NEDVĚD NEJLEPŠÍ ZÁLOŽNÍK LM!

29.08.2003, 00:06
Aktuality
V Monaku se včera odpoledne kromě losu Ligy Mistrů konalo i vyhlášení nejlepších hráčů Evropských pohárů v uplynulé sezóně. Z pětice nominovaných záložníků byl vybrán český reprezentační kapitán a jeden z nejdůležitějších členů sestavy Juventusu Turín Pavel Nedvěd...

Kromě něj se v nominaci na nejlepšího záložníka objevil i kouzelník Zinedine Zidane z Realu Madrid, jeho spoluhráč Claude Makelele, Paul Scholes z Manchesteru a také Nedvědův spoluhráč Edgar Davids. Pavel Nedvěd žezlo převzal od Michaela Ballacka, který byl loni vybrán jako hlavní tahoun finalisty z Leverkusenu.

Nejlepším gólmanem se v pětileté historii vyhlašování cen stal teprve druhý muž, po čtyřech triumfech Olivera Kahna z Bayernu Mnichov byl letos jmenován Gianluigi Buffon, který hlavně spolu s Nedvědem dotáhl Juventus až do finále. Dalšími nominovanými brankáři byli Iker Casillas z Realu Madrid a Francesco Toldo z Interu Milán.

Mezi obránci kraloval stejně jako loni Brazilec Roberto Carlos z Realu, který na svém postu levého beka zřejmě nemá konkurenci. Za sebou nechal takové hvězdné stopery, jako veterána Paola Maldiniho a Alessandra Nestu z AC Milán, Liliana Thurama z Juventusu a mladého kapitána Ajaxu Christiana Chivua.

Nejlepším útočníkem sezóny se stal Nizozemec Ruud van Nistelrooy, neomylný střelec ve službách Manchesteru United. Až za ním skončili trojnásobný držitel ocenění Raúl Gonzáles z Realu, jeho spoluhráč Ronaldo, Andriy Shevchenko z AC Milán a Christian Vieri z Interu.

Zřejmě nejprestižnější je cena pro nejužitečnějšího hráče. Loni se jím stal Zinedine Zidane, který k triumfu dovedl Real Madrid, letos se však vítězem stal člen týmu poražených finalistů – brankář Gianluigi Buffon. Zasloužil si ji hlavně vyrovnanými výbornými výkony a také tím, jak důležitou roli hrál v tažení svého týmu.

Uděleny byly i další ceny. Prvním hráčem, který ještě jako aktivní dostal Prezidentovu cenu za přínos svému klubu, zemi a fotbalu vůbec, se stal nestárnoucí obránce AC Milán Paolo Maldini. Oceněni byli také trenéři vítězných týmu – Carlo Ancelotti z AC Milán a José Mourinho z FC Porto, které triumfovalo v Poháru UEFA. Cenu fair-play si vysloužili fanoušci Celticu Glasgow, kteří vytvořili skvělou atmosféru při finále Poháru UEFA a neutichli ani po zápase, i když jejich Celtic odešel poražen.

Autor: Petr Starý

Komentáře (10)

Přidat komentář
antimadrista

Hm a jako by novej rekord LM nikoho nezajímal. Kdyby ho vytvořil Manchester nebo Real tak se to jasně projeví ve výsledcích, ale že to byla Barca, tak to nic neznamená.

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky byly dobré, ale za ty výkony .....

Reagovat
PJ

Jde o to uspět proti nejlepším a to Barca zjevně nedokázala, když vypadla ve čtvrtfinále...

Reagovat
antimadrista

...kde ovšem byla lepším týmem.

Reagovat
PJ

Mnojo, ale na to se nehraje, hraje se na góly a na ty vyhrál Juventus...

Reagovat
antimadrista

Letos už se ale taková věc nemůže stát.

Reagovat
PJ

No to máš recht, to se stát nemůže, Barca v LM neni... Sorry, ale musel sem si rejpnout :-)

Reagovat
antimadrista

To mě hodně bolelo.

Reagovat
PJ

Tak si to tolik neber.... :-)

Reagovat
HOST*Skynet

Nejlepší záložník na světě byl oceněn. Ano dami a pani je to tak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele