Nakamura nabádá krajany, aby šli zkusit štěstí do ciziny

22.04.2010, 17:01
Aktuality
Japonský záložník Šunsuke Nakamura se pustil do kritiky svých fotbalových krajanů. Nelíbí se mu, že další japonští hráči preferují setrvání ve vlasti. Podle Nakamury by totiž měli odejít do zahraničních soutěží, kde by prý dále rozvíjeli své fotbalové kvality a podpořili by prestiž japonského fotbalu.

"Hráči opravdu musí opustit Japonsko a hrát v zahraničí. Ve zdejším prostředí jsou příliš zhýčkaní. Pro národní tým by bylo skvělé, kdyby dvacet hráčů působilo v cizině a třináct z nich by bylo povoláno na reprezentační sraz," řekl 31letý středopolař.

Právě zkušený levonohý fotbalista se v lednu po šesti měsících vrátil do japonské Jokohamy z angažmá v barcelonském Espanyolu. Ve Španělsku odehrál jen třináct ligových zápasů, do základní sestavy se trvaleji neprobojoval.

Nakamura, který začal svou sedmiletou evropskou štaci v italské Reggině a pomohl Celtiku ke třem titulům mistra ligy, přiznal, že španělská ligy byla velice nároční soutěž. "Byl jsem tam sice jen krátce, ale hodně jsem se naučil. Když jsi profesionál, výsledky jsou všechno. Na konci jsem nedostával příliš prostoru na hřišti, jednoduše proto, že jsem se tam nemohl protlačit," uvedl středopolař.

Podle Nakamury by se však ostatní japonští fotbalisté neměli rizika zápasové absence zaleknout. "Hráči se samozřejmě bojí, že při nedostatečném vytížení v klubu se jejich reprezentační šance sníží. Ale pokud chcete své schopnosti rozvíjet, tak běžte a zlepšíte se," řekl Nakamura.

V prestižních soutěžích se mnoho japonských fotbalistů v současné době neprosazuje. Výjimkou je Keisuke Honda, který od ledna působí v moskevském CSKA. Daří se také Makotu Hasebemu, jenž letos ve Wolfsburgu odehrál 22 ligových zápasů, a pevné místo v sestavě má také záložník Grenoblu Daisuke Matsui. Trenér japonské reprezentace Takeshi Okada začal do týmu povolávat také mladého střelce Catanie Takayuki Morimota.

Autor: Pavel Mašlaň / soccerway.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

převratná to informace

Reagovat
milan78

náhodou já mám japonce rád, takovej Okamura je sympaťák

Reagovat
milan78

Tomio pro upřesnění

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tadle infromace mi zmenila zivot

Reagovat
smazaný uživatel

ty se radši nevyjadřuj ty blbe

Reagovat
smazaný uživatel

ty neinteligentni patvore,co si tady otviras smradlava usta ?

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=ZmibL1QnBtc&feature=fvw

Nakamura hrajúci sudoku na lavičke Espanyolu

Reagovat
smazaný uživatel

rozvíjí nejen své fotbalové vlastnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

Ale ten Guardiola je taky skvělěj

Reagovat
smazaný uživatel

Crackovia sú sranda,aj toto ma pobavilo: http://www.youtube.com/watch?v=H6VNR_-8sco&feature=related

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Shunsuke má pravdu sice tím lehce spadne kvalita J-League ale bude to pro dobro Japonskýho fotbalu

Reagovat
Alberto Aquilani

Ju nebodaj sleduješ ?

Reagovat
smazaný uživatel

To dáva logiku aj bez toho, aby ju sledoval...

Reagovat
smazaný uživatel

ani moc nesleduju, ale mám Japonskej fotbal rád

Reagovat
smazaný uživatel

..aby potom zjistili že nemaj na španělskou ligu jako on..

Reagovat
Pipo123

španielska liga nemala na neho

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

taky mam japonce rad nevite jakej rocnik je Aoki?? myslim ze tedka hraje pouze druhou japonskou ligu. ale hral na MS do 20let pred tremi roky ( nebo jak je to dlouho ) kdyz jsme skoncili druzy.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou všichni Japonci, co hrajou kvalitní ligy po Evropě? Docela by mě zajímalo, jestli ještě někde působí Ono, Nakata a Inamoto nebo jestli se taky už vrátili zpátky do domácí ligy...

Reagovat
smazaný uživatel

Shinji už odešel do Shimizu S-Pulse (JPN), Inamoto je tušim v Urawa Red Diamonds (jestli si ho s někym nepletu - mam za to, že to je ten, co hrával za Eintracht)

Reagovat
smazaný uživatel

ááá... tak jsem si spletl Inamota s Takaharou... Inamoto šel přes Rennes do Kawasaki Frontale

Reagovat
smazaný uživatel

jj, pravděpodobně Junici je ten, co byl v Arsenalu chvíli

Reagovat
kubys

Ono je zpět, Inamoto od letošní sezony taky a Hidetoshi skončil už 4 roky zpět...

Reagovat
smazaný uživatel

díky za info oběma...s tím Nakatou mě to překvapuje, že skončil už tak dávno, vím, že střídal týmy v Itálii a pak se nějak ztratil z očí...

Reagovat
peky

Nakamura je dobrej hráč když hrál za Celtic byl jeden z nejlepších,ale když odešel do Espanoylu tak udělal největší volovinu,ale taky trenér na to má svůj podíl on si ho kupí a pak ho ani nestaví ten terenér nemuže bít pří smyslech dyt on ho koupí za nehorázný peníze a nechá furt sedět na lavičce on se třeba Nakamura snaží,ale trenér třeba taky na něj sere ono to není o tom že na tu ligu nemá,ale je to o tom jak ti věří trenér a když ti trenér nevěří tak se neprosadíš asi nikde jak to jde zkusit do Itálie nebo Anglie třeba do Evertonu nebo Liverpoolu tam by se určitě chytil,poněvadž v liverpoolu mají jenom Gerrarda,Benajuna,Rodrigueze budiž,LUcase taky nic moc,Mascherano ten bez tak odejde do Barcy a tak by se tam prosadil,ale ted jde o to je si ho Benítez bude chtít.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele