo takhle Tomanatura-LFC4ever!

Reagovat
božský John

konečně

Reagovat
smazaný uživatel

njn nesledujou to tady... musis je nchat Jinak je to paradni stadec, ale Craven Cottage se to nevyrovna

Reagovat
smazaný uživatel

Nen, tomuto se nevyrovná absolutně nic

Reagovat
smazaný uživatel

pro tebe ne... pro me je ten top prave Craven Cottage

Reagovat
$dolar$

Mimo jine to sledujem daleko vic nez ty

Reagovat
smazaný uživatel

ja ti to neberu

Reagovat
$dolar$

Vis vubec proc tu prezdivku ma?

Reagovat
smazaný uživatel

jasne ze to vim jinak bych to nepsal... neboj ja to tady sleduju nekolikrat do hodiny kdyz jsem u pc nemam zapotrebi si tu na neco hrat...

Reagovat
$dolar$

Tak proc?

Reagovat
smazaný uživatel

za 1 nemam za potrebi ti to tady rikat a kdyz to tak sledujes tak to vis sam, ale zase by jsi mel blbe reci ze to nevim atd tak ti to reknu at mas klid v dusi protoze se vsadil tady na diskuzi uz nevim s kym ty prezdivky si moc nepamatuju... ze da Slepicka gola a nedal takze prohral... proto ma ten nick pac to bylo soucasti te sazky

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadil se s nějakou librou či eurem, tuším........

Reagovat
$dolar$

Nebyl to rubl?

Reagovat
smazaný uživatel

Fuj.

Reagovat
herbage

Správně, kam se hrabe na Letnou.

Reagovat
smazaný uživatel

ale no tak...Ale i já si myslím, že Old Traffordy ač je krásný atd. prostě nemá na San Siro, Nou Camp, ani Santiago Bernabéu. O Maracaná a Wembley ani nemluvím...Z anglických stadioonů se mi nejvíc líbilo stařičké Highbury

Reagovat
smazaný uživatel

dej si studenou sprchu, rozpadající se betonový ovál Maracaná, omšelé a otřískané San Siro, stadión Barcy a Realu neznám, ale určitě nebudou na vyšší úrovni......a Wemberley je prostě Wemberley, s tím se nedá nic srovnávat...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tobě už zbývá jen kvalitní židle, silný provaz a nashledanou v nebi...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty neznáš Nou Camp a SB ?

Reagovat
smazaný uživatel

nediv se, asi se tu ocitnul náhodou...

Reagovat
smazaný uživatel

neznám je v tom smyslu, že jsem je neviděl in natura jako např. San Siro nebo si o nich něco nenačetl jako o Maracana, kde se chčije přímo na stupních.....

Reagovat
fantomas

Co je pěkné na Wembley? Pětihvězdičkový sice je (což uplně nechápu v článku, proč je tam Old Trafford uveden jako samotný - zmínit by se dalo ještě Emirates Stadium), ale tomu starému nesahá ani po kotníky.

Reagovat
smazaný uživatel

Není špatný, určitě nejlepší v Manchesteru .

Reagovat
smazaný uživatel

City se může jít zahrabat...

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší stadion na světě je u nás v Brně na Srbské kdo tam byl tak určitě bude souhlasit

Reagovat
terry

Nejlepší je, odkud jsem vzal tu fotku

Reagovat
smazaný uživatel

Odkud?

Reagovat
smazaný uživatel

Aha

Reagovat
smazaný uživatel

to je tedy hustý

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhernej stadion ,ale ještě nádhernější je pohled na hlavní kotel devils ,tam snad nikdo nedrží hubu pořád jen ...Glory ,glory manUTD

Reagovat
smazaný uživatel

Nej stadion je san siro!!

Reagovat
terry

Ten už tu byl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Stamford Bridge a Struncovy sady - 2 nejlepsi stadiony ve svete

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
terry

Neznamená, že když někomu fandíš, má nejlepší stadion

Reagovat
božský John

jemu to povidej...nejlepši je Vélodrome...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

V tom případě neznáš Santiago Bernabéu .

Reagovat
$dolar$

Ale nejaky Stampiado Vernabou na Stamford Bridge vubec nema

Reagovat
One-Real

Né díky Stamford Bitch, se mi opravdu nelíbí.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Stamford Bride myslíš to místo, kde si trénují kosmonauti stav beztíže? Jediné místo v Anglii, kde není atmosféra....

Reagovat
One-Real

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Více stadionu je nádherných ale mezi ty nejlepší se Old Trefford rozhodně vejde.

Reagovat
$dolar$

Chybi ti tam ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepsi na tem je ze ta fotka je z chelseafc.ccom !

Reagovat
smazaný uživatel

V článku o Bednářovi se diskutuje o útočnících...

Reagovat
$dolar$

Jo jenze nadpis clanku kde to je: Pro vyplachnuti zaludku !

Reagovat
smazaný uživatel

Stadio Olimpico je aj tak najkrajší , najlepší , hrajú tam najlepší hráči sveta . Tento štadión je podľa priekumu lepší ako sex .

Reagovat
One-Real

A já jsem prý více sexy, než Carmen Electra.

Reagovat
smazaný uživatel

pošli fotku...

Reagovat
smazaný uživatel

no hriště daleko od diváků ,on přeci jen nejlepší nebude

Reagovat
smazaný uživatel

předpokládám, že na Stadiu Olimpicu jsi nikdy nebyl a sex jsi s osobou druhého pohlaví také ještě neměl......takže si své teorie nechej od cesty

Reagovat
smazaný uživatel

jo pěkně si ho setřel

Reagovat
božský John

áá koukám novej člověk s vytříbenym smyslem pro humor..to se cení..

Reagovat
smazaný uživatel

Novej? Vždyť je na první pohled jasné, kdo to je.

Reagovat
božský John

ja ho neregistroval..kdo to je teda

Reagovat
smazaný uživatel

No přeci Bruce.

Reagovat
One-Real

A já si to myslel, řikal jsem si, že takovéto vyjadřování, už znám .

Reagovat
božský John

aha...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěřím!

Reagovat
fantomas

Nevěříte? Věřte!

Reagovat
smazaný uživatel

Malý fantomas......už to vidím, začínám věřit

Reagovat
fantomas

To neni ani zdaleka jediný příznak.

Reagovat
smazaný uživatel

Jn, díval ses dneska na sportovní noviny na nově?

Reagovat
fantomas

Nedíval. Taky poznámka k Bednářovi?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, byl tam telefonát, jak tam vždycky dávaj.

No ale říkal, že v tuto chvíli mu nezbývá nic než střílet góly a čekat na pozvánku do repre.

Reagovat
fantomas

Jako Bruce dělá tečky do aleluja, ale že by se na něm až tolik podepsala krize Tottenhamu, aby si změnil nick. To je tedy pěkné.

Reagovat
fantomas

Tak bud si laciná odnoš Bruce, anebo tě právě vymáchal mezi nohama tam a zase zpátky nějakej capart z přípravky a ty ted chceš všem dokázat, že si přeci jen ten nejzkušenější, nejstarší a v neposlední řadě nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona and Nou Camp forever...I love Town Barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

sorry ale učitelé angliny jsou na fotbalportal tady ti to opravdu nikdo neoznámkuje

Reagovat
smazaný uživatel

dík beru zpět

Reagovat
smazaný uživatel

neber to navždy je dobrý btw nou camp mám taky rád

Reagovat
božský John

Town jo?..v tom pripade Jablonec City

Reagovat
smazaný uživatel

Mega town??

Reagovat
smazaný uživatel

Very big city??

Reagovat
božský John

staci city....

Reagovat
One-Real

100. Pro Santiago Bernabeu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale fuj

Reagovat
One-Real

Ta vaše Old Trafika

Reagovat
smazaný uživatel

ale vidíš pořád skvělě prodává vy jen nakupujete

Reagovat
One-Real

S nákupama bych moc neargumentoval, letos jste za posili utratili více vy, než mi.

Reagovat
One-Real

Smažte to někdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

100, pro OT

Reagovat
One-Real

Reagovat
božský John

Off Topic?

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Norman Whiteside

Je tam nádherně.

Reagovat
božský John

100. pro me

Reagovat
One-Real

Zase já .

Reagovat
božský John

já si říkal ze kdyz vidim tady uz 2x 100 pro... tak sem se musel pridat...to nebylo ze bych to nestih ale vedes dneska...

Reagovat
One-Real

Neboj se, za 10 min se jdu věnovat jiným věcem, takže ti to snad vyjde.

Reagovat
božský John

snad...dneska jenom asi 1..pak prisel pan realista

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Santiago Bernabeu fuck Nou Camp forever

Reagovat
One-Real

To tu ještě nebylo, už i na stadiony se nadává.

Reagovat
smazaný uživatel

No si piš a doufám že se to nezvrtne v zákon padajícího hovna

Reagovat
božský John

asi nejakej architekt..co my vime..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Proc by si Bruce delal novy nick?

Reagovat
božský John

tot otazka

Reagovat
smazaný uživatel

bo

Reagovat
smazaný uživatel

Nieje to 100 -ovy barcelonsky kotel , ale stadion je to velmi pekny velky a moderny

Reagovat
smazaný uživatel

K cemu je 100vkovy kotel, kdyz tam nechodi plno????

Reagovat
smazaný uživatel

kto povedal ze tam nechodi plno ?? je pravda ze nie vzdy ale plno byva

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona mela loni o par set divaku nizsi prumernou navstevnost, nez Man Utd pred rekonstrukci.

Reagovat
smazaný uživatel

taky co bylo loni za sezonu...

Reagovat
smazaný uživatel

tak Barca má pravidelně velmi vysoké návštěvy...Nemůžeš čekat, že bude na každé kolo ligy vyprodáno...V Anglii sice skoro bývá, ale ty stadiony mají o polovinu menší kapacitu...

Reagovat
smazaný uživatel

v německu bývá téměř vždy... a nezáleži na kapacitě a návštěvě, ale jaká atmosféra se na stánku udělá...

Reagovat
Kongo

Me osobne se libi nejvic stadion Jose Alvalade

Reagovat
smazaný uživatel

Teda musim uznat, ze komentare me tu fakt neuveritelne rozesmaly, alespon nektere:-D... Specialne argument, ze OT je min vyznamny nez Camp Nou z pohledu historie. A hlavne komentare fans CFC, to je krasa to cist:-)))

Reagovat
$dolar$

Neboj ze strany CFC slo o pohou provokaci

Reagovat
$dolar$

*pouhou

Reagovat
smazaný uživatel

Měl bych jeden dotaz. Sice se to netýká tématu, ale nedávno jsem vyčetl, že Barcelona vyhlašovala jedenáctku století. Nevíte někdo, kde to mohu najít, případně jak ta sestava vypadala? Dík

Reagovat
smazaný uživatel

Dle 100 tisíc fanoušků na El Mundo Deportivo.

------------------Zubbi-----------------

Puyol----------Koeman---------Sergi

....................Guardiola---------------

Deco----------------------------Cruijff

---------------Laudrup-----------------

--Maradona-------------Ronaldinho--

---------------Romário-----------------

Reagovat
smazaný uživatel

jednoducho nadhera

Reagovat
smazaný uživatel

Objektivnost nulová...

Reagovat
smazaný uživatel

S tou sestavou se dá až na nějaké výjimky souhlasit.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by to mělo být 20. století, tak tam Deco a Ronaldinho nemají co dělat. Pokud by to bylo posledních 100 let, tak jo, ale i tak je jasně vidět, že je to ovlivněný posledními cca 20 lety. A když vezmu, že tam není třeba Kubala či Suarez, tak....

Reagovat
smazaný uživatel

ROnaldinho tam pochopitelně dělat co má, to snad nemůžeš myslet vážně. Jak se uvádí v oficiální knize Barcelony, nikdy žádný háč nezpůsobil v klubu takový obrat - to je zkrátka fakt a je potřeba si uvědomit, že to, že někdo je ze současnosti, ho nijak nedegraduje. Ronaldinho byl vůdčí osobnost jedné z nejúspěšnějších etap v historii Barcelony a říc,t že tam nemá co dělat, je kravina.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo blbě jsem to přečetl, každopádně se volila nejlepší jedenáctka historie, ne dvacátého století, to by přece jinak ani nebyli v nabídce.

Reagovat
smazaný uživatel

V podobných anketách si člověk nemůže být jistý ničím...

Reagovat
smazaný uživatel

jasně, ale názor sta tisíc fandů je pro mne celkem objektivním měřítkem, i když mi tam někteří chybí. Co třeba Sandor Kocsis?

Jinak dotaz - podobné ankety mne zajímají, nevíte někdo jestli ještě nějaký klub něco podobného sestavil? Já vím jen o Bayernu...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud v té sestavě chybí nejlepší hráč Barcelony 20. století, tak to do objektivity má hodně daleko. Jinak o dalších nevím, já nevěděl ani o této (tady když se dalo hlasovat)

Reagovat
smazaný uživatel

I ten Kubala byl zvolen jen fanoušky, takže to nemůže být měřítko.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže jeho volba je vcelku logická, když kouknu na to, co dokázal, kolik toho odehrál atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhlr zo zkrátka brát nemůžeš - máš dvě podobné ankety, které jdou proti sobě a na základě jedné, která se ti líbí víc, usoudíš, že druhá nemůže být objektivní - logický nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmysl to není. Vybrání Kubaly jasně ukazuje, že se hlasující zaobírali celou historií, což u té druhé ankety je vcelku jasné, že tomu tak nebylo, pač je až na dvě vyjímky tvořen hráči z doby nynější a z doby dream teamu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád jsou to tvé domněnky - nejlepší roky zažila Barcelona od roku 1990, takže je ten poměr zcela lgocký a nedá se to automaticky brát jako neobjektivnost. Stejně tak můžu označit volbu Kubaly za neobjektivní, protože volba každého hráče, který není ani v top 11 je neobjektivní.

Obě ankety jsou na stejné úrovni, žádná není nadřazená té druhé, at říkáš co chceš.

Reagovat
smazaný uživatel

Nadřazená jsem nespal, ale ten all star team je prostě neobjektivní, s tím nic nenaděláš. Ono je samozřejmě těžké vybrat ty hráče, ale dle toho nad tím ti hlasující moc nepřemýšleli a to že nej období jen od roku 1990 neznamená, že by ti hráči z doby před tím byli horší či že by toho pro Barcu neudělali víc.

Reagovat
smazaný uživatel

*nepsal

Reagovat
smazaný uživatel

Je to názor sto tisíce fanoušků - nic víc, nic míň. Sto tisíc je velmi slušný reprezentativní vzorek a výsledek jiné ankety na tom nic nemění.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud je tam hráč, který za Barcu odehrál 4 sezony nebo třeba jen sezonu a půl a není tam hráč, který odehrál přes 357 zápasů a dal 357 gólů či hráč, který dal gólů 274 a odehrál 345 zápasů a další, kteří získali mnoho titulů, tak jen někde chyba.

Hlasujících je opravdu hodně, ale to na její jasné neobjektivnosti nic nemějí.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže pokud tam není někdo, koho bys tam dal ty, tak je někde chyba... Zajímavé uvažování... Já bych tu jedenáctku tak udělal jinak, ale chápu a respektuji cizí názor. A zrovna ten, že tam není někdo z třicátých let, kdy se bránilo ve dvou, s takovým názorem zcela souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

Já netvrdím, že tam musí být ten a ten, ale někod by se z těch starších období tam měl určitě objevit a to místo těch, které jsem jmenoval. Já chápu, proč tam je Deco a spol a proto tvrdím, že je to neobjektivní. Je to all star team celé historie, né jen posledních cca 20-i let.

Reagovat
smazaný uživatel

dobré období měla Barca i na přelomu padesátých a šedesátých let: Kubala, Suárez, Kocsis - to je zlaté trojhvězdí, které týmu vrátilo titul a vyrovnalo se tehdejšímu nepřekonatelnému Realu.Minimálně dva z té trojice by v tom týmu být měli...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, když kouknu, kolik toho odehráli, kolik dali gólů i kolik získali s Barcou titulů ...tomu se Deco, Romário, Maradona,... nemůžou rovnat. Ronaldinho, to je trochu jiná kapitola, jak je psáno výše.

Reagovat
smazaný uživatel

Romária bych z tvého seznamu vyškrtl - to je výjimečný hráč, který si nominaci zaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

Vyjímečný hráče, ale odehrál jen sezonu a půl. S těmi ostatními se nemůže rovant v tom, co udělali pro Barcelonu.

Reagovat
smazaný uživatel

je jasný, že tenhle úhel pohledu se nabízí...Já bych taky do top 11 Interu nedal Ronalda, protože toho odehrál strašně málo, i když třeba kvůli zraněním. Ronaldo je výjimečný hráč, kterého mám strašně rád, ale prostě v Interu byli hráči, kteří toho pro klub udělali mnohem více, byli věrnější, mnohdy tam strávili většinu kariéry (např. Lorenzi, Meazza, Mazzola, Altobelli, Boninsegna, ...), proto je logické, že někdo by Romária do té jedenátky nezahrnul. Když se ale má hodnotit velková kvalita hráče, a vyhlašuje se nej. jedenáct fotbalistů, kteří za klub hráli, tak tam Romário být musí. Vždyť takových jako on mnoho nebylo...I kdyžv klubu nebyl nijak dlouho, fanoušci si jej nadosmrti zamilovali - pro klub byl prostě číslem jedna.

Reagovat
smazaný uživatel

Počet odehraných zápasů ani titulů nebyl nikde zmíněn jako nějaký rozhodující faktor, který by měli voliči respektovat - volily se zkrátka kvality a pokud je někdo ukazoval krátkou dobu, neznamená to, že nebyl lepší. A jak vidno, myslí si to velké množství lidí, protože třeba takový Romário byl i v top 11 goal.com.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se volí all star team klubu, tak se to musí vzít v ohled.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca de les cinc copes byla skvělá, ale je potřeba si uvědomit, že nejlepší Real přišel až poté a Barca se mu poté vzhledem ke známým okolnostem nevyrovnala. Například ani tehdy neobhájili titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli bych tvrdil, že Real v šedesátých letech, který sice vyhrál osmkrát ligu, byl lepší než ten na konci padesátých let. Troufnul bych si tvrdit, že to mužstvo okolo di Stéfana, Puskáse, Kopy, či Genta, kteří tehdy hráli na úplném vrcholu, bylo lepší...

Reagovat
honziss

Chybí mi tam Kubala a Alcántara. Ale je to těžké takhle vybrat sestavu. Existuje mnoho dalších hráčů - Rivaldo, Stoičkov, Zamora, Rexach nebo zmíněný Suarez, kteří by si to zasloužili.

Reagovat
smazaný uživatel

Je neuvěřitelné, že tam není Kubala, když byl vyhlášen nej. hráčem všech dob...Chybí mi tam i Suárez, ten by tam rozhodně měl být raději než Ronaldinho nebo Deco, i když nic proti nim - oba je mám rád.Možná i Stoičkov, ale z té generace už tam je Romário, takže ... Kdyby vydrželi déle mohli tam být i Figo a Ronaldo, ale zvolili si něco jiného...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je jasné, že je to dost ovlivněno věkem voličů, to je tak ale vždy.

Reagovat
smazaný uživatel

Deca bych tam nedal...Místo něj Suárez, i když on byl více vysunutý...Místo Maradony, který toho pro Barcu zas tolik neudělal (nic proti němu), Kubala

Reagovat
smazaný uživatel

no ty co tady zatracujou anfield road je vide ze ste tam nebyly me uz se to postestilo jako velkymu fandovi LFC....a reknu vam tribuna the kop je naprosta parada....a podle me se tomu nevyrovna nic....a to jako fakt

Reagovat
smazaný uživatel

A proto vzhuru na Stanley Park...

Reagovat
smazaný uživatel

jedna tribuna ani atmosféra na stadionu se nemůže vyrovnat megastavbám, které hostily tolik zápasů a hráčů světového věhlasu jako San Siro nebo Camp Nou...

Reagovat
smazaný uživatel

Cimz jsou na cele planete jedine me tohle hrozne rozesmiva... nadrazovani Barci v tehle diskuzi je fakt komedie.

Reagovat
smazaný uživatel

ale kdo říká, že jsou jediné? Já pouze poukazuji na fakt, že San Siro a Nou Camp jsou v Evropě nepřekonatelné, z důvodů, které jsem popsal výše. Mimochoden nejsem fanda Barcy...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vim, ze fandis Fenerbahce, mne jde o to, ze ani tak nesouhlasim ale tak to je jasny, fanousek primery si bude rikat svou, fanousci PL taky... klasicky spor, neresit vubec

Reagovat
smazaný uživatel

od malička fandím Interu Milán

Reagovat
smazaný uživatel

Takze jedna otazecka na tebe:, shrnuti dosavadni prace, prinosu Mourinha???...

Ja nevim nic moc o tom, jak v Italii pracuje. Znam jen jeho zniceni Chelsea. Tak jestli bych te tim moc nezdrzel by me zajimalo, jak funguje v Serii.

Reagovat
$dolar$

Zniceni Chelsea - ty jses komediant

Reagovat
smazaný uživatel

Tak diky nemu dvakrat po sobe stojite za Man Utd a on diky Ranierimu dvakrat vyhral...

Reagovat
$dolar$

To vis

Reagovat
fantomas

No, to ví.

Reagovat
$dolar$

Jasne mate oba pravdu, hlavne je to objektivni nazor

Reagovat
smazaný uživatel

Take bych rekl. Vzdyt mi hlavni argumenty k nemu predlozily fanousci Chelsea, jako georgewon atp... Ale konec diskuze. Ja se o tom nehodlam bavit po roce, co odesel. Vzdyt je to blbost, jestli nekomu ani to vsechno nestacilo, aby pochopil, tak je to sice spatny, ale co se da delat...

Reagovat
$dolar$

Je ty znas georgetowna ty vole tak to ses teda dobrej a on ti tohle rekl Tak to teda respekt hochu

Reagovat
fantomas

Tak Georgewon, nebo Georgetown?

Reagovat
$dolar$

Nj tak won, ja ho kazdopadne neznam

Reagovat
fantomas

Me too.

Reagovat
smazaný uživatel

Omfg, ja jen rikam, ze ten nazor se da povazovat za objektivni z toho pohledu, ze je mnoho mnoho fans CFC, kteri ho sdileji..... a dal jsem priklad jednoho, ktery sem pise, tak aby sis nerikal, ze to je neco, co si mysli jen nejaky priblby man who fan

Reagovat
$dolar$

A vis , ze mne je uprimne jedno co si ostatni faandove Chelsea mysli?

Reagovat
smazaný uživatel

neee, novy Mourinhofil... ono to jeste existuje.... ja myslel, ze vetsine lidi stacilo, jak znicil nesmirne atraktivni 4-3-3 se skvele poskladanou kridelni hrou na styl se 2DMF a silnym stredem zalohy. Ze to vetsine lidi stacilo na pochopeni a prozreni... ale ono ne... Doufam, ze to tak nebude i u nas. Aby to nebylo tak, ze Ronaldo bude dva roky pryc z Man Utd a lidi jeste budou rikat, jak byl dokonaly... boze

Reagovat
$dolar$

Mourinhofil Tak to jsem od okamziku co prisel do Chelsea a ja jsem si jeho taktiku zamiloval

Reagovat
smazaný uživatel

Ja take. Vzdyt nam dala dva tituly. Napriklad taktika vzit nam nejvetsi talent vsech dob Mikela, dat nam za nej 12mega, hrat s nim nemozny 4-2-3-1 na 2DMF a nam tak dat prachy na koupeni Carricka, ktery nam pomohl vyhrat titul...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tady je ale problém, od kolika let se dá lidské embryo zahrnout do kategorie "lidi", no a ta embrya si skutečně myslí, že Mourinho je něco jako Ferguson křížený Hiddinkem....

Reagovat
smazaný uživatel

neřekl bych, že Chelsea ty tituly vyhrála díky Ranierimu. To mužstvo bylo zcela jiné...

Reagovat
smazaný uživatel

Napriklad?

Reagovat
smazaný uživatel

kádr, který vybojoval dva tituly pod Josém byl kromě pár hráčů jiný, podle tebe ne? Ferreira, Carvalho, Cole, Essien, Drogba, to jen tak namátkou...

Reagovat
$dolar$

Nech je

Reagovat
smazaný uživatel

Ano ano, Drogba, Carvalho, Essien - jedine jeho uspesne prestupy. Pamatujes si ty jeho dva tituly? sledoval si to? jediny zapas? dva?... Jak hrali?? hrali jako Porto, jako hrala CFC, kdyz Mourinho nakoupil sve hrace, jako bude hrat Inter?... hrali 4-5-1 s 2DMF??... Ne...

Jak hral Ranieri? Videl si ho nekdy? zapas, dva? Tak dobre, hrali 4-3-3 s Colem, Duffem a ti byli zaklad jejich uspechu.. Hral nekdy nekde jinde, kdykoliv, Mourinho styl 4-3-3 s ofenzivni taktikou? ja jsem to nikdy nevidel...

Jakym zpusobem vyhrala CFC prvni dva tituly? nebylo to nahodou stylem 4-3-3 kde nejvetsi palebnou silou byla dvojice Robben-Duff, ktere privedl Ranieri? neporazeli nahodou kazdeho fotbalem, ktery Mourinho nikdy drive nikde jinde nepraktikoval? Ktery nezmenil jen proto, ze ten tym byl poskladany na utocny prehravani soupere po sprintujicich kridlech?...

A jak vlastne vyhralo MU prvni titul?? Nehrala nahodou Chelsea 4-5-1?? Nebyl Duff v Newcastlu a Robben zraneny?... Nebyl to nahodou poprve skutecny Mourinho?...

Reagovat
$dolar$

Text příspěvku odporoval pravidlům pro komentáře a byl redakcí vymazán.

Reagovat
smazaný uživatel

Ona je to ale pravda

Reagovat
terry

Ty seš zoufalej.

Reagovat
$dolar$

Ano to jsem, protoze tohle se neda cist

Reagovat
terry

Pravda holt někdy bolí.

Reagovat
$dolar$

Zadna pravda, kazdej mame nejakej nazor a ja ho nikomu nevnucuju narozdil od chazychaze

Reagovat
smazaný uživatel

Om ho nevnucuje, on ho jen reprodukuje a to bys ty měl taky, abys tu nebyl za vola

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Je zajimave, ze Ranieri titul nevyhral, ale vyhodili ho, prisel Mourinho vyhral 2 tituly ( kdyby jeden tak bych to mozna pochopil, ale takhle ) ale pro vas za tituly mohl Ranieri a ze to pak Chelsea nevyslo za to jiz mohl Mourinho

Reagovat
smazaný uživatel

Vis co je zajimave??... Ze Ranieri bez jakykoliv poradnych financnich prostredku dostal podprumerny Chelsea FC do CHL a asi jen diky tomu si vas kdy vubec Abramovich vsimnul. Me dostava, jak vsichni ti "nature scums" kecaji takovyhle hovadiny... Bez Ranieriho nemate treba zadnyho Mourinha a vubec nejaky titul..

Reagovat
$dolar$

Hled si radsi svyho Manu a nech Chelsea na pokoji , Ranieri je opravdu kvalitni trener coz dokazuje od vyhazovu z Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to je zas jiná. On dokáže dostat tým nahoru, ale nedokáže s ním hrát úplně o to nejvyšší.

Reagovat
$dolar$

Tak mi rekni jakto ze diky nemu porazila Chlesea 2 krat po sobe ManU ?

Reagovat
smazaný uživatel

Porazit můžeš každého, jenže nedokážeš to po celou sezonu.

Což koneckonců dokazuje v Juventusu.

Reagovat
$dolar$

Ja jsem tim myslel 2x titul

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já se bavil o Ranierim

Reagovat
$dolar$

Ja taky Takze jeste jednou , protoze jsi to vubec nepochopil, vy tvrdite, ze 2 tituly byly jenom diky Ranierimu, kdyz jsem ti naspal , ze po vyhazovu z Chelsea jde z jednoho hnoje do druhyho, ty jsi mi na to odepsal, ze on umi tym vytahnout, ale trofeje vyhravat neumi. Tak jak si vysvetlujes , ze Chelsea vyhrala 2x po sobe titul?

Reagovat
terry

Kádr sestavil Ranieri a titul s ním vyhrál Mourinho, asi tak.

Reagovat
$dolar$

Jo to vis, hlavne hraci jako: Ferreira, Carvalho, Drogba, Essien, presne tento kadr nam pripravil

Reagovat
smazaný uživatel

To už je trošku od vody. V tu dobu tam sice nebyl, ale jeho stín tam byl pořád. A Mourinho je typ, který zas úspěchy přitahuje.

Nevím, já se v tom moc nevyznám, chazy o tom ví daleko víc než já, mě CFC upřímně vůbec nezajímá

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to spravne... nejvic nechapu fans MU, co CFC nenavidi...

Reagovat
terry

Naštěstí je chazy celkem objektivní fanda a znalec anglického fotbalu.

Reagovat
$dolar$

A ty jses objektivni vlzprdel, ale co se da delat ..

Reagovat
smazaný uživatel

Chapu. Takze kdyz nekdo s nekym souhlasi, tak je vlezprdel. Tak to mas dobre, to tobe asi nikdo do prdele lezt ani niemuze.

Reagovat
$dolar$

No jinou reakci jsem od tebe ani necekal, vzdyt tobe se to libi, njn proti gustu zadny disputat ...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak. Nejvíc si hledím MU a když si můžu rýpnout do LFC, tak to udělám taky

Reagovat
$dolar$

To ze tam byl jeho stin , mozna znamena ze tam zustalo par hracu po nem , jinak hrala Chelsea jinym stylem nez za ranieriho a navic s jinyma fotbalistama , opravdu nevim o co vam jde

Reagovat
smazaný uživatel

Mas pravdu. Problem je, ze ten jiny fotbal hrali az v sezone 2006/2007, potazmo polovine sezony predchozi, kdy MU CFC skoro dotahlo, nebyt zkazeneho zapasu na Sunderlandu a pak ponizujici 3:0 od Chelski.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme s tim SAFC hralo MU doma... tim to bylo jeste veselejsi...

Reagovat
terry

První dvě sezony ne. Hrálo se na křídla apod. Po dvou letech s titulem začal Mourinho experimentovat a přestavil si to k obrazu svému. Moc to nefungovalo.

Reagovat
$dolar$

Tohle vubec neni pravda Pod Ranireim se hralo normalni 4-4-2 , prisel Mourniho a zacalo se hrat na kridla, potom co mu Abramovich vnutil Schevchenka a Ballacka, tak musel uz kvuli tem hracum , ten styl zmenit. Proto zacaly ty experimenty s kterymy jsem nesouhlasil, ale hra na kridla je typicky Mourinhovska

Reagovat
terry

To myslíš vážně? Nemůžu za to, že si fotbal za Ranieriho nikdy neviděl, takže neprohlašuj nesmysly. Fotbal 4-3-3 začal hrát Ranieri, Mourinho ho zdědil.

Reagovat
$dolar$

Jo to vis, tak se podivej na nektere zapasy a pak tady pis

Reagovat
smazaný uživatel

Me by fakt zajimalo, jak dlouho ty Chelsea fandis.

Reagovat
$dolar$

Moc dlouho ne, asi od nastupu Mourinha do Chelsea

Reagovat
terry

Tak co plácáš o Ranierim?

Reagovat
$dolar$

Je rozdil mezi fandenim a sledovanim

Reagovat
terry

A mezi pravdou a nesmyslem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jak muzes vubec se poustet do diskuze o primeru Ranieri-Mourinho?????

ale velke +, ze to uznas vetsina lidi, ze kterych srsi, ze CFC fandi max pul roku a je jim sotva 12 fandi od postaveni SB...

Reagovat
$dolar$

Ja jsem totiz fandil Portu v LM a potom kdyz presel do Chelsea a privedl si par mych oblibenych hracu sebou jsem zacal fandit Cheslea

Reagovat
smazaný uživatel

a predpokladam, ze ranieriho jsi jako velky fanousek anglickeho fotbalu mel DOKONALE zmapovaneho

Reagovat
$dolar$

Priznam se , ze ne zmapovaneho , ale par zapasu v LM a PL Chelsea pod nim videl a hral 4-4-2 jeste si pamatuji hroty- Jimmy Floyd Hasselbank , Adrian Mutu ( Hernan Crespo)

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz hraval Mutu, tak zase plnil roli podhrota s tim, ze hrali zakladni formaci 4-4-1-1 s prechodem na 4-2-3-1 popripadne 4-3-3... Ja nerikam, ze jejich obrazek rozestaveni udelan od rezie PL pred zapasem byl 4-4-2, ale kridla stala vedle hrotu tak casto, ze bys to za 4-3-3 povazvoat mel.. navic v nekolika zapasech to hrali primo

Reagovat
$dolar$

Zapasy, ktere jsem videl ja byly 4-4-2 , je mozny ze hrali na jine soupere 4-3-3 , ja jen vim , ze po prichodu Mourinha jsme zacali hrat na rychle brejky a kridla coz se mi velmi libilo, doted nezapomenu zapasy s Barcelonou v LM to byly vrcholy

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem jim v ty dobe fandil a mel jsem je za team n.2, takze vim urcite vic, nez ty... Mourinho me odnaucil mit rad Chelsea... a tak sympaticky klub to byl.. kdyz porazili Arsenal golem Bridge, to se nezapomina

Reagovat
$dolar$

Je to tvoje vec, pro me je Mourinho number 1 Ale diky za pokec, musim se jit ucit tak cau

Reagovat
Carrick

Na to se vážně nezapomíná. Pamatuju si, jak jsem se tehdy radoval. A to krásné ticho na Highbury. Jo, za Ranieriho to byl moc sympatický klub. Kde jsou ty časy...

Reagovat
terry

Myslel jsem si, že jsi solidní fanoušek, ale jen další z těch z doby postMourinho.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
$dolar$

Vis co znamena postMourinho?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ach ty boží prostoto.....

Reagovat
terry

Ranieri a kvalitní trenér? Je to možné, ale je to trenér naprosto bezúspěchu. Ano, v Chelsea vybudoval skvělý kádr, ale nic nevyhrál. Pak přišel Mourinho a jen s tím kádrem sebral úspěchy. Nyní to samé v Juventusu. Tam taky nic nevyhrál a už ho chtějí vyhodit.

Reagovat
smazaný uživatel

jak rikam, bez nej byste v zivote zadnou CHL nehrali... tak trochu respektu.. ze jste nefandili v dobe, kdy vas vedl neznamena, ze tu muzete hazet moudra... bez urazky k tobe, respektuju te, ale tohle me trosku dopaluje...

Reagovat
terry

Vždyť já tvrdím to, co ty.

Reagovat
smazaný uživatel

V pohode, ctu k tvymu nicku jinej komentar, stane se...

Reagovat
smazaný uživatel

navíc Ranieri měl smůlu, že na vybudování týmu měl sotva měsíc a v tu sezónu byl mistrem tým, který ani jednou neprohrál.......a rusákovi bylo druhé místo málo......ale některé věci embrya prostě nepochopí

Reagovat
$dolar$

Urazil jsem te nejak?

Reagovat
smazaný uživatel

Hochu, ty se urazis sam... a neurazis jen sebe, ale i ty, co te vychovali a ucili...

Reagovat
$dolar$

Ted jsi mi to ale nandal! Nejsi ty fanousek toho Manu?

Reagovat
smazaný uživatel

Mne neslo vubec o to ti to nandat, to bylo jen konstatovani... me dostavaji lidi, co se musi furt smat kazdy narasce, protoze si mysli, ze se je clovek porad snazi nejakym zpusobem urazit... takovy fandeni si, to me fakt polozilo... takovy to afektovany vysmivani se, hrani si na nadhled a pri tom za monitorem stoji totalni vylizanec... achjo...

nee, fandim Wiganu uz od League Two prosimte

Reagovat
smazaný uživatel

* narazce... no to je uz moc

Reagovat
smazaný uživatel

to jsi hovno wiganista, já jim fandím ještě z doby kdy hráli amatérské soutěže, to byly na těch venkovských brambořištích super matche......

Reagovat
terry

bruci, proč ta změna?

Reagovat
smazaný uživatel

... Tak tak, nejvic me dostalo, ze ligu, ve ktere nyni hraje United of Manchester (8. v zebricku) jeste ani ne pred 30ti lety vyhral Wigan. Ale stejne pro me osobne ten tym ma svoje kouzlo a z PL bych je rozhodne nevystrkoval. Takovy zpestreni.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, je to takový sympatický vřed, nikdo je nemá rád, a oni přes to všechno si to slušně hrnou......ale nevím jak jim to dlouho ještě vydrží , Whelanovi je už přes 70 a až předá firmu tak kdo ví jak to tam dopadne

Reagovat
smazaný uživatel

To je uplne klicova otazka jejich budoucnosti, tam to muze jit totalne do prdele. I kdyz oni jsou marketingove uplny nic, takze jim asi nehrozi, ze by o ne zakopl nejaky maniak z Asie. Momentalne ale tym s anglickym vedenim, majitelem, trenerem, stylem hry i polovinou kadru. Ja jim osobne fandim, libi se mi stat proti vsem, kdyz je vicemene nikdo nema rad, navic trener klubova legenda... Je to tezky si ted najit sympaticky klub. Kdyz se clovek podiva co se deje u vas, Newcastlu, co se stalo u Man City, West Hamu... Co musi udelat Everton, aby se dotahl spicky... je to spatne, uz jen cekani na 6+5

Reagovat
smazaný uživatel

nakonec to dopadne tak, že velké ligové kluby se stanou hračkami mafiánů, na jejich nových krásných rozlehlých stadiónech tam budou freneticky pištět zástupy asiatů, no a běžní anlgáni budou chodit na své vlastní fanouškovské kluby, vy máte proto ostatním spolu s Wimbledonem velkou výhodu, že jste v tomto směru o krok napřed

Reagovat
smazaný uživatel

proti ostatním

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, nejvetsi prinos Glazera pro MU. Ten tym je pekne stabilizovany, atmosfera paradni a hlavne se o nem vi, takze by se mel udrzet, zatim co rok, to postup By me nenapadlo, ze tu bude nekdo, kdo by o nem tusil. I kdyby to mel byt fanousek MU.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to bylo taky svého času hodně medializované. Dokonce byl i v deníku Sport o tom článek, ví to celkem dost lidí

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz i scouser, tak to je asi pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teraz si chazy docela namýšlaš prečo by nikto nemal vedieť o FCUM. Náhodou to bol môj obľúbený argument proti fandom MUFC Odkedy nevzniklo AFC Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

I Liverpool to má? Kolikátou hrají ligu?

Reagovat
smazaný uživatel

10tu Začali len túto sezonu.

Reagovat
vodka

tak z wiganu se mi docela líbí wigan warriors, ty sem viděl kdesi v tv (tušim na sport 1)

Reagovat
$dolar$

Ja se ti nevysmivam, akorat mi tvy nazory prijdou legracni a opravdu se smeji, neni to mysleno nijak zle

Reagovat
smazaný uživatel

No vzdyt v poradku, od tebe jako poklona Naopak kdybys se mnou souhlasil a jeste si me vazil, tak si rikam, kde je ve me chyba...

Reagovat
smazaný uživatel

proč bys měl ?.....já si tu jen tak v klidu něco píšu o nekritických obdivovatelích Mourinha.....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak zatím je brzy na hodnocení, tým si zvyká na nový herní styl. Pomalu se zvedá Adriano, myslím, že José si rychle získal hráče na svou stranu. Hráči jím jsou nadšeni, tréninky jsou vždy jiné, což přispívá k dobré atmosféře uvnitř mužstva. Teď je hodně zraněných obrámců, ale myslím a doufám, že Mourinho je ten pravý muž pro Inter a očekávám Scudetto. José hraje to co v Chelsea - krajní záložníci, silný střed pole, časté držení míče. Tým je výborně poskládaný, takže předpokládám dobrou sezónu.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

osobne chelsea nenavidim , ale povedat ze mourinho ju znicil je najlepsi vtip aky som kedypocul

Reagovat
$dolar$

Vid ale to oni ho jenom nesnasi , protoze vzal 2x titul Manu

Reagovat
smazaný uživatel

já mourinha nemam rád kvůli svému stylu hry (vzadu 0, vepředu 1) a hlavně kvůli jeho arogantnímu přístupu k médiím a to, že své slabiny přenáší na jiné...

Reagovat
$dolar$

Ja ti verim ,ale ja naopak tuto taktiku rad mam K mediim se chova tak , proto aby vsechen tlak a nehativni emoce byly zamereny na nej a ne na tym Pro me to je nejlepsi trener na svete

Reagovat
smazaný uživatel

Po Capellovi, Lippim a Trapattonim

Reagovat
$dolar$

Tak Italy ja primo nesnasim , takze nemuzu souhlasit To uz bych napsal po Hiddinkovi

Reagovat
smazaný uživatel

já mám práě Itálii a její hráče, trenéry i kluby nejraději...

Reagovat
$dolar$

Proti gustu, zadny disputat

Reagovat
smazaný uživatel

ano, fergusona označí za ubrečence...přitom po tom, co v LM vypadl proti Lpoolu, tak si málem vylil srdce a fňukal, že hráče nenechal odpočinout a nehcával je hrát furt, tudíž už neměli sílu na Lpool

Reagovat
božský John

Azteca,Maracana...Chance Aréna

Reagovat
smazaný uživatel

Azteca je skvělý Parádní je i Monumental v Buenos Aires

Reagovat
božský John

Neni spis v Uruguayi ten Monumental?..jinak jsem videl sestrihy z aztecy a to je neco neuveritelnyho...

Reagovat
smazaný uživatel

omlouvám se všem. Monumental je v Limě v Peru. Trstuhodně jsem se spletl ...

Reagovat
smazaný uživatel

Stadion v Argentine. Neni nahodou v Uruguayi?... Ne, je v Peru...

Krasna diskuze

Reagovat
fantomas

Reagovat
božský John

splet sem se akorat ja takze diskuse je normalni

Reagovat
božský John

Monumental je jak v Argentine(El Monumental) tak v Peru(Estadio Monumental)..takze jsi se nespletl...

Reagovat
smazaný uživatel

no já si hned říkal ,ale jsem kluk poctivá, tak jsem se raději omluvil... Věděl jsem, že v Argentině je taky, psal jsem o tom přece v článku o Menottim...

Reagovat
božský John

Jo jo...ted jsem na to koukal....máš pravdu...

Reagovat
smazaný uživatel

sranda, byl jsi na jednom stadiónu a už víš, že jinde to musí být zákonitě slabší....... .....to tu pak můžeme argumentovat ve smyslu "já byl jako ohromný fanda PAOKU v Hrobce, a řeknu vám naprostá paráda....a podle mně se tomu nevyrovná nic...a to je fakt.....kdo bude další?

Reagovat
smazaný uživatel

a este bych se rad zasel kouknou na fotbal...na stadion Mestalla to je druhej muj sen

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Mestalla je fakt parádní stánek

Reagovat
Arne

Španělsko, Itálie, Anglie... Myslím, že na řadě je Německo, ne?

Jinak terry, stejně jako ty předchozí .

Reagovat
božský John

v pripade Nemecka jsem pro olympijsky v Berline..nic jinyho...

Reagovat
Arne

To sděluješ tomu pravýmu.

Reagovat
božský John

A jó vlastně....

Reagovat
Arne

Původně měl být Olympiastadion ještě před anglickým, ale byl jsem časově omezen... Ale zdroj, včetně mé vlastní zkušenosti, je už nalezen, takže všechny předpoklady pro článek tu jsou. Akorát nevím, kdy se k tomu dostanu.

Reagovat
božský John

Tak to se těšim...to bude lahůdka...šup sem s tim....budeš dělat ještě na nějakém stadionu v Německu?

Reagovat
Arne

Nemám nic dalšího v plánu, přece jen tohle je terryho seriál a já do toho jen trochu zasáhnu.

Reagovat
Arne

Tak třeba Westfalenstadion se nabízí, ale je pravda, že jinak už tam jsou jen moderní arény... Ale když by se mohlo psát Wembley, tak nevidím důvod, proč nenapsat takový Schalke.

Pak mě napadá ještě Müngersdorfer Stadion (RheinEnergieStadion, Köln).

Reagovat
božský John

aha,no tak Wesfalenstadion uz to neni ne?..nejak Signal Park nebo tak nejak...a ten Kolinsky neznam ale tak treba stadion ve Stuttgartu?...Gottlieb Daimler ne?

Reagovat
Arne

Dnes už je to Signal-Iduna Park, ale já rád používám zaběhlé názvy. Daimler, dnes už Mercedes Benz Arena, je taky takovej zajímavej, ale všude ve světě je určitě spousta zajímavějších... Pokud jde o Německo, pak první na ráně je Olympiastadion, pak případně Westfalenstadion a Köln nebo Schalke.

Reagovat
terry

Díky, v Německu dám prostor tobě, no.. Když seš takový expert

Reagovat
Arne

Reagovat
božský John

btw. Pro ADMINY: Byl bych schopný udělat rozhovor s M. Peltou poprípadě kdyby to bylo možné s Radkem Kováčem,Romanem Hubníkem,Tomášem Čížkem nebo Lubošem Kaloudou..dejte mi kdyžtak vědět na icq 488-681-199

Reagovat
smazaný uživatel

do stadionov sa moc nevyznam ,ale viem na ktorom su najlepsi fans

Reagovat
smazaný uživatel

a podle čeho se ti nejlepší fans poznají?

Reagovat
smazaný uživatel

výbornou atmosférou a nedělaj píčoviny (tzn. dýmovnice do hřiště apod.)

Reagovat
smazaný uživatel

najlepsu atmosferu

Reagovat
božský John

podle toho,komu ten daný člověk fandí,u olivera to je Liverpool u mě Marseille...

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic Glasgow

Reagovat
božský John

Nó nebo ti....ty jsou fakt boží....

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší a hlavně nejvěrnější fanoušky má Dortmund.

Reagovat
smazaný uživatel

potažmo celtic, protože většina fnaoušků BVB fandí i Celticu

Reagovat
Arne

S tim se dá souhlasit... Že naprosto ovládli stadion třeba v Hoffenheimu, to by se dalo pokládat za celkem normální, ale že jasně přejeli i fanoušky v Udinese, to pak je na smekání.

Reagovat
smazaný uživatel

hoffenheim asi 4000 obyvatel... dortmund teď nevim...stadion v manheimu má kapacitu asi 26 000 takže to dle mě je i samozřejmost... a jsem rád, že se vytáhli u italů, škoda ale těch penalt

Reagovat
Arne

Dortmund má skoro 600 tisíc... Jinak jo, bylo to škoda, ale celkově za ty dva zápasy asi zaslouženě postoupilo Udine.

Reagovat
smazaný uživatel

na smekání to zas tak není. samozřejmě obdiv, ale zrovna Udinese má jedny z nejchladnějších tifosi v lize (holt takoví polorakušáci). je to tam u nich vcelku o ničem...

Reagovat
Arne

Hm, dobře, ale kdybys to slyšel...

Upřímně, kdybych měl zavázaný oči, nerozumněl německy a někdo mi řekl, že to jsou domácí fans, tak bych neměl sebemenší důvod nevěřit.

Reagovat
smazaný uživatel

já Ti věřím. vím, že fanoušci Borussie patří k nejlepším, ale stejně tak dodávám, že Udinese v Serii A k nejslabším a proto mě to zase tak šíleně nepřekvapilo...

Reagovat
smazaný uživatel

přecejenom jde o domácí zápas v evropském poháru a když dokáže pár baníkovců udělat pěknou atmosféru i venku při ligovém zápase, tak mě to docela zaráží....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hm, zajímavé, takže pro někoho to pak je tedy třeba stadión Kladna nebo Blšan......

Reagovat
fantomas

No tak to zase nedováděj do absurdna.

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro OT

Reagovat
smazaný uživatel

Mestalla . Ale Trafford je taky pěknej. Jinak jsem sám komu už leze krkem leitmotiv posledních diskuzí na EF, a sice Tomanatura a jeho nechtěný LFC přídomek?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sám rozhodně nejsi...

Reagovat
smazaný uživatel

Old Trafford best stadium ever .. tomu se nic nevyrovná kkromě wembley

Reagovat
smazaný uživatel

...kromě OLD wembley... nový si musí na historii ještě založit...

BTW: bude/resp. je nějaký článek o OLIMPIASTADION v Mnichově?

Reagovat
Arne

To asi spíš ne, i když musíš se ptát terryho, zda figuruje v jeho plánech, já bych tipoval, že ne...

Můžu ti ale slíbit, že pokud se někdy dostanu k psaní o stadionu z Mnichova, tak to nebude o Generali Sportparku, ani o Grünwalder Stadionu a ani o tý futuristický novostavbě (promiň, ted si nevybavuju to jméno), ale bude to o Olympiastadionu.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, Grünwalder je začátek bayernu, ale je to stadion TSV 1860... Allianz Arena (nebo FIFA WM Arena - v době MS kvůli neschodám...) je zatím nová, skoro žádná historie ji neprovází, ale na Olympiastadionu se odehrála zlatá éra Bayernu...a právě také olympijské hry...

Reagovat
smazaný uživatel

300. pro Old Trafford

Reagovat
$dolar$

Grrrrrrrrrrrrrrr

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

300. pro Mourinha

Reagovat
honziss

To je dneska zase diskuze.

Reagovat
smazaný uživatel

Hezký článek

PS.zítra si to v klidu přečtu.

Reagovat
herbage

Alespoň že to jako One-Real neskrýváš.

Reagovat
terry

Ne, prosím nezačínejte.

Reagovat
herbage

Neboj.

Reagovat
One-Real

Víš jak to skutečně bylo? Myslim, že nevíš, tak se k tomu prosimtě nevyjadřuj.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší je Celtic Park, stadion Celtiku.

Reagovat
smazaný uživatel

Budou zde i mimo evropske stanky? Napr aztec stadium, maracana apod. ?

Reagovat
terry

Především o těchto dvou uvažuji.

Reagovat
smazaný uživatel

tak doufam ze se dockam. Jinak GJ jen tak dale

Reagovat
smazaný uživatel

Za Maracanu dávám

Reagovat
forrest

NA OLD TRAFFORD SE NEHRAJE FOTBAL... TAM SE VYUČUJE NÁBOŽENSTVÍ.

Reagovat
smazaný uživatel

Připojím se k tomu OT o Mourinhovi a Ranierim.. K článku nemá cenu se vyjadřovat,protože je jako ostatně většina tady výborných.

Takže: Mourinho vyhrál 2 tituly,jenže! Jen 3 hráči základní sestavy si přivedl(tj Drogba,Carvalho,Ferreira...). Zbytek je pozůstatek po Ranierim. Většinu měli Mourinhovi hráči až v roce 2006,tj po příchodu Shevy,Ballacka a spol.

Ohledně těch titulů - s finančními prostředky,jaké měl toi nebylo nemožné pro nikoho,navíc Mourinho je dobrej trener a motivátor.. Jen manažerské schopnosti jsou nulové.

Reagovat
smazaný uživatel

krasnej stadak

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi stadion na kterem hraje nejlepsi klub

Reagovat
smazaný uživatel

Nej je CAMP NOU

Reagovat
smazaný uživatel

ManUtd jsou

Reagovat
smazaný uživatel

fanousek Chelsea?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný článek,pěkná práce,Ondro.

Reagovat
terry

Dík

Reagovat
smazaný uživatel

chtěl bych se zeptat, takovy Anfield Road neni taktez petihvezdickovy stadion?

Reagovat
terry

Není.

Reagovat
smazaný uživatel

pětihvězdičkový stadion - může se na něm hrát finále LM...jestli jemezi kandidáty, tak bude (v německu to je třeba Allianz Arena a Signal-Iduna Park (a ještě nějaky, asi Veltins Arena a dál nevim...) clekem by mě překvapilo, kdyby nebyl... a btw.: je to někde sepsáno?

Reagovat
smazaný uživatel

tady je ten seznam stadionu http://cs.wikipedia.org/wiki/Old_Trafford

Reagovat
smazaný uživatel

díky ikdyž je to už postarší seznam, protože by tam mělo být i City of Manchester st. ol. stadion v římě a i wembley, jestli je pravda, že se finále turnajů hrajou jenom na 5ti hvězdičkových stadionech...

Reagovat
smazaný uživatel

olympijsky z rima tam vidim napsany, ale jinak mas pravdu, je to asi starsi

Reagovat
Arne

Docela mě zarazil ten Olympiastadion München, přijde mi takový hodně postarší... Ale jinak je moc pěknej, kdyby na něm ještě Bayern hrál, hned bych s nimi sympatizoval o něco víc.

Reagovat
smazaný uživatel

jjn, ale na stadionu byla ještě běžecká dráha a ten staidon myslím nepatřil Bayernu, takže se dráha vyškrtnout nedala...staidon se teď ale pořád využívá alepsoň k atletice... jinak já jsem docela zvědavej, jak to bude s Herthou a jejím stánkem, četl jsem, že hertha bsc chtěla dát pryč dráhu, ale majitel staidonu to nepovolil a taky chtějí nový...na nových stadionech mi trošku vadí ty sponzorský názvy, přecejenom je hezčí název Olympiastadion než Allianz Arena... (Veltins Arena mi ale nevadí, lepší než Auf Schalke Arena a navíc Veltins je pivo...)

Reagovat
smazaný uživatel

diky za odpovedi

Reagovat
smazaný uživatel

rad bych si zasel na jeden zapas alespon

Reagovat
smazaný uživatel

Doporučuju

Reagovat
Norman Whiteside

Taky doporučuju. Nepopsatelný zážitek.

Reagovat
smazaný uživatel

400.pro Old Trafford

Reagovat
smazaný uživatel

400 pro San Siro- stadion Giuseppe Meazzy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsi to dokázal mít to ve stejnou chvíli...

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto článku mám i 300. a 200. a ve 100. mě předběhl někdo Jsem prostě numero uno

Reagovat
smazaný uživatel

jj, jsi

Reagovat
$dolar$

On byl rychlejsi

Reagovat
smazaný uživatel

jak to víš? Otázka sekund

Reagovat
$dolar$

Protoze ten co je rychlejsi ma prispevek vzdycky vys

Reagovat
smazaný uživatel

asi to tak bude no Ale nic, já budu doufat v povedenější zítřky...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele