Můžeme se rovnat německé špičce, říká Cherundolo

10.10.2012, 09:04
Aktuality
Už více než 12 let působí americký reprezentant Steven Cherundolo v Hannoveru. V jinak pořádně tekoucí bundesligovém proudu je jednou z mála stojatých vod, na kterou se fanoušci šestadevadesátek mohou spolehnout. "Ukázali jsme, že se můžeme rovnat německé špičce," říká v narážce na remízu 1:1 s Borussií Dortmund.

Když přišel Cherundolo v roce 1999 do Evropy, asi ani netušil, že celou svou kariéru prožije na stejné adrese. Hannover se však stal jeho domovem a rodák ze San Diega se stal dokonce kapitánem. Svým spoluhráčům jde navíc příkladem. V letošní sezóně naběhá v každém bundesligovém utkání více než 10 kilometrů, skoro nejvíce z celého týmu.

"Myslím, že fanoušci viděli opravdu skvělý zápas. Proti Dortmundu jsme předvedli neuvěřitelný výkon. Zejména ve druhém poločase. Myslím, že ten bod jsme si zasloužili," říká třiatřicetiletý fotbalista, který se ve víkendovém utkání s úřadujícím mistrem dostal k balónu v 68 případech. "Přesto si nemyslím, že by to byl náš nejlepší výkon za poslední dobu. Musím ale před týmem smeknout. Jsem hrdý na to, že mohu být jeho kapitánem."

S Hannoverem se navíc Cherundolo letos představuje i v Evropské lize, kde po dvou zápasech vede se čtyřmi body tabulku skupiny L. Americký fotbalista by si však rád zahrál v příštím roce i Ligu mistrů, a to znamená jediné - skončil v Bundeslize do čtvrtého místa. "K tomu, abychom to zvládli, potřebujeme získávat víc bodů venku. Ale stejně je to při boji o čelní místa i hodně o štěstí," dodává Steven Cherundolo.

Autor: Filip Horký / bundesliga.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sympatické, ako sa klub zdvihol po Enkeho tragédii..

Tú sezónu ledva dohrali no od tej nasledujúcej to už je iná pieseň, stále v popredí tak ťažkej ligy..

Reagovat
smazaný uživatel

Som síce fanúšikom Werderu ale Hannover mám rád Tie derby Hannover : Werder najviac gólové derby v Európe za posledných 10 rokov

Reagovat
smazaný uživatel

4,3 to vychádza ( 86 gólov v 20 zápasoch)

Reagovat
The Krupy

Američan a žiť tak dlho v Nemecku, ho obdivujem ....

Reagovat
Milan.B

a to uz preco? ved ked chcel hrat futbal na urovni tak jedine v europe

Reagovat
The Krupy

Ja skôr narážam na kultúru, jazyk a iné faktory.....

Reagovat
smazaný uživatel

jn třeba kdyby hrál v Anglii tak z jazykem nema problém :D

Reagovat
bart_ik

Tento klub mi je hodně sympatický, hrajou fakt krásný fotbal, doufám že se poperou o titul :)

Reagovat
penepi

Mám ich rád, veľmi im to prajem.

Reagovat
Ronaldo.com

sympatický tým, myslím že do toho 4. místa to bude

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej tým, který se letos popere nejen o přední umístění v tabulce, ale umístí se také v soutěži o nejhnusnější znak Bundesligy... Skončí těsně druzí za Hamburgem.

Reagovat
penepi

V jednoduchosti je krása.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v tomhle případě nesouhlasím, když se podívám do PL, PD, ale taky do Serie A nebo Ligue 1 tak většina znaků je fakt hodně pěkně udělaná, a i když je to zanedbatelné, tak i samotný znak má své místo v Klubu. Bez urážky, ale Dva kosočtverce v modrém obdélníku, Béčko v pruhovaném kosočtverci, 96 v zeleném kolečku vypadají dost divně.

Reagovat
fenixLFC

mne pride vacsina znakov BL timov jednoducha a tak trochu o nicom...BVB, wolfsburg, norimberk, ale ani bayern alebo schalke ze by sa pri tvorivosti moc pretrhli...

Reagovat
cetto

Jak to ted vlastně mají s útokem? Jsem měl za to, že Abdellaoue a Diouf jsou jejich nejlepší útočníci, ale oni toho mezitím odehráli za tuto sezonu zatím nejmín ze všech...

Reagovat
stas87

abdellaoue-ya konan bola ich utocna dvojica,schlaudraff hrava pod nimi,prisiel diouf a sancu zacal dostavat aj sobiech,utok ma slomka porieseny velmi dobre,snad najlepsie z celej ligy teraz sa to meni podla toho kto je schopny nastupit,myslim ze je to velmi vyrovnane ale vzhladom k tomu ze hannover hrava EL a chce hrat spicku BL tak to slomka bude menit podla situacie

Reagovat
hribco

Diouf bol doteraz zraneny

Reagovat
jv

Momo je už od konce uplynulý sezóny hodně z formy, momentálně se mu nedaří, dostal se před něho Diouf a teď už i Sobiech. Diouf byl dlouho mimo hru, ale jinak se s ním určitě počítá, momentálně to vypadá, že vedle Sobiecha, který si dobrými výkony drží základ. Ya Konan a Abdellaoue jsou třetí a čtvrtou volbou nebo náhradou v případě zranění, případně hrají v EL. To se ale může zase rychle změnit...

Reagovat
andrew96

Sympaťáci . Přeju jim LM.

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň do tretieho miesta Bundeslige

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele