NAŠI SOUPEŘI REMIZOVALI

16.06.2004, 11:12
Aktuality
Ve večerním utkání v Portu se zbývající týmy ze skupiny D, Německo a Nizozemsko, rozešly smírně 1:1. Oba patří k adeptům na postup do vyřazovací části a také vzhledem k jejich dlouhodobé rivalitě byl zápas ostře sledován. Po hitu Anglie – Francie se v 1. kole řadil k nejprestižnějším, očekávání fanoušků však příliš nenaplnil.

Holanďané nastoupili v avizované sestavě s van Nistelrooijem na hrotu, podporovaným ofenzivní dvojicí van der Meyde – van der Vaart a s Davidsem jako dirigentem zálohy. Byli to však nečekaně Němci, kdo držel po většinu času otěže zápasu pevně v rukách. Především proto, že byli agresivnější v osobních soubojích, měli rychlejší start na míč a také přesněji kombinovali. V závěru však stačilo jejich jediné zaváhání, které vlilo soupeři krev do žil a zdánlivě rozhodnutý zápas měl ještě docela zajímavé a napínavé vyvrcholení.

Úvodní tlak si sice vytvořili "Oranjes", ovšem byl spíše platonický a centr kapitána Cocua na van Nistelrooije za protivníkovu obranu snad nelze považovat ani za náznak šance. To na druhé straně se začaly dít věci. Obrana Nizozemska nepůsobila příliš jistě, zvláště při dlouhých centrech z obou stran a ve 30. minutě na to krutě doplatila. Po zcela nevinném faulu na Lahna zahrával přímý kop Frings a jeho táhlá střela z levé strany doplachtila klubkem hráčů a přitom nikým netečována až za záda van der Sara. Od té chvíle se na kopačky našich nejbližších soupeřů ve skupině vkradla nejistota a nervozita, Němci naopak začali zápas zcela kontrolovat. Na druhou stranu to byla nudnější pasáž střetnutí, ve které za zmínku stojí pouze van der Vaartova střela těsně vedle Kahnovy svatyně.

Na nepříznivý vývoj zareagoval trenér Dick Advocaat dvojím střídáním na úvodu druhého poločasu: nepříliš výrazného Davidse nahradil mladíček Sneijder a dalšího záložníka Zendena rychlík Overmars. Trápení jejich týmu však pokračovalo a nic nezměnil ani třetí nový hráč van Hooijdonk, který na sebe upozornil pouze špatným rozehráním dvou přímých kopů z hodně velké vzdálenosti od šestnáctky. Pomalu se začlo zdát, že Němci si tři body nenechají vzít, jenže v 81. minutě vybojoval van der Meyde u pravého rohového praporku zdánlivě ztracený míč, ač tísněný odcentroval a van Nistelrooij pohotovou střelou z bezprostřední blízkosti překonal bezmocného Olivera Kahna.

V samém závěru se ještě oba celky pokusily strhnout vítězství na svou stranu, nejaktivnější byl v tomto směru střídající mladíček Schweinsteiger, ale na remíze 1:1 se již nic nezměnilo. Dělba bodů je nakonec zřejmě spravedlivá, v podobnéch duchu se vyjádřili i oba trenéři, byť samozřejmě Rudi Völler litoval nepojištění těsného náskoku alespoň jednou další brankou a Dick Advocaat naproti tomu označil vedení soupeře za "náhodné".

Německo – Nizozemsko 1:1 (1:0)
Hrálo se 15. 6. 2004 od 20.45 hod. v Portu, stadión Dragao, 48 197 diváků
Rozhodčí: Frisk (Švédsko)
Branky: 30. Frings – 81. van Nistelrooij

Statistiky ze zápasu najdete zde.

Obrázek je převzat z www.euro2004.com

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (10)

Přidat komentář
antimadrista

Já doufám, že postoupí oba. Německo kvůli Ballackovi a Holandsko kvůli Davidsovi a van Brockhorstovi.

Reagovat
PJ

Reagovat
HOST*PvD

Ty seš fakt blázen... . Taky bych tady moh psát že doufám že vyhraje Španělsko kvůli Raúlovi nebo Helguerovi (atd.) nebo Francie kvůli Zidanovi, protože fandim Realu. Španělsku i Francii sice fandim, ale samozřejmě až po našich! Seš snad Čech ne! I když je fakt že fandíš Barceloně a u vás je možný i to, co by normálně myslícího člověka nenapadlo... Ty a barceloňák ste toho příkladem...

Reagovat
HOST*PvD

Tim sem samozřejmě nemyslel PJe...

Reagovat
HOST*Bill

Souhlasim s PvD.Dyť je to jasný:ČEŠI!!!ČEŠI!!!ČEŠI!!!............................

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to máš pravdu. Fandím Barce a momentálně mě žádný Davids apod. nezajímají. Ba naopak - je to Holanďaň = náš největší soupeř. V sobotu dostane doufám na prdel. Jedeme Češi jedeme...

Reagovat
antimadrista

Blbost, Holandsko vyhraje!

Reagovat
HOST*milanista

Tak tohle je vrchol nefadit kvůli klubu svýmu vlastnímu nároďáku!!!!!Seš idiot.

Reagovat
antimadrista

Můj nároďák je Španělsko.

Reagovat
HOST*milanista

Doufám že to vaše blbý Španělsko vypadne....jinak přeju hezkou podívanou při finále Česko-Francie....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele