NEDVĚD SKONČIL S REPREZENTACÍ

24.09.2004, 13:05
Aktuality
V posledních týdnech se o tom jen spekulovalo, nyní už je to definitivní. Pavel Nedvěd, nejlepší fotbalista České republiky za posledních deset let, se vzdal reprezentace. Ve 32 letech se chce plně soustředit na své působení v Juventusu, k rozhodnutí mu pomohlo i současné zranění kolena a do jisté míry i postoj českých médií.


Poslední Nedvědův zápas, proti Řecku. © Getty Images

"Dokud se nezmění přístup českých novinářů, tak mě zpátky neuvidí. Jsem z toho unavený." To jsou podle internetového serveru www.soccerway.com Nedvědova slova pro nizozemský magazín VI. Včera to byla nepotvrzená zpráva, dnes už je to jisté. Držitel Zlatého míče za rok 2003 prostřednictvím svého manažera Zdeňka Nehody veřejnosti sdělil, že končí.

"Velmi mne mrzí, za jakých okolností a jakou formou se s reprezentací České republiky loučím a pevně věřím, že mí bývalí spoluhráči, s nimiž bylo pro mne vždy ctí hrát a tvořit jedno mužstvo, a mí fanoušci, kterým za jejich projevovanou přízeň tímto moc děkuji, můj postoj budou respektovat a když ne hned, tak postupem času, ho pochopí," uvedl Nedvěd ve svém prohlášení, jehož část zveřejnil server iDnes. Dále uvedl, že chtěl po vyřešení zdravotních potíží s reprezentací pokračovat, ale postoj médií a části veřejnosti, který k němu byl neprávem kritický, jej přiměl své rozhodnutí změnit.

Pavel Nedvěd si svůj debut v dresu reprezentace České republiky odbyl v červnu roku 1994 ve vítězném utkání nad Irskem. Byl důležitou součástí týmu, který získal stříbro na Euro 1996 v Anglii, byl na neúspěšném mistrovství Evropy v roce 2000, na podzim roku 2001 byl označen za jednoho z "viníků" českého nepostupu na mistrovství světa. Pak se ale stal tahounem mužstva, které suverénně postoupilo na mistrovství Evropy do Portugalska a i na závěrečném turnaji v červnu tohoto roku byl hlavní postavou. Až do semifinále, ve kterém se nešťastně zranil. Bylo to jeho poslední reprezentační utkání, na svém kontě má celkem 83 startů, v nichž zaznamenal 17 branek.

Spousta velkých hráčů se po třicítce loučí s reprezentací. A ani nemusí mít zdravotní problémy, chtějí se jen soustředit na působení v klubu, který je platí, chtějí být s rodinou. Odchod Pavla Nedvěda asi mnoho fanoušků nečekalo. Ale má k němu důvod a nám nezbývá, než to respektovat. I když – ne vždy je definitivní konec ten opravdu definitivní. Třeba takový Henrik Larsson. Ten s reprezentací "končil" už dvakrát a pak byl na Euro 2004 v dresu Švédska oporou a střelcem nejhezčího gólu turnaje...

Autor: Petr Starý

Komentáře (41)

Přidat komentář
HOST*Luis

Tak Ti Pájo moc děkujem Mělo to být slavnostní loučení, který by se k němu hodilo a on to takhle zazdí. Jeho věc. Hlavní podíl že se to podělalo má Pavel sám. Ale i tak hodně štěstí a díky

Reagovat
HOST*

Myslel jsem si že se změnil, ale jak je vidět, je stále stejnou primadonou jako před 5 lety Jeho rozhodnutí respektuju, ale upřímně řečeno nechápu.S tím jeho zraněním to asi taky nebude tak horké, když má v Juve teď asi gól na zápas..Holt ho asi MS neláká, jinak by nám to neudělal

Reagovat
PJ

Podívej se na další hráče v jeho věku. S reprezentací končí, i když problémy se zraněníma nemaji. Taky mě to mrzí, ale má na to právo. Platí ho klub, ne reprezentace.

Reagovat
HOST*

Třeba se vrati, až si dolečí koleno. Každopádně by za něj mohli přijít Berger, Řepka nebo Honza Šimák

Reagovat
HOST*

forza Sparta

Reagovat
HOST*

možná Sivok

Reagovat
HOST*nawri

skoda no

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*yarda

Hm, nikdo nebude chybět víc. Následoval třeba Zidaneho a Figa...

Reagovat
HOST*martino

Ty posranej hazle , Nedved neni zadna primadona a nebejt jeho tak zadny EURO 2004 nebylo , nejlepsi ceskej hrac vsech dob konci prave kvuli takovejm zkurvysynum jako si ty ! Mor natebe a na tvoji rodinu !!!

Reagovat
HOST*

no je vidět že tvoje životní ůroveň je dost nízká, je to vidět na tvojí mluvě...Neříkám že není skvělý hráč,ale kapitán by neměl opouštět loď tímhle stylem, anebo by měl říct narovinu a jasně že končí...NO A URČITĚ KONČÍ KVŮLI MĚ-PŘEBER SI TO V TÝ TVÝ MAKOVICI,AMATÉRE...

Reagovat
HOST*

komu tady rikas amatere ty svine ( webmastere , klidne to smaz ddddddddddddddddddty

Reagovat
Webmaster

Já myslel, že jsme lidi. A jak to tak vypadá, tak asi ne. Vyjadřuj se slušně nebo budu tvoje příspěvky mazat, hej?

Reagovat
Mr.Jindros

jsem rad ze se bude venovat jenom JUVE, s repre by uz stejne nic nedokazal ....

Reagovat
HOST*

já jsem rád že se na česko vykašlal...dyť my za to takové hvězdě nestojíme aby nás reprezentoval, žejo pane ,,kapitáne''.....

Reagovat
alegre

Má právo rozhodnout se. Jednou končí každý. Díky.....

Reagovat
smazaný uživatel

Vyděl jsem teď hrát Juve a Pavel na tom opravdu fyzicky není nejlíp. Obyčejně lítá sem tam, brání a útočí, jenže teď byl statickej a i del péro bránil víc. Rozhodně na něm ty problémy byly vidět. Určitě nekončí proniczanic.

Reagovat
exmafie

Docela nechápu co tady někteří blábolíte za nesmysly!!!!Nedvěd že je primadona????Je jedním z nejlepších hráčů světa a nevysloužil si to kecáním ve stupidním reklamách,tvrdej trénink,skromnost a když přišel neúspěch,tak jako správnej kapitán vzal všechno na sebe a nevymlouval se na terén a podobný cipoviny....HOST*martino to sice podal trochu vulgárnějším způsobem,ale musím s ním souhlasit....

Reagovat
HOST*rico

dekuji za krasne euro pane nedved. a kdyby se vam preci nekdy chtelo vratiti vypomoct do repre jste vitan. fanda

Reagovat
HOST*

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.Konecne skoncil,zas o jednoho zmrda mín!jsem docela rad ale musim priznat,ze s váma cechama docela dobre VYJEBAL!!!!!!!!!!!!!!!

Nazdar OLE PAJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!FUCK OFF NEDVED.

Reagovat
HOST*

Sam bych to nenapsal líp.

Reagovat
Mr.Jindros

ste oba mentalne naruseny ... bejt webmasterem zjistil bych vase IP a zabanoval je

Reagovat
HOST*Mates

Vy jste asi pěkný kokoti. To co pro ČR udělal je něco naprosto vyjímečného a tímhle bych mu chtěl poděkovat. a vy už jsem nelezte. podle toho, co tu píšete jste asi ještě neviděli kopačák.

Reagovat
HOST*Jim

Podle mě, ten kdo odsuzuje "našeho kapitána" nemá všech pět po hromadě.Kde ste byli vy všichni posledních deset let, že nevidíte co tenhle pán pro naši zem udělal.Je to naprosto vyjímečnej fotbalista a já sem hrdej na to že pocházím ze stejný země jako Pavel.Proto nechápu jak část veřejnosti a hlavně media se po Pavlovi mohly poslední dobou tak sprostě vozit.Sám sem fotbalista, dokonce momentálně i se zraněným kolenem a lidi věřte není to žádná sranda, musí se na to prostě pomale.Bejt v Pavlovi kůži udělám to samý a vy "odsuzovatelé" si šáhněte až tam někam dolů, kde máte svědomí a pak napište jestli byste neudělali to samý.Tak ještě jednou:Pane Pavle Nedvěde tisíckrát vám děkuju!

Reagovat
HOST*evik

Plne souhlasim. Nevim co do nej vsichni sijou. Udelal toho pro reprezentaci prece hodne. Ze ted odchazi je jen Pavlova vec,a uprimne po tom co se da vsude mozne o jeho udajne zrade docist se mu nedivim. Osobne smekam klobouk dolu a preji hodne uspechu v Juventusu a at se koleno co nejdrive umoudri.Pavle, diky a vez ze alespon cast fanousku tvoje rozhodnuti chape.

Reagovat
HOST*

Reagovat
Mr.Jindros

souhlas !

Reagovat
HOST*Kasparov

Doufám,že až Pavel skončí v Juve, půjde na dráhu trenérskou. Myslím,že by na to měl ...

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že ne.

Reagovat
HOST*

Tak si moje prispevky klidne maz , ale pravdu neskrijes , a taje takova ze ceskej narod je plnej svini a je zajimavy ze dokud se vyhravalo tak to byl kral pavel , buh pavel , nejlepsi fotbalistsa , skvelej kapitan , ale ted je to zradce naroda , ale kazdej kdo neni svine jako tech par dedku ktery si ladujou ty svy pupky pivama v hospode a jenom kritizujou. Nedvedovi by meli gratulovat a uctivat ho pro to co udelal pro cesky fotbal , a jeste jednou kazdej kdo ho kritizuje je curak , debil , teplous , kreten , smazka , jebak , impotent a hlavne zavistiva zkurvysinska svine !!!!!!!!!!!!!!§§

Reagovat
smazaný uživatel

Webmaster za to nemůže. Od toho tady je, aby udržoval příspěvky v normě. To co jsi napsal jde vyjádřit i slušně, tak si nic nedokazuj.

Nedvěd nás poslední dobou trošku tahal za nos a nechoval se příliš čestně, ale i tak pro náš fotbal dokázal tolik, že bychom neměli vůbec uvažovat nad tím, jestli mohl, nebo nemohl hrát. Za to, co pro českou repre dokázal bychom mu měli děkovat, ať už skončil jak skončil kvůli zranění nebo ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidime jak repre bude fungovat bez nej. Kazdopadne se Nedvedovi zacne bzro stejskat a zacne ten svuj "konec" rehodnocovat...

Reagovat
HOST*nawri

myslim ze se jeste vrati

Reagovat
HOST*Kasparov

Doufám také ...

Reagovat
smazaný uživatel

Podívejte se, co tam píšeš ty idiote HOSTE. To snad nemyslíš vážně. Nedvěd je prostě pan fotbalista a udělal pro repre opravdu hodně. A jak tady někdo psal, Juve je pro něj povinnost, zaměstnavatel a repre je něco navíc. A může to pro nás být čest, že nás reprezentoval. Já mu můžu pouze poděkovat. DÍKY

Reagovat
HOST*

ZHOŘ !!!

Reagovat
HOST*Krzi

Ja osobne si myslim ze Pavel toho pro CR udelal hodne a hodne a nemeli by ho lidi odsuzovat za to ze skoncil v repre.. Bylo to pro nej urcite hodne tezky rozhodnuti a ja a podle me vsichni by ho meli plne rezpektovat!!Fotbalista jako je PAVEL NEDVED uz tu dlouho nebyl a asi zase dlouho nebude,takze reknu jen jediny a to DIKY PAVLE ZA TO ZE SI HRAL ZA CR!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam že si uvědomil, že jsme 14 let nebyli na World Cupu, jestli má odehrát za rok 50 nebo 54 zápasů není žádný rozdíl, vidím v tom jednoznačně tlačenku Juve, bohužel

Reagovat
antimadrista

Bez tak to nebyl katalánec

Reagovat
HOST*yarda

To ty taky ne, ale za tenhle výblitek by ti měl patřit titul největší Čur.k, jo s velkým "Č", stejně jako se má psát velké "K" ve slově Katalánec, kterým se tak rád oháníš! Ale to ty sis zřejmě ve svém pubertálním exhibicionismu ještě nestačil uvědomit, že?

Reagovat
HOST*Albe

Pavel je stále výtečným fotbalistou a musíme mu hrozně moc děkovat za to,co pro reprezentaci udělal.Těžko by jsme byli na EURU 96 ve finále a na Euru 04 v semifinále,kdyby nebyl v týmu.Prostě díky...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele