Na řešení budoucnosti je příliš brzy, říká Kovačić

29.10.2018, 17:51
Aktuality
Až příští rok zřejmě bude řešit svou další budoucnost Mateo Kovačić. Chorvatský záložník nebyl spokojen s herním vytížením v Realu Madrid a v srpnu odešel na hostování do Chelsea. V anglickém klubu nastupuje pravidelně a pochvaluje si řadu věcí, o případném trvalém přestupu se ale zatím bavit nechce...

24letý fotbalista v nabité záloze Bílého baletu plnil roli náhradníka, u Blues ovšem nastupuje pravidelně a v rámci Premier League si už připsal osm startů, k dalším dvěma zápasům nastoupil v Evropské lize a hrál rovněž v pohárovém souboji s Liverpoolem.

Pokud se Chelsea rozhodne Kovačiće koupit, budou jí čekat náročná jednání. Důvodem je fakt, že součástí srpnové dohody o hostování není opce na trvalý přestup.

"Na takové dotazy je příliš brzy," odpověděl na otázku, zda by i po letošní sezoně rád zůstal v Chelsea.

"Hrát pravidelně je dobré, jsem i trochu unavený. Nebyl jsem zvyklý hrát tři nebo čtyři zápasy po sobě, fotbal tady je navíc hodně náročný. Proti žádnému soupeři si nemůžete dovolit odpočívat, je to tak trochu složitější, ale doopravdy si vše užívám. Máme skvělý tým, skvělé fanoušky a město je pěkné. Mám to tady moc rád," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / transfermarketweb.com

Komentáře (102)

Přidat komentář
technecium

Chelsea hraje LM?

Reagovat
John Obi Mikel

Ne, proč?

Reagovat
technecium

bylo to v článku

Reagovat
Mateo16

Je to na dobrej ceste uz to zacina prekrucat o pol roka sa bude chciet vratit

Bohuzial celkom realne si viem predstavit ze Flore Kovacica pouzije na znizenie Edenovej ceny.

Reagovat
Talker

Tak pokud by byl klíčovým hráčem, tak možná. Ale zatím to spíš vypadá, že bude mít dost práce si vůbec udržet u nás základ.

Reagovat
Talker

Není špatný, ale Barkley je zatím (kupodivu) lepší. Uvidíme, jak to bude ve zbytku sezony, ale na lavičku by byl asi příliš drahý.

My tam potřebujeme produktivního hráče a zatím to vypadá, že z té trojice (Kovačič, Barkley, RLC) na tom bude nejhůře.

Reagovat
Walter_Sobchak

Plus máme Mounta na hosťovaní. A Kovacic by určite pod 80m nešiel a za tu cenu nestoji. Radšej posilniť krídla a hrot.

Reagovat
vilp

Lepší jak v čem. Kolem brány soupeře určitě, tam zkouší poslat víc kolmic, víc (a mnohem líp) střílet a i hlavou umí být nebezpečný, ve všem ostatním je podle mě Kova lepší, a to přesto, že zatím zdaleka nehraje svůj nejlepší fotbal. Navíc Barkley měl zatím dva super zápasy.

Reagovat
Svatej

To je právě problém, my přesně potřebujeme spíš ty Barkleyho vlastnosti. Leda by Kova odstřelil Kantého a na to to taky nevypadá..

Reagovat
vilp

Jak už píše kolega níž... záleží proti komu. Barkley je na malém prostoru pod tlakem totální průměrák, on musí mít na svoji hru čas. Navíc to jsou pořád jen dvě vlaštovky, za měsíc nebo dva se to může zase otočit.

Reagovat
smazaný uživatel

CFC nepotřebuje aby Barkley byl na dobrý v malých prostorech nebo pod tlakem, na to je v kádru 10 dalších hráčů, naopak pokud bude golový a dělat asistence jako v posledních zápasech, tak to je přesně hráč do základu, protože CFC prostě nemá produktivní hráče, především záložníky

Reagovat
vilp

Viděl jsem proti Liverpoolu, jak to CFC nepotřebovala, resp. to nebyl problém.

Reagovat
Talker

Jasně, že je to věc, ve které se musí zlepšit. Ale ve výsledku mi přijde, že tohle je věc, která přijde s větší herní praxí a získanou sebejistotou. Proti Liverpoolu prostě byl nerozehraný, po roce pauzy.

Kdežto mít cit pro goly, vědět, kdy a kde být při útoku a být schopný zakončit mi přijde jako něco, co ti hráči buď mají nebo ne. I kdyby jsi posunul Kanteho na podhrot, tak ti ty goly dávat nebude. Stejně tak Willian nikdy nebude hráčem, který by útočil na hranici 20 golů za sezonu.

A pak máš hráče jako je Barkley, kdo to má prostě v sobě a ty goly ti dávat bude – a ve chvíli, kdy bude mít gol co dva zápasy, tak je to obrovská výhoda pro ten tým. Zvlášť když prostě ofenziva není nějak extra produktivní (dlouhodobě)

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea moc nesleduje, ale co jsem viděl, tak byl letos snad jediný hráč co si to byl schopný dát s Hazardem

Reagovat
John Obi Mikel

Mě přijdou nastejno, jen Barkley teď má gólovou formu

Reagovat
smazaný uživatel

Určite nekupovať. V mužstve už sú dvaja produktívnejší hráči na jeho post a jeden je na hosťovaní v Derby County. Zálohu budeme mať v budúcej sezóne doriešenú luxusne, stačí aby Fabre podpísal nový kontrakt. Navyše na systém 4-3-3 stačí päť stredných záložníkov do rotácie.

Reagovat
Spasitel

I ked Fabregas sa po sezóne podľa mňa poberie výkonnostne už to nedáva. Hádam sa zameriame na normálneho útočníka a krídla namiesto Kovačiča.

Reagovat
spider_8

Já myslím, že Fabreho dny u nás už jsou sečteny. Jako backup za Jorginha tady asi nebude chtít zůstat a jiné využití pro něj Sarri zdá se nemá. Navíc ten jeho pohybový deficit už je podle mě hodně znát a v poslední době se jeho přínos týmu v podstatě smrskl na pár průnikových přihrávek.

Reagovat
smazaný uživatel

Cesc Fabregas: "Stále se cítím dobře. Za sedm měsíců mi vyprší můj kontrakt s Chelsea. Příští rok to bude moje 16. sezona na té nejvyšší úrovni, přes 750 zápasů, spoustu tréninků a cestování. Přesto se cítím mladý a silný, ale možná že už nemohu odehrát 60 zápasů za sezonu. S mým stylem hry si myslím, že mohu hrát ještě několik let a samozřejmě ještě chci hrát spoustu let. Možný návrat do Arsenalu? Člověk nikdy neví. Arsenal budu mít už navždy v srdci a nikdy na ně nezapomenu, takže proč ne."

Z tohot vyjadrenia sa dá vyčítať, že buď už nechce hrať na TOP úrovni a uspokojí sa aj s nejakým menším klubom, kde bude hrať ligu a nejaký pohár, alebo chce byť na TOP úrovni, ale už s inou rolou, napríklad rolou skúseného náhradníka.

Reagovat
spider_8

Spíš bych to viděl na nějakou méně fyzickou ligu, ideálně Itálii a AC Milán. U nás by taky musel jít dolu s platem, protože jako náhradník tu asi nebude pobírat těch 150K týdně nebo kolik má.

Reagovat
smazaný uživatel

S platom by musel ísť radikálne dole, to je samozrejmosťou

Reagovat
vilp

Zatím jsem se utvrdil v tom, že ho brát jako náhradu Modriće bylo hodně mimo. V Realu jedině jako DM.

Reagovat
Mateo16

To hra tak zle ? Zrovna RM tuto sezonu ho potrebujeme ako hrom , skoda ze nezostal tuto sezonu by si zahral dost

Reagovat
Hristo Stoichkov

Na druhou stranu letos na DM by byl mnohem platnější než Casemiro, který je podle mě jedním z hlavních důvodů, proč to Lopemu nefunguje.

Reagovat
technecium

To bych si docela poslechl, proč. Podle mě je hlavním důvodem naprosto nulový systém pressingu a repressingu v kombinaci s vysunutou obranou a nebránícími křídelními obránci. Nehrát tam Casemiro, tak těch kontrů se na ně valí dvakrát tolik

Reagovat
Hristo Stoichkov

Protože hráč typu Casemira je v Lopeho pozičním stylu úplně zbytečný a jedním z největších problémů. Lopetegui celkově ustoupil ze svých ideálů a začal stavět sestavu podle hráčský hierarchie, což se mu vymstilo. Úplně typickým příznakem je třeba odstavení Ceballose či podpora Benzemy. Jinak těch problémů nakonec vyplavalo tolik, že je to téma na dost dlouhou debatu.

Reagovat
vilp

Mně letos nevadí, protože v porovnání s individuálními výkony hráčů v útoku a obraně patří ještě k těm lepším. Ale Kova by se do toho, co chtěl od začátku sezony Lope hrát, samozřejmě hodil mnohem víc, to je jasné.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
icka

Je hezke jak tu kazdy zminuje Mounta z Derby, ale realita bude takova, ze u nas se do zakladu pristi rok urcite nepodiva pri tom jak Chelsea sazi na mlade...a po sezone v Champu uz vubec ne.

Barkley chytil super formu a celkove je lepsi ve finalni tretine hriste, ale dle meho je porad Kovacic na ten post nejkvalitnejsi. Pokud zlepsi tu finalni fazi a bude se podilet na golech tak bych ho urcite koupil.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas to je tak strašně naivní si myslet že by dostal opravdovou šanci v Chelsea

Reagovat
ACSMan

Řekl bych že už by se měl rozehrát McEachran

Reagovat
Berbatov9

uz by bylo na case u novyho Lamparda no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Whitemedia

ten se rozehrával po barech.. ale před pár týdny dal první gol v kariéře, tak co ty víš..

Reagovat
pepinho2

Ale bacha, v Chelsea je jeho mlaší brácha

Reagovat
Acquanni

To by mohl být dobrý neverending story na části

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Panděvova ofina

Když jsme ho párkrát viděl v Chelsea, tak bych řekl, že hraje na 40% svých možností...

Reagovat
REPLIKATOR

Chelsea > Real

Reagovat
Whitemedia

U nás na tom nejofenzivnějším postu v záloze zatím žádná sláva, víc se mi líbil na té Kantého pozici.. za rozumnou cenu klidně vzít, ale nepřehánět to, nevyplatilo by se to..

Reagovat
Kixi Syhimour

Jsem myslel, že hraje dobře , že je k tý vaší hře podstatnej

Reagovat
Mimalu

Podstatný není, to určitě ne. On vyloženě špatně nehraje, ale směrem dopředu mu chybí nějaká přidaná hodnota. Kdyby jsme měli kromě Hazarda další 2 gólové hráče, tak by se jeho produktivita dala částečně omluvit, ale v současnosti pokud bude Barkley (možná i RLC) sbírat kanadské body, tak je to lepší varianta i navzdory trochu horší fotbalovosti

Reagovat
Whitemedia

trochu víc horší fotbalovosti třeba proti City nechci vidět Barkleyho v základu za žádnou cenu, tam musí hrát Kovacic.. naopak proti slabším týmům, které se snaží jen bránit, je Barkley a RLC lepší volba, v těchto zápasech by Kovacicovi v pohodě seděla Kantého pozice, jenže tam má smůlu, Kanté je stroj..

Reagovat
Mimalu

nechtěl jsem být na něj tak zlý a navíc se fakt zápas od zápasu zlepšuje. Jinak souhlas, uplatnění by měl mít pořád

Reagovat
Whitemedia

Já neřekl, že nehraje dobře, jen jsem u něj měl daleko větší očekávání.. do defenzívy na něj je velký spoleh a chyby taky nedělá, v tom mu nemám co vytknout a proti top týmům nám ještě hodně pomůže.. ale při přiblížení k soupeřově brance toho zatím moc nevymyslel, spoléhá na to, co vymyslí ostatní.. třeba když hrál v EL na té Kantého pozici, tak mě bavil daleko víc

Reagovat
John Obi Mikel

Já právě očekávání neměl a líbí se mi moc, jak na ofenzivnim tak na defenzivnim záložníkovi

Reagovat
John Obi Mikel

hraje dobře, mně se líbí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje OK, jako náhradník by byl dobrý, i proto že dokáže hrát snad všechny pozice z té zálohy, ovšem pustí ho real za 40 mega pochybuju

Reagovat
Whitemedia

nepustí no a víc jak 50 za něj stopro nedávat, pálky musíme platit na úplně jiných pozicích..

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je clanek o odvolani lopetechuja, davaji si na cas

Reagovat
Mateo16

Antonio Conte po prestudovani sportoveho projektu RM ukoncil rokovania a uz sa neozval

Reagovat
Whitemedia

To jako fakt dáte šanci trenérovi rezervy?

Reagovat
CHONG

To je ta největší bomba, vyhodíme Lopeho a vezme to někdo, kdo byl ještě vloni kousíček od toho, aby ho vyhodili z Castily. Vypadá to, že Pérez si chce na stará kolena zahrát jeden známý scénář z CSM naživo

Reagovat
Berbatov9

Dokonce sezony vpohode levny reseni, do leta v nejakej extra hracskej prichod neverim , v lize uz je po sezone tak co :-)

Reagovat
CHONG

To už je stokrát lepší nechat tam do konce sezony Lopeho.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Berbatov9

zalezi jaky jsou vztahy Lope vs kabina , pokud ho ti hraci nechteji tak ho udelaji vzdycky to platilo vzdycky vsude Sparta by mohla vypravet

Reagovat
Whitemedia

a budou chtít Solariho a nebo se na něj taky po měsíci vyserou a půjde je trénovat třeba trenér Realu U18?

Reagovat
Seydou Doumbia

Není lepší aby ty špatné výsledky měl trenér rezervy než bývalý kouč Porta a španělské repre?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Real ztrácí na první místo jenom 7b a je po sezóně?

Reagovat
Berbatov9

No dal bych vse za to abych se koncem kvetna bicoval co jsem to napsal za sracku ale letos jsem opravdu skeptik

Reagovat
technecium

Peréz bude můj oblíbený prezident Realu Madrid, pokud ten scénář dotáhne do úspěšného konce

Reagovat
icka

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mateo16

Nakoniec Perez vyjadri plnu podporu Julenovi , nebude mat na vyber

Reagovat
Berbatov9

Ja bych tomu i veril, ekonomicky nejlepsi reseni

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kixi Syhimour

Wenger......

Reagovat
smazaný uživatel

Zacinam mit tucha, ze to bude Martinez. Marca pise, ze Solari bude interim max. 2 tydny, coz se presne potom prekryva s repre pauzou. Takze Solari to vezme ted a s Martinezem se vyjedna, ze po repre pauze skonci. Dalsi je potom az v breznu, takze Belgie bude mit furu casu na to najit nahradu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nadsenej z tech jmen moc nejsem. Martinezovi jsem neprisel na chut a o Solarim neni treba mluvit.

Reagovat
technecium

To vypadá, že jdete z bláta do louže

Reagovat
Mateo16

Pokial viem tam Martinez je podobne ofenzivny typ trenera ako Julen ? absolutne tomu celemu nechapem

Vobec aky herny styl uznava ?

Reagovat
Mateo16

teda rozostavenie

Reagovat
vilp

343.

Reagovat
Mateo16

aha to sa u nas neda hrat

Reagovat
Talker

Tak to hraje s Belgií jen proto, že nemá krajní beky a má hodně slušné stopery, ne?

Reagovat
vilp

Nevím, proč to hraje. Ale na levého wingbacka cpe pořád tragického Carrasca, takže za mě raději Vertonghen na LB ve čtyřčlenné obraně.

Reagovat
vodka

tak on s tím hrál i ve Wiganu

Reagovat
mesyas

ten bude rád, když ho za pár týdnu nevytlačí Barkley ze sestavy

Reagovat
spider_8

Už v podstatě vytlačil

Reagovat
Ángel di María 22

Kde dávaj dneska Spurs - City? Na o2 to neni?

Reagovat
M0rb1D4S

Má snad O2 práva na Premier League? Dokud je nezískají, tak to bude hrávat jedině na Digi Sport 4.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na internetu káre

Reagovat
kardous

Nakonec se po sezoně vrátí do Itálie.

Reagovat
Hristo Stoichkov

To oraniště ve Wembley je strašná ostuda

Reagovat
vilp

Lopetegui ofiko bez práce.

Reagovat
Ed_Hazard

Hej, pravdu máš. Už som len čakal kedy sa na home page realu objaví Communicado oficial

https://www.realmadrid.com/noticias/2018/10/comunicado-oficial-7

Reagovat
Busby babes

United are ready to back Mourinho with £100m-plus in the January transfer window. The manager wants a central defender and goalscorer. #mufc [Guardian]

Woodward.

Proc koupit stopera pred sezonou a mit ho na pripravu a celou sezonu, kdyz muzes pockat do ledna a privest ho za dvakrat tolik.

Reagovat
Csaplárova past

Privest nekoho na hostovani bez opce na trvaly prestup = picovina jako zvon.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Proč? Pokud nebude klíčovým hráčem (a zatím tak nevypadá), tak ho prostě za rok vrátíme. Oni by chtěli opci stejně na 80 mega, přičemž hodnotu má sotva poloviční.

Reagovat
Csaplárova past

Spis mluvim v globalu. Hrac se muze taky rozehrat a klub tak muze ztratit klicoveho hrace.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele