Nejlepší střelec zámořské MLS Wondolowski ukončil kariéru

08.11.2021, 10:07
Aktuality
San Jose Earthquakes v noci porazil Dallas (1:0), po utkání se pak s aktivní kariérou rozloučil Chris Wondolowski. Americkému kanonýrovi je 38 let a je nejlepším střelcem historie zámořské Major League Soccer, na svém kontě má 171 gólů...

Wondolowski se loučil stylově, v prvním poločase dal jedinou branku utkání.

"Organizace dokáže v budoucnosti velké věci. Děkuji především fanouškům, nedokáži vám ani dostatečně poděkovat," rozloučil se někdejší americký reprezentant.

Wondolowski v minulosti oblékal dres Houstonu Dynamo, drtivou většinu kariéry ale zasvětil celku ze San Jose a hned pětkrát se dostal do ideální sestavy sezony. Nejlepší byla z jeho individuálního pohledu sezona 2012, kdy si vysloužil cenu pro nejužitečnějšího hráče.

Wondolowski se prosadil i na mezinárodní scéně a za americkou reprezentaci sehrál 35 zápasů, v nichž nastřílel jedenáct branek. V roce 2014 se účastnil světového šampionátu v Brazílii.

Autor: Tomáš Pavlík / espn.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
Spalovač šancí

Legenda

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

170 gólů má v Evropě kdejakej Lafata a v USA je to rekordman

Reagovat
m.sali

v českej lize by byl přesně na druhým místě za tim Lafatou. So whats your point

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Kuba408

Však ho určitě někdo překoná, každopádně MLS zase není tak stará liga, jak se zdá a spousta týmů se ještě určitě i přidá :D

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se ta soutez hraje jenom 25 let

Reagovat
smazaný uživatel

asi mu počítají jen goly v socceru

Reagovat
smazaný uživatel

Lewandowski pro chude

Reagovat
Error

Lewandowski z Wishe

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbalová verze Gretzkyho.

Reagovat
ACSeRw!n

soccer

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele