Nani podepsal v Manchesteru United novou pětiletou smlouvu

05.09.2013, 16:57
Aktuality
Portugalský křídelník Nani přece jen zůstává v Manchesteru United i do dalších sezon. Šestadvacetiletý hráč podepsal se svým současným zaměstnavatelem prodloužení smlouvy na dalších pět let a obhájci ligového titulu se tak zavázal do června 2018.

Nanimu přitom stávající kontrakt končil již po letošní sezoně, a tak během letního přestupového období média spekulovala o jeho možném odchodu. Nahrávala tomu i nepovedená sezona, kterou Nani z velké části promarodil a na hřišti se objevoval pouze sporadicky. K ničemu takovému však nedošlo a portugalský reprezentant bude i nadále nastupovat v dresu Rudých ďáblů. "Působení v United je pro mě neocenitelný zážitek," pochvaloval si Nani.

"Když jsem do klubu přišel, vůbec mě ani nenapadlo, že docílíme takových úspěchů," vrátil se Portugalec ke květnu 2007, kdy jej Sir Alex Ferguson přivedl za 17 milionů liber z lisabonského Sportingu. Od té doby United získali čtyři ligové tituly, dva ligové poháry a také vedle mistrovství světa klubů ovládli i prestižní Ligu mistrů. "Už jen trénování po boku špičkových hráčů, kteří dychtí po trofejích rok, co rok mi dodávalo motivaci navíc. Jsem velmi šťastný, že náš nový manažer ve mne vkládá důvěru a hodlám pomoci týmu v boji o další trofeje v této sezoně."

Nástupce legendárního Fergusona na manažerském postu, David Moyes, byl nedávno kritizován za své počínání na přestupovém trhu, udržení Naniho se však dá s trochou nadsázky hodnotit takřka jako přivedení nové posily. "Jsem velmi rád, že Nani prodloužil smlouvu na dalších pět let," prohlásil bývalý manažer Evertonu. "Jeho schopnosti a zkušenosti jsou výrazně nad rámec jeho 26 let. Nadchl mě také ve svém přístupu k tréninku, velmi se těším na naši vzájemnou spolupráci v příštích letech."

Autor: Martin Kantor / manutd.com

Komentáře (447)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele