Na konci budou oslavy, nepochybuje Klinsmann

08.10.2008, 19:56
Aktuality
Bayern Mnichov po nepovedené sezoně 2006/2007 loni získal bundesligový titul a triumfoval v domácím poháru a minimálně tyto dvě trofeje se od něho očekávaly i v letošním ročníku. na začátku října ale vše vypadá úplně jinak. Bavorskému klubu se nedaří a někteří fanoušci dokonce již žádají hlavu trenéra Jürgena Klinsmanna...

Bayern předvedl vůbec nejhorší start do ligové soutěže za posledních 34 let. Po úvodních dvou remízách dvakrát vyhrál, jenomže pak se začal trápit. Nejprve doma vysko podlehl Werderu, když v průběhu zápasu prohrával dokonce již 0:5. Následovala porážka na hřišti Hannoveru a další nezdar přišel v sobotu. Krátce před koncem domácího duelu s Bochumí vedl 3:1, pak ale přišel zkrat a hosté srovnali na konečných 3:3.

Bayern je v tuto chvíli až na jedenácté příčce bundesligové tabulky, po Werderu Brémy a Borussii Mönchengladbach má třetí nejděravější obranu v soutěži.

"Jsem bojovník a optimista. Tyto dvě vlastnosti mi během mé sportovní kariéry pomohly k dosažení všech cílů - dosáhl jsem jich ať už jako hráč, tak i jako trenér. Vždy přijdou složitá období a my jsme v tuto chvíli v jednom z nich. Během mé práce mi vždy pomohl optimismus a na konci byly vždy oslavy. A tak tomu bude i v tomto případě," nepochybuje Klinsmann.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (55)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Možno budú, ale bez teba Jurgen.

Reagovat
Arne

Otázka je čí, Jürgene.

Reagovat
One-Real

Wolfsburgh .

Reagovat
Arne

A nebo Hoffenheim, ne?

Ne, děkuji, než tihleti dva, to fakt raději ať to vyhrajou znovu Bavoři.

Reagovat
One-Real

Arne chtěl jsem se zeptat, píšeš taky články z historie?

Reagovat
Arne

Zatím jsem nic nepsal a nepíšu, ale rozhodl jsem se, že rozšířím svou působnost i mimo previews a reporty... První už byl rozhovor, chystám se na Olympiastadion a pak i ta historie, ale konkrétně ještě nevim. Napadá mě boj o titul v roce 2001 (Schalke x Bayern), ale ještě to musím promyslet.

Případně napiště, co byste si přáli.

Reagovat
smazaný uživatel

nahou Christinu Ricci ve svý posteli..., s pár kapkami španělských mušek v krvi

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Arne

Reagovat
irik

Třeba poslední triumf Bayernu v Lize Mistrů ? Nebo 2 double po sobě? Nebo znovuzrození Bayernu? Nebo pojednání o tom , jak byl Bayern během tří let ve finále , v semifinále a nakonec vyhrál Ligu Mistrů?

Reagovat
Arne

Tak ten poslední triumf v LM by přicházel v úvahu, ale zajímavějších věcí se najde spousta.

Reagovat
smazaný uživatel

A proč psát zrovna o bayernu?

Reagovat
irik

Protože je to nejlepší , nejúspěšnější , nejoblíbenější , nejsymptatičtější německý klub?Samozřejmě je spousta zajímavějším věcí , tenhle triumf by se dal zpodobnit hlavně v Kahnově životopisu , který mi tady zatím docela chybí , hlavně je tu spousta jiných věcí z Bundesligy - třeba ty double

Reagovat
Arne

S tim výčtem "nej" jsi mě opravdu pobavil. Faktem je, že jeslti někdy napíšu něco o Bayernu, tak určitě o titulu, které štěstena ukradla z rukou Schalke a darovala ho Bayernu.

S těma doublama... No, jestli někdy nebude co psát a začnu se zaobírat doublama (taková doba nikdy nenastane), tak rozhodně začnu třeba Brémama.

Reagovat
irik

Jistěže, je tu spousta zajímavějších věcí než vítězství Bayernu , to už je celkem nuda Nicméně ten životopis Olivera Kahna není vtip , ten by se vzhledem k nedávnému konci kariéry vyjímal ... Nicméně napíšeš-li cokoli - kromě pár událostí z nedávné historie - tak si rád počtu , ikdyby to měl být třeba poslední titul Herthy Berlín

Reagovat
smazaný uživatel

tjn. životopis Kahna / Scholla / Elbera bych opravdu uvítal :-)

Reagovat
One-Real

Znáš Pierra Littbarskiho?

Reagovat
Arne

Vím o něm, ale neznám ho až tak dobře. Ale taky možnej námět...

Reagovat
One-Real

Velice zajímavý hráč, hlavně za svého působení v 1.FC Koln .

Reagovat
Arne

Tak já myslím, že téměř výhradně během působení v Kölnu. Je dobrý, že je to Berlíňák, takže je pro mě i jinak zajímavej, jen nemusel z Zehlendorfu chodit do Kölnu a měl zůstat věrnej Hertě. Každopádně tento hráč přichází vážně v úvahu.

Reagovat
One-Real

Jj, a některé jeho výroky se staly kultovními, platil v Německu za smíška .

Reagovat
smazaný uživatel

a pak ti zazvoni budik ne?

Reagovat
smazaný uživatel

težko pokud nezačnou bojovat....

Reagovat
smazaný uživatel

14 rokov vedel Bayern aky poklad ma v Kahnovi. A od leta to vie este lepsie.

Reagovat
smazaný uživatel

To ale není jenom v brankáři, vůbec celá ta obrana Bayernu je letos snad ještě děravější než ta rudá letenská

Reagovat
smazaný uživatel

nemusels tam dávat na konec smajla ,ona to je možná pravda

Reagovat
smazaný uživatel

rensing ma pred sebou tu istu obranu co mal kahn. len ta obrana ma za sebou ineho brankara

Reagovat
smazaný uživatel

jj to je to nejjednodussi svest to vsechno na Rensinga co?

Reagovat
smazaný uživatel

ale nieee, tak to dajme na tych budhov co roznosil klinsi po treningovom centre

Reagovat
smazaný uživatel

ja nevim no ale podle me je to ubohe svadet to na golmana... podle me za to ze pusti 3 nebo 5 golu muze spise obrana pac nerikam ze za zadny nemohl to nee... ale rekneme si uprimne ze ta obrana je v peknych s.....ch a i kdyby tam stal treba Buffon tak se to zlepsi max na 3 nebo 4 goly...

Reagovat
smazaný uživatel

On je rozdíl v tom,že Buffon nejen nedělá chyby,ale taky odvede něco navíc Navíc to je o psychice a koordinaci obrany. Golman nestojí jen na brance,ale dodává hráčům důvěru. Je něco jiného,když víš,že za tebou stojí Kahn nebo Rensing.

Převedu to na Chelsea - když se zranil Čech(to zranění hlavy od Hunta),měl Cudicini s Hilariem průměr tuším 1.3 branky na zápas. Když se vrátil,cifra se snížila o polovinu. Není to ani těma výkonama brankáře,ale i psychickou pohodou,že se obránce můžou spolehnout na hráče za sebou.

Kdyby tam teď přišel golman se stejnou výkoností jako má Rensing ale pověstí výborného golmana,obrana bude hrát hned lépe. Kahn byl legenda,udělal si před sebou pořádek,když byli hráči nervozní,tak je dokázal uklidnit a když bylo potřeba,tým podržel. To Rensing nedokáže,dokud si nevybuduje nějakou pověst.

Reagovat
smazaný uživatel

s tim souhlasim ale kdyz do nej kazdy bude jen ryt a vsechno se bude svadet na nej tak si nikdy tu povest nevybuduje... a o tom to je nechat ho se rozchytat tu 1 sezonu a uvidime... Jak rikal Kahn taky mel ten zacatek hodne spatny ale dostal proste sanci odchytat sezonu.... kazdopadne uvidime jak to dopadne...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano a o tom to je. Aby si vybudoval pověst,musí udělat třeba 5-6 nul za sebou. Tím se zvedne sebevědomí a hráči mu budou více důvěřovat. Problem je v tom,že si pravděpodobně jako dlouholetá dvojka pověst nevybuduje a přijde někdo jiný,kdo už jméno má.

Aby měl ten respekt,musí současnou jedničku vystrnadit z postu a ne ho časem nahradit. To samo o sobě říká,že je horší golman,čímž si podkopává vlastní jmeno. Když jde hráč na 1 na 1 na Kahna,Čecha nebo Buffona,má v hlavě to,že je to špičkovej golman a že mu to může vychytat. V tomhle je psychika strašně silná,pokud není hráč odolný,může mít sebelepší techniku,ale nedá tolik golů jako ten,kdo je chladnokrevný zabiják,který si věří.

Reagovat
smazaný uživatel

no doufam ze uz konecne vyhraje SHALKE!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

klinsmann má akorát problém v tom, že nemůže nechat klíčový hráče na lavičce - tzn. ribéry vždy od začátku a když už je van bommel kapitán, tak by taky měl hrát...

Reagovat
irik

Mark van Bommel už kapitán není

Reagovat
smazaný uživatel

je, nikde není napsáno, že kapitánem neni...zástupce je demichelis a lucio...a na ofic. stránkách se nic nepsalo...

Reagovat
irik

jelikož nehraje tak nemůže být kapitán oficiálně se to sice nezměnilo , ale pochybuu že lidi mohou brát jako kapitána někoho , kdo nehraje

Reagovat
smazaný uživatel

tjn, ale přijde mi, že aspoň jeden ze zástupců kapitána měl být němec...

Reagovat
irik

Kapitán má být Phillip Lahm

Reagovat
smazaný uživatel

to zase nevim, mě nepříjde jako taková osobnost, která by si zařvala nebo někoho popostrčila, prostě po odchodu olliho nám chybí motivátor

Reagovat
irik

motivátor nemusí být kapitán , kapitán má být vzor pro ostatní , má v rámci mezí diskutovat s rozhodčími , ne dostávat červený karty každej druhej zápas ani kousat protihráče do krku - to znám z vlastní zkušenosti tací mohou být taky užiteční , ale přece jenom být kapitán FC Bayern München EV je trochu prestižní záležitost , nemyslíš? Phillip Lahm by byl dobrý kapitán , to je takový můj sen , aby přišel skutečně rozumný trenér , udělal Philippa Lahma kapitánem , a po něm aby to přebral Toni

Reagovat
irik

Toni Kroos přirozeně

Reagovat
smazaný uživatel

jistě, ale kahn vždy dokázal bayern nakopnout dopředu, třeba v poháru UEFA dodal bayernu impulz, aby docílil vyrovnávacího gólu na Getafe, když hráči udělali chybu tak se do nich pustil, lahm mi přijde takovej melancholickej, do sebe více uzavřenej, hlas ne zrovna vhodný pro křičení...

Reagovat
irik

ach jo , však jsem o tom celou dobu řečnil Phillip Lahm je vzor , ne kričoun

Reagovat
smazaný uživatel

jo to jo, ale stejně potřebujeme motivátora...aspoň na lavičku... (když už máme tolik trnérů, co si nezpaplatit motivátora? )

Reagovat
irik

motivátora jen tak nezaplatíš a na to stačí van Bommel , ale pravda je že někdo bojovný by se nám hodil

Reagovat
smazaný uživatel

jj, někdo s typicky německou povahou... (ale ne typ baslera, to je už docela přehnaná motivace...spíše už zastrašování )

Reagovat
irik

Tak basler ne , to je jasný ale takovýho Ballacka nebo Friericha bych bral

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud Bayern nezabere do 2 zápasů tak na 1. místo nemůže pomíšlet

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern nikdy nepomíšlí

Reagovat
smazaný uživatel

Každej fanoušek kdo miluje FC BAYERN MUNCHEN MUSÍ VEŘIT protože kdyby nevěřil tak je konec A BAYERN TO DOKÁŽE

Reagovat
irik

Reagovat
Arne

NO SAMOZŘEJMĚ!!!!!!!!!

Tak tohle, jak jsem již psal, fakt nechápu...

Reagovat
smazaný uživatel

já nevěřím, já vím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele