Né, Bayern né

31.08.2016, 13:03
Názory a komentáře
Za prvním vystoupením Bayernu v nové sezóně se ohlíží komentátor Eurosportu Tomáš Petr.

V pátek odstartoval již 54. ročník Bundesligy. Po čtyřech titulech v řadě bude chtít Bayern Mnichov znovu potvrdit domácí nadvládu a úvodní duel ukázal, že nereálné to rozhodně není. Pepíček Melen kdysi zpíval "Né, pětku né" a možná tuto písničku v kabině pustil Jaroslav Drobný, letní posila Werderu. Možná ji zná i Theodor Gebre Selassie, který je o dva roky mladší než onen hit. Tak jako tak, bylo to již popáté v řadě, co se Werder vracel po bundesligovém zápase v Allianz Areně domů s přídělem minimálně pěti branek. Navíc tentokrát by ještě Werder za pět branek byl rád. Bayern totiž pálil přesně hned šestkrát a navíc mohlo být na straně domácích klidně i veseleji. Celkově to byl již čtrnáctý soutěžní zápas za sebou, který Werder s Bayernem prohrál. Tomu se tedy říká komplex.

Mnichovští, jak už je u šampiónů tradicí, otevírali nový ročník páteční večerní předehrávkou. Poprvé se Bayern ukázal v lize pod Carlem Ancelottim, který v létě nahradil Pepa Guardiolu. Italský trenér se již může pochlubit ziskem německého Superpoháru, což jeho španělský předchůdce ani jednou ze tří pokusů nedokázal. Ancelottiho rukopis byl v ligové premiéře znát. Bayern více využíval centrovaných míčů a celkově se hra zdála přímočařejší. Otázkou je, zda to nebylo dáno také tím, jak (ne)hrál Werder. Domácím pomohl zdařilý vstup do zápasu, kdy se nádherně trefil netradiční střelec Xabi Alonso a pak přidal další gól Robert Lewandowski. Polský reprezentant byl loni se třiceti zásahy nejlepším kanonýrem soutěže a hlad po gólech si očividně přenesl i do nového ročníku. Lewandowski se nakonec totiž prosadil hned třikrát a to ještě minimálně další dvě velké šance nevyužil. Mimochodem, hattrick v prvním kole si v historii Bayernu připsal do letošního roku jen legendární Gerd Müller.

Už od prvního kola tak můžeme s radostí opět sledovat gólovou přetahovanou mezi polskou hvězdou ve službách Bayernu a Pierrem-Emerickem Aubameyangem z Dortmundu, který dvěma zásahy zase dovedl k výhře Borussii (nad Mohučí). Přesně mířili do sítě Werderu i Lahm s Ribérym a Bayern tak vyrovnal další bundesligový rekord. Vyhrát 6:0 v úvodním kole sezóny dosud dokázali jen Kickers Offenbach, kteří v ročníku 1974/1975 zničili právě Bayern. Carlo Ancelotti v pátek zažil pohodovou ligovou premiéru a stal se historicky prvním trenérem, který vedl tým ve všech pěti elitních soutěžích Evropy. S výjimkou Španělska také všude oslavil ligový titul. Pětek v tomto článku bylo skoro stejně jako v úvodu zmiňované písně o nepřipraveném školákovi, ale hlavní pětka zůstane ještě nějaký ten měsíc nedořešená. Získá Bayern i pátý titul v řadě? První kolo jednoznačně ukázalo, že nereálné to rozhodně není.

Autor: Tomáš Petr / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (70)

Přidat komentář
Stiksxx

To křičí Robert na tý fotce?

Reagovat
smazaný uživatel

"Vyhrát 6:0 v úvodním kole sezóny dosud dokázali jen Kickers Offenbach, kteří v ročníku 1974/1975 zničili právě Bayern."

tohle jsem upřímně nevěděl, pěkný negativní rekord nám do prvního kola této sezóny Bayern držel

Reagovat
Rudnevs

A pred rokom HSV?

Reagovat
Rich

Jo před rokem to schytal v Alianz Aréně Hamburk. Debakl 5-0

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo jen 5:0 ne

Reagovat
Rudnevs

Jaj, si už nespomínam. Pardón.

Reagovat
smazaný uživatel

no každopádně už to je jedno, Bayern už asi žádný negativní rekord držet nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Gol sem gol tam, to je jedno pak už

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Giginek

Drobný je ve werderu ne?

Reagovat
Puskas

Jé, v Brémách jé.

Reagovat
hroutil

Dle mýho jo

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, tam jsem to omylem obrátil. Chtěl jsem napsat, že dorazil a místo toho jsem ho nechal odejít =o/

Reagovat
Rich

Bayern získá další titul. No a kdyby ne, tak je dost taky velkým favoritem Dortmund. Hodně zajímavé bude, jak si oba týmy povedou v Lize mistrů, v obou případech nemají slabé soupeře ve skupinách. To skutečně prověří, jak jsou na tom týmy.

Reagovat
Rox

Nejde soudit podle prvního kola, ale když srovnám hru obou týmů, tak je Bayern neskuktečně před Dortmundem. Přesně ví co chtěj hrát, nekazí přihrávky, hrajou týmově a u Dortmundu jen čekali co vyslí Dembele.

Reagovat
Rich

Dembele je asi nejlepší posila pro Dortmund za posledních několik let. Ten akorát musí být víc trpělivý a přihrávat. Ale jinak stejně si myslím, že hned po této sezóně nebo další odejde a půjde buď do Realu nebo ManUnited.

Reagovat
checitto

zas v superpoháru, byť prohráli, byl minimální v první půli Dortmund herně lepší, opravdu bych nesoudil po jednom zápase... navíc Dortmund víc obměnil kádr, může chvilku trvat, než si to sedne

Reagovat
p-e-t-k-o

Bayern drti skupinu kazdym rokom a pochybovaci stale nevymizli

Reagovat
smazaný uživatel

Lenže majú teraz v skupine Cholovu ekipu... minimálne na Vincenteho Calderóna Bayern príde o všetky body. (dúfam).

Reagovat
pawelFCB

Maximalne Atletico bude vyrovnany souper, ostatni tymy by mel Bayern s prehledem porazit. I kdyz to PSV neni lehke,ale pro Bayern by takovi souperi,typu Rostov,PSV problem. S Atleticem vyhraje Bayern maximalne jednou...doma jim musi vratit to vyrazeni....debakl!!!

Reagovat
smazaný uživatel

PSV nie je ľahký súper ale poraziť by ich mali, síce sú majstri svojej ligy ale Eredivisie sa z BL nemôže rovnať. No a Rostov by mal byť malina, keď ešte vezmeš to že už ich netrénuje rostovský masový vrah (Berdyjev).

Reagovat
pawelFCB

Ja sice sleduji jen maximalne tak co se tyce vysledku,ale udajne je ta liga kvalitou tak na urovni ceske ligy,krom PSV,Ajaxu(i kdyz ten nento rok je celkem propadak) a Feyenoordu tam jsou zbytek sami "salati". Jj, on tak sice vypada,ale treba je v klidu. Na druhou stranu,jak nekdy vidim ty vrahy v mediich,tak nekteri vypadaji,ze by ani mouse neublizili. Jinak Berdyiev jde nejspise do Spartaku Moskva,coz by byl pro nej urcite posun kupredu,trenovat nejuspesnejsi tym Ruska.

Reagovat
smazaný uživatel

A keď sa pozrieme na koeficient, tak zistíme že Eredivisie je horšia ako epojištení.cz liga. no a s vrahmi máš fakt pravdu

Reagovat
pawelFCB

Ono je to horsi,ze to poznat nejde. Myslis si,ze je ten clovek v pohode, pritom v hlave mu probiha scenar vrazdy... Jinak nejen co se tyce koeficientu,ale celkove kvalitou te ligy,tech zapasu. Ackoliv vzdy radeji pujdou fotbaliste tam,nez do ceske ligy...

Reagovat
Uwe háže buly

Ani ten feyenoord neni lepsi jak crsky top tymy .

Reagovat
Rudnevs

Je. Možno nie je v tom koeficiente, ale lepší je.

Reagovat
smazaný uživatel

To by som si istý nebol, ináč tam hraje tragéd Eljero Elia, iste si ho pamätáš s Brém nikdy som ho nemal rád, chvalabohu že je pekných pár rokov preč s BL...

Reagovat
bayern987

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tvůj komplex . V rámci bundesligy si chovám do jistý míry zášť proti rivalům, ale v mezinárodním měřítku tohle jde snad stranou ve prospěch BL a koeficientu..

Reagovat
smazaný uživatel

To nie je komplex, mne príde Atletico pod Cholom veľmi sympatické. Viem,ten prejav možno nie je zrovna najatraktívnejší, ale celkovo sú my sympatický hráči, tréner, mám rád tú bojovnosť a odhodlanosť,nevypustí sa ani jedna lopta... + teda tí ich fans.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoje vyjádření mi spíš připadalo na způsob "hlavně ať ten Bayern někdo obere, je mi jedno kdo". Atletico mi bylo taky sympatický, předevšim tim svým ligovým příběhem aneb souboj Davida rovnou s dvouma Goliášema. Když jsem je ale viděl naživo minou sezonu proti Bayernu, znechutili se mi úplně stejně, jako Pep svym 3. letym působenim u nás. Simulace, brečení, zákeřná hra, podobně nechutná záležitost, jako Barcelona cca. 3-4 roky zpět.

Reagovat
smazaný uživatel

No mozno to tak vyznelo ale rozhodne som to tak nemyslel. Mne sa tiez pacia, konecne sa v La Lige nasiel niekto kto je schopny Barcelone a Realu dlhodobejsie konkurovat. Dlhodobejsie myslim nie jeden rok. Co sa tyka simulacie a inych ubulenosti tak to nie je nic neobvykle, mne sa to sice tiez nepaci,ale je to vo velkej miere sposobene naturou fotbalistou, predsa su to Spanieli, Argentinci, Brazilci, Africania... to je hlavna zmes, ktora v spanielskej lige hra. Takze je to herny prvok dost vela spanielskych tymov. Mne sa to tiez nepaci ale toto zdrzovanie, simulovanie chcu vidiet predovsetkym treneri zo Spanielska alebo Latinskej Ameriky. A aby som povedal pravdu, Bayern pod Pepkom tiez pomerne dost simuloval a najviac ma na tom sralo to,ze to dost casto zrali rozhodcovia, mne sa pod nim tiez velmi zhnusili. Co sa tyka Bayernu a jeho herneho prejavu tak by sa teraz malo vsetko zlepsit a nie len co sa tyka skoncovania zo simulaciou ale aj co sa tyka hry, to ukazali proti Werderu, kridelna hra, rychle a priamociare prihravky,kopa centrov na male vapno, lepsie standartky atd... no jednoducho sa vracia stary dobry nemecky Bayern. A ozaj, bolo by dobre keby Bayern vyrazil toho smrada Frantíka, tej simuluje snad zo vsetkych najviac a naviac sa chova hrozne nesportovo voci protivnikom. Takze tak, spanielsky a juhoamericky treneri jednoducho zvyknu praktikovat podobnu hru plnu uboleneho svinstva a v La Lige to robi aj kopa inych tymov, pravda ze dnes hlavne tych mensich, ale robi to aj Real Madrid na cele s urevanym deckom Ronaldom.

Reagovat
Rich

Jo to drtí. Já tedy rozhodně nepochybuji. Já doufám, že to simulantům v Atleicu vrátí (že Bayern vyhraje doma alespoň 5 -0 a na tom druhým trapným stadionu alespoň 3-0). Jinak co se týče té skupiny, já to dále přeji PSV aby postoupili.

Reagovat
pawelFCB

Nezij ve snu, Atlety dvakrat ve skupine urcite neporazime. Maximalne tak doma, za to vyrazemi si to zaslouzi.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern si svoji pozici na vrcholu německého potravního řetězce ekonomicky chytře upevnil na několik let dopředu, nevěřím že by je nějaký jiný klub v dalších sezónách dokázal v jakýmkoliv ohledu předehnat... možná se jim dokonce povede překonat lyonskou šňůru vítězství v lize, kdo ví... ovšem tady to chce jít podobným stylem jak oni, ke konci šedesátých let taky nebyly bůh ví co, i TSV na tom v tu chvíli bylo o něco líp... pak jim přišla jejich zlatá generace a toho se drží úctyhodně dodnes... akorát jakým způsobem je sejmout z trůnu, toť otázkou

Reagovat
smazaný uživatel

tak tento problém sa myslím bude riešiť ešte pomerne dlho.

Reagovat
smazaný uživatel

no však právě, za to dobu může Bayern dohnat Olympiacos v počtu triumfů v národní lize Ale nesmím zapomenout dodat, že vlastní pílí a vytrvalostí, na rozdíl od těchto Řeků...

Reagovat
Rudnevs

SV Darmstadt 98‏ @sv98

Leon Guwara wechselt auf Leihbasis zu den #Lilien! Der Defensivspieler kommt von Werder Bremen nach Darmstadt. #sv98

Reagovat
stas87

Mam svoje zdroje, uz mi veris?

Reagovat
Rudnevs

Verím. Ja som žiaľ taký chudák, že si musím vystačiť s TM.de, BILDom, Twitterom a Kickerom.

Reagovat
stas87

Ked vies kde hladat, tak mas info ako prvy. Ja som takto vedel o prestupu Kruseho o styri hodiny skorej ako EF ci ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Sak je to pravda, ani na TM nebolo nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně se na ně dá zase po dlouhé době koukat

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
smazaný uživatel

ten s tou bavorskou vlajkou je jak okopírovanej od TSV Ale nic moc, fanoušci se nepředvedli... jedině ten s tou německou vlajkou na rukávech

Reagovat
Rudnevs

Tie dva sa mi najviac páčia.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lifted

Swagyern Mnichov

Reagovat
smazaný uživatel

ten SWAG je nejlepší Gorila taky není špatná

Reagovat
smazaný uživatel

nadpis

Reagovat
smazaný uživatel

Autor článkuje vyhulenec. Drobný v létě neodešel z Brém, ale naopak tam přišel z Hamburku.

Reagovat
Rudnevs

"vyhulenec"? Veď sa iba normálne pomýlil.

Reagovat
smazaný uživatel

Každý sa pomýli s času na čas...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, tam jsem to omylem obrátil. Chtěl jsem napsat, že dorazil a místo toho jsem ho nechal odejít =o/

S pozdravem "vyhulenec"

Reagovat
Rudnevs

Teraz sa tu už neukáže.

Reagovat
Jardman

každej si sem tam zahulí...

Reagovat
smazaný uživatel

skvelé, takto sa má reagovať. Tomu zasranovi už isto došla munícia.

Reagovat
Rudnevs

1. FSV Mainz 05 e.V.‏ @1FSVMainz05

#Mainz05 verpflichtet Andre #Ramalho von @bayer04fussball für ein Jahr auf Leihbasis! #DeadlineDay #Bundesliga

Reagovat
Rudnevs

VfB Stuttgart‏ @VfB

Carlos #Mané wechselt für zwei Jahre auf Leihbasis von @Sporting_CP zum #VfB Stuttgart. (link: http://go.vfb.de/mane) go.vfb.de/mane

Reagovat
blackhawk88

Frank Baumann: "Es gibt keine Vereinbarungen mit anderen Vereinen." ..to vylucuje, zeby Bayern mal zaujem o Ganbryho

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň sme im toho Gnabryho vyfúkli... ak ho teda reálne aj naozaj chceli. Ale keď si skompletujem tie naše prestupy toto leto, tak až na odchod Vestegaarda sme riadne dobre posilnili, na rozdiel od ostatných sezón...len sa bojím aby sa to ukázalo aj v reále. Prvé dva ostré zápasy tomu nenasvedčovali. V pohári očakávania splnil z novo príchodiacich len Kruse, ktorý následne proti Bayernu nehral a presne opačný zápasový zápis mal Bauer, ten sa mi páčil proti Bayernu, dravý, na ostatných bolo vidno že zápas prehrali v hlavách v kabíne už....jeden by mohol povedať že sú nezohratí, ono pri toľkých nových hráčov to viem pochopiť, ale s nemeckou ligou majú skúsenosti drvivá väčšina...naozaj si ani netrúfam tipnúť ako pre nás tento ročník môže dopadnúť...papierovo to máme na každom poste vyvážené a silné, ak sa teda ešte zrealizuje prestup Augustinssona.

Wiedwalda môže nahradiť Drobný, Augustinsson môže znamenať pre Garciu koniec v Brémach, Sternberg s Garciom U. sa svojim potenciálom tiež hlásia do základu, na opačnom konci nie hviezdny ale vcelku spoľahlivý Selassie, ktorému môže miesto vyfúknuť Bauer, ktorý ale naznačil že v rozostavení vie byť pre trénera vhodným flexibilným článkom, na poste stopéra sme už dlho nemali taký kvalitný pretlak hráčov s medzinárodnými skúsenosťami, ako nám ponúkajú Moisander, Sané, Diagne a Caldirola, posledne menovaný navyše môže vypomôcť aj na kraji zálohy. Samostatnou kapitolou je dvojica Fritz-Grilitsch, ktorých od seba oddeluje 14 ročný vekový rozdiel, avšak svojou univerzálnosťou sú neoceniteľným prínosom pre klub za podmienok ak odovzdajú maximálny výkon. Sú veľmi vhodní na poste defenzívneho štíta, či pre variáce do záložnej štvorrady v ktorej majú svoje zastúpenie Junuzovič, z kraja Bartels, Kainz, Yatabaré, Gnabry a vlastne aj Kruse ako podhrotový pod Pizarra. V príprave najlepší hráč Hajrovič, ktorému by som ja osobne ešte dal priestor, lebo púšťať ho až teraz na poslednú chvílu mi už príde zbytočné. Samozrejme cez zimu dorazí Thomas Delaney, ktorý vystuží stred zálohy. No a na hrot, či do spolupráce s iným útočníkom sa pýtajú Pizarro, Johannson a Thy. Svojmu musí dostáť aj Eggestein a to sa ešte hovorí o príchode jedného útočníka, aj keď asi až v zime.

A teraz reálne. Je takýto káder papierovo odsúdený na zostup?

Reagovat
smazaný uživatel

15:58 Serge Gnabry už se fotí s dresem Werderu, který ho získává za pět milionů eur. Na olympiádě vypadal k nezastavení, přesto se zdá, jako by tam svou cenu spíš srazil dolů. Největším vítězem celého obchodu je potom Bayern, který údajně bude mít příští léto možnost exkluzivně Gnabryho přetáhnout za nicotných 5-6 milionů.

Tak s tým Gnabrym to beriem späť. V podstate je to hosťovačka, to snáď nech túto sezónu odjebe, nech zahviedzi Kainz a Yatabaré, Eggestein, či Hajrovič a naplno prejaví svoj talent až v tej druhej, keď už Bayern nebude mať tú možnosť.

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

Kader sa podarilo skvalitnit hlavne do sirky, cize ak budeme prehravat ci bude remiza a Skripnik bude chciet vyhrat, ma konecne moznosti to ozivit. V tomto je najväcsi prinos tych prichodov cez leto, v podstate na kazdy post je teraz alternativa. Dolezite smaozrejme je aj to, aby sa rezwrva udrzala v tretej lige, lebo na BL jazdi 18 hracov, tak ten zvysok si bude moct kopnut aspon tretiu ligu. Johannes pomohol k vyhre 4:2 v poslednom kole 3.ligy jednym golom. Zabudol si na Petsosa a Eilersa, ti tiez mozu prehovorit do toho boja o zaklad.

Z tohto prichodu som ja osobne rozpacity, tieto peniaze sa mali pouzit na prichod Augustinssona, jednoznacne. FCK chce 5,5-6,3 mega euro, to by sme dali a mali na niekolko rokov vystarane dopredu. Ja osobne by som Santiho nepodpisoval, uz nechceme hrat len o zachranu, mali by sme mierit vyssie a skusit hrat o ten stred tabulky, casom skusit atak na EL. Santi je skvely, pokial ide o zachranu, tam ma vzdy 100% pristup, odjazdi zapas a z tohto hladiska mu nemoze nikto nic povedat. Nie som presvedceny ale, ze prave on je vhodny hrac k tomu, aby sa ten tim posunul vyssie. Na to ho limituje spatna pozicna hra a slabsia podpora utoku. Mam ho rad, ale vyberat medzi Augustinssonom a Santim, mam jasno.

Ti stoperi...skripalo to v AA dost. Nedrzali liniu, hlavne u druheho golu, to bola dost skolacka chyba. So skusenostiami suhlasim, toto sa Baumannovi podarilo, nechcel uz mladsieho stopera, chcel hotovu kvalitu a tu aj dostal. Mat ale dvojicu Vestergaard-Sane a istil by ich z lavicky Moisander, bol by to z mojho pohladu naprosty ideal. Videl som zapas v Lotte a tam Sane ani Moisander nezlyhali, povedal by som, ze si odohrali svoje a goly na ich triko nesli. Sane posobil dost suverenne, ako pravy lider, preco potom nenadviazal v AA neviem...nervozitu neberiem vobec, skuseny je dost.

Mozno je na case prejst na 4-2-3-1 s Bauerom a Grillitschom na strede ihriska, kludne nech si Fritz obcas posedi. Pisem pod dojmom prveho zapasu Bauera v Mnichove, tam sa mi pacil najviac z nasich. Hlavne ta aktivita ma u neho prekvapila, vobec sa nebal a nehral alibisticky. Potom by ale Zlatko musel hrat na kraji, pod Claudiom Max a na druhom kraji Fin. A stale neviem, co cakat od Petsosa. V priprave ma nicim nezaujal, v subojoch je mäkky...dam mu ale este cas. Kainz sa mi pacil v priprave, no v Pokali velke sklamanie, bal sa tretoligovych hracov.

Ja radsej nebudem pisat nic o tom, kde si Werder prajem na konci sezony. Uz som bol velmi optimisticky a dostal som facku, bol som aj pesimisticky a prijemne prekvapeny na konci sezony. Takze ziadny sud pisat nebudem.

Reagovat
Rišan

Na odchod Guardioly jsem dlouho toužebně čekal. Přestože je Ancelotti už starý pán doufám, že s Bayernem něco dokáže. Např. konečně vítězství v LM.

Reagovat
Jardman

Jupp byl taky starý pán a co dokázal!

Reagovat
Svatej

Luiz už má fakt fotku na letišti

Reagovat
Svatej

vedle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele