Nejmladší ligový hráč ukončil kariéru. Osmadvacetiletý Mašek bude trenérem

12.07.2023, 20:17
Aktuality

Bývalý velký talent českého fotbalu Dominik Mašek ukončil v 28 letech kariéru. Příbramský odchovanec, který se v dresu mateřského klubu stal nejmladším hráčem v historii nejvyšší soutěže, ohlásil konec kvůli vleklým problémům s koleny. Příbram to uvedla na webu.

Mašek se zapsal do historie v posledním kole sezony 2010/11, ve kterém pomohl Příbrami k vítězství 2:0 v Ostravě. Debutem ve věku 15 let, 10 měsíců a 18 dní překonal o devět dní tehdejší rekord Pavla Mezlíka.

Šikovný ofenzivní záložník následně zamířil do Hamburku, kde se ale do prvního týmu neprosadil. Po krátkém angažmá v nizozemském Cambuuru se Mašek vrátil do Čech a nastupoval za Bohemians 1905, Mladou Boleslav, Zlín a Jablonec. V první lize zasáhl do 121 zápasů a dal 18 branek.

V lednu se Mašek vrátil do druholigové Příbrami, během jarní části ale odehrál už jen 211 soutěžních minut. Ve středočeském klubu bude nyní pokračovat v roli trenéra divizního B-týmu.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
Uwe háže buly

Docela solidní trenérská štace na 28 let

Reagovat
Melda

Co bych za to dal po deseti letech trénování.

Reagovat
Anetis92

Zajimalo by me, zda by fakt dokazal neco vic, kdyby nebyl casto tak zraneny.

Jako v Bohemce dva a pul rok byl docela fit, ne? A neprislo mi, ze by nejak extra zaril.

Kdyz si vememe Cernyho, kterej ma taky slusnej soupis zraneni a vzdy se zvedne behem chvilky. Nebo Rosicky co se po rocnim zraneni vratil a hned byl na hristi videt.

Reagovat
cr7sux

Tak neni zraneni a zraneni. plus nekdo ma po zraneni vzdy v hlave nejaky ten blok a proste nezvlada do toho jit fakt na plno, rekl bych, ze to bude hodne o psychice

Reagovat
Shevchenko

V tom Cambuuru se prý vůbec neprosadil, což byl nejhorší tým Eredivisie, takže na nějakou skvělou kariéru to asi fakt nevypadalo.

Reagovat
Moshe Dajan

Nejmladší hráč a nejmladší důchodce. Ten týpek umí začátky a konce, akorát prostředek moc neklapl.

Reagovat
ACSMan

V dnešní zrychlené době nemá nikdo čas na prostředky.

Reagovat
michalbarca

Dneska už raději sbírá houby..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele