Neapol bude hledat trenéra, Benítez potvrdil svůj odchod

28.05.2015, 13:31
Aktuality
Poslední zápas ve funkci hlavního trenéra Neapole před sebou má Rafael Benítez. O španělském kormidelníkovi se v průběhu celé sezony spekulovalo v souvislosti s případným prodloužením smlouvy. Nový kontrakt nakonec nepodepíše a podle všeho se vrátí do vlasti...

"Rád bych poděkoval prezidentovi (Aurelio De Laurentiis), klubu a všem fanouškům, jelikož po dvou letech končím své angažmá v Neapoli," sdělil na dnešní tiskové konferenci.

Někdejší kouč Valencie, Liverpoolu nebo Interu Milán do Neapole přišel v létě 2013 a v loňské sezoně jí dovedl k triumfu v domácím poháru, který následně potvrdil v Superpoháru, a třetímu místu v tabulce Serie A. To může obsadit rovněž letos za předpokladu, že v posledním kole porazí Lazio.

"V neděli nás čeká velmi důležitý zápas a své dvouleté působení tady chci ukončit vítězstvím. Vždy je složité odcházet z práce v místě, kde se k vám lidé od začátku chovali pěkně. Klíčovou roli v mém rozhodování sehrála rodina, Aurelio a Neapol vynaložili velké úsilí a byli jsme blízko k prodloužení spolupráce," prozradil Benítez.

Benítez se nyní s velkou pravděpodobností vrátí do vlasti a povede Real Madrid, od kormidla Bílého baletu byl před několika dny odvolán Carlo Ancelotti.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (327)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele