Necháme Nübelovi dostatek času, prohlásil Schneider

28.08.2019, 18:48
Aktuality
Schalke neprožívá nejlepší období, fanoušky pak kromě výsledků znepokojuje i jednání o prodloužení smlouvy s Alexanderem Nübelem, jenž má kontrakt do konce sezóny. Podle sportovního ředitele Jochena Schneidera však hornický klub na 22letého gólmana netlačí...

Nübel zamířil do Gelsenkirchenu před čtyřmi lety z Paderbornu, přičemž do německé nejvyšší soutěže poprvé nakoukl v sezóně 2015/16. Tehdy v posledním zápase na symbolickou minutu vystřídal dlouholetou stálici a později konkurenta Ralfa Fährmanna.

To samé se opakovalo o dva roky později, přičemž natrvalo Nübel bývalého kapitána vytlačil ze sestavy během minulého ročníku. Bývalý mládežnický reprezentant Německa odchytal 18 ligových zápasů a před startem letošní sezóny se stal jedničkou a kapitánem.

Ve špatném období byl mladý gólman pro fanoušky S04 jednou z mála nadějí, problémem je ovšem smlouva, která mu vyprší na konci probíhajícího ročníku.

Vzhledem ke zmíněnému faktu se Nübel dostal do spojení s možným odchodem, mezi nejvážnější zájemce o jeho služby patří Bayern Mnichov, kdy by mohl nahradit svého předchůdce ze Schalke Manuela Neuera. "Horníci" mezitím usilují o prodloužení smlouvy.

Gelsenkirchenský klub ale na nového kapitána netlačí a nechává mu na důležité rozhodnutí dostatek času. "Necháme Alexanderovi Nübelovi dostatek času. I kdyby se v létě 2020 rozhodl odejít, nebudeme mu to mít za zlé," uvedl sportovní ředitel Jochen Schneider.

"Nemám žádný plán. Jsem stále mladý a moje rozhodnutí tak bude mít pro moji kariéru velký důsledek, proto jsem vděčný, že mi Schalke nechalo dostatek času," řekl Nübel v polovině srpna pro deník "Kicker" předtím, než se S04 z úvodních dvou ligových kol získal jeden bod.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (27)

Přidat komentář
Benzema

Ďalšia nevďačná k*rva . Klub im dá šancu , urobí z nich skvelých hráčov a oni sa im odvďačuju tým , že pri prvej príležitosti zdrhnu zadarmo hlavne, že oni sa nabalia dnešná doba je fakt na hovno

Reagovat
Pipo123

Na hovno musí byť vedenie Schalke keďže im takto utekajú hráči každú chvíľu, veď tak talentovaný hráči musia mať zmluvu na niekoľko rokov a ešte skôr než herne vyletia.

Reagovat
Rudnevs

Súčasné vedenie je v tom nevinne. Vinu nesie Heidel s Tedescom. Nübel bol dlhú dobu dvojka, ktorá nikoho nezaujímala. Vtedy by podpísal šmahom ruky, ale nikto sa o to moc nestaral. Následne Tedesco dal do brány jeho, čiže hráča, ktorý nemá zmluvu a vytiahol odtiaľ hráča, s ktorým boli dohodnutí na zmluve. Následne sa Nübel ukázal a tým sa pozícia Schalke vo vyjednávaní mimoriadne zhoršila. Potom nastúpilo nové vedenie. V tom momente už však okolo neho krúžil Bayern, RB a hovorilo sa o ňom, ako o nástupcovi Neuera. Schneider a spol. urobili maximum, čo sa dalo.

Teraz je to na Nübelovi. Ideál by bol, keby podpísal ako Werner s nejakou tou výkupkou a následne by odišiel skrz tú výkupku za nejake peniaze. Udržať ho natrvalo nejde, tak naivný nie som, ale toto by bolo fajn riešenie.

Reagovat
Benzema

V tom klube je asi nahovno všetko, pritom ich vlastni miliardár Tönnies, čiže peniaze tam problém nie sú

Reagovat
Rudnevs

Očividne znalec.

Reagovat
Benzema

A nie ? Sám píšeš , že vedenie je na hovno , hráči odchádzajú zadarmo , čo je ešte viac na hovno a vlastni ich Tönnies, ak sa nič nezmenilo. Ale budem rad , ak mi napíšeš niečo o tom viac. Schalke mi bolo sympatické ešte za čias , keď tam hral Matip, Meyer, Draxler...

Reagovat
Rudnevs

Schalke nikdy neprešlo tou zmenou klubu na obchodnú spoločnosť a tým pádom sú stále e. V. (registrované združenie). To znamená, že nemajú majiteľa a ani nikdy nemali. Clemens Tönnies je predseda dozornej rady.

Čo sa týka financii, tak je to zložité. Schalke malo za rok 2018 veľmi dobrú uzávierku, ktorá sa však viaže ešte k tej úspešnej sezóne, jak boli druhý. V roku 2019 sa však očakáva masívny prepad a taktiež asi i mínusové čísla, bude sa to podobať plus mínus na úzavierku za rok 2017. Schalke nehrá poháre a navyše Heidel napáchal dosť škody tým, že preplácal priemerákov (či už plat alebo prestupové čiastky). Bude to nejaku dobu trvať, kým sa financie dostanú po odchode Heidela do rovnováhy.

Súčasné komplet nové vedenie je zatiaľ v pohode. Predtým tam bol Heidel, ktorý zrejme precenil svoje schopnosti a navyše tam na to bol sám. Je to celkom sympaťák, ale v Schalke urobil strašnú paseku.

Reagovat
Benzema

Dik za info

Reagovat
smazaný uživatel

Čo si myslíš o Rabbi Matondovi? Má na to sa presadiť v Schalke?

Reagovat
Rudnevs

Určite áno, má dobré náznaky, ale chce to čas, ešte je stále veľmi mladý.

Reagovat
vladino10

Celkovo ten zoznam hráčov zadarmo/skoro za nič pri schalke je až na plač- howedes, kolasinac, matip, goretzka, meyer..

Reagovat
verv

Jj ten výčet je hroznej, když si vezmu, kolik by normálně za tyhle borce utržili. Snad se nový vedení s těma smlouvama poučilo a už se to nebude opakovat, aspoň ne v takové míře.

Reagovat
Kily

v létě mu přivedli kamaráda, který mu v tomhle ohledu může hodně poradit

Reagovat
Mönchengladbach

Bayern tyhle příchody zadarmo prostě umí.

Reagovat
Rich

Do Bayernu by mohl přijít klidně i zadarmo. Ale upřímně je lepší než Neuer? Nemyslím si, Neuer stále může hrát ještě minimálně 3 roky jako jednička v Bayernu. V reprezentaci nevím no, je možné, že v repre ho nahradí Low.

Reagovat
Rudnevs

Jogi už vo svojom veku do bránky asi nepôjde.

Reagovat
Kadlitko

Taky bych řekl

Reagovat
Kohout 1882

Reagovat
8lampard8

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Rich

Třeba by jim pomohl.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Proti slabším týmům klidně

Reagovat
REPLIKATOR

Schick do Schalke? Jenom to ne

Reagovat
Rudnevs

To by bolo super, ale bohužiaľ je to celkom nereálne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele