Na MS hráčů do 17 let triumfovala opět Nigérie

09.11.2015, 09:09
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (27)

Přidat komentář
Y.N.W.A

holt když jsou v této věkové kategorii fyzicky nejvyspělejší, tak maj navrch no...

Reagovat
smazaný uživatel

a navyse mozu byt aj o zopar rokov starsi.....

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát jsem se také zamyslel nad skutečným věkem hráčů z nigerijského i malijského výběru a pravostí jejich rodných listů...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zajímavý, že se v takovym věku může stále výkonnostně měřit s mladýma klukama, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak dlouho hele. Já mám pořád podezření třeba u Falcaa, že tam má taky trochu posunutý ten ročník a i proto šel tak do hajzlu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

1.Nikdo neví kolik jim je doopravdy (starší)

2. Na MS dospělých budou stejně do počtu jako vždy

Reagovat
Liquid

Nigérijci vyřadili Španěle na MS 98 a postoupili ze skupiny

Reagovat
mayday

Kde dostali kotel 1-4. Na MS 1994 taky postoupili do osmifinále, dobrý, ale od 1998 jsou na MS skutečně do počtu.

Reagovat
smazaný uživatel

V mládežnických kategoriích dominují, ale nikdy nedokážou zvládnout ten výkonnostní přechod mezi juniorským a seniorským fotbalem a většina jejich mládežnických hvězdiček po přechodu do dospěláckého fotbalu fatálne vyhasne

Reagovat
smazaný uživatel

S jedničkou souhlasím. U dvojky ne. Africké týmy jsou vždy oživení MS. Mám je rád a často jim držím palce.

Reagovat
vanGomm

Na MS do dostanou jen díky těm kvotám.Pokud by se kvalifikace když už se to nese název MS hrála celosvětová,tak by se tam možná dostal jedem max 2 týmy z Afriky.Z takové Oceánie by tam nikdo nehrál.Na MS by měli startovat ti nejlepší.Dnes v době letadel to není problém.O aklimatizaci také nejde liga se stejně přerušuje na 2-3 týdny.Je přeci úpně jedno jestli se letí na Island,nebo do Ghany.Navíc MS je pouze 1x za 4 roky.A pro fanoušky by to bylo velké oživení.Mít v kval.takovou Brazílii!To by bylo něco pro fanoušky!Vždyt Brazílie u nás naposled hrála (samozřejmě přátelák) v červnu 1968.Kdo z těch 60 000 co bylo tehdy v Bratislavě na stadiónu ještě žije?

Reagovat
smazaný uživatel

S tímhle nesouhlasím. Fotbal je celosvětový sport a mě osobně baví, jak se na jednom turnaji během jednoho měsíce střetávají nejrůznější kultury světa, ať už na hřišti, nebo v hledišti. Ten systém MS jaký je teď, bych klidně nechal. Nelíbí se mi rozšíření Mistrovství Evropy, ale to už je trochu jiný příběh. U mě je tohle MS někde daleko výš oproti olympiádě, MS v hokeji a čemukoli jinému ...

Reagovat
vanGomm

To je věc názoru na MS by měli hrát pouze ti momentálně nejlepší.Pak by se nestávalo jako třeba minule,že když Honduras dá gól je to událost.Nebo takový Kamerun ten by se na MS do Brazílie také za normálních okolností nedostal.Cca 8 týmů tam startuje pouze díky těm kvotám a turnaji to vůbec nepřidá.Co tý týká střetu kultůr ty at si každý užívá při cestování o dovolených.Je to podobné jako u LM tam pro změnu vymysleli mistr. a nemistr část.Takže jednu dvojici tvoří Žilina-Plzeň a naproti tomu All.Madrid-Inter Milan.Docela se divím těm TV společnostem co platí za vysílání takové sumu a pak se Hraje ve skupině zápas Real Madrid-Žilina.Na úkor Real Madrid-Inter Milan.Co se týká toho rozšíření EURA,tak to je kapitola sama pro sebe.To se jen tak hned nevidí.

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna Nigerie fakt do poctu nebejva

Reagovat
Liquid

Boko Haram slaví

Reagovat
sosna

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci šířit teorie, ale svou roli může hrát lhaní o skutečném věku, nebylo by yo poprvé u národů téhle kategorie. Ono se těžko něco prokazuje, ale já nevěřím, že tyhle opice jsou až o tolik jinde jako jejich vrstevníci z Brazílie a třeba Evropy. Zvlášť když pak v dospělosti nejsou ty týmy konkurence schopné.

Reagovat
vanGomm

To je logické černoši,jak už tu něco podobné zmínil Y.N.W.A dospívají dříve.Mají zruba 2 roky tzv.k dobru a to je v této kategorii strašně moc.Ono je to vidět občas i u nás npř. v žákovské kategorii.I když je všem 13,tak jsou mezi nima velké rozdíly.Ovšem před takovýmy 50 lety to byla jiná tam hráli v jednom žákovském týmy kluci 10 -15 let.Obšas se stalo,že proti tomu 10 letému hrál 15 letý a ten už měl kníra!

Reagovat
smazaný uživatel

Ne vesnici je tohle pořád. V dorostech má tým plno 18-19 letých a soupeř doplní kádrem klumama z žáků, kterým může být třeba 13-14

Reagovat
smazaný uživatel

*doplní kádr ..

Reagovat
vanGomm

Za mě byl dorost od 15 do 18.Když byl někdo dodrý hrál za dospělé v 17.Byly i případy,že mezi dospělé přešel i 16 letý,ale ten musel podstoupit lékařskou prohlíku.Pro Dukel na vojnu měl větší šanci kluk co hrál už před vojnou za dospělé divizi,nebo i KP,než ten co hrál "jen"dorosteneckou ligu.

Reagovat
sk333

V minulosti africké mužstvá ako Ghana a Nigéria asi naozaj podvádzali. Teraz sa však robí MRI scan hráčov, aby sa podvádzaniu zabránilo. NGA hráči nevyzerali staro, ale mali dosť fyzicky navrch, tak ako aj hráči Mali voči iným mužstvám. Sila a rýchlosť prevládala v hre afrických tímov. Mimochodom z víťazného mužstva Nigérie spred dvoch rokov sa zatial najviac uplatnil Iheanacho z Manchesteru city a výborne hrá aj Success z Granady. Ten nový kanonier Osimhen mi zas pripomína Drogbu svojou pracovitosťou i čuchom na góly.

Reagovat
Spalovač šancí

Zapas jsem videl a U21 Nigerie zaslouzene porazila U20 Mali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele