Müller se popere o své místo, odchod z Bayernu je poslední možností

09.10.2019, 22:50
Aktuality
S hodně nezvyklou situací se v tuto chvíli musí popasovat Thomas Müller. Ofenzivní fotbalista byl dlouhodobě neodmyslitelnou součástí základní sestavy Bayernu Mnichov, aktuálně ovšem plní roli náhradníka a tisk už spekuluje o jeho možném odchodu z Bavorska. To nevylučuje ani hráč, změna dresu je pro něho ovšem až tou poslední variantou...

Třicetiletý mistr světa patří do prvního týmu Bayernu už přes deset let a k posledním třem bundesligovým duelům naskočil z lavičky. Z té sleduje i zápasy Ligy mistrů, proti Crvene Zvezdě odehrál osm minut, do souboje s Tottenhamem nezasáhl vůbec.

Do Bayernu v průběhu léta přišli Philippe Coutinho a Ivan Perišić, velmi dobrou formu navíc má Serge Gnabry. Trenér Niko Kovać dává přednost jim a Müller si dle jeho včerejšího prohlášení bude muset počkat, až nebude mít kouč takový výběr a někdo mu vypadne ze hry.

"Když jsem o tom prohlášení slyšel, byl jsem překvapený, samozřejmě. Ale takovým věcem nevěnuji pozornost, už jsem o tom mluvil s trenérem z mé strany je nyní vše v pořádku. Je mi teprve třicet let, jsem fit a hladový po úspěších, a to jak po týmové, tak i individuální stránce. Jsem pevně přesvědčen o tom, že svými schopnostmi mohu týmu na trávníku pomoci," nepochybuje Müller.

"Nové posily samozřejmě zvýšily konkurenci na mojí nejsilnější pozici, ale to není problém. O tom fotbal zkrátka je. Trenér musí před každým zápasem udělat složitá rozhodnutí, ovšem v posledních pěti zápasech přišla taková rozhodnutí, z nichž jsem neměl radost. Pokud mě trenérský tým do budoucnosti vidí jako náhradníka, budu o své situaci muset přemýšlet. Na něco takového jsem příliš ambiciózní," pokračoval.

Autor: Tomáš Pavlík / onefootball.com

Komentáře (82)

Přidat komentář
Müllered

Vydrž, ten retard Kovač brzy poletí a ta protěžovaná předražená brazilská lemra dlouho v základu nebude.

Reagovat
Beči

Reagovat
smazaný uživatel

Mullera mám moc rád, ale jeho výkony byli v poslední době pro Bayern nedostatečné. Je dobře že na sobě zamaká.

Reagovat
Müllered

Vždycky když nastoupí, tak je produktivní. I s těmi minutami je třetí nejlepší nahrávač BL...

Reagovat
godwood

Reagovat
Csaplárova past

Nedostatecne jsou vykony celeho Bayernu. 7 zapasu a 14 bodu je teda bida a Kovac by to mel vice rotovat, s timhle snad nemuze byt spokojen.

Reagovat
vladino10

"protezovana predrazena lemra"

Toto by si písal aj keby ti mullera posadí Messi

Reagovat
YNWA__MSN

Prý ho chce Liverpool, ale netuším co je na tom pravdy?

Reagovat
Bandita_Harry

Čítal som, len si neviem predstaviť ,že by šiel z lavičky Bayernu na lavičku Liverpoolu, je to super univerzálny hráč, len kde by hral ? V útoku základ nie jedine to AM lenže to by musel odísť buď OX alebo Keita pretože tých záložníkov máme naozaj dosť, Adama uz nerátam on sa pri takej hernej vyťaženosti do pôvodnej formy už nevráti

Reagovat
smazaný uživatel

Líbí se mi jeho přístup

Reagovat
irik

Reagovat
Beči

Ono si je třeba říct, že on už cca poslední 2-3 roky na ten základ vždycky nemá. Čas od času předvede výborný výkon, ale většinou je to spíš takový průměr.

Reagovat
Giginek

Tak on nemusí být v každém zápasu v základu, ale kdyby byl třeba v 1 ze 3 a ve zbytku šel třeba v 65. z lavičky. Dávat tam zrovna jeho 8 minut před koncem zápasu mi přijde absurdní.

Reagovat
db18

Hlavně to prohlášení Kovače bylo dost nešťastné, jemu nevadí pozice náhradníka, ale že nehraje roli (Kovač měl říct, že Thomas své minuty dostane, když budou mít personální problémy... což je dost špatná a necitlivá formulace)

Reagovat
smazaný uživatel

Skvelej hrac! I on je jednim z duvod, proc fandim Bayernu. Srdcar a na hristi se bije jak lev. Doufam ze zustane a neodejde jako Basti.

Reagovat
godwood

Reagovat
Anacron

Tomu už je tak 10 let třicet ne

Reagovat
mayday

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
Salfovic

Mně taky

Reagovat
Jardman

Reagovat
Zark

ale v pase

Reagovat
mickey mouse

něco jako Altidore

Reagovat
Messi14

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jako hercům z Beverly Hills 90210. Pětatřicetiletý teenager Brandon a spol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
db18

Proti Augsburgu snad šanci dostane, tam by teoreticky mělo být jedno, kdo bude hrát... takže, nalevo Couts, uprostřed Thomas a napravo Gnabry.

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Augsburgu se prosadí i golove. Augsburg hraje prakticky celý zápas power play

Reagovat
TheMally11

Koubkovi by dal gola i točvolant limberský

Reagovat
Agent z Melmacu

vo FIFE dosť často prestupuje do Barcelony

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Jardman

Reagovat
zlatan-legend

Už je vyhořelej. Podobně jako Neuer. Konec

Reagovat
Müllered

Manu se zase zlepšuje...

Reagovat
bayern987

Nebreč furt...

Reagovat
smazaný uživatel

do interu by se hodil

Reagovat
king23

Nepochopím. Po desíti letech v prvním týmu nastoupí v pár zápasech jako náhradník a už má zaječí úmysly?

Reagovat
Müllered

A to vidíš kde? Je to pro něj poslední možnost. Má právo být naštvaný, když je produktivnější než předražená brazilská lemra.

Reagovat
king23

Je jedno jestli je to pro něj poslední nebo předposlední možnost. Mluví o tom do médií, to je ten problém. Čekal bych, že někdo kdo v klubu strávil 10 let tak si k němu vybuduje takový vztah, že nebude po pár neúspěšných týdnech něco takového hlásat do médií.

Reagovat
salami

Tak ale to neni, protoze je na lavici, ale spis kvuli tomu, ze Kovac rekl, ze s nim vlastne pocita jenom pokud se nekdo zrani, to je dost desny. Kdyby rekl, ze tam jsou momentalne hraci s lepsi formou a pokud bude Muller dal makat, tak se do zakladu muze vratit, tak to asi vyzni jinak. Asi by se s oporou posledni dekady taky mohlo zachazet trochu jinak.

Reagovat
Jardman

Podle mě tam hraje dýl

Reagovat
Müllered

V prvním týmu je 10 let, v klubu je od roku 2000.

Reagovat
Rich

Ono se jako nediv, že je naštvaný Muller nenastupuje do žádného zápasu od začátku, čili je to hrůza! Kovač ho jasně chce odstřelit, přičemž je to hnus, jelikož v posledním zápase to bylo prostě vidět. Coutinho nehrál nic skoro celý zápas, přišel Muller a hned vyrobil šanci Lewovi a ten proměnil... Muller už nedává tolikgólů, ale minulý sezónu měl s Kimmichem největší počet asistencí. To se nepočítá, když připravuje góly?! Fakt jestli odejde, tak mě to nasere, jelikož Kovač prostě není dobrý trenér, neměl jsem ho rád jako hráč a nemám ho rád jako trenéra, vždyť není možný, jak Bayern hraje v posledních letech! Má to být rychlá a svižná hra a ve finále je to pomalé a nudné dost často...

Reagovat
vladino10

Otázka však je, prečo Muller nehral pod ancelottim, prečo mu low ukončil repre kariéru a prečo nehrá ani pod Kovačom

To už asi náhoda nebude, Muller je v problémoch na všetkých frontoch už od roku 2016..

Pre mňa Coutinho jednotka na podhrot, ale myslím, že Thomas by mal dostať viac priestoru..

Reagovat
Rich

Z toho co si pamatuji, tak první sezónu pod Ancelottim nastupoval pravidelně. Druhou sezónu měl s ním Muller a skoro všichni problémy, proto nakonec Ancelotti skončil. Jinak Low chtěl omladit tým, tam je to jasné a dává to smysl, i když Muller v reprezentaci dával góly a měl i asistence, rozhodně nebyl tam nejhorší, takový Ozil nebo Draxler stáli za kulový....

Za mě Coutinho je skvělý hráč, nevadí mi to, ale prostě s Mullerem bych je točil nebo s Perišičem, ale prostě Kovač Mullera v Bayernu nechce, tak ho nestaví... Podle mě je to chyba, Muller dýchá pro Bayern, je to hráč, který když nedává góly, tak asistence, navíc když hraje s Lewou, tak prostě se dokáží doplňovat. Pokud vedení nechá Mullera odejít, tak to bude stejná chyba jako s Bastim a Bayern přijde o svou ikonu, která prostě bude chybět...

Reagovat
vladino10

Tak si obaja pamätáme inak- v základe bol thiago na podhrote a za ním xabi s vídalom

Muller si zahral dosť vďaka zraneniam, ale nebol hráč najsilnejšej základnej 11..

A teda neviem, Thomas v repre tiež od eura 2016 vrátane nič extra..podobne aj ozil sdraxlerom, samozrejme..

Schweinsteiger..bol jeho odchod chybou? Osobnostné určite, ale vykonnostne snáď už ani nie..

Reagovat
Rich

Vidíš pro mě byl vždycky Vidal tak nevýrazný, že jsem zapomněl, že byl vůbec v Bayernu. Podle mě v reprezentaci měl spoustu asistencí a dával i góly, tak marnej nebyl jako ty dva zmiňovaní, to byly vyloženě trapáci...

Vedení udělalo chybu s Bastim, že mu neprodloužili smlouvu dřív a tak prostě nakonec odešel, za mě je to chyba vedení.. Výkonnostně byl mnohem lepší než Alonso podle mého... Muller je prostě lepší než Perišič... Ale pokud Muller odejde, tak prostě nevím, kam by mohl zamířit, napadá mě asi USA no....

Reagovat
vladino10

No, tam už bastian moc nevyhovoval guardiolovi..každopádne ale aspoň môj názor je ten, že nie je až taká chyba pustiť hráča ktorého čaká výkonnostný pád, druhá vec je to, že jeho náhradou bol tiež štary Alonso..

Náhodou draxler mal veľmi dobre euro 2016, tam bol ťahúňom, potom to šlo "do kytek"..

A to porovnanie Muller vs Perisic..ja by som ich vôbec neporovnaval, jeden hra krídlo a druhý sa v poslednom období udomácnil skôr v strede, proste momentálne je mullerovym hlavným problémom Coutinho- Muller sám sa vyjadroval, že sa mu hra v strede lepšie aj keď teda kedysi hrával kvalitne aj z kridla..

Inak ale je zaujímavé, že v najlepšom futbalovom veku sa začal výkonnostne prepadať, lebo predsalen, v roku 2016 by mohol prísť do Bayernu hocikto a jeho pozícia by ohrozená byť nemohla..a teraz ho tu porovnávame s 12 miliónovým perisicom...

Reagovat
Bayern +

Ten posledný odstavec.

A ešte donedávna priemerák Gnabry a lazar Coman... dnes sú z nich topky a uprednostniť pred nich Műllera, to by urobil len blázon...

Každopádne inak proti Thomasovi nič nemám, je to legenda už teraz, ale proste chcem aby vydržal aj v horších časoch a mal koniec ako Ribéry, nie ako Schweinsteiger...

Reagovat
Rudnevs

Gnabry nikdy nebol priemerák, vždy bolo jasné, že je to veľký talent (Löw ho chcel zobrať už na WM 2014), len sa potreboval trochu vyhrať a asi až teraz je z neho úplne hotový hráč.

Reagovat
Rich

Ono ale Gnabry nebyl průměrný, musel se rozehrát a teď mu to šlape v Bayernu, to samé Coman, ten byl odjakživa dobrý, ten má problém akorát s těmi zraněními.

Jinak souhlasím s tebou, taky bych si přál, aby Muller skončil nějak důstojně a ne jako Basti.

Reagovat
db18

To by ale taky musel dostávat prostor aspoň z lavičky... Nebo klidně na hrotu jako backup za Lewu sem tam (v posledních zápasech mu to tam docela svědčilo...)

Reagovat
Rich

By mě zajímalo, co měl Guardiola s Bastim za problém, protože přeci jenom, když Basti za něho nastupoval, tak dával i góly a byl stále dobrý. Za mě prostě ještě 2 sezóny mohl hrát za Bayern, ale to je můj názor... Upřímně tu oblibu u fanoušků teď převzal Kimmich a je neskutečný hráč, jeho bych chtěl vidět jako kapitána Bayernu.

Za mě Muller je nejlepší ve středu, ale v současné době je Coutinho veliká konkurence pro Mullera. Další věc, pokud vykoupíme Coutinha a k tomu přijde ještě Havertz, tak Muller bude mít asi holt smůlu no...

Reagovat
db18

+ se mluví o Eriksenovi, protože je/bude zadarmo.

Reagovat
Rich

Jako Eriksen je dobrý, i když je zadarmo, ale stejně Havertz je investice do budoucna a podle mě je lepší než Eriksen, ale ta jeho cena je sakra veliká a asi ani dolů nepůjde.

Reagovat
db18

K poslednímu odstavci: Nesouvisí to s koncem Lahma? Ono dost záleží, kdo za ním hraje, když je tam Kimmich, tak hrál přece jen o dost lépe, než když za ním na lajně byl někdo jiný.

Reagovat
Bayern +

Výkonnostne určite nie...

ten rok sme mali troch lepších streďákov a v tej poslednej Bastiho sezóne ho už i ten Alonso prešťal

Reagovat
db18

Podle mne odchod Bastiho chybou prostě byl... Vidal byl první půlrok naprosto šílený, pak se na rok vzpamatoval, ale zas to následně byla bída...

Reagovat
Rich

Za mě naprostý souhlas, u Bastiho se člověk nemusel bát, že se nechá hned rychle vyloučit a celkově prostě Basti byl lepší než Vidal a i Alonso... V současné době mi Kimmich docela svým stylem hry připomíná Bastiho s tím, že je univerzálnější no.

Reagovat
Bayern +

Kde je ten Műller z MS 2010...

Reagovat
smazaný uživatel

ikona klubu

Reagovat
smazaný uživatel

Takovej United by po něm mohl pokukovat. Vždycky jsem si ho vyjma Bavorů dokázal představit jen u rudých ďáblů.

Reagovat
mimi_united

O takýchto hráčov ktorí sú dostupní a uvažujú o odchode zo svojich klubov sa musíme pokúšať

On a Rakitič prečo nie?

Reagovat
Jardman

Protože už jsou oba stáří?

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu sa povie koncepcia, brať hráčov za zenitom. To už lepšie urobíte keď budete stavať tých mladých, a doplníte to posilami v najlepšom veku, ktorý už majú dostatok skúseností (Eriksen trebárs).

Reagovat
king23

Eriksen by byl blázen kdyby United kývnul, když o něho už několik let usiluje Real.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, navyše Levy nebude chcieť posilniť konkurenciu, bol to len príklad o akých hráčov by sa mali United usilovať. Rozhodne nie o vyhasnutých hráčov, ktorý síce majú meno, ale ich kariéra upadá.

Reagovat
smazaný uživatel

Navyše si myslím že United vďaka tomu ako sa im nedarí, prišli o schopnosť lákať úplne TOP hráčov, čo je samozrejme naprosto logické.

Reagovat
celeb

Prave preto by sste takych hracov ako Muller brat mali, kedze mozu dat klubu vela, maju vela skusenosti, kvalitu a tym vedia udrat klub na istej urovni, pripadne ho posunut nahor ... a pritom odovzdavat skusenosti mladsim perpektivnym. Lenze ak zoberiete len tych mladych perspektivnych, tak mozte zostupovat tabulkou a dalej klesat na popularite/atraktivite pre kvalitnych a ambicioznych hracov. Nieco ako LFC pred rokmi. Vy sa potrebujete za kazdu cenu udrzat v prvej sestke. Vyhodit neskuseneho trenera a najlepsie aj EDa, ktory ma na tom vsetkom zrejme najvacsi podiel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja niesom fanúšik United. Ja by som bral skúsených hráčov ale iba takých ktorí neprejavujú známky stagnácie. Sú hráči ktorí sa držia na vysokej úrovni dlhodobo, ale sú aj prípady ako Rooney alebo mnohí Juhoameričania ktorí po 30-ke úplne odišli výkonnostne. Práve Rooneyho mi Muller dosť pripomína, keď je komplexný, ale zároveň je ťažké vybrať vlastnosť v ktorej je vyslovene top, aj keď je v mnohom nadpriemerný a nadmerná pracovitosť ho dostala tam kde je.

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádne mám pocit že dosť stagnuje posledné roky. Pripadá mi až neuveriteľné že je mladší ako Lewa, ktorý si naopak stále udržuje TOP výkonnosť. Muller by podľa mňa dopadol v United ako Schweini.

Reagovat
smazaný uživatel

Navyše Klopp do LFC väčšinou dotiahol hráčov ktorý ešte nemali až také meno, no zároveň mali potenciál viď. celý útočný trojzáprah. Nezvykol brať hráčov ktorý majú vrchol výkonnosti za sebou, práve to dostalo LFC tam kde je teraz.

Reagovat
celeb

Mne prave prijde Mullner podobny pripad ako Milner

Nadbytocny hrac pre City, pre mnohych neperspektivny, za zenitom. Muller je IMHO podobny pripad ako nas Busquets. Vyhorel, s materskym klubom vyhral vsetko co sa dalo. Potrebuje nove vyzvy, restart kariery. To iste bolo aj s Guardiolom, ked mal 30.

Reagovat
skat

Tak určitě by se mi líbilo, kdyby přešel ke königsblauen. Burgstaller žádný střelec není, Uth to taky nevytrhnou a čekat, jestli se začnou prosazovat Kotucu s Matondem je velká sázka do loterie. Nehledě na to, že Müller není jen čistý hrot, ale dokáže i podporovat z křídel. A doufám, že prodlouží kápo a Bayern odmítne

Reagovat
Rudnevs

No Thomas Müller by mi nevadil... Messi alebo Ronaldo by tiež mohli byť dobré alternatívy.

Reagovat
skat

Jo jako záskok z lavičky by byli dobří

Reagovat
Rudnevs

Ale je fakt, že útočníka by poriešiť mohli. Bohužial v lete na to neboli peniaze. Schalke je veľký klub, krach ani nič podobné nehrozí, ale po nevydarených nákupoch, kde nesedel pomer cena/výkon, jednoducho nie je možné na prestupy uvolniť také množstvo peňazí.

A Nübel snáď predlži... Bolo by pekné, keby konečne niekto odišiel i za čiastku, ktorú si Schalke zaslúži.

Reagovat
smazaný uživatel

Muller je ikona Bayernu stále má co nabídnout a věřím,že neuteče Thomasi!!! Pojd do toho a ukaž potencionál.....dravej a důraznej...Munchen hraje na krev a srdcem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele