Nastal správný čas, abych se rozloučil, řekl Green

01.06.2019, 10:58
Aktuality
Chelsea ve středu večer ovládla v Baku finále Evropské ligy s Arsenalem, které pro jednoho hráče znamenalo loučení s kariérou. Rukavice na hřebík pověsil gólman Robert Green...

Bývalý anglický reprezentant je odchovancem Norwiche City, za který si rovněž poprvé vyzkoušel Premier League, nejvíce však na sebe upozornil po přestupu do West Hamu United.

Za londýnský celek nastupoval Green šest sezón, přičemž během tohoto angažmá se usadil v brance anglické reprezentace. Rodák z Chertsey dokonce vstupoval do mistrovství světa 2010 jako jednička Albionu, ale po chybě v zápase s USA nakonec přenechal místo Davidu Jamesovi.

Následně se Green přesunul do jiného londýnského klubu Queens Park Rangers a před angažmá v Chelsea ještě krátce působil ve druholigovém Leedsu United a Huddersfieldu Town.

Poslední zápas, který však 39letý gólman odchytal, bylo pohárové utkání za Leeds United proti Newportu County v srpnu 2017. "Po neuvěřitelném středečním večeru v Baku a 23 letech profesionální kariéry jsem se rozhodl, že nastal správný, abych se rozloučil," prohlásil Green.

"Miloval jsem každou chvíli a kariéru, kterou mám za sebou, jsem si užil," dodal 39letý gólman, jenž má za sebou 267 zápasů Premier League, 199 utkání v League Championship a dalších 133 duelů v tehdejší First Division. Za Albion nastoupil Green ve dvanácti mezistátních zápasech.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (24)

Přidat komentář
Corleone
Reagovat
pantondavo

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
OnlyWHU

Chybět nesmíš ty - v dlouhý řadě domácích buranů. V civilizaci se při podobných situací tlaská.

Reagovat
Corleone

Kolik času ti zabralo, než jsi to vyplodil?

Reagovat
smazaný uživatel

!!!

Reagovat
Le Gunner

Chelsea ve středu večer ovládla v Baku finále Evropské ligy s Arsenalem, které pro jednoho hráče znamenalo loučení s kariérou. Rukavice na hřebík pověsil gólman Robert Green.

Děkujeme, že nás týden krmíte Péťou Čechem, a pak napíšete takový nesmysl.

Reagovat
shitcool

Ve West Hamu býval výbornej

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
John Obi Mikel

Není nic lepšího než se s kariérou rozloučit trofejí.

Reagovat
Miguel19

Former Arsenal winger Jose Antonio Reyes has died in a car accident aged 35, Spanish club Seville have announced.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl to sympatak

Reagovat
Gunner14

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Tyvole..

Reagovat
Busby babes

ted jak to ctu tak docela cumim, ze petkrat vyhral EL.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Ligter

Reagovat
Kapřík

Svého času ve West Hamu dobrý gólman.

Reagovat
pantondavo

Na anglicky pomery nadprumer, ale kiksy tam byly ukazkovy

Reagovat
smazaný uživatel

sice to trochu přeženu ale na Anglicke pomery nadprumerny golman . kdyz odchazel z WHU pral sem si aby sel k nam , bohuzel nikdy anglii neopustil . velkej srdcar a skvelej golman

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
Stannis Baratheon

OT: Fabinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele