NEDVĚD ZÍSKAL ZLATÝ MÍČ!!!

22.12.2003, 18:05
Aktuality
To, čemuž všechno v posledních dnech nasvědčovalo, se dnes stalo skutečností. Pavel Nedvěd se totiž oficiálně stal nejlepším fotbalistou působícím v Evropě a získal nejprestižnější fotbalovou individuální trofej – Zlatý míč, o jehož udělení rozhodují novináři z 52 členských zemí UEFA. (24.12. přidán historický přehled všech vítězů).

Před týdnem kroutila spousta fotbalových odborníků hlavou. Cenu FIFA pro nejlepšího fotbalistu na světě, kterého tradičně volí trenéři reprezentačních týmů, vyhrál Zinedine Zidane před Thierrym Henrym a Ronaldem. Pavel Nedvěd skončil v této anketě, "až" na čtvrtém místě, což se nelíbilo většině expertů a svůj názor dal veřejně najevo například i defenzivní středopolař AC Milán Gennaro Gattuso. V pondělí 22. prosince 2003 však přišlo velké zadostiučinění. Anketu francouzského magazínu France Football o Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu působícího v Evropě totiž vyhrál záložník Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Nedvěd získal 190 bodů, což je o 62 více než druhý útočník Arsenalu Londýn Thierry Henry. Třetí příčku obsadil kapitán AC Milán Paolo Maldini (123 bodů), čtvrtý je jeho spoluhráč Andrej Shevchenko (67 bodů) a první pětici uzavírá vítěz ankety FIFA Zinedine Zidane s 64 body. Další pořadí: 6. Ruud van Nistelrooy 61, 7. Raúl 32, 8. Roberto Carlos 27, 9. Gianluigi Buffon 19, 10. David Beckham 17, 11. Ronaldo 11, ...22. Jan Koller 1 bod.

Nedvědovu ozici v současném fotbalu potvrdil i fakt, že na první místo ho zařadilo 27 z 52 hlasujících zástupců. Mimo jiných vyhrál například v Itálii, Dánsku, Rusku, Chorvatsku či Německu a mezi elitní pětici se nevešel pouze v Albánii, Ázerbajdžánu, Srbsku a Černé Hoře, Švýcarsku, Islandu, Skotsku a na Faerských ostrovech.

Český reprezentační kapitán si po celý rok 2003 udržoval vynikající formu. Svůj tým dotáhl k druhému mistrovskému titulu v řadě a až do finále Ligy mistrů, v němž si však kvůli trestu za třetí žlutou kartu nezahrál. Nedvěd byl rovněž tahounem českého národního týmu v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2004.

Jednatřicetiletý záložník byl podle většiny fotbalových deníků, osobností, expertů a fotbalistů nejžhavějším kandidátem na zisk cenné trofeje. Jeho vítězství vedle vynikajících výkonů napovídaly i informace zveřejněné minulý týden. Tak například poslední dny před vyhlášením ankety se v tréninkovém centru Juventusu Turín střídaly natáčecí štáby. V Praze točila delegace televizního kanálu Canal Plus dokument s hráčovým agentem Zdeňkem Nehodou a Josefem Masopustem, jediným fotbalistou z naší země, který před jedenačtyřiceti lety Zlatý míč získal. Nedvěd byl navíc pozván do Paříže na tiskovou konferenci magazínu France Football, jíž se pravidelně účastní pouze vítěz.

O oblíbenosti bývalého hráče Plzně, Sparty a Lazia na Apeninském poloostrově pak svědčí i fakt, že nejlepším fotbalistou Evropy ho zvolili i Italové. Tato anketa byla uspořádána na podporu Paola Maldiniho, avšak italští fanoušci svým hlasováním dokonale vypálili pořadatelům rybník.

Od roku 1956, kdy se anketa o Zlatý míč začala vyhlašovat, je Nedvěd teprve sedmým vítězem z východní Evropy. Prvním z nich byl v roce 1962 Josef Masopust. O rok později se západní část "starého kontinentu" sklonila před svým protějškem podruhé, když byl nejlepší fotbalistou Evropy zvolen brankář Sovětského svazu Lev Jašin. Potřetí přivezl cenu na východ, přesněji řečeno do Maďarska, v roce 1967 Florian Albert. Dalšího vítězství se část Evropy, ze které fotbalisté pravidelně odcházejí na západ, dočkala o osm let později zásluhou útočníka světského svazu Olega Blochina. V roce 1986 na něho navázal jeho krajan Igor Bělanov a tím do pondělka posledním východoevropským vítězem byl Bulhar Hristo Stoičkov. Tuto šestici rozšířil v pondělí, 22. prosince 2003 Pavel Nedvěd, který trofej oficiálně převzal čtyři minuty před šestou hodinou odpolední.

Přehled držitelů Zlatého míče:
1956 - Stanley Matthews (Anglie)
1957 - Alfredo Di Stefano (Španělsko)
1958 - Raymond Kopa (Francie)
1959 - Alfredo Di Stefano (Španělsko)
1960 - Luis Suarez (Španělsko)
1961 - Omar Sivori (Itálie)
1962 - Josef Masopust (Československo)
1963 - Lev Yashin (Sovětský svaz)
1964 - Denis Law (Skotsko)
1965 - Eusebio (Portugalsko)
1966 - Bobby Charlton (Anglie)
1967 - Florian Albert (Maďarsko)
1968 - George Best (Severní Irsko)
1969 - Gianni Rivera (Itálie)
1970 - Gerd Muller (Západní Německo)
1971 - Johan Cruyff (Nizozemsko)
1972 - Franz Beckenbauer (Německo)
1973 - Johan Cruyff (Nizozemsko)
1974 - Johan Cruyff (Nizozemsko)
1975 - Oleg Blokhin (Sovětský svaz)
1976 - Franz Beckenbauer(Západní Německo)
1977 - Allan Simonsen (Dánsko)
1978 - Kevin Keegan (Anglie)
1979 - Kevin Keegan (Anglie)
1980 - Karl-Heinz Rummenigge (Západní Německo)
1981 - Karl-Heinz Rummenigge (Západní Německo)
1982 - Paolo Rossi (Itálie)
1983 - Michel Platini (Francie)
1984 - Michel Platini (Francie)
1985 - Michel Platini (Francie)
1986 - Igor Bělanov (Sovětský svaz)
1987 - Ruud Gullit (Nizozemsko)
1988 - Marco Van Basten (Nizozemsko)
1989 - Marco Van Basten (Nizozemsko)
1990 - Lothar Matthaus (Německo)
1991 - Jean-Pierre Papin (Francie)
1992 - Marco Van Basten (Nizozemsko)
1993 - Roberto Baggio (Itálie)
1994 - Hristo Stoičkov (Bulharsko)
1995 - George Weah (Libérie)
1996 - Matthias Sammer (Německo)
1997 - Ronaldo (Brazílie)
1998 - Zinedine Zidane (Francie)
1999 - Rivaldo (Brazílie)
2000 - Luis Figo (Portugalsko)
2001 - Michael Owen (Anglie)
2002 - Ronaldo (Brazílie)
2003 - Pavel Nedvěd (Česká republika)

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (59)

Přidat komentář
HOST*Spartafan

Gratuluju Pavle. Üplně zasloužené výtězství. V tomhle roce fakt nikdo lepší než ty po evropskejch trávnících neběhal. Užij si to a ještě víc takovejch ocenění pro tebe a celej českej fotbal.

PS: ocenit bychom měli i novináře, že to nevyhrála nějaká zápaoevropská protěžovaná hvězda (mám na mysli hlavně mediální hvězdy Realu Madrid. Tito hráči jsou dobří, ale někdy podle mě jsou to na hřišti kapánek nadprůměrní evropští hráči), ale běhavej médii neobletovanej pracant. Za to si novináři zaslouží dík. tímto také odsuzují výsledky ankety FIFA, protože to byla fraška. Když už to měl vyhrát někdo ze západu, tak na Henry nebo Van Nistelrooy, možná Raúl, ale výtězství Zadaneho, to byla fraška. Neříkám, že nic nepředvedl, ale na výtězství neměl.

Na svůj příspěvek čekám bouřlivé odpovědi. Věřím, že mě tady merengues rozmázne, ale tohle je můj názor. můžete mít jinej, neberu vám ho a vy mě ho taky neberte.

AŤ ŽIJE PAVEL !!!

PAVEL JE JEDNIČKA !!!

PAVLE, JEN TAK DÁL !!!

Reagovat
Mr.Jindros

souhlasim s tebou, proti tvemu prispevku mam jen ve veci :

1 - vYtezstvi se pise s mekkym - sorry, ale bije to do oci

2 - fandis sparte :)

jinak souhlas :)))

Reagovat
Omanomet

Reagovat
smazaný uživatel

Teď si tady asi nasekám problémy, ale tohleto se nemělo stát. S Nedvědovým vítězstvím jsem počítal, ASI si ho zaslouží, ale já mu ho vůbec nepřeji. Jednak ho nemám rád, ale hlavně mi vyřadil pusinky z LM. To se nedělá! Zidaneho vítězství v anketě trenérů není vůbec fraška! Zidane je zkrátka Zidane, do jeho velikosti Nedvěd nikdy nemůže dorůst. Možná by se leckdo divil, ale Zizou má možná ještě méně hluchých zápasů než Paolo. Jeho hra je nejefektnější ze všech, ale hlavně nejefektivnější!!! Tím nemyslím góly a nahrávky, ale celkový přínos pro tým. Zizou dostane míč, udělá lehký pohyb na stranu, čímž vyřadí jednoho protihráče, kterého pošle do nikam a následnou kličkou se zbaví dalšího. Viděl jsem na počest jeho vítězství několikaminutový šot jeho práce a musím říci, že ač jeho velký fanoušek, jsem ho nikdy moc nedocenil. Co se týče Zlatého míče, tak ten pro mě po dnešku přestal existovat. Ronieho průměr v La Lize rok 2003 = 0,87 branek na zápas. Bez penalt!!! V nejlepší lize světa!!! Na to nemají Nistelrooy, Henry, Vieri ani Sheva. Jedenácté místo je výsměch!!! Je tlustý a už není tak rychlý? Viděli jste ho včera na Mallorce? Nikdo ho zase nechytil!

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo měl bejt určitě vejš, těch gólů je strašně moc, jeho kličky jsou opět nezastavitelné! Zidane hrál dobře na jaře, teď na podzim je to slabší! Nedvěd je oproti Zizouovi mnohem komplexnější, dobře brání a hodně bojuje, je to lídr! Navíc v Juventusu je v záloze jako jedinej kdo hraje dopředu, takže si zaslouží bejt líp hodnocenej!!!

Reagovat
Mr.Jindros

jo, tak s tim Ronaldem souhlasim, jedenacte misto je fiasko, mel byt v TOP 5

Reagovat
Kily

i podle mě měl být Ronaldo výše, mezi pět nejlepších fotbalistů roku 2003 určitě svými výkony patří

Reagovat
Omanomet

Doba letí co... A on tam pořád je... A ještě výš...

Reagovat
HOST*Neo

Tohle jsem jenom pretahl ze servru www.tipovani.cz ,kde si to muzes overit a znovu precist->Zidane se však nechal slyšet, že Nedvědovo vítězství je zasloužené. "Zlatý míč se málokdy mýlí," citovala agentura Reuters fotbalistu, který v letošní anketě obsadil páté místo. "Když jsem odešel z Turína, přišel na mé místo a DELAL ZAZRAKY. Mám radost, že vyhrál. Slyšel jsem od hráčů Juventusu, že je to správný kluk," ocenil vítěze Zidane.

V exkluzivním rozhovoru pro deník Sport pak vyjmenoval i Nedvědovy přednosti. "Perfektně napadá, přihrává i střílí. Má v sobě spoustu energie a umí si najít vhodný prostor k zakončení. Vyzařuje z něj touha bojovat pro tým," chválil Francouz, který se před Nedvědem musel letos dvakrát sklonit. V únoru v Paříži v mezistátním zápase, v květnu v semifinále Ligy mistrů. V pondělí s ním prohrál potřetí, ale přijal to s nadhledem velkého hráče. Co ty na to?

Reagovat
smazaný uživatel

Však i já tvrdím, že byl letos Nedvěd nejlepší. Ale rozhodně není nejlepším fotbalistou planety, tím je Zidane, což ti, kteří ho každý týden vidí v akci (Vincent, antimadrista) musí uznat. Proto jeho vítězství v anketě FIFA není fraška. Musel jsem se ho trochu zastat, v PRO FOOTBALLU se teď o něm kriticky vyjadřovali čtenáři, kteří ho vidí hádám tak 10x ročně a dělají strašně chytré. Ronaldo to samé, rozhodně není horší než v roce 1997 (max. o 5%). To vše se snažím posuzovat objektivně, protože zároveň třeba musím konstatovat, že Raúl s Beckhamem nemají v první desítce co pohledávat. I když hráli velmi dobře. Z Realu měli nejlepší rok Zizou, Ronie, Carlos a Iker Casillas. Na závěr ještě jednu připomínku. Italové spustili před dvěma měsíci obrovskou kampaň, ve které propagovali hráče calcia. Na několika netových stránkách mohli fanoušci posílat tipy na vítěze Zlatého míče. Jaký měli většinou výběr? Maldini, Totti, Buffon, Nedvěd, Sheva a Raúl! To je dosti drzé, dávat tam pět ze šesti plyerů ze Série A, z toho tři Italy. Další kampaň pak spustili samotní Francouzi, kteří procpávali Henryho, kde mohli. Proto je Nedvědovo prvenství o to cennější, není ani Ital ani Francouz, jenom prostý Čech, i když hraje calcio.

Reagovat
smazaný uživatel

Já zas tak moc Real nemusím, moc mi ty jejich postupné útoky nesedí. Ronaldo je skvělý, opravdu se mu ztráta rychlosti nedá vůbec vyčítat, i když minulý rok zlatej míč dostat neměl. Viděl jsem málo zápasů Realu na podzim, ale jak Zizou na jaře rozhodoval zápasy tak se mi ted na podzim ještě nelíbil!

Reagovat
HOST*Arronax

Nedved je dobrej , ale vyhrat mel Henry. Nejůepsi liga spanelska v ZADNEM pripade neni, nejlepsi je Anglicka a Henrz je nejlepsi v ni. A Ronaldo? Bzval lepsi, ale presto je MNOHEM, ale fakt o tridu lepsi nez Zidane, ten podle spousty lidi nejlepsi fotbalista sveta, umi ty klicky tak akorat na pulce, a ye vzborne prihrava? To umi i dalsich 100 hracu a nikdo y nich nedela nejlepsi fotbalistz sveta. Viva la Henry!!!!!!!!!!!

Reagovat
antimadrista

hamba

Reagovat
Mr.Jindros

heh, kolikaty byl nejlepsi hrac Barci? :)

Reagovat
HOST*adam

Myslím si, že sportovní novináři na rozdil od reprezentačních trenérů zkoumali hráče po všech strankach.Nedvěd byl celý rok vyborný v defenzivě ale taký dokázal nastřilet dost bránek. V anketě France Football nejde jenom o počet golů, jak se mnozí domnívají, ale také o úžitečnost daného hrače. A myslím si, že i Antimadrista musí souhlasít s tím, že Pavel byl pro Juventus dost úžitečný.

Reagovat
antimadrista

To jo, ale rozhodně ne nejlepší.

Reagovat
HOST*Sonny

A kdo podle tebe. Ty barcelonsky hovado. GRANDE PAOLO FORZA JUVE

Reagovat
HOST*

Antimadristo kdo je podle tebe lepší Ronaldinho nebo Nedvěd?

Reagovat
antimadrista

To se těško porovnává, přece jenom Ronnie je víc ofenzivní a Nedvěd zase defenzivní. Ale odpoveď je jasná: RONALDINHO GAÚCHO !

Reagovat
HOST*

Ty asi nesleduješ nic jinýho než Barcu co.Myslím že budu spíš věřit novinářům z celý evropy(zlatej míč) a fanouškům z celýho světa(world soccer) než tobě.Pavel je podle nich nejlepší a kde je ten tvůj Ronaldinho...Mimochodem kdo podle tebe měl vyhrát zlatej míč?a kdo je podle tebe nejužitečnější hráč Juve?

Reagovat
antimadrista

Kdo je nejužitečnější hráč Juventusu fakt nevim, ten je mi totiž zcela volnej a vyhrát to měl asi ňákej brazilec. Ale příště to má jistý Ronaldinho, pač je to už teď nejlepší hráč ve Španělsku.

Reagovat
Mr.Jindros

stejne jako podle tebe mela Barca pred sezonou jistej titul a vyhru na Realem...... tohle je nerealna kravina jako vetsina veci co tu placas :)))))

Reagovat
antimadrista

To se uvidí :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Ty by sis mel konecne probrat ze sna, ponevadz ty tvoje doslova kecy nemaji obdoby. Nerikam,ze takovou ekvilibristiku kterou predvadi Ronaldinho umi kazdej, ale jeho zraneni jsou tak akorat vis co platny pro barcu,takze pri uvahach kdo je nedocenitelny pro svuj tym myslim neni pochyb-AVE NEDVED

Reagovat
antimadrista

To tak :-)

Reagovat
Omanomet

Hanba jsi sám. Nedvěd letos naprosto zaslouženě

Reagovat
Mr.Jindros

Vyborne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AVE JUVE

Reagovat
HOST*Vitek

Pavel Nedvěd si zasloužil ziskat zlaty míč.Mrzí mě že neskončil lepe v hodnocení mezi trenerama a neumístil se tak výše v anketě fifa.Musim přiznan,že Zidan má větší potenciál,ale v "minulem" roce nebyl platnější než Nedvěd.Kdybych si vybiral hrače do tymu zvoli bych Nedvěda,protože maká v drtivé míře každý zápas.Nemám rád srovnání Nedvěd vs treba Ronaldinho.Fandím Barceloně a oba hrači jsou špicoví,ale každy jiny.Budu jen rád když zůstane v Juventusu a nepřestoupí i když by to bylo do Barcelony.Mohlo by to poznamenat negativně jeho vykon v nevyrovnané Barče a tim huře pro národák.

Reagovat
HOST*Vito

Porad premyslim antimadristo odkud beres ty svy kecy.....chory mozek myslel sem ale takovy extrem co si dnes nasadil to je konec chory mozek to nebude..asi to mam je ti tak 12 nebo 13 a tatinek te sem tam pusti na net, informace beres z pro fotbalu a z blesku kdyz dostanes kapesny a koupis si tyto nosice informaci, proc ne..ale ty si prectes o ronaldinhovi a o barce a pak ten casak zahodis...stejne jak ja kdyz me bylo 13 apod. tak vys co vem si ted do ruky tabulku spanelsky ligy...sou 9. ze no jo na prvniho straci tak 15 bodu. takze zas budou bojovat o poharovou evropu jak loni a pred loni...

Reagovat
antimadrista

Tys mi to teda nandal, 13 mi skutečně neni a Barca letos pro tvoji informaci skončí na 4.místě ale s triumfem v Copa del Rey a v poháru UEFA!... takže klídek bobe.

Reagovat
Mr.Jindros

lol, pred sezonou si rikal ze bude prvni a vyhraje titul, nejak snizujes :))) zmylil ses

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik Ti vlastně je let? Mně je 23.

Reagovat
antimadrista

Mně 17.

Reagovat
smazaný uživatel

mě 24

Reagovat
HOST*

18, tahne mi na devatenact :-)

Reagovat
Mr.Jindros

to sem psal ja :-)

Reagovat
HOST*Miguel

No me je 21

Reagovat
PJ

Mě taky :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, ale nejdůležitější snad je, že vyhrál někdo z Čech, ne? Přeju mu to ze srdce, i když vyřadil můj oblíbený Real (to je jediný škraloup co u mě má). Zase na druhou stranu, kdyby Figo dal tu desítku...Zdá se mi, že se tady do sebe pouštějí příznivci španělské a italské ligy (a mimoň Antimadrista, který se tentokrát mimořádně vycajchnoval-asi proto, že budou brzo Vánoce nebo proto, že je to normální exík) a na tento fakt mírně zapomínají (viz má první věta).

Reagovat
antimadrista

Nech si toho :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Antimadrista hrabe z posledních sil! Na jaře si ho ve španělský tiplize vychutnám :-)

Reagovat
antimadrista

Já tě dostanu!, po našem souboji poklekneš předemnou! :-))

Reagovat
HOST*

Antimadrista je ubožák!

Reagovat
antimadrista

A ty si eště větší, když se ani neumíš podepsat.

Reagovat
Kily

jen mu dej, stojí za tebou celá Valencia

Reagovat
antimadrista

A zamnou celá velká Barcelona!

Reagovat
smazaný uživatel

vím,že to neni moc vlastenecký,a Nedvěd hrál fakt(hlavně za repre)výborně,ale letos měl být jednička opravdu Henry!a rozhodně víš měl být Raul!

Reagovat
PJ

Toho sem se bál nejvíc, Henry měl opravdu skvělou sezónu, asi jako jedinej měl reálnou šanci bejt před Nedvědem. Těžko říct, co rozhodlo - Juve bez Nedvěda by byl v řiti stejně jako Arsenal bez Henryho. Možná to bude i tim, že Nedvěd je starší a Henry eště bude mít šanci vyhrát...

Reagovat
smazaný uživatel

Henryho jsem měl kdysi rád, byl skvělý a hlavně skromný. Na podzim si to u mě ale hodně zkazil, začíná se vztekat, navíc hraje pořád tu stejnou kličku na levou stranu, už se mi prostě ohrál. Nedvěd je určitě lepší!

Reagovat
Kily

Ankety FIFA a France Football podle mě ukázaly, jak se liší pohled trenérů a novinářů na fotbal. Reprezentační trenéři po celý rok sledují především hráče, které mají ve svém výběru a nebo ty fotbalisty, kteří proti jejich výběru nastoupili nebo v nejbližší době nastoupí. Proto třeba většina trenérů nesledovala výkony jednotlivců v evropských klubech a když měli volit nejlepšího hráče, sázeli na tradiční jistotu v podobě Zidaneho nebo Ronalda. Nevím, koho volil pan Brückner, ale podle mě to byl někdo z Holanďanů nebo Francouzů, proti jejichž reprezentaci náš tým v roce 2003 nastoupil. Evropští novináři sledují výkony fotbalistů v celé Evropě a právě oni měli všechny fotbalisty více na očích než reprezentační trenéři. Právě proto je anketa France Football o Zlatý míč nejprestižnější na světě, protože novináři podrobně sledují výkony všech fotbalistů v evropských týmech. Závěrem bych chtěl říci, že Pavel Nedvěd je tím pravým mužem, který si za rok 2003 zasloužil titul nejlepšího fotbalisty v Evropě. Nedvěd celý rok podával vyrovnané výkony a paradoxně mu možná pomohla i neúčast ve finále Ligy mistrů, kde se ukázalo, jak moc je pro Juventus nepostradatelný. Nemám nic proti Henrymu, je to skvělý fotbalista a pro svůj tým znamená hrozně moc, ale prostě nejlepší byl Nedvěd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Ronaldovo 11.místo asi nikdy nestrávím. Pro mě je to obrovský černý puntík pro tuto anketu, kterou jsem vždycky uznával (v La Lize 37/32 , v LM 14/9 - bez penalt!).

Reagovat
Kily

Ronaldo měl být určitě výše, jedenáctá příčka je výsměch. Zaráží mě především to, že byl i za kolegou z Realu Raúlem

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně můžu s čistým svědomím říci, že Raúlovy výkony mají sestupnou tendenci. Měl pár výborných zápasů (na jaře Milan, MU, na podzim dotáhl Španělsko na ME), ale už to prostě není on. A nejde mi jen o střílení gólů, vždyť on už na ně skoro ani nenahrává. Asi bych se dokázal smířit s jeho prodejem, i když je pro Real víc než jen řadový hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Já zase nechápu jak to Ronaldo mohl všechno vyhrát minulou sezonu.Celou sezonu nic nehraje, pak se náhodou dostane na mistrovství světa, tam zahraje pár zápasů, dá pár gólů a je z něho hvězda.minulou sezonu hrál líp Raul.

Reagovat
Omanomet

Stále se s tímto názorem stotožňuješ?

Reagovat
HOST*

Ale cítím křivdu měl vyhrát i u fifi o nejlepšího hrače na světě

Reagovat
HOST*Zizou

Asi jde o krivdu,prece jenom ti tri nominovani se tam az na Henryho dostali diky vehlasnemu jmenu.Zidane a Ronaldo,fotbalovejsi jmena uz nejsou!!

Reagovat
HOST*HOSTMirek Saidl

Je dobře,že Pavel Nedvěd získal zlatý míč.Já jsem mu to přál,protože Pavel je nejlepší a nejlepším fotbalistou zůstane.nikdy žádnej hráč na něj mít nebude,protože on dělá pro fotbal úplně všecko.zlatý míč získal právem.Pavel je můj vzor a nemít ho Juventus,tak nejsou takhle dobrý a nikdy by nevyhráli ligu ani jinou soutěž.

Reagovat
HOST*Zizou

Nedved je opravdu skvely ale jsou mnohem fotbalovejsim hraci nez je on,k tomu co umi on jeste pridavaji bajecne finty-Zidane,Ronaldinho,Ronaldo,Figo........

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele